Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt melding van huurdeal met Bayern München

Laatste update:

Nicolas Kühn verlaat Ajax op tijdelijke basis, zo maken de Amsterdammers woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Bayern München. Kühn ligt nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA. De Telegraaf wist zondag al te melden dat een huurovereenkomst aanstaande was, overigen zonder koopoptie.

Ook Sport1 en BILD kwamen recentelijk met het bericht dat de jonge aanvaller op het punt stond om terug te keren in Duitsland. Kühn sluit vermoedelijk aan bij het tweede elftal van der Rekordmeister, uitkomend in de 3. Liga. De door Ajax verhuurde Kühn beschikt in de Johan Cruijff ArenA tot een verbintenis tot medio 2021, maar het lijkt de club beter dat hij tijdelijk elders ervaring opdoet.

Kühn werd in het seizoen 2017/18 door Ajax voor twee miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. Een doorbraak in de hoofdmacht bleef echter uit. De aanvaller kwam in de afgelopen twee jaar wel tot 43 wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan 17 in deze jaargang. Trainer Mitchell van der Gaag zag hem als een vaste waarde in het beloftenelftal.

Bij Bayern hoopt Kühn zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De huurling was vorig jaar nog winnaar van de gouden Fritz Walter Medaille, als beste speler onder de negentien jaar in Duitsland. Hij trad daarmee in de voetsporen van Bayer Leverkusen-middenvelder Kai Havertz. in het verleden wonnen spelers als Kevin-Prince Boateng, Benedikt Höwedes, Lewis Holtby, Marc-André ter Stegen, Antonio Rüdiger, Matthias Ginter, Jonathan Tah en Benjamin Henrichs de prestigieuze prijs ook.

Denk jij dat Nicolas Kühn nog door gaat breken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kühn hij er niks van of? Dit was toch ook een veelbelovend talent dat Ajax had binnengehengeld? Maar oke! Toy toy toy Nicolas!

22 januari 2020 om 12:33

En dat is het dus met talenten, sommige breken door in hun nieuwe omgeving, anderen niet. Daarom moet men talenten ook niet vergelijken met grote voetballers, het is maar afwachten.

22 januari 2020 om 12:46

ik denk dat dit er 1 is waar we moeten oppassen dat vwe m niet te snel doorzetten naar een andere topclub. Hoop dat we dus geen optie tot koop hebben afgesproken. Je wint niet voor niks de Fritz Walter prijs.

22 januari 2020 om 14:20

@Stijlvol dude, een grootmacht als Bayern München je wilt huren, dan kan je wel wat, hij traint nu, mits hij soms ff mee traint met het 1e, met wereldtoppers, voor hem EN Ajax een geweldige deal, want geen optie tot koop

Veelbelovend is vaak net niet. Ook in het geval Kuhn...

22 januari 2020 om 12:52

Ik zou daar nog niet zo zeker van zijn. Deze jongen was zombies bij Leipzig en heeft zoveel potentie dat Ajax maar eens moet nadenken wat er hier niet goed gaat. Of het kan zijn dat deze jongen zich niet happy voelt in Nederland.

22 januari 2020 om 13:07

Dan was hij waarschijnlijk al wel weg geweest. Bovendien is het verschil tussen Nederland en Duitsland lang niet zo groot. Ook de afstand is aardig te overbruggen. Potentie is ook maar een indicatie van het plafond van een speler en is bovendien geheel relatief. Momenteel blijft de kwaliteit vooralsnog achter.

22 januari 2020 om 13:27

Als ik de verhalen van wat Jong Ajax kijkers mag geloven is dat hij eigenlijk op 10 hoort te spelen, maar dat hij altijd op de vleugels wordt neergezet. Hij schijnt bij Jong Duitsland ook altijd zeer goed te spelen op de 10 positie. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de Nederlandse omgeving hem gewoon niet past.

In de zomer, en in deze winterperiode zijn behoorlijk wat aanvallende spelers uit het tweede van Bayern vertrokken. Voorin werd de spoeling daar dun, derhalve een begrijpelijke keuze van Bayern.

22 januari 2020 om 12:15

Waarom dan huren? Geen doorstroom?

22 januari 2020 om 13:09

Je kunt ook niet blind jongens door laten stromen. Dat moet wel met een mate van voorzichtigheid gaan om ze niet te vroeg voor de leeuwen te gooien. Ook de 3. Bundesliga is van een aardig niveau. Bovendien is het ook maar de vraag of de leeftijdscategorie daaronder dan niet in de problemen komt.

Verkozen tot grootste duitse talant (u21) van het seizoen 18/19, beetje ongelukkig in jaar 19/20, maar nog altijd een speler met veel potentie.

22 januari 2020 om 12:18

Dat valt wel mee als je op je 20e totaal niet in beeld bent voor speelminuten bij het eerste van Ajax. Hij mocht niet eens mee op trainingskamp, terwijl talenten als Unuvar en Hansen die ook op posities spelen waar hij zich op richt wel mee mochten.

22 januari 2020 om 12:47

Dat ligt er volgens mij vooral aan dat hij niet echt in het systeem past bij Ajax. Hij is bij Duitsland op zn best als een soort schaduwspits, een positie die bij Ajax niet echt bestaat. Ik denk dat deze jongen nog best een leuke carriere kan hebben als hij bij een club komt waar hij goed past. Je moet als talent ook een beetje mazzel hebben dat het klikt met het systeem en met de coach van het eerste elftal. Kijk bijvoorbeeld naar een Filipe Luis die ongeveer hetzelfde had als 20 jarige jongen bij Ajax, zou je daarvan ook zeggen dat het wel meeviel qua potentie? Die heeft toch een mooie carriere gehad.

22 januari 2020 om 13:13

Dat hoeft ook niet altijd wat te zeggen. De grootste talenten hadden die prijs al gewonnen en spelen nu in het grote Duitsland en schijnbaar valt het in die leeftijdscategorie momenteel tegen. Vooralsnog kan deze jongen zich nog niet eens onderscheiden in de Keuken Kampioen Divisie en dan weet je dat je nog wel een aantal stappen moet zetten, wil je in aanmerking komen voor Ajax 1. Maar goed, hij is met 20 jaar nog jong.

Kan iemand mij dit uitleggen? Er zit een adder in T gras? Waarom huurt Bayern een Duitse speler van Ajax om hem vervolgens in Bayern II te laten spelen? Is Kuehn na T einde v t seizoen transfervrij?

22 januari 2020 om 12:26

Je uitleg staat in het artikel.

22 januari 2020 om 13:12

Je begrijpt mijn vraag niet, de beweegreden vanuit Bayern perspectief wordt niet vermeld. Vanuit Kuhn wel, dit valt onder Cito Technisch lezen kameraad.

22 januari 2020 om 13:15

Bayern II heeft wat aanvallers uitgezwaaid en zit nu dun in de aanvallers. Je kunt ook niet blind spelers door laten stromen waardoor je elftallen uit elkaar trekt of waardoor spelers te vroeg voor de leeuwen worden gegooid. Dat lijkt me toch niet heel lastig te begrijpen.

22 januari 2020 om 13:39

Verkeerd beleid mi. Je gaat geen spelers huren voor een tweede team. Juist dit moet Bayern verbeteren, ze moeten doorstroom en lichtingen hebben klaarstaan. Ben aan de Sabener geweest en heb het hitec jeugdcentrum gezien, daar gaat de hitec campus in Eindhoven van blozen. Daarom verbaast het me... ik weet nog dat jij Sirius Contento en Weiser toptalenten vonden...van mij mag de lat 4x hoger dan Xontento en Weiser.

22 januari 2020 om 15:46

Misschien staat er niet waarom Bayern dit doet, maar het antwoord op jouw vraag of Kühn transfervrij is aan het einde van dit seizoen staat toch duidelijk in het artikel 'kameraad'.

Had ik grote verwachting van toen hij werd gehaald, maar heeft nog niet de verwachtingen (geheel) waar gemaakt. Heeft zeker potentie, maar bij dit soort huurdeals heb ik er altijd een hard hoofd in dat het nog goed komt - althans, niet bij Ajax.

Met Unavar, Traore en Hansen hebben we een aantal spitsen die veelbelovend zijn. Kuhn is te goed om te laten lopen maar past (nog) net niet in het systeem van Ajax.. Hopelijk geeft deze verhuurperiode hem een boost en zien we hem alsnog succesvol worden in Ajax 1!

De rollen in Europa worden omgedraaid. Mooi dat Bayern nu spelers van Ajax moet huren in plaats van andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren