Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax koopt talent De Jong en laat Andersen tijdelijk gaan

Laatste update:

Het wachten was op officiële mededelingen en die zijn inmiddels afgegeven door Ajax. De club uit de hoofdstad legt toptalent Frenkie de Jong van Willem II voor vier seizoenen vast. Het contract gaat per direct in en loopt tot medio 2019; De Jong maakt het seizoen af bij Willem II. Tevens stapt Lucas Andersen over van Ajax naar Willem II.

/

De achttienjarige De Jong had in Tilburg nog een verbintenis tot medio 2016. Eerder leek het er nog op dat De Jong naar PSV zou verkassen, maar met die club werd geen witte rook bereikt. Via de officiële kanalen maakt Ajax dus ook melding van het vertrek van Andersen.

Andersen wordt voor de rest van het seizoen, tot en met 30 juni 2016, verhuurd aan Willem II. Andersen maakte in december 2012 zijn debuut in het eerste team van Ajax. Sindsdien speelde hij 54 officiële wedstrijden voor de club van hoofdtrainer Frank de Boer.

Ajax had Lucas Andersen moeten behouden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

prima versterkingen tot nu toe. Andersen heeft veel talent, het kwam er alleen niet altijd uit.

25 augustus 2015 om 21:41

Toptalent die bij Willem II voetbalt en die Ajax koopt? Zal een prima voetballer zijn, die misschien kan doorgroeien tot middelmaat/top eredivisie, maar dat is absoluut geen toptalent.

Alles word maar een toptalent genoemd...er zijn maar een paar toptalenten in de wereld en die voetballen helaas niet in Nederland...

25 augustus 2015 om 21:47

Was beste speler bij Oranje U19. Maakt veel indruk

25 augustus 2015 om 22:04

Dus Zivkovic, St Juste enzo zijn ook geen toptalenten?

25 augustus 2015 om 22:27

Hahaha tuurlijk niet man....dat zijn leuke talenten voor de eredivisie, maar internationaal stellen die helemaal niks voor. Mag het woordje top niet meer horen, talent is al teveel voor deze jongens. Laat ze maar eerst eens elke week uitblinken bij Willem Ii...en als die dan het niveau aan kan misschien een stapje hoger naar Ajax. En als hij dan topscorer word voor zijn 20ste in de eredivisie praat je over een talent en misschien wel een toptalent, waar de grote clubs in zijn geïnteresseerd maar daar reken ik deze jongens zeker niet tot in staat,

25 augustus 2015 om 22:47

Okydoky wat vind jij dan van al die toptalenten uit de braziliaanse competitie? Op neymar na zie je daar ook niet superfantastische dingen, terwijl die competitie van hetzelfde niveau als de eredivisie is. Engelse talenten laten ook vrij weinig zien wat echt indrukwekkend is, idem dito voor de spaanse en italiaanse talenten. Nederlandse talenten doen echt niet zoveel onder voor de talenten van andere landen hoor, tot nu toe haken jongens als depay en de vrij prima aan bij de top van die landen. Het enige verschil tussen Nederland en die andere landen is dat zij veel meer van zulke grote talenten hebben, en een talent als neymar komt niet zo vaak voor. We moeten echt niet gaan doen alsof een odegaard of een mastour een groter talent zijn dan dat een vilhena, depay, de vrij, boetius etc. Op die leeftijd waren. Deze jongens speelde op die leeftijd ook alles kapot en daar zat toen ook de hele wereld achteraan. Mja in nederland zijn we goed om onze jongens af te kraken, en jongens uit het buitenland de hemel in te prijzen. Trouwens als je afgaat op wat jij zegt dan zouden alleen jongens als neymar, verratti, pogba, gotze, isco, james, reus en hazard echte talenten genoemd worden, en de rest zijn niet eens talenten te noemen.

25 augustus 2015 om 23:19

Daarom is hij nog een jaar bij Willem II gebleven om met een hogere status binnen te komen dan nu. Dan denk je dus aan je zelf, aan de club en aan je toekomst. Dus mentaal lijkt hij al wel goed in orde te zitten. Verder was hij bij Oranje onder 19 echt ziek goed. We zullen zien, ik vind het een goede aankoop en een goede regeling met Andersen

25 augustus 2015 om 23:29

@ okydoky

Jij praat nu wel erg neerbuigend over talenten die in Nederland voetballen. Volledig tegenstrijdend met hoe de rest van Europa deze spelers ziet. Er gaan nu al jaren steeds meer spelers uit de Eredivisie voor veel geld naar Engeland. Het Nederlands elftal is altijd sterk genoeg om zich te meten met landen als Brazilie, Argentinië Frankrijk etc.

Deze De Jong was man van het tournooi -19. Dan ben je gewoon heel goed en is het terecht dat Ajax hem koopt. Als er een Nederlander van zijn generatie moet doorgroeien naar de Europese top, is hij het wel.

Je kunt veel zeggen over het voetbal in Nederland, maar de kwaliteit van spelers is nooit gedaald.

25 augustus 2015 om 21:48

Ik vond hem zelf nooit opvallen bij ajax, maar misschien ligt dat aan mij. Kan je onderbouwen wat je goed aan hem vind?

25 augustus 2015 om 22:15

Andersen valt alleen al op door zijn sublieme techniek, daarmee zeg ik genoeg. Is alleen te slap en heeft geen rendement.

25 augustus 2015 om 22:23

Vergeet kevin diks en dos santos niet.

25 augustus 2015 om 22:29

Ik heb andersen nog nooit echt bepalend zien geweest voor ajax.. Ik vind het überhaupt knap dat hij bij ajax mag spelen.. maar wie weet gaat hij vlamemn bij willem 2

25 augustus 2015 om 23:34

Dat is dus het hele probleem. Het talent van Andersen komt er nog niet uit of ontwikkelt zich niet door zoals in zijn jeugd. Het staat buiten kijf dat hij fantastisch met een bal om kan gaan, alleen heeft hij dit nog niet in prestaties bij Ajax 1 kunnen omzetten. Misschien gebeurt het wel nooit, maar datis het risico van opleiden.

Andersen is 20, hoe bepalend moet hij in deze vroege periode zijn geweest voor Ajax en zeker als middenvelder. Ik hoop dat hij bij Willem II kan laten zien dat hij Ajax waadig is.

26 augustus 2015 om 00:01

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat ajax geen ervaren middenvelder haalt om zulke jongens bij de hand te nemen. Je hebt zoveel geld op de bank, probeer een maduro of een de jong terug te halen.

25 augustus 2015 om 21:58

Wel vreemd dat als Vitesse 3 spelers van Chelsea huurt iedereen ''chelsea 2'' gaat roepen, maar als Willem 2 spelers van Ajax huurt is het geweldig.

25 augustus 2015 om 22:01

Ben het met je eens. Maar ik ben juist níet degene die Vitesse Chelsea 2 noemt.

25 augustus 2015 om 22:12

Ik heb de term Ajax 2 al wel een aantal keer voorbij zien komen hoor! Met 5(!) gehuurde spelers van dezelfde club vraag je daar ook om.

Even alle vijf op een rij: De Sa, Zivkovic, Ligeon, De Jong en nu Andersen.

25 augustus 2015 om 22:42

Tja zolang het volgens de regels mag....ik zou er als Willem II supporter niet blij van worden, 1 of 2 talenten toevoegen aan je selectie ok, dan word je waarschijnlijk sterker, maar een half elftal werkt volgens mij niet en volgend jaar kun je weer opnieuw beginnen. Ajax ziet dat het 1 keer werkt en denkt nu ineens het goude ei te hebben gevonden, maar niet iedere voetballer is hetzelfde en investeert hetzelfde in zichzelf. Daarnaast is het voor een voetballer lekkerder om zichzelf te ontwikkelen binnen een ingespeeld en vertrouwd team, een half elftal huren is dan net het tegenovergestelde.

Maargoed we zullen zien...

25 augustus 2015 om 22:57

Vind het als Ajax fan overigens wel mooi. Maakt de wedstrijden van WII een stuk interessanter.

25 augustus 2015 om 23:39

Er spelen meer spelers met een ervaring bij Psv. Al is dat nu gelijk volgens mij. Maar zijn Pec/feyenoord, vorig jaar GEA ook allemaal Ajax 2? Wat een onzin. Deze club maakt gewoon slim gebruik van de regels in Nederland om zich te handhaven. En ik sluit niet uit dat ze hoge ogen gaan gooien dit jaar

Ik ben niet zo bekend met deze De Jong heeft hij al geruime tijd overtuigd of is het een gok van Ajax?

25 augustus 2015 om 21:31

Speelde een leuk jeugd ek, een vrij groot talent. Bij Willem II dit seizoen nog niet gespeeld.

25 augustus 2015 om 21:43

Dan vraag ik me af wat ajax moet met een speler die dit seizoen voorlopig nog geen basisplek zal krijgen bij w2. Vooral omdat ik altijd verhalen hoor over supertalenten op het middenveld bij ajax in de jeugd.

25 augustus 2015 om 21:48

Hij heeft ook een blessure

25 augustus 2015 om 21:50

Snap het zelf ook niet, het lijkt erop dat Ajax iedereen onder de 20 die effe een paar wedstrijden leuk speelt wilt hebben. Haal dan een ervaren speler erbij zoals gisteren ook al bij VI aan tafel werd besproken.

26 augustus 2015 om 07:54

Hij is niet geblesseerd, maar buiten de selectie gelaten vanwege de transferperikelen,

25 augustus 2015 om 21:32

Psv had interesse maar heeft gekozen om het niet te doen.

25 augustus 2015 om 22:12

Heb jij duidelijk waarom PSV besloten zou hebben het niet te doen?
Ik dacht uit eerdere berichten uit de media juist op te maken dat PSV graag wilde, maar de speler anders besloot.

25 augustus 2015 om 22:15

Nee hij gaf een tijd terug aan graag naar PSV te willen. PSV wilde niet een miljoen uitgeven aan hem en heeft in zijn leeftijdscategorie genoeg talent op zijn positie.

25 augustus 2015 om 22:24

Inderdaad PSV wilde niet aan de vraagprijs voldoen.

25 augustus 2015 om 22:44

Ok, helder. Dank je

Wat heeft Ajax betaald voor de Jong?

25 augustus 2015 om 21:37

1 miljoen

25 augustus 2015 om 21:44

Ik las eerder dat het bedrag in de buurt van de 5 ton lag.

25 augustus 2015 om 21:49

rond 4-5 ton + verhuur Andersen. Precieze bedragen verteld Ajax niet.

25 augustus 2015 om 22:17

mooie deal voor Willemii; geld verdiend en meteen een klasse speler gehuurd waarvan iedere Eredivisieclub in z'n handen zou wrijven.

25 augustus 2015 om 22:39

Jij bent de realiteit kwijt man. In principe zeg je dus dat PSV en Feyenoord heel blij mogen zijn met Andersen? Zo ik kan je vertellen dat jongens als Paal en Schuurman stukken beter zijn dan deze zwaar overschatte mietje.

25 augustus 2015 om 23:01

Behalve de top 3 bedoelt deze denk ik...

25 augustus 2015 om 23:17

Een te stijlvolle speler voor Feyenoord en Te overbodig bij Psv. Hij bedoelt idd voor clubs als Pec/willem Ii/groningen/heerenveen/az

25 augustus 2015 om 23:52

Excuus psv en fey uitgezonderd inderdaad

leuk talentje wat nu nog vrij weinig kost, ben benieuwd of hij dit seizoen al veel stappen gaat maken.
Voor andersen is dit een mooie kans om zichzelf in de etalage te zetten, hopen dat hij dit seizoen wat constitent presteerd.

de toekomst ziet er goed uit voor ajax.
de jeugdopleiding barst van de talenten dankzij jonk, de scouting en overmars.
moet je eens zien welke spelers ajax allemaal heeft van onder de 19 jaar:

onana, leeuwenburgh, van bladeren
tete, sanniez, owusu, leyder, mirani, riedewald, savastano, sidoel
vd. beek, el mahdaoui, bazoer, familia castillo, eiting, de jong, nouri, antonucci
cerny, zivkovic, el azzouzi, muric, nunnely, dekker, dolberg, bay, enz, enz.

als ajax dan goede ervaren spelers erbij haalt om deze talenten te ondersteunen dan kan er iets moois ontstaan bij ajax binnen een paar jaar.

25 augustus 2015 om 22:03

Zeiden ze een paar jaar terug ook, ieder jaar is er een gouden generatie die eraan komt. Maar hoeveel spelen er daadwerkelijk zo geweldig nu in het eerste van Ajax? Die ervaren spelers komen er toch niet, Ajax wilt niet over het salarisplafond heen dan houdt het voor veel spelers al op.

25 augustus 2015 om 22:09

Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen en El Ghazi doen het toch prima in het eerste? Overigens vind ik Riedewald, Tete en Bazoer daar de grootste talenten van, maar bijv. Veltman en El Ghazi kunnen ook ver komen. Lartey en Owusu zullen waarschijnlijk in de toekomst Tete weer vervangen, Cerny en Muric El Ghazi en Fischer, VD Beek, Nouri, De Jong en Antonucci Klaassen, Sinkgraven en Bazoer, Van Bladeren/Onana/Leeuwenburgh Cillessen, Savastano Dijks, etc. Malen is helaas vertrokken naar Arsenal, dat had de nieuwe Kluivert kunnen worden (maar dan waarschijnlijk minder,uiteraard). En Fosu Mensah had Veltman kunnen opvolgen, maar is naar Utd vertrokken.

25 augustus 2015 om 22:09

Weet je niet. Ajax heeft voor Eto'o ook een keer een uitzondering gemaakt door een hoger salaris aan te bieden dan het salarisplafond. Wie weet zijn Vertonghen, Vermaelen, Emanuelson, Siem de Jong, Anita, Sneijder, Huntelaar over een tijdje wel te paaien voor een terugkeer voor het salarisplafond of voor een uitzondering salaris.

25 augustus 2015 om 22:18

@World je weet nooit hoe die jongens het gaan doen, het zijn uitstekende spelers maar niet spelers waar je iets mee gaat betekenen in de CL. Er zijn ook velen die falen.

@Pere... Eto'o noem je nou als voorbeeld, maar die speelt toch niet in het rood wit van Ajax nu? Dat betekent dat ze hem niet genoeg boden en dat notabene Everton en nu Sampdoria hem wel genoeg betaald zegt mij genoeg. Houdt maar lekker hoop, ze verpesten liever 8 miljoen aan een 18 jarige dan dat ze wat uitgeven aan een heel belangrijk iets: ervaring. Ze zouden eens naar Monaco moeten kijken.

25 augustus 2015 om 22:24

Eto'o had dan ook geen speciale binding met Ajax. Dat zullen de ex Ajacieden wel hebben. Dus als Ajax echt wilt kunnen ze heus een uitzondering maken met al dat geld op de bank.

25 augustus 2015 om 22:25

Ajax is totaal niet interessant voor deze spelers, die gaan liever in de MLS spelen dan hier in Amsterdam zitten. Ajax gaat die salarissen toch niet betalen, zeker niet in dit beleid.

25 augustus 2015 om 22:31

zal wel meevallen. die spelers zullen ook wel beseffen dat ze met een stuk minder salaris genoegen moeten nemen om voor hun oude cluppie te spelen.

25 augustus 2015 om 22:39

Vaker van dit soort beloftes gehoord... De vraag is dan ook of ze nog iets toevoegen, die jongens die je nu noemt die moet je er nu bij halen want anders heb je er niet veel aan. Sneijder heeft ook niet het eeuwige leven.

25 augustus 2015 om 22:48

Voor sneijder is het nog wat te vroeg. Maar huntelaar heeft na dit seizoen nog maar 1 seizoen contract bij Schalke.

25 augustus 2015 om 22:53

En die komt terug naar Ajax denk je? Die gaat nog eerder naar Turkije toe.

25 augustus 2015 om 23:07

Huntelaar heeft een keer gezegd dat als hij terugkeert in Nederland dat het voor Ajax zal zijn. Ik denk dat hij wel bij Ajax gaat terugkeren omdat hij graag in Nederland blijft wonen. Volgens mij is hij daarom ook naar Schalke gegaan zodat hij in Nederland kon blijven wonen.

25 augustus 2015 om 22:18

Moet frank de boer wel opstappen na dit seizoen... hij maakt ze niet beter. Laat Jonk het maar overnemen!

Weer een de jong. De laatste 2 deden t prima. Hopen dat t iets wordt. Weet iemand wat ajax voor hem betaald?

25 augustus 2015 om 22:10

Waarschijnlijk 4-5 ton

Ben erg blij dat Andersen verhuurt is aan Willem ll.
Die jongen heeft vertrouwen nodig.

Talent zat, maar mentaal en fysiek een zwakkeling helaas.

Ik vertrouw nog steeds in zijn kwaliteiten. Hoop dus dat zijn seizoen bij Willem II een succes zal worden.
Dan komt hij zoals Dijks als een andere speler bij Ajax binnen.

De Jong viel erg op tijdens het EK. Wat een goede speler is dat zeg. Ik vind dit op het eerste gezicht een hele goede zet van Ajax. Maar goed, dat een speler een goed jeugdkampioenschap speelt zegt natuurlijk ook niet alles. Er zijn wel meer spelers waar we nooit meer iets van gehoord hebben. Laten we hopen dat dit bij De Jong niet het geval is en hij dus een mooie toekomst tegemoet gaat.

25 augustus 2015 om 22:58

Natuurlijk zijn er veel jonge talenten na een EK in de vergetelheid geraakt. Maar vaak komt het dat ze dan gekocht worden en uiteindelijk bij zo'n nieuwe club op de bank belanden. Wat Ajax nu doet is gewoon goed over nagedacht. Deze jongen gewoon lekker laten rijpen in zijn oude vertrouwde omgeving.

25 augustus 2015 om 23:07

Daar heb je zeker gelijk in. Veel talenten die mislukt zijn kregen het op vroege leeftijd te hoog in de bol en vertrokken naar Engeland. Ik ken De Jong niet maar het lijkt me een jongen die weloverwogen keuzes maakt. Laten we hopen dat hij een jaar of 5 in Nederland blijft nog. Is voor iedereen beter.

Nou moeten ze Overmars en de Boer nog verhuren dan komt het wel goed met ons clubje.

25 augustus 2015 om 21:57

Na 4 titels met de boer durf je dit nog te zeggen! Jij staat dus in dat rijtje flut supporter waar iedereen het over heeft! Na 4 titels en nu 1 jaar niks, beetje jammer!

ajax moet st. juste nog aan de jeugdopleiding toevoegen of kopen en dan weer verhuren aan heerenveen. hij heeft de potentie om een topverdediger te worden. hij kan dan mooi veltman vervangen op den duur.

Waarom hierna nog lekker een seizoen laten verhuren aan Willem II (als ze Eredivisie blijven), dan kan hij in de schaduw nog lekker doorontwikkelen.

ajax is dus toch nog de transfermarkt op gegaan. mogelijk blijft het daar niet bij. als ajax de volgende ronde haalt in de el gaan ze zich opnieuw melden voor sisto.

Huh, maar de Jong is toch ook een middenvelder, waarom dan niet hem meer kansen geven ipv Andersen aantrekken die in mijn ogen minder talent heeft dan de Jong?

25 augustus 2015 om 23:04

Omdat hij nog maar 1 jaar contract heeft en niet wilt verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren