Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax laat oog vallen op peperduur Braziliaans talent van Santos’

Laatste update:

Ajax heeft het oog laten vallen op de talentvolle Braziliaanse aanvaller Yuri Alberto Monteiro da Silva, zo meldt UOL Esporte. De Amsterdammers zijn echter niet de enige club met belangstelling voor de jeugdinternational van Santos. Ook Internazionale jaagt op het toptalent, dat naar verluidt vijftig miljoen euro moet kosten.

Ajax zou volgens de Braziliaanse website al hebben geïnformeerd bij Santos naar Yuri Alberto, die op 18 maart zijn achttiende verjaardag viert. Net als Inter hebben de Amsterdammers te horen gekregen dat de club weinig trek heeft om in onderhandeling te gaan over de talentvolle centrumspits, die ook op de flanken uit de voeten kan. Hij maakte in 2017 al zijn officiële debuut voor Santos in de Braziliaanse Serie A.

Het is onduidelijk sinds wanneer Ajax de Braziliaan in het vizier heeft, maar Internazionale volgt hem al een paar maanden. De Italianen raakten enthousiast tijdens een jeugdtoernooi waar het talent met Brazilië Onder-17 aan deelnam. In de zomer van 2017 tekende hij zijn eerste profcontract bij Santos en zijn verbintenis loopt door tot medio 2020.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 maart 2019 om 09:33

Hij heeft nog maar een voor 1 jaar een contract dus 50 lijkt me onrealistisch.

16 maart 2019 om 10:12

Jaa 50 miljoen is de afkoopsom die in het contract staat. Dat zijn bedragen die standaard bijna elk groot Braziliaans talent krijgt. Dit houdt in dat je niet met de club hoeft te onderhandelen en hem iegenlijk zonder inmenging van de club kan kopen, als je dat exacte bedrag maar overmaakt.

16 maart 2019 om 10:27

Wat ik mij afvraag wie scout zo een talent ? En waarop ? De laatste 18 wedstrijden 0 goals en 0 assist. Inclusief jeugdwedstrijden, zijn laatste goal was tegen een amateur ploeg op 11 mei 2018 dat zijn toch geen cijfers voor een toptalent ? Wonderbaarlijk

16 maart 2019 om 11:46

1. Statistieken van Zuid Amerikaanse worden nauwelijks bijgehouden.
2. Hij speelt regelmatig bij Santos U20 en daar scoort hij gewoon, al meerdere keren in 2019.

16 maart 2019 om 12:55

"1. Statistieken van Zuid Amerikaanse worden nauwelijks bijgehouden.
2. Hij speelt regelmatig bij Santos U20 en daar scoort hij gewoon, al meerdere keren in 2019."

Precies! Daarnet toch even wat beelden bekeken en ziet er toch uitstekend uit. Prima in de combinatie waar vooral opvalt dat ballen op de juiste snelheid meegeeft. Lijkt zo goed als tweebenig te zijn. Heeft zeker goed overzicht en oogt scherp voor de goal. Voor een spits die voetballend goed onderlegd is dribbelt hij opvallend weinig dus kan zijn dat het daar iets aan schort.

Met een 1-jarig contract moet er toch wel iets mogelijk zijn lijkt me. Zou een voorstander zijn van zijn komst, zeker omdat ik niet wil dat we volgend jaar een seizoen lang moeten gokken op Dolberg en Huntelaar.

Ze zouden ook interesse hebben in de 18-jarige LCV Porozo, denk dat Ajax meer noid heeft aan een jonge LCV erbij dan aan een spits aangezien we er daar wel een aantal van onder contract hebben staan. Porozo is heel lang (+/- 1.95), voetballend in orde en een linkspoot. Daar hebben we er een tekort aan, haha.

16 maart 2019 om 09:34

De lengte van Jackson Porozo kunnen we goed gebruiken. Ligt ook nog maar 1 jaar vast bij Santos. Hopelijk valt de transfersom mee.

16 maart 2019 om 09:55

Blijkbaar toch geen linkspoot, dat is jammer. Rechtspootje hebben we minder hard nodig imo.

16 maart 2019 om 10:16

1,93 is hij

16 maart 2019 om 12:14

@wolterx

Dat denk ik ook, maar los van wat je echt nodig hebt moet je ook altijd proberen toptalent te halen, dus ook op andere posities. Als het lukt is dat pech voor een van je huidige spelers, maar verbeter je wel je team. En Ajax zit nu in de positie om dat te kunnen doen.

Ik snap dat je veel geld hebt, maar 50 miljoen voor één speler zijn toch niet bedragen waar Ajax mee moet gooien.

16 maart 2019 om 09:33

Waarom niet? Als je mee wil moet je misschien zulke bedragen betalen. En als je het hebt.... Ben het er wel mee eens dat het te gekke bedragen zijn voor een 18-jarige zeker. Ik denk dat Ajax flink met geld gaat smijten komende zomer.

16 maart 2019 om 09:40

Als Ajax bedragen van 50 miljoen gaat neerleggen zijn ze binnen een paar jaar weer terug bij af.

16 maart 2019 om 10:12

Het risico is te groot. Die jongen is 18, en als hij faalt, dan heeft Ajax de grootste flater ooit geslagen. Ajax kan nu structureel transfers binnenhalen in de categorie 15-20 miljoen, en daar moet het de komende jaren ook bij blijven. Dit jaar is alles financieel geweldig met de CL-prestaties en de (aanstaande) transfers van Frenkie, De Ligt en nog een paar, maar als je bijvoorbeeld volgend seizoen geen CL haalt terwijl je daar op hebt begroot, ga je straks bijna hetzelfde flikken als bij FC Twente.

16 maart 2019 om 10:36

Waarom wel is een betere vraag. 50 miljoen is echt een belachelijk groot bedrag. Dat is de helft van de begroting. Maximum wat Ajax moet uitgeven per speler is 1/3 van het bedrag dat ze voor de Jong hebben ontvangen, en zelfs dat is heel veel. Streven moet zijn 15 miljoen max. Binnen Nederland zelfs 8 a 10 miljoen max. Haal liever 2 talenten voor tien miljoen p. p dan 1 voor 20. En voor 10 miljoen zit je echt in een leuke categorie. De grote minder bekende talenten. Daar moet Ajax op focussen.

16 maart 2019 om 10:51

Overmars is niet achterlijk hij heeft de club zelf in deze positive gebracht. Een Nederlandse club heeft structureel relatief weinig inkomsten, zelfs Ajax. Meer dan 20 zullen ze niet snel uitgeven aan een speler.

16 maart 2019 om 12:59

Die 50 miljoen is gewoon zijn afkoopsom. Snap al die heisa niet, denken er serieus mensen dat Overmars interesse zou hebben als hij daadwerkelijk 50 miljoen zou moeten kosten?!?

Met een nog 1-jarig contract verwacht ik eerder een bedrag onder de 10 miljoen. Wat prima te verantwoorden is als de verwachtingen hoog zijn. Moet bekennen dat ik erg overtuigd ben geraakt van hem in de beelden die ik zag. Waar compilaties normaal volstaan met dribbelacties kan je bij deze jongen duidelijk zien dat hij het spelletje snapt, goed overzicht heeft en twéé benen die het kunnen uitvoeren. Speelt ballen op de juiste snelheid door op teamgenoten, iets wat het huidige Ajax enorm mist.

16 maart 2019 om 13:26

@ninjakai,

Waar het maximum in Nederland op 10 miljoen stellen? Als er een toptalent in Nederland rond loopt van het niveau Frenkie of De Ligt waarom zou Ajax dan geen 15 miljoen betalen? Waarom meer betalen aan buitenlanders? Het is echt niet zo dat alle buitenlanders beter zijn dan Nederlanders. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat het geld besteed wordt in de Eredivisie waardoor andere teams zich ook meer kunnen versterken. Hierdoor gaat het niveau van de Eredivisie ook omhoog en dat is ook voor Ajax goed.

16 maart 2019 om 20:26

Voor een 18 jarige met 1 jaar contract? Das in mijn optiek toch wat te gortig.

16 maart 2019 om 09:47

Ze hebben geinformeerd en hoorde dat hij 50 miljoen moest kosten (als al deze rare geruchten natuurlijk waar zijn) en daarmee was de interesse over.

16 maart 2019 om 12:17

Eens, maar ze gaan natuurlijk onderhandelen, en niet gewoon 50 betalen. Het is aan de professionals om een max vast te stellen, maar Ajax heeft al zeer, zeer succesvolle transfers gedaan rond de 15 miljoen. Dus voor de juiste speler zou je ook nog een stuk hoger kunnen gaan, nu je zo woest veel geld hebt en spelers ook interesse hebben. Dat laatste kan zo weer voorbij zijn.

- Santos en zijn verbintenis loopt door tot medio 2020 -

50 miljoen is voor een 1 jarig contract totaal onrealistisch. Mocht hij daadwerkelijk vertrekken dan zal het maximaal 20 miljoen zijn.

16 maart 2019 om 09:37

20/25 miljoen is een mooi bedrag voor een speler die zeer waarschijnlijk doorgroeit naar de Europese top.

16 maart 2019 om 09:47

Zeer waarschijnlijk is geen goede term voor de voetbalwereld, aangezien het er morgen weer allemaal anders uit kan zien (lees: zware blessure, vormcrisis, niet kunnen aanpassen in Europa, etc.). Daarnaast is 50 miljoen betalen om iemand naar de Eredivisie te halen gewoon kapitaalvernietiging. De Jong en De Ligt zijn enorme talenten, maar de transfersom van De Jong verbaasde me al. Het gebeurt niet zomaar dat je hier 80 miljoen vangt, dus de winst zal voor Ajax redelijk beperkt blijven dan, met het risico dat je enorm veel verlies draait als het niets wordt.

Haalbaar maar dan is Ajax zijn geld zo weer kwijt..... En weinig garantie..... Het zal nadelig zijn dat ze het zo goed doen op dit moment en iedereen weet dat ze geld hebben....

16 maart 2019 om 10:53

Maar alles in verhouding hoor we hoeven niet te overdrijven. Een speler van 20 miljoen zal niet ineens 50 kosten. Heel simpel als een 18 jarige echt 50 waard is gaat hij direct naar de Europese top. Maar als zijn contract bijna afloopt zou zelfs Madrid of City geen 50 miljoen betalen.

Geloof er weinig van dat Ajax 50 miljoen zou willen betalen voor een talent. Interesse zal dus wel, als het er al was, snel bekoeld zijn.

Ajax stop nu even geld in het aanhouden van Ziyech en de Ligt voor nog een jaartje en haal Redan terug van Chelsea, dan heb je ook een topspits in wording. Of ze moeten Dolberg verkopen voor 30/40 miljoen en dan dat meteen besteden voor deze speler maar dat zie ik niet gebeuren ik denk niet dat Ajax meer dan 25 miljoen aan 1 speler uit gaat geven.

16 maart 2019 om 09:41

Welke gek zou er nu 30/40 voor Dolberg geven? Je mag blij zijn als je er nog 10-15 uit kan krijgen.

16 maart 2019 om 10:13

Ben je nou aan het trollen of denk je er écht zo over, nee toch?! Zijn marktwaarde wordt momenteel, zelfs na een moeizame fase, geschat op 22 miljoen euro. Bovendien heeft hij komende zomer nog een 3-jarig contract en is hij nog altijd pas 21 jaar. Ajax heeft geen enkele reden om hem te verkopen maar stel ze zouden het doen, dan zal dat voor minimaal 25 miljoen zijn, waarschijnlijk meer. Hoe kun je nou 10-15 blijven volhouden als je Overmars keer op keer op keer de jackpot ziet vangen voor zijn pupillen. Die verkoopt niet onder de marktwaarde hoor, dit is meer jouw wens dan een reële gedachte, dylan!

16 maart 2019 om 10:26

Ergo hij wordt niet verkocht want Niemand gaat 30/40 miljoen bieden op een speler die al 2 jaar niet meer boven de eredivisie uitstijgt. De enige reden dat zijn waarde op 22 miljoen wordt geschat is omdat hij nog jong is

16 maart 2019 om 10:27

Waarom zou ik als Ajacied gaan trollen over onze eigen spelers? Ik denk er echt zo over, ik zie totaal geen reden waarom een club hem zou kopen voor 25?! Miljoen. Het is en blijft een spits en daar wordt je altijd op afgerekend, doet hij het zo slecht? Nee helemaal niet, maar ook niet zo goed dat je er 25 voor krijgt. Je bent gek als club als je er dat voor geeft, en als wens hoop ik dat hij zelfs 100 oplevert maar ja 😉. Nee, 25 is niet realistisch. Met Wöber kon je pronken tegen Bayern en Dolberg? Die speelt niet/weinig in de CL en laatste tijd is het ook niet veel in de eredivisie als spits.

16 maart 2019 om 10:49

@glory: dat lijkt me het meest logische ja. Kasper wil ook totaal niet weg en Ajax heeft geen enkele reden om hem te verkopen. Gewoon lekker aanhouden.

16 maart 2019 om 10:58

Dolberg zal minder waard zijn dan voorheen, maar laat hem lekker blijven. Als die eens ritme krijgt en warmdraait kan Ajax zich geen meer geschikte spits wensen in mijn ogen. Sinds Kluivert niemand gehad die zo gemaakt is voor het systeem in mijn ogen. Wel scorende spitsen gehad natuurlijk maar Zlatan Suarez Huntelaar etc etc allemaal geen Ajax spitsen. Dolberg heeft het, en als je er zo lang op hebt moeten wachten dan zou ik hem nog een kans geven. helaas alleen bij vlagen zien we het eruit komen, maar heb nog hoop.

Gisteren zag ik dit gerucht ook al in verschillende Nederlandse- en buitenlandse media voorbijkomen en ik heb weleens wat beelden gezien van deze Yuri Alberto.

Talent heeft hij in principe wel en met de bedragen die ik voorbij heb zien komen, is hij behoorlijk fors geprijst en dat zal Santos waarschijnlijk niet voor hem krijgen. Zeker niet omdat hij in de zomer nog maar 'n contract voor 1-jaar heeft, maar om eerlijk te zien denk ik niet dat Ajax hem nodig zal hebben.

Deze Yuri Alberto is meer een nummer 9 en daar heeft Ajax net het contract van Huntelaar met 1-jaar verlengd en daarnaast heeft Ajax de beschikking over o.a Dolberg, Danilo, Traoré, Brobbey en Tadic die als nummer 9 (kunnen) spelen.

16 maart 2019 om 09:59

Plus Bandé en Sierhuis, Cassierra is ook alleen verhuurd volgens mij.. zou inderdaad overbodig zijn.

50 miljoen voor een 1 jarig contract is natuurlijk van de zotte maar als Ajax definitief naar de Europese subtop wil is dit wel de pool waar je in moet gaan vissen.

16 maart 2019 om 09:49

Maar je weet ook dat iemand met een 1 jarig contract geen 50 miljoen gaat kosten.

Ik zal meer zoeken naar eem vervanger voor De Jong en misschien voor Ziyech in plaats van nog een spits erbij. Als De Jong weg is, is je hele balans op het middenveld weg en als Ziyech weg is, dan mis je iemand die je 1-op-1 op de keeper zet. En mocht Tagliafico, Onana en De Ligt verkopen, dan ben je nog verder van huis.

16 maart 2019 om 13:46

Ook voor de spits moet een oplossing worden gevonden, want Dolberg en Huntelaar zijn niet van het niveau dat Ajax na moet streven. Persoonlijk zou ik proberen om Mattias Vargas te kopen en dan Tadic in de spits zetten.

16 maart 2019 om 14:10

Ik ben er ook een enorm voorstander van om Tadic om te turnen tot spits. Het maskeert zijn grootste minpunt (gebrek aan snelheid), het verlengt zijn houdbaarheidsdatum in het profvoetbal én het maakt van een van onze zwakste posities meteen een enorm sterk bezette positie.

Huntelaar zijn tijd zit er ver op, Dolberg zal het misschien wel nooit meer maken in Amsterdam. Geniale momenten zijn niet voldoende, hij moet twee van de drie wedstrijden geniale dingen doen of constant presteren.

Twee goede vleugelspelers zijn dan wel nodig, type's Neres met veel techniek, snelheid, diepgang en scorend vermogen.

16 maart 2019 om 14:20

Dan heb je aan Vargas alvast een hele goede! Dat zijn nou precies zijn kwaliteiten

Ik geloof best dat Ajax tot 25 miljoen wil uitgeven voor een speler (blind, Tadic, Neres achtige bedragen) maar ff 50 miljoen aftikken voor 1 jarig contract dat zie ik Overmars niet doen. Of je moet een nieuwe Romario / Ronaldo te pakken hebben maar die garantie heb je niet op voorhand.
En Ajax heeft op 9 nou niet echt een probleem, Tadic, KJH en Dolberg en dan nog wat er aan zit te komen.

Als ik zo'n talent was dab had ik heel graag naar ajax gewild als je ziet welke ontwikkelingen talenten bij ajax doormaken

50 miljoen , het zal dus wel bij een gerucht blijven. Of de prijs moet wel erg veel zakken ...

50 miljoen is de afkoopwaarde in het contract. Niet de vraagprijs. Lezen is moeilijk.

Dit is natuurlijk wel het juiste moment om jonge talenten te strikken voor een club als Ajax.
Zo’n gastje ziet andere jonge kereltjes een sterren ensemble als Madrid verslaan en zien zichzelf dat ook wel doen. Stel, je krijgt dik klop van Juventus sta je er toch weer even anders op.

Ik ken deze knakker niet maar als Ajax zijnde zou ik nu ook wat lijntjes uitgooien en snel handelen voordat de talentjes weer een Betis, Watford of Sassuolo kiezen door de grotere competities waar ze in spelen.

Centrum spits die ook op de flanken uit de voeten kan. Dat betekent gewoon een snelle renner met een passeer beweging op snelheid.
Een spits voor de counter of een vleugelspeler die niet op zijn flank blijft. Doe maar niet.

Met het geld wat Ajax op korte termijn op de bank krijgt kunnen ze grote talenten kopen, echter moeten deze niet tientallen miljoenen kosten. Als ze overtuigd zijn van het talent van deze jongen en ze kunnen hem voor 20 of 25 mil krijgen, waarom niet?

Prima speler heb ik vernomen, alleen vijftig miljoen is denk ik teveel voor zijn kwaliteit. James van Real/bayern kun je in mijn opzicht beter koppen voor dat geld

50 miljoen voor een 18 jarig talent van Santos met nog 1 jaar contract?
Dikke onzin natuurlijk!
Voor minder dan de helft kun je hem ook wel halen als Santos er nog wat op wilt verdienen anders is hij volgend jaar transfervrij.

Zie hier een boel mensen wijzen op het 1 jarige contract maar dit werkt daar niet zoals in Europa....ook als het afloopt kan de club nog gewoon een transfersom vragen (net als hier voor het Bosman arrest).

Het zou wel wat zijn als Ajax hem naar Amsterdamn haalt. Snap alleen dan niet waarom Ajax Huntelaar ze contract verlengt heeft als ze hun pijlen op deze jongen hebben gericht. Ze hebben genoeg in de jeugd rondlopen waar een hoop van verwacht word dus voor nu neem ik het maar met een korreltje zout

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren