Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luca Messori is ook in tweede duel Future Cup van grote waarde voor Ajax

Laatste update:

Ajax Onder 17 heeft zaterdag de tweede wedstrijd op de Future Cup afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Partizan Belgrado. Luca Messori gaf andermaal zijn visitekaartje af met de fraaie gelijkmaker na rust. Ajax Onder 17 won eerder deze zaterdag met 3-1 van Manchester City en heeft dus uitstekende papieren wat betreft de halve finale. De poulefase wordt zondag afgesloten tegen het Mexicaanse CF Pachuca.

Ajax Onder 17 - Partizan Belgrado 1-1


Emre Ünüvar, die eerder op de dag nog voor de belangrijke 2-1 tekende tegen Manchester City, zorgde na goed voorbereidend werk van Lucas Messori voor het eerste gevaar. Zijn schot was echter een prooi voor de doelman van Partizan.

Het openingsdoelpunt viel juist aan de andere kant. Een lage voorzet vanaf links werd slecht verwerkt door de Ajax-defensie, waardoor Ivan Martinovic van dichtbij simpel kon binnentikken. Ünüvar had de stand gelijk kunnen trekken, maar de spelmaker schoot jammerlijk over.

Ajax keek bij rust, de duels op de Future Cup duren in totaal 40 minuten, aan tegen een 0-1 achterstand. Er was tegenslag voor de thuisclub kort na rust: Mylo van der Lans en Jahyendrow Amour kregen geel en moesten voor vier minuten naar de kant. Na een check bij de VAR werd het geel voor Amour omgezet in rood, waardoor de verdediger definitief moest inrukken.

Na rust moest werd een Partizan-speler met geel naar de kant gestuurd omdat hij Aymean El Hani in het gezicht raakte. Ajax knokte zich terug in de wedstrijd en kwam op 1-1 dankzij Messori, die van dichtbij de verre hoek vond na een vlotte combinatie met Sean Steur. Ünüvar liet in de slotfase nog enkele grote kansen onbenut en Steur raakte de lat, waardoor Ajax met een punt van het veld stapte.

Ajax Onder 17 - Manchester City 3-1


Trainer Michael Lamey had een basisplek ingeruimd voor onder meer Sean Steur. De middenvelder is het jongere broertje van Jong PSV-doelman Roy. In de spits startte Emre Ünüvar, broertje van FC Twente-speler Naci.

Al vroeg in het duel werd Ajax gevaarlijk. Na een fraaie solo van Jinairo Johnson legde de middenvelder van zo'n twintig meter aan voor een schot. Zijn poging belandde echter recht in de handen van de keeper van Manchester City.

Enkele minuten later was het raak aan de andere kant. Een lage voorzet vanaf rechts werd niet goed verwerkt door Ajax-keeper El Hani, waarna Divine Mukasa namens de Engelsen kon binnenschieten: 0-1. Na twintig minuten spelen was het rust op De Toekomst.

Al snel in het tweede bedrijf kwam Ajax langszij. Na een gevaarlijke hoekschop wist de Manchester City-doelman twee keer verdienstelijk redding te brengen, maar op een derde poging had hij geen antwoord. Aaron Bouwman was de gelukkige: 1-1.

Waar Ajax sterk uit de spreekwoordelijke kleedkamer kwam - beide teams bleven gedurende de rust op het veld - golfde het treffen na de gelijkmaker op en neer. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nam Ajax de leiding.

Messori kapte tot twee keer toe zijn directe tegenstander uit, alvorens hij een lage voorzet in huis had. Voor het doel stond Ünüvar klaar om af te werken: 2-1. Vlak voor tijd gooide Messori voor leeg doel de wedstrijd in het slot: 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker paar toptalenten een goede trainer een redelijke paar aankopen en je zal zien je doet plots weer mee. Met de leegloop bij clubs zie je dat constant presteren een utopie is.

Over Emre Unuvar hoor ik veel goede verhalen. Zijn broer was in de jeugd ook een pareltje maar lijkt op het hoogste niveau die potentie niet waar te kunnen maken tot dusver. Hoop dat Emre wel doorbreekt in Ajax 1. Ik kijk echt enorm uit naar aanvallende pareltjes na al dat brandhout wat er de laatste jaren uit de jeugd is gekomen

30 maart 2024 om 16:22

Emre is een stukje langer, en ook wel echt andere speler. Fysiek zal die minder problemen hebben dan zijn broer. Ook is dit echt een spits. Wel echt groot talent, een van de weinigen die direct met 15 jaar contract kreeg.

Andere echt grote talenten zoals Steur hebben dat bijv niet.

Is Lamey alleen tijdens de Future Cup de hoofdtrainer van dit team? Normaal is Rose toch de hoofdtrainer van die jongens, met Lamey en Wouters als assistenten?

30 maart 2024 om 14:43

Ik dacht dat Reuser dat was, niet Rose. Rise was t, maar die is toch doorgeschoven naar Jong?

30 maart 2024 om 15:03

In de samenvatting op Ajax' Youtube kanaal hoor ik de commentator zeggen dat Lamey de trainer is, waar dat in het begin van het seizoen nog Reuser was. Geen idee wat er met Reuser is gebeurd dan, maar Rose lijkt dus inderdaad ergens anders heen. Dat heb ik helemaal gemist.

30 maart 2024 om 15:13

Rose zit bij Jong Ajax. Reuser zit met een Burn-Out thuis

Wat een verademing een paar van die nieuwe regels!! Zuivere speeltijd gelijk invoeren en ik vind dat inschieten/pass ook veel beter dan ingooien.

30 maart 2024 om 20:05

Het onbeperkt wisselen ook, alles heeft zo’n positief effect op de snelheid. Hoe de scheids de VAR beelden ook toepaste na de gele kaart van Amour was ook mooi (wel nadelig voor ons maar volledig terecht). Ze had aan 1 beeld genoeg. Dat ging echt snel.

Lekker spelertje die Messori hoor! Bij die goal tegen City vond ik zijn actie erg sterk. Hij kon makkelijk zelf voor het schot gaan, maar stelde uit, kapte nog een keer de spelers van City uit en zette Unuvar in stelling om simpel te scoren.

30 maart 2024 om 20:07

En dat terwijl Messori “even 3 jaar opleiding” aan zich voorbij liet gaan omdat hij deze opoffering niet wilde doen. Dan ben je alsnog weer terug en dan laat je je zo zien. Dan heb je echt veel talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren