Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en PSV sluiten af met zege; De Graafschap loopt play-offs mis

Laatste update:

VVV-Venlo heeft het seizoen afgesloten met een 1-2 overwinning. De Limburgers stevenden vrijdagavond af op een nederlaag tegen Telstar, maar bogen de score in de laatste twintig minuten om. De beloften van Ajax en PSV boekten tegelijkertijd overwinningen en RKC Waalwijk greep het laatste ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Telstar - VVV-Venlo 1-2
VVV had het kampioenschap al binnen en dat was te merken, want het bezoek van Maurice Steijn deed het aanvankelijk rustig aan. Het duel golfde wat op en neer en na 24 minuten kon de eerste kans worden genoteerd: Kevin Vlijter schoot rakelings over. Een minuut of tien later was het raak: Fabio Serrarens schoot op aangeven van Toine van Huizen raak. De bezoekers speelden in een te laag tempo en konden geen potten breken. In de tweede helft kwam VVV lange tijd niet verder dan een gevaarlijke vrije trap van Clint Leemans, maar in de laatste twintig minuten boog men dan toch de score om. Nadat Moreno Rutten al dicht bij de 1-1 was geweest, nam Ralf Seuntjens de gelijkmaker voor zijn rekening. Het duel leek in een remise te eindigen, maar Leemans bezorgde zijn team met een vrije trap toch nog het volle pond.

Jong Ajax is het seizoen op de tweede plaats geëindigd in de Jupiler League.

Jong Ajax - SC Cambuur 2-1
In het eerste kwart van de wedstrijd werd er slechts één serieuze kans gecreëerd: Tarik Tissoudali schoot recht op doelman Norbert Alblas af. De bezoekers werden later gevaarlijk via Jamiro Monteiro, maar het was Ajax dat de score opende. Carel Eiting schoot na een snelle en fraaie aanval raak en Mateo Cassierra bepaalde na een counter de ruststand op 2-0. Eiting was op slag van rust nog dicht bij de 3-0, maar mikte voorlangs. Ook in de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij en kreeg men via met name Vaclav Cerny enkele uitstekende mogelijkheden. Cambuur kwam niet veel verder dan een kans voor Tissoudali, maar via een strafschop van Erik Bakker werd het in de slotfase toch nog even spannend. De Amsterdammers gaven de voorsprong evenwel niet meer uit handen.

Albert Gudmundsson wordt gefeliciteerd na een treffer.

Achilles’29 - Jong PSV 1-5
Achilles was al gedegradeerd en leed vrijdag een relatief kansloze nederlaag op De Heikant. De thuisploeg raakte binnen het kwartier wel de paal, maar daarna nam PSV afstand van de thuisploeg. Albert Gudmundsson scoorde twee keer en ook Joël Piroe pikte zijn doelpunt mee. Antonio Stankov maakte de stand vijf minuten voor rust wat draaglijker voor Achilles. In de tweede helft kreeg de club uit Groesbeek kansen via Emir Smajic en Boy van de Beek, maar die leverden geen treffer(s) op. Aan de andere kant kon er wel worden gejuicht: Kenneth Paal maakte er 1-4 van en Justin Lonwijk verzorgde het slotakkoord.

Fortuna Sittard - FC Volendam 3-0
Djibril Dianessy en Jorrit Smeets zorgden voor het eerste doelgevaar in Sittard, maar kwamen niet tot scoren. Na en klein half uur werkte Finn Stokkers de bal wel in het net, maar hij deed dat in het buitenspelpositie en dus ging het feest niet door. De gastheer zou de rust echter toch nog ingaan met een riante voorsprong: Smeets opende de score en Ferry de Regt schoof de 2-0 tegen de touwen. In de tweede helft kregen onder anderen Jack Tuyp, Emrah Bassan en Jordie Briels kansen, maar er viel nog maar één treffer. In zijn laatste wedstrijd voor Fortuna maakte Roald van Hout er 3-0 van.

Giovanni Korte nam het tweede doelpunt voor zijn rekening.

Almere City FC - NAC Breda 0-2
Almere wilde de zevende plek op z'n minst vasthouden, om zo deelname aan de halve finale van de play-offs veilig te stellen. Het werd echter een zware avond tegen directe concurrent NAC. Bij rust keek Almere aan tegen een 0-2 achterstand, door doelpunten van Thomas Agyepong en Giovanni Korte. Het openingsdoelpunt was de mooiste treffer: Agyepong schoot prachtig raak via de binnenkant van de paal. Uit een hoekschop zorgde Korte met het hoofd voor de tweede van NAC. De gasten kwamen goed weg toen Yener Arica in de tweede helft de lat trof uit een vrije trap. Verder schoot het spel van Almere echter tekort om de achterstand teniet te doen.

MVV Maastricht - RKC Waalwijk 1-1
De belangen waren groot voor MVV, maar Nick Kuipers leek zich daar niet van bewust. Op slag van rust deelde de verdediger een domme kopstoot uit aan Johan Voskamp, wat de MVV'er een rode kaart opleverde. Op dat moment stond het 1-1. Fred Benson had de score geopend met een schot van dichtbij in de elfde minuut. Patrick N'Koyi nam de gelijkmaker voor zijn rekening vanaf de strafschopstip, na een overtreding op Ricardo Ippel. MVV had het betere van het spel, maar deed te weinig met de kansen en zag dus ook Kuipers met rood afdruipen. Met een man meer was RKC na rust de gevaarlijkste ploeg. MVV-doelman Bo Geens hield zijn ploeg in de race en Benson miste een goede kans, waardoor het 1-1 bleef.

Robin Pronk, de trainer van de beloften van FC Utrecht.

FC Emmen - Jong FC Utrecht 0-3
De overwinning van Utrecht was een verrassing: de beloften speelden enkel voor de eer en stonden achttiende, terwijl Emmen als nummer negen nog knokte voor de nacompetitie. In de eerste helft werd niet gescoord, al kreeg Cas Peters een uitstekende kans op de 1-0 voor Emmen. Na rust ging het mis voor de Drentenaren. De eerste serieuze aanval van Utrecht betekende de 0-1 via Nick Venema en in de counter zorgde de jongeling ook voor de 0-2. Het werd nog erger, want vier minuten voor tijd bepaalde Sylla Sow de eindstand na een uitstekende actie van Hamza Boukhari.

FC Eindhoven - Helmond Sport 2-2
In een rommelige openingsfase zette Jordy Thomassen de bezoekers uit Helmond op voorsprong via een kopbal. Eindhoven had juist een overwinning nodig voor een play-offplek en was daarbij ook afhankelijk van de resultaten op de overige velden. De ploeg van Ricardo Moniz wist het tij in de eerste helft te keren. Leonardo rondde knap af na een één-twee met Rai Vloet en vervolgens leverde Mart Lieder een afgemeten voorzet op Jari Vandeputte: 2-1. Na rust werd de 3-1 afgekeurd wegens buitenspel. Eindhoven kreeg meerdere mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus, toen Gillian Justiana van dichtbij binnenwerkte.

Lorenzo Piqué en Istvan Bakx na de openingstreffer.

FC Oss - De Graafschap 2-1
De 33-jarige Joep van den Ouweland, ex-speler van De Graafschap en dit seizoen actief bij Oss, speelde zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. Na een uitgebreid afscheid voor de middenvelder begon de wedstrijd en halverwege de eerste helft kwam Oss op voorsprong. Via de paal zeilde een vrije trap van Istvan Bakx achter doelman Filip Bednarek. Vrijwel direct na rust kwam De Graafschap langszij. Anthony van den Hurk kreeg de ruimte om uit te halen en deed dat met succes. Nadien kreeg Van den Hurk twee goede kansen om zijn doelpuntenproductie te verdubbelen, terwijl Piotr Parzyszek op de paal mikte. Het waren dure missers, want een scherpe pass van Bakx resulteerde in de 2-1 van Justin Mathieu.

LEKKER HOOR! Een prima doelpunt van AFC Ajax!??

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 5 mei 2017

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ffe een misschien stomme vraag. Kan dit ajax promoveren naar de eredivisie of kan dat niet?

5 mei 2017 om 22:08

Nee beloften mogen geen deelname nemen aan de PO's

5 mei 2017 om 22:09

Nee, dat is niet mogelijk. Er mogen niet meer dan twee teams van dezelfde club in dezelfde competitie uitkomen. Wellicht is de reden daarvan bijv. competitie vervalsing. In Spanje kan dat ook niet toen Barcelona B in 2010 (onder Luis Enrique) ook had kunnen promoveren.

6 mei 2017 om 06:47

Ik denk dat je bedoelt : niet meer dan 1 team van een club in dezelfde competitie Is inderdaad competitie vervalsing. Stel je voor : Ajax - jong Ajax, dan heeft het 1e van Ajax gewoon 2 extra wedstrijden rust in de competitie, waarin wel 6 punten worden gepakt.

Natuurlijk hebben er genoeg spelers van selectie van het eerste meegespeeld dit seizoen, maar desalniettemin een hele knappe prestatie van een toch, week op week, heel jong team om tweede te worden op het tweede niveau van het land. Chapeau!

5 mei 2017 om 22:09

Zegt dat meer over Jong Ajax of over het niveau van de Jupiler leauge?

5 mei 2017 om 22:20

Ik gok, als is het een beetje een ziggootje, een combinatie van beiden.

6 mei 2017 om 01:11

Jong psv heeft het net als Ajax ook top gedaan

Ik moet Jong Ajax en Keizer een groot compliment maken, hebben geweldig werk geleverd. In de 90 doelpunten in 38 wedstrijden, ook meer dan 50 tegen maar dat kwam de wedstrijden ten goede. Lang niet altijd constant maar bijna altijd leuk, heb genoten van de ploeg en vrees dat ik zo'n leuk team om te zien spelen de komende jaren niet ga zien bij Jong Ajax. Spelers als De Jong, Nouri, Eiting, Cassierra, Cerny, De Ligt, Kluivert hebben allen goede wedstrijden gespeeld voor Jong Ajax dit jaar. Nouri is zelfs met een 6.9 rating over het hele seizoen geëindigd en daarmee het hoogst gewaardeerd van iedereen. Dit jong Ajax was soms een en al plezier om te zien, veel beter dan voorgaande jaren.

5 mei 2017 om 22:16

Helemaal mee eens, is toch zeer knap met zoveel jonge spelers, ik was net toevallig de ranglijst aan het kijken en toen zag ik dus ook hoeveel doelpunten ze hebben gemaakt, niet normaal eigenlijk. Ook PSV heeft het prima gedaan trouwens, ook die verdienen de complimenten.

5 mei 2017 om 22:21

Ik heb Jong PSV minder gevolgd, soms gekeken als Jong Ajax geen stream had en dan kon ik genieten van Gudmundsson en de fabelachtige trap van u19speler Rigo. Hebben natuurlijk een geweldig seizoen gedraaid maar kan beter oordelen over Jong Ajax, zodoende ging mijn post daar dan ook over

5 mei 2017 om 22:50

Vind dat beide ploegen best een compliment verdienen, maar Jong Ajax heeft wederom, net als vorig seizoen laten zien dat ze de samba in de benen hebben! zag gisteren nog een compilatie filmpje van hun prestaties het afgelopen seizoen en dat was echt genieten geblazen, wat veel fijne goals, mooie combinaties en technische vernuftigheden! Daar leent de juup zich natuurlijk ook perfect voor, maar ze doen het toch maar weer.

Jong PSV is meer resultaat voetbal, maar ze hebben wel voor het tweede jaar op rij een prima eindklassering behaald, moet ook wel zeggen dat er meer vastigheid en ervaring in die ploeg zit, en dat mede daarom de prestatie van Jong Ajax zo knap is. Keizer moet toch elke week maar weer moet zien welke jongens er wel en niet mogen aansluiten, en een vaste selectie zat er sowieso nooit in.

Nog een heerlijk toetje voor RKC. Bedankt Helmond

5 mei 2017 om 22:50

Nog bedankt dat jullie vol gas tegen Cambuur gingen....

5 mei 2017 om 23:10

Tuurlijk gingen ze niet vol gas, maar we hebben het dit seizoen vol aan onszelft te danken want wat een klote seizoen, als je 2 punten haalt tegen achilles over 2 wedstrijden weet je gewoon wat voor seizoen het was. Maar volgens seizoen weer D'ran en vechten voor promotie

6 mei 2017 om 07:44

Het is leuk voor rkc dat ze naar de nacompetitie kunnen, en voor de graafschap helaas "de wraak van ome Sjaak" gaat nog wel even duren...

Goed resultaat van de jonkies van Ajax (en psv), heel goed overeind gebleven in een fysieke competitie.

Winnen van Volendam en dan hoop ik dat nec 16e eindigt. Dan zouden we zomaar weer eens terug kunnen keren in de ere. Come on nac

5 mei 2017 om 22:32

Ik hoop het! NAC hoort in de eredivisie

6 mei 2017 om 08:29

Jaa laten wij(Sparta) als 17de eindigen alsjeblieft. Een beslissende play-off tegen NAC zou dramatisch zijn gezien onze vriendschapsverband. Ik heb er het hele seizoen voor gevreest, en het lijkt toch werkelijkheid te worden...

Jong ajax tegen Cambuur 616 toeschouwers tussen de nummer 2 en 3 . Niet heel veel zou mischien wel komen door 5 mei dat er geen animo is anders kqn ik deze cijfers niet verklaren,

6 mei 2017 om 00:38

Zwakkere opstelling van Jong Ajax, trekpleisters Nouri en de Jong speelde niet, enkel Eiting was blijft dan over op het middenveld. Vandaag vulde Serero dat dan top bij maar dat is geen toeschouwerlokker

Die Gudmundsson van Jong PSV lijkt me een prima speler. Kan iemand me wat over hem vertellen? Wat is zijn speelstijl?

5 mei 2017 om 23:26

Is een sierlijke speler, behendig, een hele goed techniek en erg koel voor de goal. Heeft al verschillende keren met een stiftje gescoord dit seizoen. Kan vanaf de vleugel of als aanvallende middenvelder spelen.

6 mei 2017 om 01:12

Persoonlijk hoop ik dat hij komend seizoen bij het eerst mag gaan kijken. Gezien zijn prestaties verdient hij dat wel.

6 mei 2017 om 01:35

Klinkt veelbelovend. Ben benieuwd hoe hij het in de eredivisie gaat doen, maar dan moet hii natuurlijk wel kansen krijgen.

Ik krijg een push bericht van Voetbalzone dat jong Ajax tweede wordt in de Jupiler League (persoonlijk vind ik het verlies van Tottenham wat relevanter), en als ik op de frontpage kijk van voetbalzone zijn daar direct 5 van de 6 eerste artikelen die ik tegenkom met Ajax in de titel erin. Kan het een onsje minder want zo relevant is het allemaal niet?

OT: Die Gudmondsson is volgens mij wel een topper voor Psv. Is hij al klaar voor het grote werk Psv'ers?

5 mei 2017 om 23:29

Ik snap niet dat hij dit seizoen niet al bij de selectie heeft gezeten, zeker ook omdat de selectie nu niet bepaald overloopt van goede buitenspelers op het moment.
Ik hoop dat hij in de voorbereiding op volgend seizoen een kans krijgt.

6 mei 2017 om 00:20

Deze site is onderdeel van De Telegraaf en 70% van de bezoekers is voor Ajax. Niet zo gek dus maar met objectieve journalistiek heeft het niets te maken.

Gudmundsson verwacht ik komend seizoen zeker bij de selectie. Gewoon een prima jaargang voor Jong PSV.

'

Wat er nu met Ajax en Jong Ajax gebeurt, is dat ergens aan te wijten? Heeft het vertrek van Jonk zowaar positief uitgepakt bijvoorbeeld? Want je ziet bij beide teams soortgelijk voetbal: vaak echt heel mooi, verzorgd, technisch en dominant, maar ook regelmatig zãƒâ³ ontzettend slordig en futloos. Maar beide teams hebben een zeer vergelijkbaar seizoen gedraaid, met hetzelfde resultaat (en ja, regelmatig dezelfde spelers).

Sjakie kan in ieder geval weer lekker slapen...

Ongelofelijk hoe 'geweldig knap' sommigen het vinden hoe goed Ajax het heeft gedaan dit seizoen.
Jong Ajax heeft een geweldig team dat best hoge ogen zou kunnen gooien, maar hoe het nu werkt is schandalig.

Casseira heeft er 11 in liggen dit seizoen en was tevens goed voor vier assists in 15 wedstrijden. Prima, maar die jongen heeft vijf en een half miljoen gekost. Let wel: er is maar éã©n club in de hele Juup met een begroting hoger dan dat! De meeste clubs zitten er vã©r onder.

Van een speler als Neres (12 miljoen! Daarvoor kun je een handjevol JL-clubs een heel jaar draaien) kun je zeggen dat 'ie maar vier wedstrijden in de JL heeft gespeeld maar dat is voorbijgaan aan het feit dat Neres natãºãºrlijk geen 'jong-' speler is, daar betaal je geen 12 miljoen voor. Elke wedstrijd die hij speelt is teveel. Dan heb je nog spelers als Tete en Riedewald; zij speelden in 2015(!) al in Oranje! Tot slot heb je dan Westermann: een speler die bijna 30 interlands voor Duitsland (en 20 Champions League wedstrijden) achter zijn naam heeft staan. Als die man af komt bouwen in een lage competitie; prima, maar Westermann pakte nog wel €1,5 miljoen per jaar bij Betis en reken er maar niet op dat hij z'n contract daar niet uit zou zitten als hij vã©ã©l minder zou gaan verdienen bij Ajax.

Dan nog het laatste punt; JAJ speelde gister enkel met Casseira en Serero. Vergelijk dat team eens met het team dat tegen VVV speelde. Het is dat ze al kampioen zijn maar het verschil in teams waarmee JAJ de nr. 1 en de (effectief) nr. 2 binnen éã©n week bestreed is gigantisch.

Élke andere competitieomgeving die toestaat dat jong-elftallen in de voetbalpiramide komen heeft de regel dat het een daadwerkelijk ander team is dan het hoofdteam. Transfers doe je in de transferperiode. De Knvb laat hiermee weer mooi zien wat voor voetbalkneuzen we hier zijn, alsof alle kunstgrasvelden, prestaties van Nederlandse clubs in Europa (met uitschieters zoals nu) en prestaties van Oranje ons niet al genoeg voor schut hebben gezet.

6 mei 2017 om 10:19

Heel zure reactie, je geeft zelf aan dat neres maar 4 ootten heeft meegedaan en probeert dat argument dan teniet te doen door te zeggen dat het geen jong speler is. Dan heeft ie nog steeds maar 4 wedstrokden meegedaan. Vassiera is zon beetje vast basisspelers geweest. Jaj heeft deze competitie 99% van de wedstrijden gespeeld.met dezelfde 14/15 jongens. Ze hebben idd een goed elftal maar is ook gewoon de zwakte caan de JL

6 mei 2017 om 22:10

Dat 'ie maar vier wedstrijden heeft meegedaan is toch geen argument? Hoe eerlijk is het voor de vier clubs waartegen hij gespeeld heeft? Van geen enkele Jupiler-league speler maar verwacht worden dat 'ie kan concurreren met een speler die 12 miljoen gekost heeft.

Je kan het wel hebben over een zure reactie, maar ik houd het wel bij de feiten. Volgens jouw redenatie mag Messi wel een paar wedstrijden voor Spanje op het volgende WK spelen; als het er maar vier of minder zijn.

De huidige competitieopzet is fout, er is een reden waarom geen enkel gerespecteerd voetballand een vergelijkbaar systeem heeft. Jij kiest ervoor om dat te negeren omdat 'jouw' clubje er voordeel van heeft en dat moet je zelf weten, maar het huidige systeem goedpraten is beneden alle stijl. Je zou je dood moeten schamen.

6 mei 2017 om 18:41

Slechte reactie, misschien wel de slechtste ooit. Je beseft toch wel dat als Neres en Cassiera niet mee zouden doen, dit hoogst waarschijnlijk zou betekenen dat Dolberg en Kluivert mee zouden doen. Die hebben de strijd namelijk gewonnen. Nou dan was het waarschijnlijk nog erger.

6 mei 2017 om 21:51

Hahahahahahaha.

Hahahaahhahahahaha. 'misschien wel de slechtste reactie ooit'. Wat erg voor je zeg, dat je een reactie moet lezen die negatief is over je favoriete clubje. Maar in plaats van op een punt in te gaan kies je hiervoor. Wat laat jij je kennen. Heb je inhoudelijk ook nog iets te melden? Argumenten? Nee, dat dacht ik al.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren