Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea

Laatste update:

Feyenoord en Ajax zijn in een strijd verwikkeld geraakt om de handtekening van Omari Hutchinson, zo meldt Voetbal International. De twintigjarige aanvaller van Chelsea, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan het naar de Premier League gepromoveerde Ipswich Town, mag weg uit Londen.

Engelse bronnen weten dat Feyenoord op dit moment de beste papieren heeft. De Rotterdammers meldden zich al in Londen om over de contractsituatie te praten en willen hem graag definitief overnemen.

Dat Feyenoord de betere papieren heeft komt onder meer doordat er in De Kuip Champions League-voetbal wordt gespeeld volgend seizoen. Vanuit Duitsland is er belangstelling van VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hutchinson is een twintigjarige flankspeler die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Op twaalfjarige leeftijd nam de Jamaicaan deel aan een toernooi in Zuid-Londen, georganiseerd door de Braziliaanse voetballegende Pelé, die Hutchinson prees om zijn vaardigheden.

Hij doorliep de jeugdopleidingen van Chelsea, Charlton Athletic en Arsenal, alvorens hij vorig jaar bij Chelsea zijn profdebuut maakte. Een jaar eerder had hij al bij Arsenal op de bank gezeten voor een FA Cup-duel met Nottingham Forest.

In juli 2022 voegde Hutchinson zich weer bij Chelsea tegen een nooit in het openbaar bekendgeworden vergoeding. Hij maakte zijn profdebuut in januari vorig jaar, toen hij in de met 1-0 verloren thuiswedstrijd tegen Manchester City als invaller binnen de lijnen kwam.

Afgelopen seizoen stemde Hutchinson ermee in om zich te laten verhuren aan Ipswich Town. Bij de gepromoveerde Championship-club kwam hij in 50 officiële wedstrijden tot 11 goals en 6 assists. In februari werd hij verkozen tot EFL Championship Player of the Month.

Ipswich Town promoveerde rechtstreeks naar de Premier League door als tweede te eindigen in de Championship. Hutchinson heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij Chelsea. Wat hij moet kosten is niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een rechtsbuiten. Had een leuke eenvoudige toevoeging geweest VZ.

21 mei 2024 om 22:56

Hij speelt net zo vaak op 10 en komt ook vanaf links. Het is absoluut geen spits in ieder geval. Maar zo een Engels toptalent zal een vermogen kosten. Dit zijn jongens die je vorig seizoen al binnen moest halen. Net voor de doorbraak.

21 mei 2024 om 22:58

Kijk , dit zijn ook voor “snel meer” berichten toch mooie toevoegingen? Ik ken hem nauwelijks en moest het even opzoeken.

22 mei 2024 om 07:35

@storing

Mooie uitspraak: dit zijn jongens die je vorig seizoen al binnen moest halen, net voor de doorbraak.

Dat is precies wat Ajax met Forbs heeft gedaan vorig jaar, na weergaloze seizoenen in de U19 en U23 waarin hij Topscorer, MVP en speler van het jaar werd. Alleen als ik zie hoe mensen nu over Forbs praten,, tja..

(PS: ik geloof nog steeds in Forbs, mits hij de kans krijgt op links)

Leuke voetballer, helaas besloten om naar Chelsea te gaan ipv voor een kans bij Arsenal. Maar heeft zoveel potentie en heeft dat dit seizoen ook laten zien, zou een geweldige speler zijn voor de eredivisie.

21 mei 2024 om 22:54

Kwam toch echt door zijn voorkeur richting chelsea

21 mei 2024 om 22:58

Ik geloof er weinig van dat hij op permanente basis mag vertrekken, hij heeft een heel goed seizoen gedraaid bij Ipswich en zal “gewoon” zijn kans moeten krijgen in de voorbereiding. Als dit waar is dan hebben we (alweer) een flinke misser op handen

21 mei 2024 om 23:12

Dan had hij waarschijnlijk niet zijn hele jeugd bij Arsenal gespeeld en eerder naar Chelsea gegaan. Krijgt bij Chelsea een stuk hoger salaris dan dat hij bij Arsenal zou krijgen. Als vergelijking Patino krijgt 4k per week en Hutchinson 14k

21 mei 2024 om 23:43

@robthegooner, hij is bij Chelsea begonnen als 6 jarige. Daar is ie als kind weggestuurd, daarna Charlton en daarna bij Arsenal terecht gekomen. Het lijkt mij een stuk logischer dat Chelsea hem niet eerder terug wilde

22 mei 2024 om 13:15

Hij ging vooral voor het geld en dacht meer kans te hebben bij Chelsea, lol.
Nu staat Arteta niet bekend om jeugd echt de kans te geven, dus snap ik Hutchinson wel. Maar om nu dan uitgerekend naar Chelsea te gaan, leek mij ook niet slim.

22 mei 2024 om 12:30

Ik vernam juist dat Ipswich 'm definitief wil overnemen. Geen idee of Chelsea daar voor in is, maar als ik hem zelf was, zou ik vooral lekker blijven bij zo'n mooie club die nu sinds heel lang weer in de PL actief mag zijn.

Dit zou wel een stunt zijn in mijn ogen. Ook niet verwacht dat Chelsea hem weg wil doen. Ken de speler niet super goed maar wat ik van ipswich (en Chelsea) fans heb kunnen lezen heeft hij het uitstekend gedaan bij ipswich dit jaar. Hoe voelen Chelsea fans hier zich over?

21 mei 2024 om 22:57

Die zullen balen om jeugdspeler nummer zoveel zien vertrekken om plaats te maken voor een Braziliaans, veel te duur aangeschafte, toptalent.

Die jongen wilt bij Ipswich blijven. Zou m liever daar zien want hij is de enige hele heerlijke voetballer daar.

Zou een geweldige aanwinst zijn voor beide clubs

22 mei 2024 om 07:57

Beide clubs hebben nog geen trainer, dus beide clubs zullen eerst wachten met het halen van nieuwe spelers totdat de trainer is gepresenteerd. Ajax heeft nu herhaaldelijk naar buiten gebracht dat samen met de trainer bekeken zal worden op welke posities spelers nodig zijn. Dus fijn dit soort berichten, maar je kunt er niks mee.

10 goals ,6 assists in 44 wedstrijden bij Ipswich wat bovenij de competitie meedeed is niet heel denderend. Maar goed hij is nog jong en transfer waarde wordt geschat op 4,5 miljoen dus zou een optie kunnen zijn.

22 mei 2024 om 11:06

Voor een talent van zijn leeftijd hartstikke prima. Wie verwacht je dan Messi?

Ik denk dat die jongen gewoon naar de PL gaat. Feyenoord lijkt mij ook meer voor de hand liggend, maar we can dream. Mooie speler!

Lijkt me sterk dat Ajax en Feyenoord hem kunnen betalen. Maatsen deed het bij Burnley erg goed en toen wilde Burnley meer dan 30 miljoen betalen. Huren zou logischer klinken.

22 mei 2024 om 01:53

Had Maatsen ook nog maar 1 jaar contract?

22 mei 2024 om 02:22

Toen Burnley hem wilde overnemen wel. Maar ze hadden wel een optie om zijn contract met een jaar te verlengen wat ze na de transferwindow hebben gedaan. Ik sluit niet uit dat Hutchinson dit ook heeft want bij Maatsen werd het ook pas na die window bekend dat die optie er was.

Als voetballer zijnde op dit moment zou ik altijd voor Feyenoord kiezen. Stabielere situatie, grotere kans op plek 1 of 2 in de Eredivisie en je pikt wat CL-wedstrijden mee. Bij Ajax is het maar afwachten, wel vrijwel gegarandeerd veel speeltijd omdat Ajax weinig kan op de transfermarkt.

Hoe tijden kunnen veranderen =)

Prima. Schijnt het bij Ipswich heel goed gedaan te hebben.

Minteh gaat waarschijnlijk weg, Jahanbaksh idem.

Dus dan heb je momenteel Paixao en Slory en eventueel Stengs coor rechtsbuiten, waar Slory natuurlijk nog een jeugdspeler is.

Dus laat maar komen.

Goede speler. Maar die gaat denk ik niet naar Nederland komen. Of Chelsea moet hem verlengen en perse willen verhuren aan een Nederlandse club.

Denk dat Hutchinson zelf graag in Engeland blijft spelen. Liefst zelfs bij ipswich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren