Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en Overmars strijden om middenvelder van drie miljoen euro’

Laatste update:

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Amane Romeo, zo meldt het doorgaans betrouwbare Zweedse medium Aftonbladet. De Amsterdammers willen de twintigjarige middenvelder, die zo’n drie miljoen euro moet kosten, overnemen van BK Häcken. Bij de Zweedse club ligt Romeo nog vast tot medio 2026. Indien Ajax concreet wordt voor de Ivoriaan moet het afrekenen met twee Belgische topclubs. KAA Gent en Royal Antwerp zouden ook in de race zijn voor de talentvolle controleur.

Romeo werd in mei al eens in verband gebracht met Ajax, dat ook teamgenoot Bénie Traoré op de korrel zou hebben. Romeo speelt pas sinds de zomer van 2021 in Europa, toen hij werd overgenomen van Mimosas uit zijn geboorteland Ivoorkust. Sindsdien speelde de rechtspoot 38 wedstrijden voor Häcken, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists. Volgens Transfermarkt is Romeo zo’n 2 miljoen euro waard, maar zijn werkgever lijkt te mikken op een iets hogere transfersom. Volgens journalist Daniel Kristoffersson moet de middenvelder 35 miljoen kronen opleveren, wat neerkomt op zo’n 3 miljoen euro.

Als de transfersom voor Romeo nog hoger uitvalt, passeert hij Feyenoorder Patrik Wålemark als uitgaande recordtransfer van Häcken. De linksbenige aanvaller verliet zijn thuisland in de winter van 2022 voor 3,25 miljoen euro. Door de interesse van Antwerp en Gent is het niet ondenkbaar dat Romeo het record van Wålemark gaat verbreken. Voor zover bekend bracht geen van de genoemde clubs al een bod uit op Romeo, die een volgende stap in zijn carrière wel ziet zitten.

De interesse van Ajax in Romeo is verrassend, daar de Amsterdammers met Branco van den Boomen (transfervrij overgekomen van Toulouse) en Benjamin Tahirovic (voor 7,5 miljoen euro overgekomen van AS Roma) al twee centrale middenvelders wisten te strikken. De prioriteit lijkt daardoor op andere posities te liggen. Mogelijk wordt de interesse in Romeo pas concreet indien Edson Álvarez definitief vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA.

Is Amane Romeo een versterking voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze speler is een uitstekende speler
De nieuwe babangida ,die was ook zo geweldig
Deze speler moeten ze halen

8 juli 2023 om 09:50

Ik herken een trol als ik er een zie haha.
Goede onderbouwing ook.

8 juli 2023 om 09:52

Dank u ,ja ik ken deze speler ik volg deze speler al best poosje en zeker weten een versterking

8 juli 2023 om 09:55

Een controleur is de nieuwe babangida? Jij kijkt gewoon naar het plaatje

8 juli 2023 om 10:53

Babi was vroeger net zo een type speler en ik volg heel veel leuke talenten

8 juli 2023 om 11:21

Je kijkt wekelijks de zweedse competitie?

8 juli 2023 om 12:08

Via Unibet livestream kan je best wel eens wat wedstrijdjes mee pikken uit Zweden als je wat gelegd hebt ;-). ik heb bijv. dit seizoen toch 3 potjes van Häcken gekeken haha. Dus wie weet hij ook wel

8 juli 2023 om 09:56

Of het nou serieus bedoeld is of niet, wel jammer dat de vergelijking tussen een defensieve mid en rechtsbuiten wel echt volledig mank gaat, haha!

8 juli 2023 om 10:06

Tijani was een verdedigende middenvelder? Hahahahah

AJAX kijk gewoon in de eigen jeugd!! Stefano Vos, Fins tjin (hoe je het ook schrijft) kom op man, voor wat is die jeugd opleiding nog????

8 juli 2023 om 10:00

Fins Tjin? Dat lijkt er niet eens op, hoewel de naam niet de makkelijkste is natuurlijk (Fitz-Jim). Buiten dat best met je eens, ik zie niet echt in waarom je nog een controleur zou halen. Hoewel ik denk dat Fitz-Jim verhuurd zal worden, hou je nog steeds Tahirovic, Vos, Taylor en Vd Boomen over voor de 6 en 8 plekken. Er vanuit gaande dat Alvarez gaat. Zou het alleen nog kunnen snappen als je een wat ervarenere speler zou halen voor op 6, maar dat is dit ook niet.

8 juli 2023 om 10:03

Fins tjin, hahaha hoe kom je erbij xD

8 juli 2023 om 10:03

Jij bent Ajacied? Het zijn Silvano Vos en Kian Fitz-Jim. Verder kun je wel naar de jeugdopleiding kijken, maar er moet ook wat lopen. Fitz-Jim traint mee met het eerste elftal en gaat zeer waarschijnlijk mee op trainingskamp. Silvano Vos is pas 18 jaar. Als je op die leeftijd al veel wilt spelen bij Ajax, moet je een talent van de buitencategorie zijn. Dergelijke spelers zijn overal zeldzaam.

8 juli 2023 om 10:09

@sirius,

Zelf zie ik (veel) meer in Silvano Vos dan in Kylian Fitz-Jim. Laatst genoemde heeft redelijk voetballend vermogen maar mist inhoud, fysiek en een stukje passie/mentaliteit.

Silvano Vos is fysieker en heeft meer duel kracht. Ook de kwaliteit om met 1-2 stappen een tegenstander voorbij te lopen. Hetzelfde als Gravenberch. Helaas ook hetzelfde manco door concentratie verlies.

8 juli 2023 om 10:56

Ik moet zeggen dat ik ze beiden niet goed ken. Fitz-Jim heb ik wel een aantal keren voorbij zien komen in KKD-samenvattingen e.d. Van Silvano Vos weet ik eigenlijk vrij weinig. Die heb ik alleen even zien spelen tegen Fortuna, volgens mij.

8 juli 2023 om 11:22

@Sirius

Fitz-Jim is 20 jaar en heeft tot op heden heel weinig indruk gemaakt op mij in ieder geval. Is ook niet echt een positie waar hij excelleert. Als CVM niet fysiek en gretig genoeg. Als CM te laag bal tempo en te weinig loop vermogen.

Hij hangt er een beetje tussen in en is in mijn ogen daarom beide net niet.

8 juli 2023 om 10:06

Mee eens. Fitz Jim bedoel jij. Ajax durft talenten steeds minder de kans te geven lijkt het wel. Lekker werken aan een mooi nieuw jong elftal in plaats van 3erangs aankopen. Dan maar een paar jaartjes geen kampioen. Ik zie liever een leuk Ajax voetballen met veel zelf opgeleide spelers en jongens die ook graag voor Ajax willen spelen ipv die broodvoetballers. Dan gaat Psv of Feyenoord er maar een keer vandoor met de titel. Hoevaak zien we wel niet dat er een speler word gekocht en binnen no time wordt ingehaald door een talent. Er staan altijd nieuwe spelers op. Tuurlijk heb je wat slimme aankopen nodig maar de transfersommen die tegenwoordig worden betaald vind ik niet bij Ajax passen. Eigenlijk vind Ajax het beste als ze geen geld hebben.

8 juli 2023 om 10:15

@Dramatisch,

Met een vertrek van Timber, Alvarez en een waarschijnlijk vertrek van Sanchez, afgelopen jaar Blind, het stoppen van Stekelenburg, Regeer, Grillitsch en verhuur Baas zijn er 7 verdedigende spelers weg. Pierie nog daar gelaten.

Rensch, Aertsen, Hato en Salah Edinne eigen jeugd op de verdedigings linie. Wijndal + Gorter + Pasveer ook Nederlands. Op de CVM Fitz-Jim + Vos als eigen jeugd. Op de CM Taylor (jeugd) + Boomen (NL)

Hoe bedoelen we vreemdelingen legioen?

8 juli 2023 om 10:33

@D-Bergkamp, en dan benoem je nog niet eens dat Brobbey en Vd Boomen (bijna) de hele jeugd doorlopen hebben en Gorter ook in de jeugd van Ajax gespeeld heeft.

8 juli 2023 om 10:33

Ik heb het nergens over vreemdelingenlegioen. Pierie,Grillitch,Sanchez,Stekelnburg wat hebben we daar nou aan gehad dan? Ik denk niet dat een talent het minder had gedaan dan 1 van deze 4. Regeer en Baas hebben geen fatsoenlijke kans gehad maar die had ik inderdaad liever een kans zien krijgen dan Sanchez.

8 juli 2023 om 11:16

@Dramatisch,

Ben het met je eens dat Regeer een kans verdiend had op de rechtsback. Dat zeker! Maar Youri Baas is in de hele jeugd altijd 1 van de mindere geweest en daar komt Salah-Edinne voor in de plaats in de ploeg.

Hetgeen dat ik zeg is, komend seizoen speelt er al heel veel eigen jeugd in de selectie. Hato, Vos, Aertsen zijn allemaal net 18 bijvoorbeeld. Salah-Edinne+Fitz-Jim+Rensch 20-21. Die zitten allemaal bij de selectie.

Die hebben sturing nodig van ervaren krachten die ook op het veld een meerwaarde hebben.

8 juli 2023 om 11:31

@Dramatisch, maar van Baas zie je toch al vrij snel dat dat geen speler is voor Ajax 1? Die heeft ook gewoon een aantal wedstrijden in de basis gestaan en aardig wat ingevallen. Maar ik heb nooit iets gelezen over dat dat een serieuze optie was voor 1, en dat vind ik ook nog steeds niet. Regeer had eerder een kans moeten krijgen, volledig mee eens, maar ik zie niet echt in waarom hij juist nu een kans had moeten krijgen. Speelt niet meer op die positie en ook gewoon geen geweldig seizoen gedraaid in jong.

8 juli 2023 om 12:22

Nou van Baas heb ik niet veel gezien. De keren dat hij inviel speelde hij prima. Knap dat jij dat al wel gezien hebt dat hij te kort komt. Hij heeft toch wat jaartjes in de jeugdopleiding gezeten daar zal hij dan ook wel niks geleerd hebben. Als je zo'n jongen gewoon een seizoen echt de kans geeft dan weet je echt wel hoe hij er voor staat. Nu is het vooral speculeren. Talenten mogen fouten maken en dan hopen we dat ze er van leren. Tegenwoordig is het 1 minder potje en al afgeschreven. Jammer vind ij dat altijd

8 juli 2023 om 15:34

Stekelenburg bedoel je afgelopen seizoen of überhaupt sinds die terug kwam?

8 juli 2023 om 10:50

Hahahha Fins Tjin. Daarnaast om even op je punt in te gaan, Hato, Timber, Rensch, Klaassen, Brobbey, Bergwijn, De Ligt, Van de Beek, Veltman, Van den Boomen. Nu ook weer Godts, Taylor, Vos die eraan zitten te komen en al minuten in het eerste hebben gemaakt.

8 juli 2023 om 11:24

@Ajax1813

Vd Been en Veltman zijn al een paar jaar weg, net als de Ligt. Bergwijn heeft 10 jaar geleden in de jeugd gespeeld, net als Boomen.

Taylor is al 1,5 jaar basis speler, Godts voetbalt net een half jaar bij Ajax.

Een vreemd lijstje stel je op..

Middenveld geloof ik nu wel, zou graag zien dat er verdedigers komen. Daar heeft Ajax nu het meeste behoefte aan.

8 juli 2023 om 10:17

@Lekiam,

Het middenveld was de zwakste linie afgelopen seizoen. Geen back up voor Alvarez, geen concurrent voor Taylor. En Berghuis werd op 10 gezet om creativiteit te creeeren.

Met Boomen is er in ieder geval een concurrent voor Taylor. Met Tamirovic een vervanger voor Alvarez (Vos+Fitz-Jim als back up?

Ga eens verdedigers halen. Een fatsoenlijke rechtsback. En rechter centrale verdedigers. Niet dat we weer een seizoen aan die rensche moeten ergeren

Als je nu zo geïnteresseerd bent in deze speler, handel er dan ook naar. Voor 3 miljoen kun je je geen bult vallen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren