Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax maakt interesse in ‘nieuwe Kaká’ formeel kenbaar’

Laatste update:

Ajax verzekerde zich onlangs al van de komst van Antony en de jonge aanvaller is naar verluidt niet de enige speler van São Paulo die op de radar van de Amsterdammers staat. Vanuit Spanje komt namelijk het bericht dat de Eredivisionist eveneens geïnteresseerd is in Igor Gomes. Volgens AS is Ajax tot nu toe zelfs de enige club die zijn belangstelling formeel kenbaar heeft gemaakt.

De Amsterdammers zijn bepaald niet de enige gegadigde, aangezien de 21-jarige Gomes eveneens wordt genoemd bij Barcelona, Sevilla en Real Madrid. Laatstgenoemde club heeft nog geen officiële zetten gedaan, maar houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wagner Ribeiro, de zaakwaarnemer van Gomes, werkt nauw samen met de Koninklijke en was in het verleden al verantwoordelijk voor de transfer van Robinho naar het Santiago Bernabéu.

Gomes wordt in Brazilië gezien als een talentvolle speler en de aanvallende middenvelder heeft een transferclausule van vijftig miljoen euro meegekregen in zijn nog tot medio 2023 doorlopende contract. Als Ajax inderdaad werk wil maken van de komst van de ‘nieuwe Kaká’, zoals hij in zijn thuisland al wordt genoemd, zal het waarschijnlijk proberen hier een flinke som van af te onderhandelen.

Bekenden van de jonge spelmaker, die tot nu toe 31 wedstrijden in de hoofdmacht van São Paulo speelde, zijn inmiddels bekend met de vergelijkingen met Kaká. Hier zijn zij echter niet zo over te spreken: “Dat is niet goed voor hem, het zorgt voor te veel druk”, wordt iemand uit zijn omgeving geciteerd door de Spaanse sportkrant. Kaká zelf ziet ook wel wat in de vergelijkingen, zo liet hij onlangs al eens optekenen: “Het klopt dat zijn spel mij vaak aan mezelf doet herinneren.”

Lijkt Igor Gomes jou een goede aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

50 miljoen. Interesse van Barcelona en Real. Totaal kansloos. En door naar de volgende.

29 maart 2020 om 19:02

Vergeet niet dat de financiële situatie van Sao Paulo FC niet heel erg rooskleurig is. Er werd in eerste instantie ook gedacht dat Antony volstrekt onhaalbaar voor Ajax zou zijn. Een paar onderhandelingsronden later en die 40 of 50 miljoen uit het geruchtencircuit is veranderd in een bedrag dat Ajax wel kan en wil ophoesten. Als Real Madrid en Barcelona zich echt melden is Ajax hoogstwaarschijnlijk inderdaad kansloos, maar zolang die nog niet concreet zijn kan het echt geen kwaad om als Ajax zijnde met Sao Paulo om tafel te gaan.

29 maart 2020 om 19:14

Eens hoor. Je kunt altijd een poging wagen. Maar als die ploegen zich melden ben je kansloos.

29 maart 2020 om 20:52

Ik zou op zn minst informeren of dit daadwerkelijk het geval is of omdat die zogenaamde interesse wordt gebruikt om de prijs op te drijven

29 maart 2020 om 19:24

Nou neen. Barca en real kunnen maar zoveel uitgeven aan jong talent natuurlijk. Vooral Madrid vist al uitvoerig in die vijver. De echte parels zal Ajax moeilijk kunnen aantrekken maar jongens als deze (en palacios onlangs) jongens die te oud zijn en reeds een te grote naam om voor een appel en een ei te vertrekken aar tevens niet die AAA klasse zoals een Vinicius en Rodrygo, dat zijn perfect haalbare kaarten voor Ajax. Net als Antony en neres in het recente verleden trouwens

29 maart 2020 om 20:24

Ajax kan dichter bij huis ook wel wat goede middenvelders halen denk ik. Er moeten echt wat middenvelders van enig niveau komen want het niveau van onze middenvelders is echt belabberd. Daarom hoop ik dat ze om te beginnen Davy Klaassen terughalen. Daarnaast heb je een goede controlerende middenvelder nodig en een echte creatieve middenvelder die de aanvallers kan bedienen en zelf ook wat kan creeeren. Misschien dat deze Igor Gomes dat zou kunnen zijn. Dan kunnen Gravenberch, Unuvar en Regeer zich rustig ontwikkelen. Alvares zou ik houden als breker op het middenveld (een soort Fer) en verder mogen alle middenvelders vertrekken. Die zitten andere spelers alleen maar in de weg. Wat een middelmaat is dat.

29 maart 2020 om 21:11

Mwa niveau van het basismiddenveld is uitstekend. Een vervanger (of Promes, of Gravenberch/ Alvare) kan ook nog wel. Echter met meer wissels door het hele elftal is het echt helemaal ruk. Klaassen hoef ik echt niet terug te hebben. Echt een beperkte middenvelder. Itt Donny kon Klaassen echt alleen als aanvallende middenvelder uit de voeten. En dan zelfs alleen als komende man. Ajax ging pas echt goed ballen toen Ziyech aangetrokken was. Klaassen heeft die rol nooit kunnen vervullen toen Eriksen vertrok en was de steunpilaar van het bagger voetbal Ajax.

Ben benieuwd, toch wel een beetje jaloers als PSV fan zijnde dat Ajax nu in deze vijver kunnen vissen. Kaka, dat was mij een speler zeg. Wat kon ik genieten van hem bij AC Milan en Brazilië, vergeet nooit meer zijn goal tegen Manchester United op Old Trafford...

29 maart 2020 om 19:14

Valt wel mee. PSV heeft de zaakjes ook goed voor mekaar in de jeugdopleiding en er komen goede jeugdspelers aan. PSV moet zich bij aankopen alleen focussen op directe versterkingen behalve bij buitenkansjes.

29 maart 2020 om 19:33

En wie, behalve madueke, komt er echt aan dan?

29 maart 2020 om 19:38

Op termijn zie ik Ledezma, de Haas, Ngonge, Vertessen, Sambo en Gloster wel de stap maken naar PSV 1. Sommigen hebben ook al meegetraind met het eerste.

29 maart 2020 om 20:24

Ngonge is gehuurd. Maar ik zou graag Delanghe aan dat lijstje willen toevoegen, dat is echt een talentvolle keeper. van de nieuwelingen doet Geelmuyden het best goed en van Luiz Felipe heb ik nog te weinig gezien.

29 maart 2020 om 21:11

Ngonge is inderdaad gehuurd maar wel met optie tot koop dus dat scheelt

29 maart 2020 om 20:19

Ik heb maar een lievelingsvoetballer gehad en dat was Kaka. Hij had als 10 alles, een steekpass van jewelste, een versnelling, kon zo goed dribbelen, zo wendbaar, een loeihard en zuiver schot. Kaka is voor die hele hegemonie van aliens Messi en Ronaldo tot Modric in 2018 de speler die nog t laatste de gouden bal won. Die wedstrijd tegen United scoorde hij beide goals, die laatste vooral was gewoon briliant, twee spelers van United die door hem elkaar uitschakelde

29 maart 2020 om 22:41

Beste Ryan, jullie hebben een toptrainer binnen weten te hengelen, ik verwacht veel van hem. Sterker nog laat hem maar naar Amsterdam komen mogen jullie die Braziliaan hebben ;-)

29 maart 2020 om 23:36

PSV heeft een beetje pech gehad met de aankopen afgelopen zomer, maar toch ook voor 7,5 miljoen Doan, voor 10 miljoen Baumgartl en voor 15 miljoen Bruma gehaald. Het is dus niet zo dat ze mijlen achter Ajax aanliepen. Als die het gewoon goed hadden gedaan (of zelfs maar redelijk) dan had PSV ook in een prima positie gezeten. Er komen immers ook bij PSV genoeg talenten door de afgelopen jaren.alleen vallen die eigenlijk alle 3 tot nu toe tegen waardoor je bijna weer opnieuw moet beginnen met het opbouwen van kapitaal.

Pfff de nieuwe Kaka... Het zal wel. En met zo'n clausule gaat Ajax hem niet halen. En dat hoeft ook niet. Met Unuvar hebben we een talent die nu op 11 staat maar in de toekomst op 10 komt te spelen. Ajax vergeet je eigen jeugd niet, Unuvar, Hansen, Rensch, Salah Eddine, Taylor, Regeer, Fitz Dim, Dieke etc

29 maart 2020 om 19:05

Wie bedoel je met Dieke? Lijkt me niet dat je Harm Dieker, 3e keeper van o19 bedoelt.

29 maart 2020 om 19:35

Die heeft nu even een terugslag ja. Maar ik bedoelde eigenlijk Calvin Raatsie. Verder schrijf ik Dieker zeker nog niet af !

29 maart 2020 om 19:11

De toekomst duurt nog wel even. Bijna alle spelers die jij opnoemt zijn een jaar of 17, te jong nog om even door te breken volgend seizoen. Unuvar staat de komende 2 seizoenen echt nog niet op het middenveld te spelen dus ze kunnen prima een aanvallende middenvelder halen.

29 maart 2020 om 19:37

Ja, maar sommigen dienen zich snel aan. Dat gaat bij Ajax altijd sneller. Daarnaast is Giovanni ook al gehaald. Op een gegeven moment is het goed en moet je de opkomende jeugd klaar stomen voor de laatste stap. Unuvar is zeker de eerste die zich van dat rijtje gaat melden !

29 maart 2020 om 20:17

Het gaat wel snel bij Ajax maar als er 2 of 3 sterkhouders weggaan dan zal je toch wat terug moeten halen. Dan kan je echt niet bouwen op alleen jeugdspelers, daarnaast staat er bij Ajax al redelijk veel jeugd in.

29 maart 2020 om 23:01

Ook als we deze jongen halen zal jeugd door blijven breken. Is altijd zo geweest, zal altijd zo blijven. Ajax is in hart en nieren een club waar jeugdspelers kansen krijgen. Vervolgens ligt het aan die spelers of ze die kansen krijgen. Zelfs nu we voor het middenveld zat miljoenenaankopen hebben krijgen jongens als Ekkelenkamp en Eiting, zeker niet de grootste talenten uit onze clubhistorie, ook gewoon nog kansen. Zelfs als Igor Gomes komt en hij een sensatie blijkt, krijgt zo'n Unuvar kansen en als hij die pakt zal er een manier gevonden worden om ze samen te laten spelen.

Ik vind het toch jammer als Ajax echt een koopclub zou worden. Natuurlijk moet je aankopen doen om competitief te blijven, maar deze zou ik niet volledig snappen. Als hij een type Kaka is dan is hij een klassieke nummer 10 en dat heeft Ajax momenteel niet. Verder hebben ze in de jeugd een paar pareltjes die ook op de 10 positie uit de voeten (ik dacht dat Hanssen en Ünuvar daar zeker uit de voeten kunnen, correct me if I’m wrong). Het mooie aan Ajax is toch die jeugd. En ze hebben al laten zien in het verleden dat je daar enorme successen mee kan boeken.

29 maart 2020 om 19:06

Het verleden, als in de jaren 2018/2019? Waar jongens als Veltman, Blind, Mazraoui en Van de Beek de hele jeugd doorlopen hebben, met daarnaast nog Frenkie en Onana die deze deels hebben doorlopen. We doen nu alsof Ajax een vreemdelingenlegioen heeft, maar spelers als Gravenberch, Eiting, Traore, Dest, Promes, Veltman, Blind, Van de Beek zijn allemaal spelers die veel minuten maken.

29 maart 2020 om 19:13

Inderdaad het Ajax van de laatste jaren en natuurlijk dat van de jaren 90 en 70. Ik zeg trouwens ook niet dat Ajax een vreemdenlegioen is, ik vrees alleen dat ze het gaan worden.

29 maart 2020 om 19:16

Inderdaad veel minuten. Sommigen zelfs een stuk meer dan dure aankopen. Dus waarom maar blijven kopen?

29 maart 2020 om 19:21

Omdat je het met louter eigen jeugd Europees geen potten breekt, denk maar terug aan de jaren onder de Boer. Visie is nog steeds dat het geraamte bestaat uit eigen jeugd, aangevuld met gerichte aankopen. Dit seizoen komen de aankopen minder uit de verf, maar ik denk niet dat hier iemand zal klagen over wat spelers als Ziyech, Tagliafico, Neres, Tadic, Schone en Sanchez de afgelopen jaren hebben gepresteerd.

29 maart 2020 om 19:24

Natuurlijk moet je je selectie aanvullen met spelers op posities waar je geen goede jeugd hebt. Maar waarom deze jongen zou moeten komen als je een systeem hebt waar geen echte 10 in past en daarnaast nog eens veel grote talenten voor die positie hebt is mij een raadsel.

30 maart 2020 om 01:07

Wees niet bang. Kijk maar naar jong Ajax en onder 19. Er komt zoveel aan. Ajax zal altijd veel eigen jeugd in de selectie hebben en een aantal in de basis. Het niveau ligt gewoon wat hoger niveau nu.

29 maart 2020 om 19:07

Welke Europese topclub is geen koopclub dan ? Wil je een opleidingsclub blijven voor Europese mogendheden of wil je er zelf 1 worden ?

29 maart 2020 om 19:14

Ajax is natuurlijk geen Europese topclub en momenteel is dat ook geen realistisch doel om na te streven. Waarom zou je je kernwaarden verloederen in een zoektocht naar iets wat niet realistisch is? Permanent bij de top aansluiten zal Ajax nooit kunnen zolang ze in de Nederlandse competitie spelen.

30 maart 2020 om 00:37

Misschien niet permanent in de top, maar structureel bij de laatste 16 van de champions league zitten is zeker geen ongrijpbaar doel. Dat (plus dominant worden in nederland) is wat Ajax na zou moeten streven. Dat gaat simpelweg niet met alleen eigen jeugd. Ik vind dat zo bijzonder he, toen we onder Frank de Boer geen enkele cent uitgaven, riep iedereen dat een zak geld geen doelpunt maakt en er goede spelers gekocht moeten worden. Nu doet Overmars precies dat, en dan klaagt iedereen weer dat er niet gekocht moet worden...

29 maart 2020 om 19:11

@lierse1997 als deze Braziliaan echt zo goed is word hij toch na 2 seizoenen weg gekocht bij Ajax en dan heeft Unuvar gelijk de leeftijd om naar het eerste door te stromen

29 maart 2020 om 19:16

Het gaat nu niet per se over de jongen alleen. Mocht hij echt uitzonderlijk goed zijn en een buitenkansje moet je hem natuurlijk gewoon binnenhalen. Maar je moet natuurlijk niet vervallen in het kopen, puur omdat het kan.

29 maart 2020 om 19:18

Ik snap je punt. We hebben alleen afgelopen zomer matig ingekocht en Marc lijkt dat te willen gaan compenseren. Wat mij persoonlijk irriteert is dat de zwakke plekken niet goed worden aangepakt. Dat Veltman bijv. nog steeds minuten maakt is natuurlijk het faillissement van je transferbeleid.

29 maart 2020 om 19:43

Een unuvar is nog veelste jong om echt vast bij ajax 1 te spelen. Zou voor hem alleen maar slecht zijn als alle druk nu op hem komt te liggen.

29 maart 2020 om 19:47

Ik opper toch ook niet dat hij al meteen in de basis moet? Het gaat me er gewoon over dat Ajax de laatste transferperiode nogal aan het doorslaan is qua duren aankopen op posities die niet meteen heel veel versterking nodig hebben.

29 maart 2020 om 19:54

Verder weinig aanvallende middenvelders dus als ajax niks zou kopen, dan zou een unuvar wel vast in ajax 1 moeten gaan spelen. Qua marin geef ik je idd wel gelijk, maar een anthony, martinez en alvarez waren wel logische aankopen qua wat er in de jeugd rondliep.

29 maart 2020 om 19:54

Koopclub valt wel mee hoor. Het komt voornamelijk omdat ze een gigantisch goede lichting hebben gehad, hierdoor heb je even een overbruggingsperiode. Een speler als de Ligt en de Jong hebben het ajax traject razendsnel doorlopen, hierdoor laten ze een gat achter wat niet zomaar opgevuld kan worden. Hier is Ajax natuurlijk voor gecompenseerd met gigantische bedragen maar er zullen wel weer andere spelers op die posities moeten spelen.

29 maart 2020 om 19:56

Ik bedoel zeker niet dat ze al een koopclub zijn, gewoon dat ze het wel worden als ze verdergaan zoals ze de vorige transferperiode deden.

29 maart 2020 om 20:04

Het probleems is dat Ajax vooral ook een verkoop club is en dat spelers steeds jonger weg gaan.mensen vergeten wel eens dat er meer dan 6 jaar zit tussen de broertjes de Boer en Kluivert/seedorf. Die hadden vandaag de dag nooit meer samen op het veld gestaan, en zeker geen 3 jaar.er breken wat dat betreft nog steeds net zo veel spelers door als toen, misschien wel meer. Er vertrekken elk jaar van de A selectie 8 spelers, soms zelfs meer, daar kun je niet tegen opleiden, dat moet je wel aanvullen met transfers. Maar daarmee heb je ook dat tegen de tijd dat jongens als Unuvar (die is nog altijd maar 16) klaar zijn voor de basis er weer ruimte genoeg is in de selectie en het elftal voor die jongens. Met dat verloop heeft het ook geen zin meer om te wachten op een jeugdspeler die er over een jaar of twee aan komt. Daarnaast hebben die jonge spelers er zelf ook baat bij wanneer ze tercht komen tussen klasse spelers die iets ouder zijn waar ze zich aan op kunnen trekken.

29 maart 2020 om 20:07

Worden? Ajax is al meer dan een jaar een echte koppclub geworden die eerst koopt en dan pas naar eigen jeugd kijkt ipv andersom.

30 maart 2020 om 09:16

Dit is echt onzin joh. Wie is er afgelopen zomer gehaald die eigen jeugd in de weg staat dan?

29 maart 2020 om 20:14

Als je wilt meedraaien in de Europese (sub)top moet je de selectie wel op peil houden. Vooral middenveld is een probleem sinds de Jong en Schone zijn vertrokken. Naast dat de geschikte jeugd nog niet volwassen genoeg is, en je met de Eitings en Ekkelenkamps niet het gewenste niveau hebt, zal er moeten worden ingekocht. Nu is Alvarez ongeschikt en Martinez meer een verdedigende speler, gaat Ziyech vertrekken, dus moet er geïnvesteerd worden in directe kwaliteit. Is eigenlijk een normale procedure bij een topclub, dus zo vreemd is dat niet. Daarnaast heeft Ajax toch altijd nog veel (jong gescoute) eigen jeugd in het veld staan. Ook dat is des Ajax.

29 maart 2020 om 20:19

Dat wel. Maar nu is Ajax bezig met verscheidene middenvelders te kopen voor ettelijke miljoenen. Daarnaast is deze man niet eens echt nodig, want hij is blijkbaar een 10. Voor die plek heb je van de beek momenteel nog en Ajax speelt zelfs niet met een 10.

29 maart 2020 om 20:45

De kans dat vd Beek blijft is niet heel erg groot.nou begrijp ik dat Ajax niet voor iedere speler die mogelijk weg gaat al een vervanger moet gaan halen.aan de andere kant heb je het probleem dat wanneer Ajax, zoals een paar jaar geleden, alleen reageert wanneer een speler weg is, ze vaak te laat zijn waardoor de selectie aan het begin van het seizoen niet op orde is en de key targets al ergens anders naar toe zijn gegaan. Toen was het verwijt dat ze wisten dat die spelers weg zouden gaan maar dat ze niets deden.

29 maart 2020 om 23:20

Het is dan ook de vraag wat er na dit seizoen op transfergebied gebeurt. Niemand kan nu al weten welke invloed het nog steeds rondwarende coronavirus op de voetbalsport zal hebben. Even los van de vraag of Ajax nu wel of niet interesse in welke speler dan ook heeft. Want ik vermoed dat, afhankelijk van de duur dat alle competities stil liggen, er wel eens clubs kunnen omvallen. Of gedwongen goede spelers tegen aanmerkelijk lagere transferbedragen dan de eerdere geschatte waarde moeten verkopen. Daar kan een financieel stabiele club als Ajax dan wel weer van profiteren. Maar dit is koffiedikkijken...

Heet hij nu Gomes of Campos? Nog nooit van hem gehoord maar als je ziet welke clubs genoemd worden lijkt Ajax kansloos.

29 maart 2020 om 19:10

Volgens mijn stond ook Anthony bij grotere clubs op het lijstje.

29 maart 2020 om 20:17

Op het lijstje staan en daadwerkelijk interesse hebben zijn dan ook twee totaal andere dingen.

Heb zijn naam weleens gehoord, maar nog nooit zien spelen. Als ik hem nu op de foto zie die Voetbalzone hier bij dit artikel zie, vind ik hem qua uiterlijk in ieder geval een beetje op Diego Ribas lijken (die Braziliaanse middenvelder die vooral bij Werder Bremen echt fenomenaal was). Als hij dan ook een beetje de kwaliteiten en potentie van Diego of Kaka heeft, dan zou dat fantastisch zijn. Maar even weer terug: ik ben geen fan van het vergelijken van spelers. Maar Ziyech vertrekt natuurlijk naar Chelsea en Ajax heeft ook Giovanni binnengehaald die op de 10-positie kan spelen en ook Unuvar loopt er nog rond (misschien wel het grootste talent van Ajax momenteel) en Ziyech 1 op 1 vervangen is sowieso al vrijwel onmogelijk, aangezien je dan heel fors moet gaan investeren om niet of nauwelijks achteruit te gaan ten opzichte van Ziyech. Maar als Ajax de enigste club is die zich tot nu toe heeft gemeld, dan moeten ze er wel snel bijzijn.

Maar Reinier was toch al "de nieuwe Kaka"? Gaat snel deze dagen haha. 50m is de clausule, daar zie ik Ajax heus wel heel wat minder van maken en een eventuele doorverkoop in zetten.

Als Barcelona en Real echt interesse hebben dan kunnen we dit gerucht meteen in de prullenbak gooien. Lijkt me logisch dat Ajax in principe dan kansloos is. Voor nu vergeet ik deze naam. Trouwens Santos? die zullen misschien nu ook niet graag willen meewerken. De lucht rond het gedoe rond Giovanni lijkt me niet zomaar geklaard.

De vraag bij zulke berichten is altijd van wie het af komt en met welke bedoeling. Lijkt mij niet heel handig als ajax weer veel geld gaat besteden aan een talentje van wie het nog maar de vraag is of hij het überhaupt kan waarmaken. Ajax zou er beter aan doen om een speler die het al heeft laten zien aan te trekken. Qua leeftijd en ervaring zou Berghuis ideaal zijn of een Alderweireld.

Met Giovanni Ribeiro had Ajax toch al een nieuwe Kaka binnen gehaald? Of willen ze nu 2 nieuwe Kaka's hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren