Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bevestigt transfer: ‘De club liet weten hoge verwachtingen te hebben’

Laatste update:

Dennis Johnsen is officieel speler van Ajax. Vorige week maakte sc Heerenveen al melding van de deal en woensdagmiddag doen de Amsterdammers hetzelfde. De negentienjarige Johnsen heeft de medische keuring met succes doorlopen en tekende een vierjarig contract bij Ajax.

Omrop Fryslân meldde vrijdag dat de recordkampioen van Nederland een bedrag van twee miljoen euro betaalt, maar volgens Heerenveen ligt dat hoger. De buitenspeler is zelf vooral blij dat zijn transfer rond is. "Ik ben ontzettend blij met mijn contract bij Ajax en kan niet wachten om te beginnen met trainen. Ajax liet weten hoge verwachtingen van mij te hebben en die ga ik natuurlijk proberen waar te maken."

Het vertrek van Johnsen betekent een groot verlies voor Heerenveen, aangezien de club veel potentie zag in de Noorse buitenspeler. Daarbij is ook de verwachting dat de Eredivisionist spoedig afscheid gaat nemen van Sam Larsson. Johnsen werd naar verluidt gezien als ideale vervanger van Larsson, mocht de spelmaker Friesland inderdaad verlaten.

De Noor, die in 2015 overkwam van Rosenborg BK en een contract tot medio 2018 had, liet in de voorbereiding namelijk een goede indruk achter bij trainer Jurgen Streppel. Johnsen wachtte nog op zijn officiële debuut voor Heerenveen, maar dat leek een kwestie van tijd. Nu lijkt hij in het shirt van Ajax of Jong Ajax te gaan debuteren in het betaald voetbal. Hij is na Klaas-Jan Huntelaar, Kostas Lamprou, Benjamin van Leer en Luis Manuel Orejuela de vijfde zomeraanwinst.

Zie je Dennis Johnsen doorbreken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima speler prima prijs lijkt me misschien kan hij concureren met younes?

16 augustus 2017 om 15:58

Nou die wordt gestald bij Jong Ajax, doodzonde voor die jongen, maar ja centjes he?

16 augustus 2017 om 16:14

De jong werd ook gestald bij Jong... zo worden er wel meer eerst daar gestald.. als hij goed genoeg blijkt krijgt hij wel degelijk zijn kans in 1. Daar kun je bij Ajax juist wel van op aan.

16 augustus 2017 om 16:18

Is Frenkie de Jong al doorgebroken dan? Die paar invalbeurten zeggen niet zoveel lijkt me Laat hem eerst maar eens een paar seizoenen behoorlijk presteren net als Klaassen.

Het kan ook een gevalletje Riedewald/kishna/ El Ghazi/ Bazoer worden

16 augustus 2017 om 16:42

En wat is er mis met zo'n gevalletje? Allemaal spelers die minstens een seizoen in de basis hebben gespeeld, maar waarvan een nieuwe trainer vond dat ie ze niet nodig had. Dus gewoon jongens die vanuit de jeugd doorgestroomd zijn naar het 1e, zoals Ajax dat graag wil.

16 augustus 2017 om 16:44

Dat kan, en die 4 jongens die jij noemt spelen op jonge leeftijd in de Premier League, League 1 en Bundesliga. Wat is precies uw punt?

16 augustus 2017 om 17:15

Mijn punt is dat het geen directe versterking is voor het Ajax van nu.

Met de ''gevalletjes'' bedoel ik spelers waarvan van tevoren werd geroepen dat het topspelers zouden worden bij Ajax , uiteindelijk zijn het alle vier bankzitters geworden bij Ajax en daarna vertrokken naar subtoppers in het buitenland. best leuk maar toch minder dan verwacht, zeker bij Bazoer

16 augustus 2017 om 17:22

Vooral uitgaan van het negatieve en alle geslaagde levensverhalen wegstoppen dat brengt je echt verder in het leven.
Ajax ziet toekomst in deze jongen,deze jongen ziet toekomst bij Ajax wat is jouw probleem. Talent heeft hij zeker nu hij bij een topclub is komen er meer dingen bij kijken, tijd zal het uitwijzen maar met jouw instelling is hij gedoemd om te mislukken.

16 augustus 2017 om 17:32

Laten we eerlijk zijn een talentje is nu toch niet hetgeen waar menig Ajax-supporter om vraagt? Een ervaren sturende nummer 6 met loopvermogen, behoorlijke backs en een vervanger voor Sanchez. Vervolgens komt dan deze transfer tsja

16 augustus 2017 om 17:41

Lezen blijft lastig, hij zegt toch dat spelers in Jong kunnen ontwikkelen? Dat heeft De Jong ook gedaan, die jonge zit nu gewoon bij het eerste. En ook al wordt het een gevalletje 'Bazoer' dan heeft hij toch alsnog in het eerste gespeeld? Dus een goede keuze in mijn opinie!

16 augustus 2017 om 17:54

Die gevalletjes zoals jij dat noemt waren helaas te ongeduldig, ik ben er vrij zeker van dat als ze 2 of 3 jaar verder waren bij Ajax wel basis en sterkhouder zouden zijn. Maar ze debuteren tegenwoordig op hun 18de en willen op hun 19de eigenlijk al naast Messi staan.

16 augustus 2017 om 17:57

Het 1 sluit het ander toch niet uit waarom moet je alleen bezig zijn in het nu?
Dit is een talent die op te halen was voor 2 mil dat is peanuts voor Ajax dan moet je dat gewoon doen. Niemand weet waarmee Overmars en vrienden verder nog mee bezig zijn, wie weet wat er nog komen gaat komende week/weken. Mis een beetje visie voor de toekomst bij jou beetje kortzichtig
En waarom dat denigrerende toontje met Talentje, zoals eerder vermeld kortzichtig is jouw niet vreemd

Ken deze speler niet, heeft hij potentie?

16 augustus 2017 om 16:28

vaak hebben jonge jongens de potentie van een konijn hoor dus komt wel goed.....of bedoelde je of hij goed kan voetballen?:-)

Jonge potientiele speler. Ajax zal idd wel meer betaald hebben. 2,5 tot 3 miljoen. Ajax betaalt graag net even iets te veel aan Heerenveen.

Wat moet je hiermee? Cherny kapot maken? Niet genoeg buit3nspelers? Waardeloze aankoop!

16 augustus 2017 om 16:00

Nu al als waardeloze aankoop bestempelen is embeetje overdreven.

16 augustus 2017 om 16:08

We zijn geen liefdadigheidsinstelling, de beste spelers spelen. Jonge spelers aantrekken en verbeteren zit in ons Dna. Als dit ten koste gaat van Cerny dan heeft hij sowieso niet de benodigdheden om te slagen in Amsterdam.

Ken de beste jongen niet maar ik vertrouw op de scouting, een positieve verandering ten opzichte van een aantal jaren geleden waar je je hart vasthield. Hopelijk kan hij op termijn de positie van Younes overnemen.

16 augustus 2017 om 16:10

@ najimnajim

Wat bedoel je nou eigenlijk?

Je hebt dus niet door dat Cerny al sinds vorig seizoen de trainer niet heeft overtuigd en dat 'we' al lang wachten op de definitieve doobraak? Kennelijk voldoet hij niet.. oh wacht, als jij trainer zou zijn had je spelers blijven opstellen die niet goed genoeg zijn.

Daarbij hebben we sowieso buitenspelers erbij nodig, aangezien je een heel vol seizoen niet kan teren op Kluivert / Neres en Younes

16 augustus 2017 om 17:24

Ik sla Cerny nogsteeds veel hoger aan dan Kluivert, Cerny gaat Kluivert nog voor 2018 begint naar Jong Ajax drijven. Ook speelt deze jongen op links terwijl bij Ajax ze Cerny als een rechtsbuiten zien.

Ajax is heel slim bezig. Deze jongen zou vorig jaar al debuteren bij hveen. Greppel laat nooit jeugd invallen. Nu kon hij er niet meer omheen. Zo goed deze. Kun je vergelijken met het kopen van Frenkie de Jong. Ajax doet er heel goed aan om jonge spelers van Heerenveen en Willem 2 te kopen.

16 augustus 2017 om 16:06

Ja want dat is ook precies wat je nodig hebt op dit moment....

16 augustus 2017 om 16:18

Het leven bestaat niet alleen uit 'dit moment' hè.. langere termijn is ook gewoon belangrijk.

16 augustus 2017 om 16:27

is ook belangrijk hoor. Maar met het naderende vertrek van Sanchez en twee europese wedstrijden die je seizoen kunnen maken of breken leek me de korte termijn net even belangrijker op dit moment

16 augustus 2017 om 16:34

Gelukkig zijn we verlost van bestuurders bij Ajax zonder visie en de toekomst letterlijk en figuurlijk verwaarloosden. Soms heb ik mijn zwakke momenten waarop ik zeur om voetballende backs bijvoorbeeld maar over het algemeen is dit beleid gewoon erg vruchtbaar en een godsgeschenk na de bestuurlijke ellende die kortzichtige mensen zonder oog voor de lange termijn ons aan hebben gedaan.

16 augustus 2017 om 17:18

Chapeau je bent de eerste Ajacied die ik hier tegenkom die het beleid verdedigd. De aankopen vliegen je om de oren op deze site en het geklaag over geen beleid.

Is ook heel goed dat de lange termijn in het oog wordt gehouden maar zou dat niet moeten inhouden dat Ajax ook voor de prijzen zou moeten spelen en ze zou moeten winnen? Nu is het een erg luxe opleidingsinstituut waar de rijke clubs komen shoppen

16 augustus 2017 om 19:26

Uiteraard mag de korte termijn niet verwaarloosd worden. Recente aankopen zoals Sanchez, Ziyech, Neres en nu Huntelaar zijn allemaal spelers die er op korte termijn moesten staan. Daaromheen horen er een aantal aankopen met het oog op de lange termijn en gelukkig doen we het redelijk goed in die leeftijdscategorie. Je weet nooit hoe het loopt en dat zie je wel bij bijv Neres die toch net iets meer tijd nodig lijkt te hebben om zich de basis in te spelen.

Behalve een uitstekende linksback met diepgang zou ik graag 1 speler zien van het niveau Moreno, met ervaring in het buitenland. Gewoon eentje waarvan je weet wat je eraan hebt ipv een veredeld schoolelftal. De huidige "dragende" spelers met een beetje ervaring zijn Schone, Viergever en Veltman die dus alle drie al moeite genoeg hebben met hun eigen plekje te verdedigen. Gezien we voldoende verdedigers hebben mits er een linksback bijkomt zou ik dan Nigel de Jong proberen terug te halen. Die zou toch makkelijk mee moeten kunnen in Nederland de komende 2 jaar. Ik denk dat op deze manier die prijzen ook vanzelf zullen volgen.

Hup, maar weer een jeugdinternational er bij. Inmiddels bestaat Jong Ajax uit 9 nationaliteiten. Wat hebben we toch een goede jeugd. En hij kost lekker weinig. 150 miljoen euro op de bank en al 3 jaar geen prijs.

16 augustus 2017 om 16:56

Ben je fan van Ajax of van de prijzen? We hebben vorig jaar -op het laatst zelfs met zo nu en dan heerlijk voetbal- een Europese finale gehaald en we hebben 2 jaar op rij op een haar na de titel misgelopen, het is niet dat het een stel koekenbakkers zijn he.. Ja, het is puur gekeken naar prijzen een relatief zwakke fase in Ajax' geschiedenis maar ik vond vorig jaar een prachtseizoen; zelfs zónder schaal. Maar ik geef toe, iedereen smacht wel weer naar een titel dus laten we dit jaar dan toch maar gaan voor 1 puntje vóór i.p.v. achter Feyenoord of PSV. Nummer 34 voor nummer 34!

16 augustus 2017 om 17:24

Voetbal gaat toch om de knikkers uiteindelijk? Daar wordt je als club op afgerekend. Ik vind het tekenend voor de veranderende moraal binnen Ajax dat men zo dolblij is met een verloren EL-finale. Vroeger sprak je dan van een mislukt seizoen en was er crisis . Tegenwoordig wordt er gezegd, toch knap gedaan ook al hebben we verloren. Beetje de mentaliteit van een pak hem beet Heracles dat bij toeval in de bekerfinale komt en hem verliest en daar dolblij mee is.

Meedoen was bij Ajax niet belangrijker dan winnen, tegenwoordig wel helaas

16 augustus 2017 om 17:31

Ow bestaat Jong Ajax uit 9 nationaliteiten? Is me even ontgaan, ik tel er namelijk 4 of 5(of je moet al dubbele nationaliteiten meetellen zoals Sierhuis als Griek zien etc) waarvan Cerny die officieel bij het eerste zit er 1 is. Je hebt Nederlanders, een Kroaat (Muric), Een Tsjech (Cerny) deze Noor en eventueel Leyder (Belg) maar die is vertrokken als ik het goed heb begrepen maar nog niet officieel gecommuniceerd. Maar ben heel benieuwd welke nationaliteiten ik nog mis, leuk zo'n sneer maar in de selectie zit nu welgeteld 1 speler die niet in de opleiding heeft gespeeld en daar is dit artikel rond... Maar waarschijnlijk tel jij iemand als Savastano die voor Nederlandse jeugdelftallen heeft gespeeld, 10 jaar bijna bij de club zit als Italiaan. Mazraoui als Marokkaan, Sierhuis als Griek en zou Kluivert volgens jou een Surinamer zijn.

Hebben we voor dit jaar niks aan, achjah wat heb je liever geld of prijzen? omzet of ambitie?
Voel me steeds minder Ajax fan maar ja Eredivisie biedt sowieso weinig.

16 augustus 2017 om 16:56

De vijver waarin Ajax moet vissen levert sowieso geen garantie voor titels. Het zijn vaak of oudere spelers die weinig toevoegen of jonge talenten die nog niet constant genoeg zijn. PSV heeft het wel goed gedaan met Moreno en Guardado maar ook daarmee werden ze niet overtuigend kampioen.

En Ajaxfans zijn er genoeg dus als de minder fanatieke afscheid nemen, geen enkel probleem. Successupporters hebben we weinig aan, die komen er al genoeg als we weer een paar keer kampioen worden.

Wat is dit nou....?
Geef mij nou maar liever een spectaculaire Zuid-Amerikaan die beweeglijk is en snel met een goede techniek, zoals Neres (die onterecht op de bank zit). Hopelijk kan deze Johnsen iets...

16 augustus 2017 om 16:53

Heb je deze jongen weleens zien spelen? Wat je namelijk wil hebben is volgens mij precies wat deze jongen is. Alleen geen Zuid-Amerikaan met (te)veel bravoure.

Je hebt geen zekerheid dat hij slaagt uiteraard, maar hiermee voorkom je in ieder geval dat je hem over twee jaar voor 8 miljoen of meer bij Heerenveen moet ophalen. Ben benieuwd!

16 augustus 2017 om 19:34

Een groot deel van ons probleem op de vleugels komt simpelweg doordat de selectie niet helemaal in balans is. Ja Younes is bijv vrij voorspelbaar in zijn acties, desondanks glipt hij er nog vaak tussendoor en sticht hij aardig wat gevaar. Het probleem is spelen met 2 centrale verdedigers op je back posities. waardoor onze vleugels gewoon 90 man in de dubbele dekking lopen en dus wonderen moeten verrichten. Zodra we 2 snelle en goed voetballende backs hebben met die buitenom komen zoals bijv een Trabelsi zul je zien hoeveel meer rendement er van onze vleugels komt. En ook Dolberg zou weer veel meer kansen krijgen zichzelf te profileren.

Ben benieuwd wat hij gaat brengen bij Ajax. Eigenlijk vind ik het zelfs een beetje jammer dat hij naar Ajax gaat. Had hem liever nog gezien bij Heerenveen. Daar heeft hij een grotere kans om door te breken en constant te presteren.

16 augustus 2017 om 18:26

Bij Heerenveen had hij dit seizoen zich al in de basis gespeeld, bij Ajax moet je dat maar afwachten. Jammer dat hij nu weg is.

Goede aankoop. Kunnen zeuren dat hij momenteel niet goed genoeg is of Ajax iets anders nodig heeft, maar is gewoon een goede aankoop voor de lange termijn. Even als voorbeeld Real en Barca. Real Madrid met Vallejo, Asensio, Ceballos en die verdedigende middenvelder doen in feite hetzelfde. Naast de jeugd kun je jonge spelers aankopen voor lange termijn. Die pakken vanzelf wel een basisplek. Barca doet dit niet tot te weinig en vind dat er daardoor weinig potentieel in zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren