Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax, Oranje en Barcelona herdenken ‘onsterfelijke’ Johan Cruijff op sterfdag

Laatste update:

Het is zondag 24 maart. Op deze dag acht jaar geleden kwam de grootste Nederlandse voetballer aller tijden, Johan Cruijff, te overlijden. De socialemediakanalen van het Nederlands elftal en voormalig werkgevers FC Barcelona en Ajax staan stil bij het overlijden van de eeuwige nummer veertien.

"In zekere zin, waarschijnlijk onsterfelijk", luidt de toepasselijke tekst die Ajax plaatst bij een foto van de legendarische Cruijff in het rood-witte shirt. "In ons hart voor eeuwig."

Cruijff maakte in 1964 bij Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal. Na acht kampioenschappen, drie Europa Cup I-titels en vijf veroverde KNVB Bekers met Ajax, maakte hij de overstap naar FC Barcelona. Ook in Catalonië ontpopte de Amsterdamse clubicoon zich tot legende.

"8 jaar zonder Johan Cruijff. Zijn nalatenschap leeft in ons voort", memoreert de Spaanse club op X. Bovendien plaatsen zij een legendarisch doelpunt van Cruijff op de eigen kanalen. De Nederlander volleerde de bal in het seizoen 1973/74 op fabelachtige wijze achter de doelman van Atlético Madrid. "Flying Dutchman 2.0", schrijft FC Barcelona bij het doelpunt.

De huidig president van FC Barcelona, Joan Laporta, staat bovendien stil bij het overlijden van het internationale voetbalicoon. "Johan Cruijff was geliefd en bewonderd. En dat zal altijd zo blijven, omdat zijn voetafdruk eeuwig is."

Ook het Nederlands elftal eert de 48-voudig international. "8 jaar moeten we Johan al missen, maar hij zal voor altijd bij ons blijven", schrijft de bond.

in 1997 richtte Cruijff zijn eigen stichting op, de Johan Cruijff Foundation. Het goede doel streeft ernaar om om sporten mogelijk te maken voor diegenen voor wie sport niet vanzelfsprekend is.

"Vandaag staat in het teken van acht jaar zonder Johan", herdenken zij Cruijff. "Maar zijn nalatenschap blijft een eeuwige bron van inspiratie. Passievol en vastberaden zetten wij ons in om zijn nalatenschap te eren en de visie voort te brengen die hij ontbrandde."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van? Lijkt me toch onbetwist dè.

Voor de lezers onder ons raad ik aan om het boek ‘Het laatste seizoen’ te lezen waarin hij van Ajax naar Feyenoord gaat en ze samen met Gullit naar de landstitel en de KNVB beker schiet met 11 goals en 17 assists - en dat op zijn 36ste.

Staan leuke en interessante anekdotes in die redelijk onderbelicht zijn gebleven in zijn latere memoires.

24 maart 2024 om 12:45

Johan de Verrader... Agh, de Amsterdammers hebben het hem wel vergeven. Blijft toch een gemis voor de voetbalwereld. Ik weet niet of wij ooit nog eens zo'n voetbal-orakel gaan meemaken. Marco is immer negatief en kijkt te weinig voetbal, Wesley te pauper, Rafael en Ruud G. te gezellig, Robin en Ruud van N. daar zit wel een zekere potentie in.

Dennis en Arjen zijn buitenbeeld geraakt...

Gelukkig aan voetbaltalent geen gebrek. Ik zie ook wel wat in Frenkie.

24 maart 2024 om 13:16

11 goals, wauw nooit eerder vertoond..

24 maart 2024 om 15:08

Jij bent weer zo'n teletekst held. Los van zijn goals en assists, de manier hoe hij zijn stempel op de complete club drukte is gewoon bizar en nooit vertoond.

25 maart 2024 om 00:43

@hazardinho

11 goals en 17 assists als 36-jarige Je vergat expres de assists en zijn leeftijd.

Was een legende als ik voor mezelf mag spreken, als voetballer, als trainer en als mens.
Dat hij ooit naar Feyenoord ging, daar had ik totaal geen moeite mee, konden immers weer van hem genieten op de Nederlandse voetbal velden.

Wat een ongelofelijke baas was dit zeg. Ik vond zijn overlijdensdag treuriger dan welke oud-voetballer dan ook. Deze man heeft de voetballerij en de maatschappij zoveel geschonken, niet te evenaren!!

24 maart 2024 om 18:21

Moet je even die van Maradona terug kijken, als je niets te doen hebt.

Ongekend alweer 8 jaar geleden! Heb niet vaak situaties waar ik weet waar ik was toe ik het nieuws vernam, Johan cruijf,
Michael Jackson en 9-11… pfff what a f*** legend waard ik helaas nooit live van heb mogen genieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren