Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Onder-19 overrompelt Feyenoord voor rust en pakt landstitel

Laatste update:

Ajax Onder-19 heeft zich tot landskampioen gekroond. De Amsterdammers waren zaterdag op eigen veld met 3-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Feyenoord en zodoende kon het feest na afloop losbarsten op De Toekomst.

Ajax won eerder dit seizoen al de Supercup en het team van de vijftigjarige trainer Aron Winter pakte nu dus ook de zesde kampioensschaal in slechts zeven jaar tijd. Ajax had aan één punt genoeg om de eerste plaats veilig te stellen en was al gauw klaar met de opponent, want bij rust stond het 3-0.

Onder toeziend oog van onder anderen Justin Kluivert en Matthijs de Ligt maakte aanvoerder Dani de Wit met een kopbal uit een hoekschop de 1-0. Gesterkt door dat eerste doelpunt ging Ajax op jacht naar de tweede en die viel toen Zian Flemming de bal na een voorzet van Ché Nunnely in de kruising kopte. Nunnely maakte er zelf 3-0 van en de 3-1 van Ozan Kökcü was er slechts voor de statistieken. Ajax Onder-19 moet ook nog een bekerfinale spelen.

VIDEO | Ondertussen staat AFC Ajax in de 'mini-Klassieker' bij rust al met 3-0 voor tegen Feyenoord Rotterdam! ??

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 20 mei 2017

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

6 keer kampioen in 7 jaar tijd? De A1 is goed bezig. Waren dit seizoen ook duidelijk de betere ploeg.

20 mei 2017 om 17:16

Ja, en toch vraag je je af wat dat precies zegt over de staat van de andere opleidingen in Nederland, want deze A1 is beduidend minder dan de vorige jaren. Hoewel de beste spelers, denk aan de Ligt en Kluivert al zijn doorgeschoven naar het eerste.

Met name Feyenoord lijkt over de hele linie heel ver weggezakt vergeleken met 6 jaar geleden. Was die Brard dan echt een wonderdokter of gaat het niet zo goed met Wim Jansen?

20 mei 2017 om 17:23

Onder 19 is al jaren een puinhoop. Komt mede omdat er naar grote namen worden gekeken zoals Makaay of vriendjespolitiek zoals met Hertog. Het wordt eens tijd om een goede jeugdtrainer daar neer te zetten die talenten wel weet door te ontwikkelen.

Eigenlijk wordt al het goede werk van Cor Adriaanse kapot gemaakt door deze prutsers.

20 mei 2017 om 18:21

Ajax is gewoon goed bezig, er komt een goede lichting.

20 mei 2017 om 20:22

@rbn_

Precies dat Rbn_. Ik heb ook het idee dat het alleen maar berg afwaarts is gegaan sinds Brard weg is. Wordt ook hoognodig tijd dat er een nieuw trainingscomplex voor de jeugd wordt neergezet. Want nu is het allemaal ouwe meuk op Varkenoord.

Enige positieve aan dit seizoen van de o19 is dat ze de groep van volgend seizoen hebben verzekerd van Europese wedstrijden. Voor de winter was het met Kluivert, Sierhuis en Antonucci soms nog leuk om te zien, zeker als Eiting, Zeefuik en de Ligt meededen. Na de winter veel te resultaatgericht waar eigenlijk alleen Lang zich goed onder leek te ontwikkelen van de spelers die de potentie hebben voor Ajax 1. Heel knap dat ze kampioen zijn geworden maar de manier waarop was ik niet kapot van, enfin, hopelijk volgend jaar beter positiespel en meer creativiteit en veel positieve ontwikkeling binnen de groep.

20 mei 2017 om 18:36

Op zich gaat het daar ook helemaal niet om. Je hebt afgelopen jaren met donny en Nouri al genoeg middenvelders uit de jeugd ontvangen. Je hoeft niet ieder jaar een briljante nummer 10 op te leiden aangezien je op een gegeven moment vol zit in het eerste en bij Jong Ajax. Als er dit jaar twee goede backs worden afgeleverd ben ik tevreden of een buitenspeler en een centrale man zoals kluivert en de Ligt zijn. Natuurlijk is het mooi als er ieder jaar een geweldige spits of nummer 10 doorkomt maar dat is in principe helemaal niet nodig aangezien er nog genoeg loopt dat tegen doorbreken aanzit zoals Frenkie de Jong, nouri en van der Beek.

21 mei 2017 om 09:59

Ook wel eens goed dat er in onze jeugd gehamerd wordt op resultaten in plaats van sierpaardjes . Ze moesten wel, hun beste spelers waren weg. Wellicht komen binnen enkele jaren een paar van deze jongens door vanwege hun koelbloedigheid en resultaatgerichtheid, haha.

Leuk dat Ajax kampioen is geworden maar ik ben blij dat de top 3 schijt heeft gekregen aan de ranglijsten en kijk naar de ontwikkeling van spelers inplaats van het winnen van prijzen in de jeugd. Al vind ik Ajax wel de terechte kampioen en is de onder 19 van Feyenoord in het geheel dramatisch maar ook daar zitten een paar aardige talenten tussen.

20 mei 2017 om 16:59

edit: ik hoop dat Feyenoord een voorbeeld gaat nemen aan Psv en Ajax door spelers van andere clubs weg te kopen want het algehele niveau van de teams is te groot. Terwijl de grote talenten van de clubs wel allemaal gelijkwaardig zijn.

20 mei 2017 om 21:15

Ja, om ze vervolgens zoals PSV vrijwel geen kans te geven in het 1e? Als je als talent ergens niet moet wezen is het wel bij PSV.

21 mei 2017 om 06:25

Moet je daar wel geld voor hebben, probleem is volgens mij dat er geen geld is. Toptalenten kiezen snel voor Ajax en wanneer er geld op tafel moet komen is er ook meer kapitaal bij Ajax. Eventueel kan fey wat van het cl geld investeren, maar ze zullen wel wachten of ze dat moet delen of niet.

Hoe is de huidige A1 ? Zitten daar toekomstige sterren of is het zwak? want ik hoor amper iets over deze lichting

20 mei 2017 om 17:14

De beste spelers ervan (Eiting, Zeefuik, De Ligt en Kluivert) hebben hun debuut gemaakt. Verder hebben De Lange, Lang en Sierhuis talent maar vertrekt eerst genoemde naar Twente. Rest vind ik veel te kort komt. Is een lichting die leeggeplunderd is laatste jaren.

20 mei 2017 om 17:20

Bakker vind ik ook wel goed, maar die is nog o17, dus kan zijn dat je hen daarom niet meerekend. Had ook wel wat meer verwacht van Doekhi.

20 mei 2017 om 17:27

Sierhuis wordt toch wel beschouwt als een groot talent.

20 mei 2017 om 17:41

Ik heb wel mijn twijfels bij Sierhuis. Technisch vrij beperkt, maar hij scoort wel altijd. Zou hem 2 seizoenen in Jong laten spelen en af en toe minuutjes in 1 geven om te kijken of hij het ook kan op prof niveau. Al heeft hij wel aardig gespeeld bij Jong Ajax als hij mee deed. Zou best zoals luuk de jong 25 goals in een seizoen kunnen maken als hij in vorm is, maar als hij een seizoen heeft waar niks lukt dan is hij ook gelijk zo slecht als de jong dit seizoen en heb je 0,0 aan hem.

20 mei 2017 om 17:44

Nee, niet als groot talent, wel als talentvol. Scoort makkelijk maar was minder dan 2 jaar geleden nog op het middenveld gezet omdat omdat ze meer vertrouwen hadden in andere spelers. Scoort makkelijk maar zie hem het bij Ajax niet halen, lijkt me een gevalletje opleiden voor andere clubs.

20 mei 2017 om 18:09

En Nunnely dan?

20 mei 2017 om 17:14

Dit is volgensmij de lichting van Kluivert en de Ligt, dus deze lichting zitten leuke spelers tussen. In het huidige team zijn Lang en Nunnely wel aardig geloof ik

20 mei 2017 om 17:16

Noa lang is een erg talentvolle jongen, maar de ligt en Kluivert komen ook uit dit team. Sierhuis die na de winterstop veel in jong speelde is een erg makkelijk scorende spirs

20 mei 2017 om 17:18

De beste zitten bij Ajax 1, Kluivert en de Ligt, dus wat denk je zelf?

@wolterx, Sierhuis is wat mij betreft een vraagteken, een soort joker, want hij is niet bepaald een Ajaxspits, maar hij staat wel altijd op de goede plek en scoort aan de lopende band. Niet dat dat wat zegt, want Bojan maakte er ook 900 bij de junioren, maar ik zou Sierhuis tot zijn 23e de kans geven en klijken wat er gebeurt met zijn ontwikkeling.

Yes! Toch nog ergens landskampioen

20 mei 2017 om 19:34

Twee keer zelfs 😉😉

20 mei 2017 om 20:15

Wel meer dan 2

20 mei 2017 om 22:07

2de - Ajax 1
2de - Jong Ajax
1ste - Vrouwen Ajax
1ste - Ajax onder 19
1ste - Ajax onder 17
2de - Ajax onder 16
1ste - Ajax onder 15
1ste - Ajax onder 14
2de - Ajax onder 13
1ste - Ajax onder 12
2de - Ajax onder 11

Ach ja, zoveel teams zoveel smaken (kampioen of 2de)

21 mei 2017 om 01:05

Hehe goed je huiswerk gedaan

21 mei 2017 om 02:57

3de - Ajax onder 8

Deze troostprijsjes gunnen de Feyenoord fans jullie wel. de belangrijkste prijs is voor Feyenoord.de beste van Nederland.

Duidelijk is wel dat Ajax de beste jeugdopleiding van Nederland heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren