Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax hofleverancier van Elftal van de Week in Europa League

Laatste update:

Ajax is hofleverancier van het Elftal van de Week in de Europa League. In het elftal van de UEFA, dat wordt samengesteld aan de hand van een algoritme van de zogeheten FedEx Performance Zone, zijn met Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic drie spelers van Ajax opgenomen. De Amsterdammers zegevierden donderdag met 3-0 over Young Boys.

Granada, Tottenham Hotspur en Arsenal leveren twee spelers voor het weekeltal. De club uit LaLiga won met 2-0 van Molde; Tottenham Hotspur zegevierde met 2-0 over Dinamo Zagreb en Arsenal boekte een 1-3 overwinning op Olympiacos, mede door een fraai afstandsschot van de voor het weekelftal geselecteerde Martin Ödegaard. Tot slot zijn Villarreal en AS Roma, na zeges op respectievelijk Dynamo Kiev (0-2) en Shakhtar Donetsk (3-0), vertegenwoordigd door één speler.

Tagliafico en Tadic werden in het rapport van Voetbalzone al beoordeeld met een 7,5, terwijl Gravenberch een 6,5 ontving. Ajax zette dankzij doelpunten van Davy Klaassen, Tadic en Brian Brobbey een reuzenstap richting de kwartfinale van de Europa League. Volgende week donderdag staat de returnwedstrijd in Zwitserland op het programma.

Tadic strijdt zelf bovendien nog om een individuele uitverkiezing. De aanvoerder van Ajax werd behoort tot de vier kandidaten om Speler van de Week te worden, maakte de UEFA vrijdag bekend. Zijn concurrenten zijn Harry Kane, Lorenzo Pellegrini en Roberto Soldado, die eveneens in het Elftal van de Week zijn opgenomen. Op de website van de UEFA kan er worden gestemd op een van de vier genomineerden.

Het Elftal van de Week in de Europa League: Rui Silva (Granada); Serge Aurier (Tottenham Hotspur), Gabriel (Arsenal), Raúl Albiol (Villarreal), Nicolás Tagliafico (Ajax); Ryan Gravenberch (Ajax), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Martin Ödegaard (Arsenal); Roberto Soldado (Granada), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Dusan Tadic (Ajax).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat doet Gravenberch daar i.p.v. Alvarez? Duidelijk geen keuze van iemand die de hele wedstrijd gekeken heeft.

12 maart 2021 om 14:01

Ik denk dat Alvarez daar geen seconde minder om gaat slapen. Het zijn maar lijstjes.

12 maart 2021 om 14:09

Ik was altijd al overtuigd van Alvarez. Hij is ijzersterk in het onderscheppen en ook kopsterk. Doet het nu ook veel beter dan vorig jaar, maar heb jij een idee waarom hij niet als CV speelt? Dan beter Martinez of Timber als Cvm, aangezien zij zoveel voetballend vermogen hebben en defensief ook sterk zijn, maar minder lengte hebben dan Edson.

12 maart 2021 om 14:21

Jeffrey. Ik vind persoonlijk Alvarez veel te druistig en onrustig voor de cv. In de positie waar hij nu speelt kan hij rennen , vliegen en soms ook riskante tackles in zetten. Voor de cv moet je mijn inziens veel meer rust en stabiliteit hebben. Timber en Martinez zijn de rust zelve en brengen daarmee vanuit achteruit juist enorm veel stabiliteit. Lengte zegt bovendien niet alles, Timber wint bijvoorbeeld veel meer kopduels dan Schuurs op die positie deed.

12 maart 2021 om 14:25

@inkemontana het klopt dat lengte niet alles zegt, maar wel belangrijk is. Ik denk dat zeker tegen de grote clubs Ajax dit zal merken. Ben ook een beetje bang voor Steek. Hij heeft tot nu toe niet veel te doen gehad, is redelijk, maar als het er echt op aankomt, laat hij zich aftroeven waar Onana dat niet deed. Ik denk dat dat de doodsteek wordt van Ajax in de EL, maar hopelijk heb ik ongelijk.

12 maart 2021 om 16:04

Hij lijkt mij ook iets te druistig om centraal achterin te spelen, maar je hebt best kans dat hij daar straks gaat spelen als Blind terug is. Kan Timber naar rechtback en Blind erbij op het middenveld. Zie namelijk niet zo snel gebeuren dat Martinez of Tagliafico nog worden vervangen.

12 maart 2021 om 16:09

Dit is een toch een nieuw Ajax. Ook als je het vergelijkt met 4 jaar geleden dat de EL-finale haalde. Dit Ajax is veel completer. Alleen Haller en Antony moeten wat meer gif tonen.

12 maart 2021 om 14:16

@magistra

"duidelijk geen keuze van iemand die de hele wedstrijd gekeken heeft."

Klopt in het artikel staat ook duidelijk:

aan de hand van een algoritme van de zogeheten Fedex Performance Zone

Dus juist meer objectiever dit dan kijken met bepaalde voorkeur.

12 maart 2021 om 14:21

Alsnog apart, had Alvarez niet geweldige statistieken deze wedstrijd wat betreft balveroveringen. Maar misschien weegt dat minder zwaar mee ofzo?

12 maart 2021 om 14:31

Wel meer dan 15 geloof ik.

12 maart 2021 om 16:06

Klopt inderdaad, maar kijkend naar zijn statistieken had hij het alsnog verdiend. Meeste balveroveringen in één wedstrijd in de EL en CL dit seizoen.

12 maart 2021 om 14:18

@magistra zegt het woord algoritme je iets?
Het gaat dus niet om een persoon die de wedstrijd gekeken heeft, maar t gaat om cijfertjes.

12 maart 2021 om 15:34

Hij speelt beter als vorig jaar maar laten we ajb niet doen als we hier de nieuwe pogba over het hoofd zien. Hij kan goed een bal afpakken, zn fysiek gebruiken en in de weg staan.. maar een goeie bal naar voren spelen is een zeldzaamheid.

12 maart 2021 om 16:06

Onzin, Alvarez geeft vaker wel een bal naar voren dan dat hij dat niet doet, als je dan Schuurs, die voetballend zo goed zou moeten zijn, in ziet vallen, die speelt alleen maar balletjes breed op Licha en terug op steek. Jij hebt gewoon een beeld van de Alvarez van vorig seizoen. Is prima, maar kom dan niet dit soort onzin verkondigen.

12 maart 2021 om 16:07

Om in Europa ver te komen, moet je verdedigend ook goed staan. Ik Alvarez dat sinds de tweede seizoenshelft echt uitstekend invullen. In de gemiddeld eredivisie wedstrijd heb je daar minder aan hem en kun je hem beter achterin opstellen. Maak je bijvoorbeeld ook weer ruimte voor Kudus om minuten te maken.

12 maart 2021 om 17:02

@ajax1812 Onzin? Oke ik durf er nog wel in mee te gaan dat mijn beeld van Alvarez vast (onbewust) ook gebaseerd is op vorig seizoen. En eens, hij maakt de afgelopen maanden een betere indruk. Maar zijn handelingssnelheid aan de bal en zijn passing is gewoon matig. Hij overtuigd mij niet en zeker niet tegen een sterke tegenstander waarbij een snel ajax spelletje gespeeld moet worden. Met een hoog tempo (zoals bijvoorbeeld toen tegen Valencia en Chelsea) komt ie maar zelden mee. Als hij het niveau van afgelopen maanden kan doortrekken ben ik blij genoeg, want dan kan die zeker nuttig zijn.

Goh, volgens de Nederlandse "kenners" is Nico maar een heel matige back en kunnen ze er wel 3 noemen die beter zijn. Nu wil ik weten welke 3.😊😷

12 maart 2021 om 14:20

Vind die Theo maar overrated eerlijk gezegd, die gozer kan echt niet verdedigen, aanvallen daarentegen kan die weer wel. Maar goed, dat laatste is nou eenmaal niet de prioriteit van een verdediger.

12 maart 2021 om 14:06

Ik dacht dat dit maar lijstjes waren.

12 maart 2021 om 14:14

Ajax behoord tot de subtop van Europa en die kunnen zich geen matige basisspelers veroorloven. De rest is eredivisie niveau en dat is geen maatstaf meer.

12 maart 2021 om 14:24

Nou ben ik ook een fan van Ajax en ook absoluut van Nico, maar het gros van de reacties die ik hier lees van de Feyenoorders en Psvers is dat ze absoluut fan zijn van Nico en zijn mentaliteit kunnen waarderen.

De redelijk objectieve fans dan .

Gravenberch vind ik wel wat vreemd dat hij er tussen staat, want vond ik juist een van de mindere aan Ajax kant. Wat betreft Tadic en Tagliafico kan ik meer begrijpen dat zij er tussenstaan!

12 maart 2021 om 17:04

Inderdaad, ik vraag me echt af hoe hij hierin kan staan. Ajax speelde geweldig, maar als ik iemand moet aanwijzen die wat minder was dan is het toch wel Gravenberch. Struikelde vaak over de bal, was wat ongelukkig.

Gravenberch had ik zelf niet verwacht, maar ik kan me voorstellen dat het komt omdat wij zelf al aardig gewend zijn aan zijn niveau. Maar als je uitzoomt en er objectief naar kijkt is het natuurlijk wel bijzonder knap wat hij op zo'n jonge leeftijd laat zien op dit niveau.

Gravenberch vond ik persoonlijk dan ook weer niet zo sterk spelen, Tagliafico en Tadic meer dan terecht. Overigens wel grappig dat Voetbalzone steeds zelf hun eigen cijfers ook als een gerespecteerd medium neerzet onder hun eigen stukken. Beetje het 'wij van wc-eend' verhaal... Bovendien waren cijfers van VZ extreem laag, dat blijkt nu ook wel nu er 3 spelers in het elftal van de week verschijnen.

Ik had het Timber wel gegund, wat een talent is dat! Mag wat mij betreft gewoon al mee naar het EK, vind hem nu al een stuk beter dan de andere spelers die in aanmerking komen.

12 maart 2021 om 14:11

Voordeel van Timber is ook nog dat hij op meerdere posities ingezet kan worden. Mocht hij deze vorm vast houden zou ik niet raar opkijken als hij er bij zit. Echter denk ik dat de selectie voor 95% al vast staat waardoor spelers als Timber en Lang niet mee zullen gaan komende zomer.

12 maart 2021 om 14:21

Helaas eens met dat laatste. Terwijl we toch echt gewoon de best presterende spelers zouden moeten hebben. Niet uitgerangeerde troep a la Babel die het nog nooit echt heeft laten zien en dat ook nooit gaat doen.

Daardoor zullen we weer niet mee gaan doen om de prijzen.

12 maart 2021 om 14:32

Denk oprecht dat Timber een hele goede concurrent van Dumfries voor de RB ook zou kunnen zijn al voor een basisplaats.

12 maart 2021 om 16:03

Als (stel dat) Ajax de EL finale haalt (en stel ook nog eens wint) terwijl Timber het rest van het seizoen gewoon basis speelt en ook nog eens landskampioen wordt...., dan denk ik dat FdB moeilijk om de jongen heen kan.

Wat Albiol nog doet op zijn oude dag is knap maar geef mij maar zijn eveneens scorende teamgenoot Pau Torres.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren