Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg en ik wil ook niet weg'

Laatste update:

Lasse Schöne is niet bezig met een vertrek bij Ajax. De aanvaller annex middenvelder speelde in het afgelopen seizoen wat minder dan hij zelf had gehoopt, waardoor Schöne aangaf dat hij zou gaan nadenken over zijn toekomst. De Deen is echter van plan om toch bij Ajax te blijven.

/

Schöne heeft nog maar een contract tot de zomer van 2017 in Amsterdam. “Als iemand nog een jaar contract heeft, is het logisch dat mensen vragen gaan stellen”, zegt de routinier op de website van Ajax. “Ik heb voorafgaand aan dit seizoen een gesprek gehad met Peter Bosz. Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg. En ik wil ook niet weg, al weet je natuurlijk nooit hoe het in het voetbal loopt. Ik verheug me op het nieuwe seizoen bij Ajax met onze nieuwe trainer.”

De dertigjarige Schöne staat voor zijn vijfde seizoen bij Ajax, dat de technicus transfervrij overnam van NEC. In zijn eerste drie seizoenen was Schöne nog regelmatig basisspeler, maar in het afgelopen voetbaljaar mocht hij slechts bij twaalf competitiewedstrijden vanaf het begin meedoen.

Denk je dat Lasse Schöne komend seizoen nog belangrijk gaat worden voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom Schone zo weinig opgesteld is vorig seizoen.
Als ik coach van Ajax zou zijn zou hij de 1e speler zijn die ik elke week op het wedstrijdformulier zet.

9 juli 2016 om 13:09

Waarom? Hij heeft geen snelheid om een man te passeren, is geen aanspeelpunt gebleken en zijn vrije trappen en corners zijn ook niet meer wat het geweest is. Hij zou als nummer 10 nog prima kunnen spelen bij Ajax in de minder grote wedstrijden waar niet veel verdedigd hoeft te worden. Verder zal hij in dit moderne voetbalspel overlopen worden. Uitstervend ras a la Van der vaart.

Ik begrijp Schöne niet zo goed. Als je met zijn kwaliteiten niet opgesteld wordt, moet je toch gaan nadenken over je toekomst. Dat heeft hij gedaan en dan moet je de conclusie trekken dat je niet in het spelbeeld voor komt. Volgend jaar zitten er al een paar te hinten naar een basisplaats en dan krijgt Bosz weer lastige keuzes. El Ghazy wilt gaan spelen, Cerny zal de smaak te pakken hebben van vorig jaar, die Colombiaan komt erbij en je hebt Milik (vooralsnog) nog. Milik zal hoogstwaarschijnlijk wel weggaan, maar je hebt nog teveel keuzes voorin om Schöne op te stellen.

Al vind ik al twee jaar dat Schöne een toonbeeld is voor de mentaliteit die Ajax zou moeten hebben. Hard werken en voorop in de strijd lopen voor ieder punt. Maar goed, Frank de Boer had in mijn optiek het laatste jaar wel vaker rare keuzes in wisselbeleid of opstellingen.

9 juli 2016 om 15:13

Misschien blijft hij door clubliefde?

9 juli 2016 om 16:46

Schone heeft een gezin. Hij en zijn gezin voelen zich helemaal op hun plaats. Dit lijkt mij een belangrijk argument..

Schone heeft pech gehad at Gudelj erbij is gekomen. Anders kon je hem op 10 zetten met klaassen en bazoer erachter. Voorin Younes Milik en ELG

9 juli 2016 om 13:11

Pech? Voor ajax was Gudlj belangrijk! Kwestie van doorselecteren. Uiteindelijk hoop ik dat ajax zo stap voor stap beter wordt

9 juli 2016 om 13:17

Schøne heeft pech, niet Ajax.

9 juli 2016 om 13:27

Ja dus heeft Schone pech.. wat snap je niet? Voor Ajax is het idd goed uitgepakt.

Zeker nuttig en afgelopen jaren belangrijk geweest maar zijn invloed zal steeds minder worden. Normaal gesproken zullen de jongere spelers hem voorbijstreven anders gaat het ergens niet goed! Zou kwalijk zijn als schone beter blijft als elGahzi en cerny. .. uiteraard zal schone middels invalbeurten en op de training van waarde moeten zijn

Prima speler om erbij te houden.

Hij kan op middenveld en aan de buitenkanten spelen. Niettemin vind ik het geen basisspeler. Op het middenveld wordt gekozen voor Klaassen, Gudelj en Bazoer die wel het loopvermogen hebben om direct druk te zetten en dynamischer zijn. Voor op de flank komt hij snelheid te kort. Niettemin is hij wel creatief met vrije trappen en hoekschoppen.

Ik ben wel benieuwd wat er bij Ajax nog bij gaat komen. De selectie is er weer niet sterker op geworden en het seizoen staat alweer voor de deur. We hebben voorin echt wat extra creativiteit nodig, zijn veel te veel afhankelijk van Younes.

9 juli 2016 om 13:19

Klopt, ik begin me zorgen te maken. Op zich heb ik vertrouwen in de Colombianen, al hebben ze nog geen balletje getrapt. En ben ook blij dat we eindelijk geen saaie Denen hebben, maar wat temperament. Alleen waar blijven de beloofde kanonnen? Zucht..

9 juli 2016 om 13:24

@ Sulejmanii

We zullen toch echt eens spelers moeten halen die er direct staan. Deze Columbianen zijn amper 20, daar kun je dus nog niets van verwachten. Ik vind het prima dat Ajax dit soort veelbelovende spelers haalt, maar er zullen zo nu en dan ook eens spelers toegevoegd moeten worden die er direct staan. Nu zitten we met hetzelfde elftal als vorig jaar, en dat was weer een jaar waarin er voorin veel te weinig ''swung'' zat. Mensen die denken dat dit enkel en alleen aan de speelwijze ligt zullen wel heel erg teleurgesteld gaan worden als het zo blijft....

9 juli 2016 om 14:45

Het wordt voor iedereen duidelijk dat we het niet redden met voornamelijk jonge aankopen als wij in de voorronde Champions League afgaan, omdat we met een Zivkovic in de spits moesten spelen. Voorlopig houd ik met dat scenario rekening, omdat Cassierra en Milik tegen die tijd niet fit lijken te zijn.

9 juli 2016 om 14:42

Ik ben het met deze reactie eens. De selectie is niet versterkt. Ook (nog) niet minder geworden, maar het lijkt mij dat Ajax vooruit wil. In dat geval moet er nog actie ondernomen worden. Een directe versterking voor de flanken heeft, wat mij betreft, nu prioriteit. Ook snap ik niet dat Ajax voorronde Champions League misschien wel met een Zivkovic in de basis moet starten, omdat Cassierra en Milik niet fit genoeg zijn. Als dat gebeurd, is duidelijk dat ze bij Ajax de noodzaak van directe versterkingen totaal niet inzien.

9 juli 2016 om 16:16

@ De Toekomst

Ik heb er een beetje een hard hoofd in. De versterkingen waarop Overmars doelde zullen denk ik de twee Colombianen zijn. Naar mijn idee moet er inderdaad sowieso een creatieve buitenspeler bijkomen die meteen basiswaardig is. Als Milik vertrekt moet er uiteraard nog een spits bijkomen, al betwijfel ik of Ajax buiten Huntelaar alternatieven ziet/heeft...

Zoveel hoeft er dus niet gesleuteld te worden. Met één of twee spelers die direct wat toevoegen heb je een goed elftal dat aan de doelstellingen kan voldoen.

9 juli 2016 om 16:49

Klopt, maar ik zie Haller dan nog wel komen. De transfer van Van der Hoorn kwam de vorige keer ook redelijk uit de lucht vallen, dus beide partijen kunnen hun mond houden. Daarbij is het opvallend stil rond Haller.. Ik zet bij een vertrek van Milik mijn geld op Haller.

Hij voelt zich waarschijnlijk gewoon lekker in Amsterdam. Misschien wil zijn familie ook niet weg. We vergeten wel eens dat de spelers een gezin gaan krijgen. Schone is ook op een leeftijd gekomen dat hij nu andere prioriteiten heeft dan voetbal. Ajax wil hem niet per se kwijt, hij krijgt een mooi bedrag maandsalaris en iedereen is waarschijnlijk hier gelukkig. Zou me niet verbazen als het zo is.

9 juli 2016 om 13:26

007, er zit zeker een kern van waarheid in. Want hij heeft sowieso jonge kinderen, dat heb ik ooit ergens gelezen. Als je alles prima voor elkaar hebt, waarom zou je nog weggaan voor 300.000 meer bij wijze van spreken.

9 juli 2016 om 13:27

@ 007

Schone en Ajax zijn een ideale combinatie voor elkaar. Schone heeft een jong gezinnetje en dan is Nederland hoezeer we ons land ook vervloeken, een van de landen waar je graag je kinderen zou willen laten opgroeien. Hij is bovendien niet goed genoeg voor een stap hogerop en een stap lager en meer spelen maar minder verdienen lijkt ook niet aantrekkelijk op zijn leeftijd. Voor Ajax is het een prima wisselspeler. Hij is op het middenveld inzetbaar en op de flanken en levert dan vaak ook een hele aardige prestatie.

9 juli 2016 om 14:49

Ik denk echter wel dat hij minder gaat spelen. Op het middenveld komt hij vooral loopvermogen tekort, terwijl hij op de flanken snelheid mist. De Boer is een trainer die met wat gepuzzel een mooie rol voor hem had op de flanken, maar Bosz lijkt mij echt iemand die op de flanken rappe spelers wil hebben met een actie. Hij geeft nu niet voor niets de voorkeur aan Younes en Cerny.

9 juli 2016 om 14:47

Dat is niet waarschijnlijk, dat is zo. Hij kon afgelopen winter naar Dinamo Moskou en daar 2,4 miljoen pakken, maar koos voor het leven met zijn gezin in Amsterdam. Overigens maar goed ook, want iedere voetbalvolger weet hoe het met Dinamo is afgelopen.

Overigens denk ik dat hij beter bij een andere club kan gaan kijken, want ik denk niet dat hij aan veel speeltijd komt. Hij is domweg te traag en in zijn handelingssnelheid komt hij ook tekort, dus daarmee kan hij zijn tekortkomingen (op het niveau van Ajax) niet oplossen.

9 juli 2016 om 14:50

Degradatie toch? Misschien had Schone dat kunnen voorkomen?

9 juli 2016 om 14:52

En het geld is op, veel belangrijker voor spelers met dikke, dikke salarissen

Al is hij niet belangrijk op het veld, zal hij dat wel in de kleedkamer zijn. Ondertussen heeft heeft hij zoveel ervaring binnen de club en de liefde voor de club is er ook zo te zien.

Schone zal wel af en toe spelen maar denk dat Cerny ook wel kansen krijgt! Heb vertrouwen in Bos! Lekker aanvallend voetbal ipv dat eeuwige achteruit spelen

Ajax heeft behoefte aan veel betere ervaren spelers. Schone voegt al een paar jaar veel te weinig toe aan Ajax. En dat zal alleen maar minder worden. Van mij mag hij weg gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren