Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en twee Franse clubs jagen op voor Golden Boy genomineerd toptalent’

Laatste update:

Ajax heeft interesse in Romeo Amane van BK Häcken, zo meldt Foot Mercato dinsdag. De middenvelder kan daarnaast op belangstelling rekenen van een tweetal Franse clubs. Welke ploegen dat zijn, is onbekend.

"Op twintigjarige leeftijd wordt deze box-to-box-middenvelder beschouwd als een juweeltje", schrijft het Franse medium. "Zijn prestaties en bovengemiddelde techniek trekken de aandacht van Ajax en twee onbekende clubs uit de Ligue 1."

Amane is een 1,76m lange centrale middenvelder. Het talent speelt zijn wedstrijden voor de hoofdmacht van Häcken en is tevens jeugdinternational van Ivoorkust.

De Ivoriaan staat sinds januari 2022 onder contract in Zweden. Häcken nam hem destijds over van ASEC Mimosas, uit het geboorteland van Amane. Sindsdien speelde hij 59 wedstrijden voor de Zweedse club, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 6 assists.

In de zomer van 2023 werd Ajax ook al eens gelinkt aan Amane. Destijds verlangde Häcken een bedrag van zo'n drie miljoen euro om zijn pupil van de hand te doen, maar een deal kwam nooit van de grond.

Naar verluidt hadden op dat moment ook KAA Gent en Royal Antwerp interesse in Amane. Het is onbekend of die Belgische clubs nog steeds belangstelling tonen voor de middenvelder, die dus wel op interesse van clubs uit Frankrijk kan rekenen.

In 2023 was Amane een van de honderd spelers die werd genomineerd voor de Golden Boy, de prijs voor het beste talent van 21 jaar of jonger op de Europese velden. Jude Bellingham ging er uiteindelijk met de onderscheiding vandoor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus allemaal haakten ze af en nu is Ajax misschien terug gekomen en de andere twee niet?
Dan is er iets loos

Ik haat de transferperiodes echt zo intens vanuit ajax perspectief. Komt door dit soort berichten.. en de teleurstellingen die ons te wachten staan op alle vlakken

9 januari 2024 om 21:51

@Kees Kniesoor

Waarom? Ik word juist gelukkig als Ajax aan grote talenten word gelinkt. Spelers van 16-21 jaar die weinig kosten maar wel grote kansen hebben. 5 van zulke gasten halen en als er 1 door breekt is het de moeite waard.

9 januari 2024 om 22:10

Dat is zeker het mooie aan die categorie gasten. Maar daar staat zoveel kabaal en teleurstelling tegenover met mislukte en ajaxonwaardigheids tegenover

9 januari 2024 om 22:12

Als er een doorbreekt is het weer kassa inderdaad in combinatie met de naam Ajax.

10 januari 2024 om 00:06

Tja, als de club in 2 jaar bij elkaar 200 miljoen door de plee spoelt, kun je jezelf maar beter voorbereiden op veel teleurstellingen. Want financieel kan er helemaal niet veel maar dat sijpelt pas een paar jaar later door bij de mens wilde geruchten in slingeren.

10 januari 2024 om 01:09

Er is ook ruim 400 miljoen verdiend dus er kan nog wel wat geïnvesteerd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren