Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is wel ‘financiële winnaar van Eredivisie’ en blijft kampioen PSV voor

Laatste update:

Na vier kampioenschappen op rij moest Ajax de landstitel dit seizoen aan PSV laten, maar als er wordt gekeken naar de verdeling van de televisierechten, zijn de Amsterdammers nog altijd de toonaangevende club in Nederland. FC Twente daarentegen is ook op dit gebied de grote verliezer.

/

Op basis van de prestaties van de afgelopen seizoen krijgt Ajax de komende jaargang meer dan negen miljoen euro voor de televisierechten van FOX Sports en dus blijven de Amsterdammers ‘de financiële winnaar van de Eredivisie’, concludeert de NOS. PSV moet ondanks de behaalde titel genoegen nemen met 8,4 miljoen, terwijl Feyenoord met 7,5 miljoen bijna een miljoen hoger uitkomen dan een jaar geleden.

Het noodlijdende Twente, dat door financiële problemen zes punten in mindering kreeg dit seizoen, krijgt 6,5 miljoen en levert daarmee bijna 500.000 euro in. NEC keert terug in de Eredivisie en komt op de ranglijst van televisiegelden direct binnen op plaats dertien; de afwezigheid op het hoogste niveau van slechts één jaar heeft voor de Nijmegenaren weinig gevolgen voor de financiële vergoeding.

Denk je dat Ajax komend seizoen weer landskampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 mei 2015 om 10:06

Pas na de transfer deadline zou je iets van een redelijke voorspelling kunnen doen. Die tv gelden worden toch ook verdeeld aan de hand van welke teams het meest "in trek" zijn. En Ajax is gewoon historisch maar ook gezien de prijzen kast de grootste club en dan is het logisch dat ze het meest krijgen. Volgens mij zou een kampioenschap minder daar geen verandering in brengen, of PSV moet nu 10 jaar achterelkaar kampioen worden wat statistisch gezien vrijwel onmogelijk is.

18 mei 2015 om 11:39

@digennaro,

ik weet niet precies wat je bedoelt met clubs die het meest in trek zijn, maar de tv-gelden worden uitgekeerd op basis van ranglijst van de laatst 10 jaar. Wie de meeste punten heeft gehaald de afgelopen 10 jaar krijgt de meeste tv-geld en enzovoort. Heel simpel dus eigenlijk.

18 mei 2015 om 12:30

Opeens komen er allemaal dingen voorbij deze weken, waarin Ajax wel de beste is...... Meeste mensen in de stadions, meeste kans om Europees te slagen als je van de Ajax jeugd afkomt, Nu weer financieel..... Wat moet er dan toch een wanbeleid gevoerd worden, als je met al deze voordelen niet beter presteert dan wat we gisteren gezien hebben. Een balans weten te vinden en die voordelen weten te benutten is ook een kunst. Niemand heeft iets aan deze voordelen als het grote doel (het succes van het eerste elftal) niet behaald wordt.

18 mei 2015 om 12:55

Met meest in trek bedoel ik de club die de meeste kijkcijfers haalt. En ja aan de hand van de laatste 10 jaar is idd een simpele en duidelijke regel.

18 mei 2015 om 19:47

@pukkiedukkie

Zuinig beleid is iets anders dan wanbeleid. Als je na vier kampioenschappen op rij in diezelfde vier jaar meer dan honderd miljoen op de spaarrekening zet, doe je het niet verkeerd. Dat het dan een jaar tegenvalt en een andere club gewoon een betere selectie heeft samengesteld, ja dat kan gebeuren. Echter die zuinigheid heeft er wel voor gezorgd dat je nu kan investeren.

De club heeft deze conclusie ook allang getrokken en heeft dit jaar al twee aankopen van 6 miljoen plus gedaan. Denk dat er nog wel meer zullen volgen.

Ajax heeft ook wel geld zat.
Tijd dat ze een goede linksback, centrale verdediger en een nuttige ervaren speler binnen harken.
Dat is VDV zeker niet

18 mei 2015 om 09:20

@ Stevenp99

Ik ben het roerend met je eens, helaas hebben wij een directeur voetbalzaken die zijn vak niet verstaat. Dat blijkt al jaren uit zijn handelingen maar ook zijn vage uitspraken.

18 mei 2015 om 09:26

Je kunt het ook overdrijven Afca_leeds. Overmars volgt gewoon het uitgezette beleid. Tevens is hij niet de enige die bepaald welke spelers er gekocht worden. Ik geef toe dat hij ongelukkig is geweest maar het blijft altijd afwachten hoe iemand presteert. Iedereen vond toentertijd dat we de knip moesten trekken voor Narsingh, maar dat blijkt nu ook gewoon een matige speler te zijn.
Ik ben erg blij met Gudelj en geloof ook erg in Sinkgraven. Nu nog een goede linker centrale verdediger (het liefst met ervaring) en een goede linksback en dan doe je volgend jaar gewoon weer mee om het kampioenschap, daar ben ik echt van overtuigd!

18 mei 2015 om 09:56

Overmars volgt inderdaad het uitgezette beleid, namelijk dat van toen hij nog bij de Eagles aan het werk was.

In het huidige beleid dat Ajax zou moeten volgen en dus ook Overmars, moet er alleen geld worden uitgetrokken voor spelers die daadwerkelijk meer toevoegen. Daarin faalt hij gewoon gigantisch.

18 mei 2015 om 10:08

Narsingh is een matige speler die bij 16 doelpunten betrokken is, ik zie het veel Ajacieden tegenwoordig niet doen.. Daarnaast kun je tegenover zo'n "miskoop" ook het aantrekken van De Jong zetten. Kost een paar miljoen maar levert je wel een kampioenschap op. Daarnaast mogen we ook niet vergeten dat al die kleine aankopen van Ajax bij elkaar ook gewoon een fortuin hebben gekost.

18 mei 2015 om 10:09

overmars lijkt tot nu toe niet geschikt te zijn voor de rol die hij bekleedt bij Ajax.
met de nadruk op 'bij Ajax'.
uitgezette beleid is jeugd aanvoeren met directe aankopen die Ajax waardig is. Vooral als je van de daken schreeuwt dat je in europa ook weer mee wil tellen. Daar is overmars niet in geslaagd. hier is hij samen met de boer voor verantwoordelijk geweest.
Ik heb de boer ook vaak genoeg gebashed. ondanks de 4 schalen op rij.

of Ajax weer mee doet om de kampioenschap volgend jaar? als PSV of een andere ploeg weer 80 punten of meer haalt, zie ik Ajax al vroeg afhaken. de afgelopen jaren is de boer niet in staat geweest om een 80 punten kampioensteam te smeden. vorig jjaar zelfs 71.

de boer moet wat aan zijn speelwijze doen.

18 mei 2015 om 10:18

@bieroloog,

Kishna en el Ghazi zijn alle twee bij 20 doelpunten betrokken, kosten niks qua transfergelden.

18 mei 2015 om 10:53

@ Bazzaar020

Ik overdrijf helemaal niet, wat hij ook allemaal doet, het is alles behalve het uitvoeren van het (originele) beleid

- Sterktehouders zouden niet meer verkocht worden een week voor het sluiten van de markt, ook al zou dit tijdelijk een ontevreden speler opleveren. Is dus wel zoals vanouds gebeurd.

- Paniek aankopen zouden ook niet meer plaats vinden, zowaar zagen we Zimling en Sinkgraven verschijnen. Waarvan voor de laatste ook nog eens teveel betaald is. Dat soort bedragen zouden overigens alleen nog uitgegeven worden aan spelers die er direct of op (hele) korte termijn er zouden staan. Sinkgraven is echt wel een goed talent, maar zijn komst staat haaks op het originele beleid. Iets wat hij bijvoorbeeld wel weer goed deed bij Narsingh, ook ik vond hem dat geld niet waard omdat hij net zoals Sinkgraven alleen maar jonge Eredivisie ervaring had.

Gudelje krijgt van mij het voordeel van de twijfel, maar de overstappers van AZ naar Ajax zijn op Perez na geen succes geweest. Zo ie zo ben ik behoorlijk afgeknapt op versterkingen die voornamelijk alleen maar Eredivisie ervaring hebben omdat ze op Cillessen, Huntelaar, Schone, Perez en Suarez na niets tot weinig toevoegde aan Ajax. Bovendien hebben spelers die voornamelijk of alleen maar Eredivisie ervaring hebben ook vaak last van al die typische Nederlandse kwaaltjes.

- Zijn taak was ook om de jarenlange onvrede bij de scouting op te lossen, terwijl die onder Overmars alleen maar erger is geworden. Met als toppunt dat er voor de tweede keer in vijf jaar tijd aan begin van het zojuist afgelopen seizoen; weer een scout zelf ontslag heeft genomen. Dit omdat er totaal niet naar de scouting geluisterd werd zoals bij voorgaande besturen. Overmars alles te duur vind waar de scouting mee aankomt en bovendien alleen wilt dat ze naar jonge koopjes mogen kijken. Iets wat hij en de Boer onlangs ook hebben toegeven. Allemaal zaken die haaks staan op het rapport Coronel en hetgeen er afgesproken werd na de revolutie.

- In zijn voornaamste taak heeft hij ook gefaald. Toen zijn functie omschreven werd, werd verteld dat zijn voornaamste taak was om de trainer van het eerste elftal te faciliteren. Om er zorg voor te dragen dat de trainer van het eerste altijd met een fatsoenlijke en uitgebalanceerde (techniek, fysiek, talent en degelijke ervaring) selectie kan werken. Daar is hij steeds alles behalve in geslaagd. Sterker nog, even los gezien of ze wel of niet goed genoeg waren, hij is er nog niet 1 keer in geslaagd om zijn eerste keuzes te halen of op korte/redelijke termijn te voldoen aan de vraag van de Boer. Wanneer hij dan eindelijk met iemand komt is het een meestal een "z" keuze, maar uiteraard wel weer lekker goedkoop.

- Onlangs is ook duidelijk geworden dat hij helemaal niet de afgelopen jaren zich serieus verdiept heeft in ervaren spelers. Terwijl hij toch zei dat hij er mee bezig was. Ook weer tegen het beleid in, plus dat er dus gewoon moedwillig door hem gelogen word.

Dan hebben we nog de rare uitspraken waarbij hij ook nog eens merkwaardig handelde:

- Dat hij na Eto nog een topspits naar Ajax had kunnen halen, waarbij hij volgens zijn eigen woorden rustig achterover had kunnen leunen. Die directe versterking wees hij af omdat er nog een investering maatschappij tussen zat, waardoor Ajax bij een eventuele transfer de winst zou moeten delen. Dat was nou juist zo´n situatie waarvoor je volgens het rapport Coronel en de revolutie een uitzondering had kunnen maken.

Als je maximaal drie spelers die anders nooit haalbaar waren voor Ajax naar Ajax kon halen via zo´n consturctue had je dat moeten doen. De ploeg heeft al jaren behoefte aan echte kwaliteit injecties, kwaliteit die er voor kan zorgen dat andere spelers zich ook beter ontwikkelen en/of dat Ajax wel een ronde verder was gekomen in de Champions League of verder was gekomen in de Europa League. Ook in de race om het kampioenschap zijn dat soort spelers altijd meer dan welkom, in die zin word het gemis van een volle transfersom genoeg gecompenseerd. Opeens was de door Ajax publiekelijk al afgeschreven spits Sigthorson opeens de ideale spits voor Ajax.

- Dat Ajax de beste selectie heeft sinds jaren.

- Dat Ajax met zijn beleid ooit eens in staat gesteld moet worden om de Champions League weer eens te winnen.

- Er geen vervanger voor Blind zou komen (wat volgens het beleid wel zou moeten), toen de onrust te groot werd deden hij en de Boer net alsof Viergever gehaald was al vervanger voor Blind. Iets wat lachwekkend was omdat vanaf het moment dat Viergever aan Ajax werd gelinkt dit volgens de Boer en Overmars was om een eventueel vertrek van Moisander op te vangen. Toen niemand daar intrapte toverde hij opeens Zimling uit de hoge hoed als vervanger voor Blind.

Als klap op de vuurpijl verscheen onlangs ook nog eens het bericht dat hij bang is voor Kinsbergen en die wezel van een Slop, en dat dit de reden zou zijn waarom hij zoveel is afgeweken van het originele uitgezette beleid. Een directeur voetbalzaken die zich laat intimideren door een tijdelijke Algemene directeur en een onbetrouwbare financiële directeur kan gewoon niet. Ondertussen heeft hij ook al meer dan twintig miljoen door de plee gespoeld met zijn "koopjes", want al die kleine bedragen zijn een inmiddels een hoop geworden. En beschikt hij niet over een goed (internationaal) netwerk, nee wat mij betreft is hij gewoon niet goed genoeg voor de baan.

Meedoen voor het kampioenschap doen we in Nederland vrijwel altijd, maar ik dacht dat de ambities uit het rapport Coronel en de revolutie toch hoger lager dan alleen maar de Nederlandse titel. Nee, ik verwacht niet dat Ajax de Champions League gaat winnen, maar wel dat we een ronde verder komen. Of de kwart finale van de Europa League halen, allemaal realistische doelen waar iedereen het erover eens was ten tijde van de het rapport Coronel en de revolutie. Net zoals voorgaande besturen heeft ook Ajax ook nu weer behoorlijk veel afgeweken van hetgeen wat in eerste instantie is afgesproken en waar ook zo hard voor gevochten is.

Tenslotte zou het ook geen kwaad kunnen om eens contact op te nemen met Basel en Salzburg hoe zij er toch elke keer weer in slagen om voor niet idiote bedragen wel Europees waardige spelers kunnen halen. Zo zijn er nog wel een aantal andere punten waarbij Overmars alles behalve goed uit de verf komt, maar ik laat het maar hierbij voordat mijn bijdrage nog langer word dan hij al is.

18 mei 2015 om 11:00

Overmars doet het niet zo slecht als je denkt. Je moet wel een basis hebben en Ajax gaat aankomende jaren heus wel investeren in gerichte versterkingen. Nu de basis vast staat tot 2019 zal die nu met ervaren spelers moeten komen of types ala Litmanen. Veel mensen kijken teveel op de korte termijn en dat is juist wat Ajax niet moet doen. Er komen nu hordes talenten uit de jeugd, als Ajax de lijn had gevolgd van de standaard Ajacied, dan waren ze gewoon weer terug bij af. Er word nu geïnvesteerd in een nieuwe Toekomst mogelijk de Arena en weg gaan van de beurs. Altijd beter dan in miljoenen gooien als Eto. Eind jaren 90 heeft Ajax flink kapitaal uitgegeven aan bijvoorbeeld Zlatan en Mido, de een werd gebakken lucht de ander een wereldster. Zo zie je maar weer dat niet elke transfer goed gaat. Het eigen vermogen slonk van 90 miljoen naar 25 miljoen. Veelal door nutteloze aankopen. Misschien zijn de spelers van nu ook wel nutteloos, maar ze zijn wel 4x achter elkaar kampioen geworden en dit jaar 2e. Het was sinds Overmars er zit nog nooit een trainer 4x kampioen achter elkaar geweest bij Ajax en dat ook nog in een periode dat er een complete omslag plaats vond binnen de club. Geef Overmars de tijd, want de echte periode moet nu gaan beginnen. Zoals Cruyff al aangaf dat je pas naar 5 jaar echt resultaat zou zien. Prima moet het nu gebeuren en is dat niet dit jaar dan wel volgend jaar, elke Ajacied heeft dit destijds aankunnen horen van de heer Cruyff en volgens mij word er op de toekomst prima werk verricht en zullen er straks talenten zat doorbreken. Er word niet voor niets met grote ogen gekeken vanuit Barcelona Munchen en Manchester hoe Ajax het nu weer het eigen talenten nest maakt.

18 mei 2015 om 11:13

Wat je nu noemt is juist niet het beleid wat Ajax door voert. Je kan hem de aankopen kwalijk nemen maarde hand op de knip is gewoon beleid vanuit de visie van Cruijff waar iedereen in het begin zo enthousiast over was. Je zou Overmars juist een compliment moeten geven dat hij ondanks de druk daar aan vast weet te houden.

18 mei 2015 om 11:28

Onzin als de goals en assists van Kishna optelt kom je op 11 en El Ghazi komt om 17 uit.

18 mei 2015 om 11:44

@ Jdw17,

Niet als je alle competities meetelt (cl, EL, Competitie en Beker). Kom je bij Kishna uit op 20 (7 goals en 13 assists) en bij el Ghazi op 19 (10 goals en 9 assists). Dus klopt gewoon wat ik zeg druif.

Narsingh heeft in zijn eerste seizoen bij PSV in totaal 3 goals en 4 assists gegeven en dit jaar was hij net zoals bovenstaande spelers betrokken bij 20 goals. Maarjah hij kostte dan ook 5 miljoen en speelt al langer in het eerste.

18 mei 2015 om 12:10

Ik heb het even opgezocht: Kishna 5 goals en 5 Assists in de eredivisie. El Ghazi in totaal bij 17 doelpunten betrokken. Dus of je ziet dubbel of je houdt er een zeer aparte rekenmethode op na?

18 mei 2015 om 12:29

@ Afca Leeds.

Sterk betoog.
De eerste keer denk ik dat ik zo een lange post daadwerkelijk heb afgelezen.

Ik ben het dan ook 100 met je eens.

@ Randje 16

" Ajax gaat aankomende jaren heus wel investeren"
- De komende jaren? ff serieus?
Ze zijn toch al een aantal jaar bezig.

" Zo zie je maar weer dat niet elke transfer goed gaat "
- lol, no shit sherlock. Daarvoor hoeven we niet eens terug naar toen hoor.


Ik zeg jullie, die 4 kampioenschappen gaat nog eens tegen jullie werken mark my words.
Mensen blijven daar maar mee aankomen, terwijl het ook echt kwam omdat de rest zo zwak was.
Dat er niks word gepresteerd in Europa is daar onder andere bewijs van.
Kijk maar terug naar het behaalde aantal punten.

Twente werd in 2008 kampioen met 86 punten
vervolgens Ajax 4 jaar met 73, 76, 76 en op het laatst zelfs 71(!) punten! 71(!!)
PSV heeft er dit jaar overigens 88 gehaald.

Sluit je ogen als Ajacied niet voor deze statistieken!
Daar ben je niet mee geholpen en ze blijven maar aanmodderen..

18 mei 2015 om 19:50

@hans kazan

Nogmaals, de club heeft dezelfde conclusie getrokken. Afgelopen vier jaar was investeren niet nodig, de jeugd was sterk genoeg om de titel te veroveren. Nu is PSV Ajax voorbij geschoten en wordt er geïnvesteerd van de honderd miljoen die op de bank is gezet. Er zijn al twee aankopen gedaan en er zullen er meer volgen zodat Ajax volgend jaar weer gewoon om de titel speelt.

21 mei 2015 om 14:21

@ Hans Kazan

Thanks for the compliment, het is inderdaad een behoorlijke lap tekst, maar als je kijkt wat er gewoon al 2,5 jaar al niet klopt bij Ajax is dat erg zorgwekkend. Wat mij nog het meest verbaasde is dat veel van deze zaken onbelicht bleven en de grote meerderheid van Ajacieden pas onlangs negatief werden en daarvoor stug vol hielden dat Ajax zich aan het afgesproken beleid hield.

21 mei 2015 om 14:23

@ Speedyafc

De Boer vraagt al twee en half jaar om serieuze versterkingen die hij niet krijgt van Overmars, daarom snap ik niet waarom jij stelt dat we de afgelopen jaren geen versterkingen nodig hadden. En zeker als we kijken naar het rapport Coronel en de revolutie is het nog onbegrijpelijker dat Ajax net zoals voorgaande besturen weer zoveel is afgestapt van hetgeen we zouden doen.

De laatste 5 jaar 4 keer eerste en 1 keer 2e. Dus op dat wordt lastig voor een club om in te halen.

Niet meer dan logisch dat Ajax nummer één is, gaat over de laatste tien jaren.

Ajax is daarin vijf keer kampioen geweest en minimaal twee keer tweede.

Maar als je de TV opbrengsten gaat vergelijken met Engeland, met je toch wel hard lachen of huilen.

18 mei 2015 om 09:48

Eerder huilen de nummer laatst krijgt gewoon 15x meer dan de nummer 1 van nederland. Verschrikkelijk.

18 mei 2015 om 10:24

@rom, de Premier League is een bubbel dat wacht om ge barst te worden. Het is niet normaal, clubs die om degradatie strijden hebben een gelijkwaardige omzet met Ajax.

18 mei 2015 om 11:41

Burnley kreeg 250 miljoen. Dus degradatie kandidaat verdiend veel meer dan Ajax.

18 mei 2015 om 09:49

4 keer kampioen en 4 keer 2e. PSV is 4 keer kampioen geworden en 1 keer 2e, maar Ajax is en blijft natuurlijk gewoon een grotere club, met meet supporters die de wedstrijden op TV kijken. Uiteraard logisch dat Ajax het meeste harkt aan televisiegelden.

18 mei 2015 om 10:10

Tot het wat minder gaat en dan zit de Arena nog voor de helft vol. Daarnaast wordt het aantal kijkers niet meegerekend in deze verdeling dus is dat ook totaal inrelevant.

18 mei 2015 om 10:35

Dat de arena minder vol zit na een slechte periode is ook irrelevant voor de verdeling van de televisiegelden. Echter zit er sowieso een correlatie tussen het aantal supporters en het aantal-punten dat de club de afgelopen jaren heeft behaald. Clubs worden nou eenmaal groot door de achterban(of een sjeik, maar die zijn hier niet aan te pas gekomen).

Uiteindelijk is de verdeling van televisie gelden puur berust op de resultaten van de afgelopen 10 jaar, waarin de afgelopen seizoenen zwaarder meetellen. Ik vind het dan eigenlijk ook vreemd dat Feyenoord zo dicht op PSV staat. De prestaties(ondanks dat ze de jaren voor dit kampioenschap tegenvielen) van PSV zijn toch een stuk beter dan die van Feyenoord als je naar de afgelopen 10 jaar kijkt.

18 mei 2015 om 11:16

Valt wel mee hoor na 7 jaar geen kampioen te zijn geweest zaten er in arena nog steeds de meeste supporters in de eredivisie

18 mei 2015 om 19:51

@De Bieroloog

Dat is niet waar, toen Ajax zeven jaar op rij geen kampioen werd, was de Arena ook gewoon elek wedstrijd uitverkocht.

Phoeh wat is dat verschil met bijvoorbeeld Engeland toch schrijnend... 9 miljoen!! Dat verdiend de ploeg die laatste wordt in Engeland met 1 speelronde

18 mei 2015 om 09:50

De Premier League is de vermarkten in de hele wereld. Als je in Nederland de grens over gaat, daar is niemand in geïnteresseerd.

Met het behalen van de groepsfase CL zal het laatje wel vollopen.

18 mei 2015 om 09:52

Valt mee ten opzichte van andere jaren. Daar waar ajax in de afgelopen jaren de enige Nederlandse club in de CL was en alles kreeg, moeten bepaalde opbrengsten nu gedeeld worden met PSV. De groepsfase levert voor ajax dan dus minder op dan voorgaande jaren.

18 mei 2015 om 09:59

Ajax zal wel eerst de groepsfase moeten gaan halen,anders is de CL pot voor Psv.

18 mei 2015 om 10:13

Je doet overkomen alsof het kwalificeren voor de poulefase van CL voor Ajax slechts een formaliteit betreft. Ik zou er niet zo maar even klakkeloos van uit gaan dat Ajax komend seizoen CL gaat spelen en dus die miljoenen binnen gaat halen.

Onn :

Uiteraard niet meer dan terecht dat Ajax meer televisiegeld krijgt dan bijvoorbeeld Psv. Blijft natuurlijk gewoon een groter merk dan Psv.

Jeetje 9 miljoen euro voor de club die het meest bekeken wordt.... Dat is toch echt lachwekkend als je dat vergelijk met de rest van Europa..

18 mei 2015 om 10:12

Nederland is ook een veel kleiner land he. De huidige verdeling is de juiste. Dat wij het als klein land in het verleden heel goed deden is bijzonder knap.

Pff waar hebben we het over. De nr 1 van dit lijstje krijgt nog geen 10 miljoen. De nr laats uit de PL krijgt ruim 10x meer..... Mickey Mouse....

Voetbal is een onrechtvaardig wereldje. Het land waarin je woont bepaald hoeveel inkomsten je kan krijgen. Je zou het haast landdiscriminatie kunnen noemen.

De TV gelden worden vergeleken met Engeland, maar waarom niet eens meer in ons eigen land kijken. Ik weet van alles niet de exacte bedragen, maar Ajax krijgt dus blijkbaar alleen aan TV gelden meer dan van sommige clubs de begroting is. Hoezo eerlijke concurrentie? Een club kan daardoor toch nooit echt de concurrentie strijd aan gaan... In ja in europa zie je hetzelfde. Manchester United krijgt aan tv-gelden wat Ajax aan begroting krijgt. Dus ajax kan die concurrentie nooit aangaan. Maar de argumenten voor de verschillen zijn het zelfde. Ajax krijgt meer dan Dordt want ze zijn beter bekeken. Barca wordt beter bekeken dan Ajax en dus krijgen zij ook zoveel meer. Beide terecht of beide onterecht. Kies maar. Feit is dat geld dat concurrentie positie van teams instand houdt. Alleen met veel externe financiers kan een club binnen een reele tijd aanhaken bij de top. Want je goed beleid willen voeren, maar daar alleen red je het niet mee. Geld maakt voetbal kapot. Ajax verdient geen 9 miljoen aan tv-gelden, Man U, verdient geen 70 miljoen. Verdienen betekent dat ze er wat voor doen, maar de clubs zijn wie ze zijn.

Heeft iemand enig idee, hoe word dit bepaald die verdeling? Kijkt men naar kijkcijfers van de wedstrijden van de clubs en obv die cijfers, word een grote som geld weer verdeeld of?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren