Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax haalt Jelle ten Rouwelaar binnen voor nieuw seizoen

Laatste update:

Ajax heeft Jelle ten Rouwelaar aan zich gebonden, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 43-jarige oud-doelman van onder meer NAC Breda wordt in Amsterdam de nieuwe keeperstrainer. Ten Rouwelaar vervult die functie op dit moment bij Burnley.

Bij Ajax wordt Ten Rouwelaar de opvolger van Anton Scheutjens. Laatstgenoemde is sinds 2020 de keeperstrainer van het eerste elftal, maar zit wegens ziekte al enige tijd thuis.

Ten Rouwelaar speelde tussen 2007 en 2016 liefst 304 officiële wedstrijden voor NAC. Direct daarna ging hij verder als trainer van de doelmannen van de Bredase club. In 2020 verliet Ten Rouwelaar zijn geliefde NAC voor een avontuur in het buitenland.

Vanaf 2020 werkte Ten Rouwelaar twee seizoenen bij RSC Anderlecht. Daar had de oud-goalie onder meer Bart Verbruggen, momenteel keeper van Brighton & Hove Albion, onder zijn hoede.

In 2022 werd Ten Rouwelaar weggeplukt door Burnley, waar hij samenwerkte met hoofdcoach Vincent Kompany. Afgelopen zondag degradeerde Burnley definitief uit de Premier League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hele sterke keuze. Staat er blijkbaar heel goed op als keeperstrainer, heeft in Nederland zijn imago Vannuit zijn spelersachtergrond wat tegen, maar ik ben hier blij mee. En dat had ik 15 jaar terug ook niet gedacht

13 mei 2024 om 22:32

Schijnt ook echt innovatieve lijn van Beuker te passen, werkt veel met data en traint met dynamische trainingssituaties. Klinkt mij echt goed in de oren, ben blij dat er echt gewerkt wordt vanuit een visie weer.

14 mei 2024 om 11:03

Ja heeft een eigen methodologie ontwikkelt samen met een neurowetenschapper van de universiteit in Tilburg geloof ik. Heel vet, past heel goed bij Beuker die ook veel met neuro en bewegingswetenschappers e.d. samenwerkt

13 mei 2024 om 23:41

Zeker een goede.
Bij NAC gewerkt met Olij, Verbruggen en Noppert.
Hij was groot fan van deze keepers. Olij wel veel minuten gemaakt. De andere twee helaas door falend bestuur en trainers nooit echt doorontwikkeld bij NAC.

Steijn vond Verbruggen bijvoorbeeld niet goed genoeg als derde keeper en had hem vriendelijk gezocht maar naar de amateurs te gaan..vervolgens ging Jelle naar Anderlecht en nam hem meteen mee..

Schijnt een hele goede keeperstrainer te zijn, dus een mooie aanvulling voor de Amsterdammers! Wel triest dat Scheutjens thuis zit, overwerkt of echt fysieke malheur?

Echt een topper dit. Verbaal en didactisch heel sterk, gaat de keepers van Ajax naar een hoger niveau brengen. Hopelijk kan Rulli al een beetje Nederlands.

Ik was ten rouwelaar allang vergeten. Wist niet eens dat hij bij Burnley keeperstrainer was.

Haha die zag ik niet aankomen, Jelle ten Rouwelaar bij Ajax had ik nooit gedacht. Ik kan me nog goed herrineren, dat hij ieder seizoen 2 of 3 wedstrijden had. Dat hij als prime "Buffon" keepte, was een leuke keeper bij Nac. 😄

Mooi, nu nog een goed oud speler ala Bogarde binnen halen die ook eens met verdediging aan slag kan. Ik snap niet waarom Ajax hiervan afgestapt is terwijl juist onder EtH bewezen was dat dit goed werkte.

13 mei 2024 om 19:24

Ajax is er niet zozeer vanaf gestapt. Bogarde wilde zelf niet meer als specialisitsche trainer werken. Hij wilde assistent worden. Ajax zei nee en toen werd ie boos.

Hetr is een beetje lastig om specialistische trainers te vinden die niet al snel promotie willen maken. Oud voetballers verwachten al snel teveel bij Ajax.

13 mei 2024 om 21:00

Ajacieden denken ook gewoon aan hun naam. Vorige keer bij ronde zag je het. Van der Vaart er moeten Ajacieden zijn bij Ajax. Maar ik uuuh nee niet ik. Marco van Basten meer Ajacieden moeten er zijn maar ik uhh nee. Sneijder ik wil wel maar alleen TD of trainer ps ik wil geen papiertje halen.

14 mei 2024 om 08:30

En vergeten wordt dat er ook bij Bogarde iets speelde omtrent grensoverschrijdend gedrag. Dat werd een paar maanden na Overmars bekend en men durfde toen natuurlijk niet met hem door te gaan.

14 mei 2024 om 08:57

Dat was toch bij een ex van hem en gewoon in privé sfeer gebeurt? Ik.snap niet wat daar zo boeiend aan is. Er gebeurt zoveel achter de voordeuren waar wij geen weet van hebben.. oke dit was wel echt een Derksen opmerking 😄

14 mei 2024 om 19:02

In theorie is dat inderdaad prive en niet boeiend. In de praktijk komt er heel veel druk op Ajax te staan als je net Overmars eruit hebt gegooid en vervolgens wordt bekend dat Bogarde in het verleden ook onderzocht is en Ajax dat als prive aan heeft geduid (terwijl het iemand was die hij vanuit zijn functie bij Ajax leerde kennen). Dat, in combinatie met een aflopend contract van Bogarde, maakte de druk van sponsoren en dergelijke natuurlijk heel hoog.

15 mei 2024 om 02:17

Ik kan me wel voorstellen dat ze bij Ajax een beetje incidenten moe waren op dat moment.
In een relatief korte periode had je Onana met zijn pilletje, Overmars met zijn pics, Promes met zijn neef, Labyad met zijn aannemer, Ihattaren met van alles, en Bogarde met grensoverschrijdend gedrag, dan kan ik me best voorstellen dat ze er op een gegeven moment wel klaar mee waren.
Dat er vervolgens een enorme soap achteraan zou komen konden ze op dat moment niet weten natuurlijk, maar ik kan me best voorstellen dat ze om die reden toen een lijn getrokken hebben.

Zo raar is het trouwens ook niet vanuit een werkgever. Ik, en ik neem aan heel veel mensen met mij, heb ook gewoon een clausule in mijn contract met mijn werkgever dat ik me buiten het werk moet gedragen en zeker niets mag doen wat negatief uit kan stralen op mijn werkgever. In die zin vind ik het ook helemaal niet raar dat hij door iets in zijn privé sfeer geen nieuw contract aangeboden heeft gekregen.

Hij is maar een paar jaar ouder dan Stekelenburg en/of Pasveer. Ik had lekker èèn van die twee ingepast.

13 mei 2024 om 19:31

Volgens mij heeft Ten Rouwelaar een hele nieuwe methode voor keeperstraining ontwikkeld e.d. Volgens mij is hij behoorlijk vooruitstrevend in de keeperswereld.

13 mei 2024 om 19:36

Je kan geen keeperstrainer zijn bij een club als Ajax, zonder de papier.
Zie Boschker bij Twente, keepers bij Twente zijn sinds zijn komst heel goed, misschien zelfs de beste in de competitie. Maar hij heeft de papieren niet en mag niet onder contract staan als keeperstrainer bij een club die Europese groepsfase speelt.

Betere titel was geweest: Ajax haalt oud Fc Emmen doelman op!

Waarom: Er zijn al zo weinig mensen die ons nog kennen haha

Nee, mooi voor Jelle...
Zo zie je maar dat je niet altijd een bepaald DNA hoeft te hebben om bij sommige clubs door te breken.
Tal van oud Ajax keepers, maar hij breekt wel door als trainer

Laat me graag verrassen maar dit had een Stekelenburg of Pasveer ook gekund misschien zelfs Cillessen

13 mei 2024 om 20:18

Zegt hoogers1991 zonder enige kennis van de trainerskwaliteiten van Ten Rouwelaar, Stekelenburg, Pasveer en Cillessen..

13 mei 2024 om 20:45

Snap ook niet dat ze niet Sneijder of van der Vaart aannemen als nieuwe trainer, want die konden ook beter voetballen dan iemand als van Gaal of Hiddink...

Toch heel lang een van de betere keepers van Nederland. Bij Burnley hebben Trafford en Muric ook echte stappen gemaakt, ook al degraderen ze. Wel interessant, dan zal Pasveer niet doorschuiven na volgend jaar.

Toch wel een beetje een Eredivisie cultheld, nooit gedacht hem bij Ajax te zien. Zijn alleen maar positieve verhalen over hem te vinden, schijnt echt zeer goed in z'n werk te zijn.

Doet ons Bassie toch goed. Heeft bij ons Nick Olij getraind en die heeft zich natuurlijk uitmuntend ontwikkeld. Een mooi stap, het is Jelle gegund!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren