Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kan streep zetten door naam transfertarget: ‘Ik wil hier zeker blijven’

Laatste update:

Ajax kan de komst van Olympique Marseille-verdediger Leonardo Balerdi vergeten, zo blijkt uit het interview dat de centrale verdediger woensdagavond na de competitiezege op Troyes (0-2) heeft afgegeven. De Argentijnse mandekker wil graag bij Marseille blijven spelen. Balerdi sprak na het duel heldere taal over zijn toekomst. “Ik wil hier zeker blijven.” De Amsterdammers zullen dus op zoek moeten naar alternatieven.

De Telegraaf kwam vorige week met het bericht dat Ajax werkt aan een bod op Balerdi. De tweevoudig international van la Albiceleste, die in Marseille nog tot medio 2026 vastligt, zou hoog op het wensenlijstje staan om de defensie van de Amsterdammers te versterken. Volgens diverse Franse media was een delegatie van Ajax zelfs aanwezig in Troyes om Balerdi te bekijken, maar deze trip lijkt na het interview van de 23-jarige rechtspoot overbodig te zijn geweest.

Balerdi gaf een kraakheldere update over zijn eigen wensen. “Ik wil hier zeker blijven. Ik heb hier ook al over gesproken met mijn zaakwaarnemer. Ik heb hem gezegd dat ik graag bij Marseille zou willen blijven. Of ik dat zeker weet? Ja, dat weet ik zeker”, aldus Balerdi, geciteerd door Foot Mercato. De verdediger zou naar verluidt zo’n tien tot vijftien miljoen euro moeten kosten, maar Ajax lijkt zich op te kunnen gaan maken voor een verdere zoektocht.

Volgens Het Nieuwsblad werd Club Brugge-verdediger Abakar Sylla afgelopen zondag door Ajax bekeken tijdens het uitduel met KRC Genk (3-1). De twintigjarige Ivoriaan liet zich echter van zijn slechtste kant zien met een belachelijke charge voor rust, waar hij slechts geel voor kreeg. In het tweede bedrijf werd Sylla alsnog weggestuurd, wat leidde tot een uiterst bijzondere woedeaanval bij de eenvoudig international. Of Ajax door dit optreden de interesse heeft verzet naar andere targets is overigens niet bekend.

De afgelopen twee wedstrijden bleek dat Devyne Rensch momenteel ook een optie is voor trainer Alfred Schreuder centraal achterin. Tegen NEC (1-1) speelde de negentienjarige rechtspoot daar samen met boezemvriend Jurriën Timber, terwijl hij woensdagavond tegen FC Den Bosch (0-2 winst) werd vergezeld door Calvin Bassey. Op miljoenenaankoop Ahmetcan Kaplan hoeven de Ajax-fans dit seizoen in ieder geval niet te rekenen in het hart van de defensie: de Turk kampt met een zware blessure aan zijn linkerknie.

Moet Ajax zich centraal achterin nog versterken deze transferwindow?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi man, lekker houden daar. Komt voor dat bedrag echt niet overtuigend over en op nog een Magallan zit niemand te wachten..

12 januari 2023 om 09:42



Magallan is inmiddels weg hoor maar je hebt gelijk dit is een Magallan 2 en niet eens een betere versie. Men had Schuurs gewoon niet weg moeten doen , Timber had prima de LCV kunnen spelen en dan had Schuurs rechts kunnen staan maar nu heb je echt wel een speler te kort voor het centrum, Bassey is te duur gehaald en niet goed genoeg maar echt een miskoop ook nog niet maar dat komt omdat de grootste miskoop tot nu toe wijndal is wat is die hopeloos uit vorm. Als ik Ajax was zou ik toch nog eens kijken of een Denswill of Veltman niet terug wil komen die staan er gelijk en spreken ook nederlands wat ook wel een voordeel is. Er lopen al genoeg verschillend getaalden rond (portugees, Spaans, Engels, Nederlands en dan ook nog een coach die niet te verstaan (tukkers) of te begrijpen is) Nee doe dan maar een paar oud ajacieden erbij.

12 januari 2023 om 10:35

Denswil & Veltman zijn prima verdedigers voor ajax, die zie ik nog wel een keer terugkeren ha!

12 januari 2023 om 11:25

Nee, dat zijn ze niet of je moet weer terug willen naar de tijd waarin spelers als Denswil en Veltman goed genoeg worden geacht. Er lopen nog zat spelers op deze aardbol met voldoende potentie, maar dan moet je wel goed scouten in plaats van lukraak spelers als Bassey voor veel te veel geld ophalen.

12 januari 2023 om 12:08

Momenteel zitten we al in die tijd ben ik bang. Verdediging is 1 groot drama en zie Denswil zeker niet als een mindere tov Bassey.

12 januari 2023 om 12:14

Misschien niet minder maar dat is toch geen criterium, een niet mindere speler.. Jongens als Denswill, Botman etc. waren op dat moment niet geschikt voor het systeem wat wij graag willen spelen.. Zou mij toch sterk lijken dat ze dit inmiddels wel zijn?

Zijn goede verdedigers, ze kunnen ballen tegenhouden maar er moeten toch wel spelers zijn die in het systeem passen wat er graag gespeeld wil worden. Verdedigers die met veel ruimte in de rug kunnen verdedigen en voetballend ook sterk zijn.. Dat zijn jongens als Botman, Denswill, Schuurs nou eenmaal niet, dat ze het nu goed doen bij hun clubs doet daar niets aan af.

12 januari 2023 om 14:12

Dat is mijn punt niet. Ik vind Bassey ook niks, maar Denswil zie ik ook niet als iemand die Ajax naar een hoger niveau tilt.

Als je leest wat o.a. de supporters ervan vinden kun je je afvragen of ajax niet juist blij moet zijn. Ik lees vooral negatieve reacties over hem.

12 januari 2023 om 10:11

Ja maar die waren er over Jorge Sanchez ook en die doet het enorm goed. Tenminste totdat hij moet verdedigen....of voetballen.....tsja. Heb deze Balerdi misschien 3x zien spelen en was toen elke keer niet bepaald Ajax materiaal qua speelstijl. Maar das Bassey ook niet dus misschien zijn onze scouts allemaal vertrokken.

12 januari 2023 om 10:32

Tja, en dan zie je dat de beste man in de wedstrijd tegen Troyes ook nog de hoogste waardering krijgt...
Ik ken hem niet goed genoeg, dus laat ik mijn oordeel nog maar even voor me houden.
Wij waren ook kritisch op Ziyech in het begin, maar daar zijn we later ook op terug moeten komen.

12 januari 2023 om 10:37

Ja er zijn zeker spelers waarbij ik ernaast gezeten heb, al was Ziyech er niet 1 van voor mij. Schone was voor mij de grootste misser, zag hem als leuke selectiespeler maar niet meer dan dat. Uiteindelijk geweldig geweest voor ons.

12 januari 2023 om 11:06

Maar is Bassey wel gescout ? Er werd gezegd dat er geen actuele scoutingsrapport van hem aanwezig was.

12 januari 2023 om 11:28

Die wilde Schreuder naar verluidt al bij Brugge hebben, dus dan haalt Ajax hem maar gewoon op. Dat is het nieuwe beleid. Waarschijnlijk had iedere Ajax-fan na een paar wedstrijden van hem te hebben gezien, gezegd dat Bassey niet kan voetballen, echter leggen ze daar gewoon een kleine 25 miljoen voor op tafel. Krankzinnig, want hij kan simpelweg niet voetballen.

12 januari 2023 om 11:41

Zijn dat soort reactie ook niet vaak ingegeven door teleurstelling over een aanstaand vertrek? Niet zelden worden fans daar wat zuur van en stellen hun mening over de speler dan drastisch bij.

Die zag gisteren natuurlijk in wat voor omstandigheden Rulli werd verwelkomt en denkt nu, ik blijf wel lekker in het warmere zuidere Frankrijk.

12 januari 2023 om 12:10

Dat moet wel even wat zijn geweest voor Rulli inderdaad. Ik hoop dat ze hem gewaarschuwd hebben dat het niet altijd zo is...

Ajax voert een beetje het Chelsea beleid van Nederland. Nu heb ik niks tegen geld spenderen als je geld genereert maar zo zou ik eens meer naar de jeugd kijken ipv dit soort aankopen te doen. Hoe ontwikkeld Kaplan zich eigenlijk? Heeft ook wat gekost.

12 januari 2023 om 08:53

Die heeft toch blessa?

12 januari 2023 om 08:56

Het enige dat Kaplan tot nu toe heeft ontwikkeld zijn nieuwe blessures. We kunnen hem nog niet beoordelen op zijn kwaliteiten tot nu toe.

12 januari 2023 om 09:00

Kaplan ligt er maanden uit met een knieoperatie (de 2e in een half jaar). Verder ben je achterin Blind kwijt geraakt. De eigen jeugd die er op CV aankomt zijn Aertssen en Hato, waarbij die laatste pas 16 is. Toevallig zijn beiden gisteren ingevallen, maar zijn nog jong en weinig ervaring. Daarnaast nog Gooijer waarvoor hetzelfde geldt.

Dus op dit moment heb je voor 2 CV posities Timber, Rensch (die je eigenlijk ook als back gebruikt), Bassey (die je sinds het vertrek van Blind ook al als back gebruikt) en dan komt dus de jeugd. Dat zijn 3 spelers voor 2 plekken waarvan je 2 van die 3 eigenlijk als back posteert. Ik begrijp wat je bedoelt met de koopwoede van Ajax, maar voor deze plek snap ik het wel.

12 januari 2023 om 09:09

@Ewoud,

Vind dat je Nick Verschuren ook nog mag noemen als jeugd die er mogelijk aankomt. Aanbieder van O17 en speelt nu alweer een klasse boven zijn leeftijd eigenlijk. Samen met Hato toch wel de grotere verdedigende talenten.

12 januari 2023 om 09:11

Oh, dan heb ik die tweede blessure van Kaplan niet meegekregen. Wist wel dat ie in de winterstop meedeed nl. Lullig voor die jongen. Echt Chelsea-beleid voert Ajax dan ook weer niet anders hadden ze wel een nieuwe trainer gehad...jammer

12 januari 2023 om 09:11

Ik heb van Verschuren iets minder het idee dat Schreuder hem als optie voor het 1e ziet op dit moment tov de andere 3 die ik noem, daarom noemde ik hem niet. Maar je hebt helemaal gelijk, dat is een goede.

12 januari 2023 om 10:52

@Ewoud,

En dat begrijp ik niet, want Verschuren is misschien wel de meest ervaren en talentvolste van alle drie.

12 januari 2023 om 12:58

Hato is overigens meer voor de linksback als ik het mij goed herinner? Ik zou niet centraal kijken zeker nu Rensch daar komt te spelen.

Centraal heb je nu met: Timber, Rensch, Bassey, Kaplan en Aertsen voldoende spelers!

Rechtsback is wel een interessante aangezien daar Sanchez loopt en daarachter heb je Regeer, maar die speelt in jong meestal op het middenveld. Als hij zich focust op RB is het een goede optie.

Linksback zal Wijndal moeten doorpakken met Baas en Hato erachter

12 januari 2023 om 15:33

Er loopt toch aardig wat jeugd rond in het eerste elftal.
Daarnaast is Ajax van de A selectie 15 spelers kwijt geraakt, waarvan 7 of 8 basis spelers. Die kun je nooit allemaal opvangen met alleen eigen jeugd.
Er breken elk jaar 1 of 2 spelers door, dat is nooit anders geweest, dan kom je er nog 5 of 6 te kort om alleen de basis 11 weer op te vullen. En uiteindelijk wordt je ook kampioen door de bank, en dan kun je daar niet alleen maar jeugdspelers hebben zitten.

Graag of heel niet. Ik weet niet veel van deze speler, maar gezien de reacties op andere sites, is het goed zo. Je moet wel iemand hebben die gemotiveerd is om te komen spelen. Dat is hier dus niét het geval. Dus ruimte om eigen opleiding een kans te geven.

Daar ben ik niet rouwig om. Sowieso wel bizar dat deze TD's zo verschrikkelijk veel geld mogen uitgeven, gezien hun aankopen tot nu toe nauwelijks tot niet renderen. Als ik in de RvC zat, zou ik de teugels juist wat aantrekken. Overmars bewees zich eerst met een klein budget. Deze relatief onervaren mannen op dit niveau strooien met geld alsof het niks is. Ze kunnen in dit tempo binnen een seizoen 100 miljoen euro laten verdampen aan aankopen. En dan heb ik het niet eens over de waardedaling van de spelers die er al waren..... Eigenlijk bizar als je erover nadenkt.

12 januari 2023 om 09:13

@ De Toekomst,

Ben ik niet met je eens,
Brobbey bewijst zijn waarde
Conceicao bewijst zijn waarde
Bassey speelt steeds een beetje beter
Wijndal (10 mil, NL international) was zeker acceptabel
Lucca laat zien een goede targetman te zijn (is die voor gehaald)

De grootste tegenvallers zijn
- Grillitsch (1 jaar contract)
- Bergwijn (ik schuif deze nog op conto overmars eerlijk gezegd)
- Ocampos (ondanks dat ik het begreep dat iemand met 150 wedstrijden Sevilla 20 mil zou moeten kosten)

12 januari 2023 om 09:32

16 mln voor brobbey en dat ook voor je eigen jeugdspeler. Hij doet het op zich prima maar voor dat bedrag verwacht je toch wel meer
Conceicao is volgens mij enige lichtpunt en een goede transfer
Bassey wordt wel beter en verwacht wel wat van hem. Alleen voor dat bedrag 23 mln verwacht je wel een speler die er al staat ipv nog moet groeien.
Wijndal, de captain van AZ. Deed het eigenlijk afgelopen seizoen al iets minder dan voorheen.
Lucca vind ik net als Conceicao wel een goede aankoop.
Overmars had Bergwijn nooit voor dat bedrag gehaald. Hij kon hem ook eerder halen maar niet gehaald.
Je vergeet Sanchez en Kaplan nog.

Dat zijn 8 spelers en zie je iemand er echt boven uitsteken?

Waarom gaan ze niet op tour in zuidamerika zoals Neres, Martinez, Nico, Anthony etc.

12 januari 2023 om 09:35

Bassey valt toch flink tegen als je ziet dat je daarvoor 23 miljoen betaald hebt? Past totaal niet bij Ajax.

Wijndal natuurlijk ook niet al te best. Is voetballend gewoon niet goed.

Zoals Mr_knowledge ook al zegt. Sánchez bakt er ook vrij weinig van. Kaplan is alleen geblesseerd dus daar kun je weinig aan doen. Brobbey voor 16 miljoen kun je ook je twijfels bij zetten natuurlijk.

12 januari 2023 om 09:36

Bergkamp,
Wij hebben een goede selectie alleen een trainer die niet in verste verte op ten Hag lijkt en totaal geen kijk heeft op het spelletje ik begrijp werkelijk niet hoelang deze trainer nog mag aanklooien tot er niets meer te redden valt , we zijn niet zo heel veel zwakker hoor de enige die ik echt mist bij Ajax is Martinez maar deze trainer is echt een onbenul die denkt dat hij het heeft uitgevonden maar ik denk dat het nu al te laat is om het tij te keren en we blij mogen zijn dat we aan het eind bij de eerste drie staan , ten Hag had met deze selectie al los gestaan gewoon omdat hij echt een baas is .

12 januari 2023 om 10:50

@Mr_knowledge

Overmars bood 27 miljoen op Bergwijn en werd geweigerd.
Overmars had ook al 12 miljoen voor Brobbey geboden
Overmars probeerde ook Wijndal al te halen.

Deze drie aankopen zouden onder Overmars gegarandeerd gebeurt zijn. Zelf geloof ik ook zeker in alle drie, kost alleen iets meer tijd dan gehoopt.

Kaplan is tot op heden geblesseerd, kan je onmogelijk H2 de schuld van geven

Conceicao+Lucca gewoon goed, ook die hadden iets meer tijd nodig.

En als laatste Bassey, die jongen word van hot naar her geslingerd in een niet draaiend elftal. Je ziet de laatste wedstrijden al elke keer dat het beter gaat. Voor 27 miljoen hadden we gehoopt dat hij er direct stond, eens. Maar laten we die jongen ook 1 jaar de tijd geven.

Spelers als Neres, Antony, Martinez moesten ook allemaal minimaal een half jaar wennen.

12 januari 2023 om 13:45

Eindelijk! Ik ben het helemaal met je eens! Goed gezegd! Gun ze tijd en stabiliteit. Martinez werd aan het begin linksback, verdedigende middenvelder en wat niet gezet.

Dat is goed nieuws. Dat geld kunnen ze beter spenderen aan Davinson Sanchez. Heb je iemand die er gelijk staat.

Ik vind wel dat Ajax best een degelijke centrale verdediger kan gebruiken. Ayhan, Kabak, Soyüncü, De Vrij, Zouma: misschien één van die vijf?

12 januari 2023 om 09:04

Ayhan en Kabak zijn absoluut niet goed genoeg. Die doen het niet eens fantastisch in Italie en Duitsland. Soynucu lijkt een transfer te maken naar Atletico Madrid, dus die zal niet haalbaar zijn vrees ik. De Vrij is financieel onhaalbaar en bovendien gewoon een Feyenoorder die de stap naar Ajax niet zal maken. Zouma is in eerste oogopslag niet verkeerd, maar ook niet het type dat we moeten begeren. We hebben behoefte aan een verdediger van het profiel Martinez. Fel, verdedigend goed en de mogelijkheid om met veel ruimte in de rug te verdedigen. In Europa zo'n iemand vinden wordt enorm lastig, gewoon weer in Zuid-Amerika proberen. Daar zijn onze voltreffersn geweest op het gebied van verdedigers.

12 januari 2023 om 09:24

Valentin Gomez van Velez Sarsfield. Dat gaat een goede verdediger worden, 19 jaar maar speelt al een tijdje in het eerste en doet het daar goed. De agressie van Martinez, redelijk snel en kan ook aardig meevoetballen.

12 januari 2023 om 09:29

Fel, verdedigend goed, Zuid-Amerikaan, kan hoog spelen: Hincapie!

12 januari 2023 om 10:23



Zou een geweldige speler zijn, maar is Hincapi㩠haalbaar? Ik betwijfel het. Zou écht wat toevoegen aan onze verdediging, lijkt qua spel ook wel op Martinez, al is hij wel wat groter dan Martinez. Durf te dromen zou ik zeggen

Beetje vreemd dat dit zo stellig wordt gebracht. Hij kan immers ook bedoelen dat hij zeker niet weg hoef. Dat het geen straf is om daar te blijven. Als hij ie denkt: als er een mooie aanbieding komt wil ik daar graag naar kijken, maar ik hoef niet weg want hierbij het ook goed. Ik wil dus ook zeker hier blijven! Dan liegt hij niet!

Tja waarom zou je naar Ajax willen als je bij Marseille zit.

12 januari 2023 om 09:26

Ajax heeft afgelopen jaren (veel) beter gepresteerd in Europa. Is in principe gewoon een grotere club en daarnaast kan hij met een beetje goed onderhandelen ook een hoger salaris krijgen (nu een jaarsalaris van circa 1.5 miljoen).

Daarnaast ben ik niet perse fan van Amsterdam. Maar in vergelijking met Marseille is het een topstad. Afgezien van het weer is er niets aanlokkelijks te vinden daar, tenzij je graag de criminaliteit in wil.

12 januari 2023 om 09:43

Amsterdam is de stad van de mocro maffia. Ook niet bepaald gezellig.

Als je echt kijkt qua stap van Marseille naar Ajax is het meer een stap opzij. Als je het echt goed doet bij Marseille kun je beter een echte stap omhoog maken.

12 januari 2023 om 10:45

Alsof een normale voetballer daar problemen van ondervindt... Tenzij je Promes heet. Zag laatst filmpjes van Marseille, het was echt niet best hoe smerig het daar was en hoeveel zwervers er rondliepen. Kon nauwelijks geloven dat het Frankrijk was.

12 januari 2023 om 09:46

Geen idee, vraag het Rulli eens ....

Geluk bij een ongeluk kunnen we wel zeggen. Nog eens 15-20 miljoen spenderen aan een speler zou een brevet van onvermogen zijn.

Dat soort bedragen moet je alleen willen uitgeven aan "zekerheidjes" (tot zover die bestaan).. Ala Blind/tadic/ziyech!!!

Geweldig nieuws, een speler in de categorie Ocampos dit. Geef Hamstra en Huntelaar aub een budget van 7-12m per speler max en laat ze ook is luisteren naar de scouts die werkzaam zijn in Argentinië/brazilië er loopt daar zoveel meer talent rond, ipv middelmaat hier te halen.

Bedragen van 18-25m moeten neergelegd worden voor spelers in de categorie Blind, Tadic, Haller spelers waarvan je weet dat ze gelijk wat toevoegen. Helaas lijkt ook Bergwijn buiten die categorie te vallen.

Zo grappig, al die Ajacieden die blij zijn dat hij niet komt nu de speler zelf aangeeft bij Marseille te willen blijven. Als hij wel was gekomen was het waarschijnlijk een geweldige aanwinst geweest met een Zuidamerikaanse winnaarsmentaliteit. Ik neem de Ajax supporters niets kwalijk. Zij zijn niet objectief als het om hun eigen club gaat. Dit geldt overigens ook voor supporters van andere clubs.

12 januari 2023 om 11:56

Wat een geklets vol ongefundeerde aannames. Toen de interesse uitlekte was het merendeel hier al negatief er over. Hij wordt niet voor niets Magalan 2.0 genoemd. Ook Marseillefans zijn niet al te positief over hem. Rendeert nog het meest in een 5-3-2 opsteling.
Dus neen, niemand zal blij zijn als hij toch komt. Misschien eens wat vaker posts lezen hier in plaats van aannames posten.

Overigens geven de Ajax supporters met hun blijdschap dat de speler niet komt ook een brevet van onvermogen af aan H2. Ik kan hier inkomen. Het feit dat er niet doorgepakt wordt met Schreuder in combinatie met de vele aankopen (ik zeg geen miskopen) die voor heel veel geld zijn gehaald maar nog geen aanwinsten blijken te zijn, geeft aan dat Ajax behoefte heeft aan een sterke technische man die orde op zaken kan stellen.

Ajax moet vol voor Joachim Andersen gaan. Hij is een linker centrale verdediger, is voetballend erg sterk, is Deens (wat altijd goed paste bij Ajax) en heeft een verleden in Nederland (bij Twente) dus staat misschien wel open voor een terugkeer. Ook ervaren, maar niet te oud. Speelt wel alles bij Crystal Palace, maar voor een bedrag als ze voor Balerdi wilden uitgeven moet het misschien wel lukken.

Gelukkig behoedt deze speler zelf Ajax voor een volgende miskoop. Al vrees ik met wie ze nu op de proppen komen. Liever dan dit seizoen zonder nieuwe aankopen uitzingen en daarna de bezem door de Ajax leiding, inclusief technische staf. Al durf ik zelfs dat niet te voorspellen. Want de miskleunen zitten mij te vast in het zadel....

Vlak voor dit seizoen riepen veel mensen dat Ajax een grote, fysiek en kopsterke verdediger (een sloper dus)moest halen en als het kon meteen inpasbaar. Dat werd dus Bassey die op het oog over de gewenste eisen beschikte. Ik denk ook dat hij er toch wel gaat komen. Maar dan moet er eerst “rust” komen in het team door middel van een vaste en logische opstelling. Dat zou alle spelers ten goede komen maar ja we hebben ……..

Keizen tussen Zuid Frankrijk altyd in het zonnetje of Amsterdam..., lijkt me een makkelijke keuze

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren