Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-aanwinst was al eerder gescout: 'Maar toen gebeurde daar niet veel mee'

Laatste update:

Als Tobias Sana door de medische keuring komt, dan zal hij nog deze woensdag zijn handtekening zetten onder een driejarig contract bij Ajax. De rechtsbuiten zal voor naar verluidt 350.000 euro worden overgenomen van IFK Göteborg, maar had al veel eerder in Amsterdam kunnen spelen. Scout John Steen Olsen had de vleugelaanvaller namelijk al eerder op het oog.

/

Olsen, de talentenspeurder die voor Ajax werkzaam is in Scandinavië, tipte de Nederlandse recordkampioen al eerder over Sana. "Maar toen gebeurde daar niet veel mee", zegt Steen Olsen in Voetbal International. "Nu is het alsnog tot een transfer gekomen en ik denk dat Ajax en Tobias veel plezier aan elkaar kunnen beleven. Hij heef zich zeker de laatste maanden bij IFK uitstekend ontwikkeld. De wisselvalligheid is steeds meer uit zijn spel verdwenen, zijn ondergrens is omhoog gegaan. Hij is volwassener en constanter geworden."

De 23-jarige Sana speelt sinds 2009 voor Göteborg, waar men in een 4-4-2-systeem opereert. Voor zijn periode bij de Zweedse club speelde Sana echter in een 4-3-3-systeem bij Qviding FIF. "De speelwijze bij Ajax is gezien zijn verleden bij Qviding niet nieuw voor hem", weet Steen Olsen. "Hij heeft kwaliteiten om op beide flanken te spelen, in Zweden wisselde hij ook tijdens wedstrijden regelmatig van positie. Maar bij Ajax zullen ze hem vooral aan de rechterkant gaan gebruiken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Appart dat zo een jongen dan niet opvalt.

Hoop dat het een groot voetballer word en ajax er veel plezier aan mag gaan beleven. Voor 350.000 lijkt het me een aardige deal beter dan Narsingh aan financiën en een betere speler kan je nog niet zeggen maar het beloofd heel wat aangezien hij door Olsen flink de hemel in word geprezen

1 augustus 2012 om 11:01

Ik denk dat je op je 23 niet echt meer een talent kan worden, voordat hij gewend en doorbreekt is deze jongen 25 / 26 dan is er geen top club meer die hem wilt kopen.

1 augustus 2012 om 11:05

jij hebt een vooruitziende bilk zeg! 25/26 nog wel ?
ik denk dat we maar lekker moeten afwachten hoe die jongen het gaat doen..
de scout die deze uitspraken doet, is in ieder geval niet de minste..
zoals die ook zegt, misschien had die jongen iets langer nodig om zich te ontwikkelen.
voor die 350.000 kan het altijd meevallen

1 augustus 2012 om 11:05

Grapje zeker? Dus als je 26 jaar bent en nooit als talent bent opgepikt door een topclub op je 18-21ste dan kun je het al vergeten om te spelen voor een topclub op die leeftijd?

Er kan nog veel gebeuren hoor. Snap niet waarom je zo iemand al zou afschrijven, niet iedereen ontwikkelt zich spectaculair. Bij sommige spelers duurt het iets langer maar ze komen er wel (boerriigter).

1 augustus 2012 om 11:06

Huntelaar? Van Nistelrooy? Makaay? Allemaal relatief laat doorgebroken volgens mij. Als leeftijd in het voetbal de norm zou zijn, waren Seedorf, Zanetti en Del Piero niets meer dan terreinknecht bij hun clubs.

1 augustus 2012 om 11:26

Als Sana net zo goed is als messi op een leeftijd van 25/26 dan wil iedere club hm wel hebben, dus wat jij zegt is onzin (:

1 augustus 2012 om 11:28

-

1 augustus 2012 om 11:34

En anders is Boerrigter wel een voorbeeld, hij was toch 25 dat hij weer naar ajax kwam

1 augustus 2012 om 11:35

tja dan speelt hij maar tot zijn 35 bij Ajax als hij doorbreekt en niemand wil hem kopen.
Verder, ook Derk Boerigter kwam pas op latere leeftijd naar ajax en moet je zien wat die ons gebracht heeft tot nu toe.

1 augustus 2012 om 11:44

Het is duidelijk dat jij teveel fifa speelt.

1 augustus 2012 om 11:53

Hij bedoelt niet dat Seedorf een laatbloeier is. Hij zegt dat als leeftijd uit zou maken, dat o.a. Seedorf een terreinknecht zou zijn bij zijn club, aangezien hij al aardig op leeftijd is.
Heeft dus niks met laatbloeier te maken.

1 augustus 2012 om 11:55

Die heeft natuurlijk al veel laten zien die Boerrigter...

1 augustus 2012 om 11:58

Wel grappig dat al die Ajaxieden het hier moeilijk mee hebben... 23 en nog door niemand anders gescout zegt genoeg... Maar omdat Ajax simpel weg gewoon niemand anders heeft voor rechts is dit sowieso een verbetering.. Kom niet aan met die kansloze Sulejmani.

1 augustus 2012 om 12:07

Je leest niet goed Fokke. Hij doelt erp dat Seedorf al een oude mna is, maar nog steeds een van de grotere middenvelders op aarde.

Als Sana voor de winterstop 10 goals en 10 assist aflevert, is ie in de winter al voor miljoenen weg, bij wijze van. Het blijft voetbal en leeftijd zegt weinig.

1 augustus 2012 om 14:10

@ Jonhie,

Ik heb het hier totaal niet moeilijk mee. We hebben de snelste rechtsbuiten van Nederland die zich snel aan het ontwikkelen is (lukoki). En deze Sana is ook een pure rechtsbuiten die ook met zijn linker goed uit de voeten kan. Deze jongen kan voor kleingeld alleen maar positief uitvallen. Maar het is mooi dat jij voor alle Ajacieden spreekt.

1 augustus 2012 om 15:19

Gelukkig zei ik ook Alle ajacieden.....

Lekker spelertje hoor, als Olsen dat zegt dan zal het wel zo wezen. Wij hebben van hem alleen maar kwaliteit nog gehad. Ik zie het wel goed komen en toch een betere investering dan Narsingh. We gaan geen 4 miljoen neerleggen voor iemand, waar we later amper winst op kunnen maken in de doorverkoop.

1 augustus 2012 om 11:03

Welke spelers zijn gescout door Olsen dan? Want ik volg Ajax niet zo.
Of het een betere investering is dan Narsingh zal natuurlijk moeten blijken. Narsingh is jonger, Sana een stuk goedkoper. Een klein beetje ben ik het wel met Johnies (#4) eens. Ik kan niet oordelen of er ook andere clubs geïnteresseerd waren, maar hij is al wel 23 en nu pas naar Nederland.

1 augustus 2012 om 11:06

volgens mij eriksen en fisher ook

1 augustus 2012 om 11:06

@jobforgrunn #8
Als ik me niet vergis: Fischer, Eriksen en Boilesen.

1 augustus 2012 om 11:06

Meest recent Fischer, Eriksen en Boilesen, en dat zijn in mijn ogen toch wel topspelers voor Ajax, althans, mits Boilesen eens niet constant geblesseerd is.

1 augustus 2012 om 11:08

onze deense spelers volgens mij op Schöne na Erriksen Boleisen Fischer

1 augustus 2012 om 11:08

en Ibrahimovic, Jesper Grønkjær, Michael Laudrup, Brian Laudrup, Jan Mølby, Rosenberg ...

En natuurlijk onze held allertijden:

Jari Litmanen

1 augustus 2012 om 11:12

Zlatan, Rosenberg, Kron Delhi, Lindgren, Gronkjaer, Pasanen, Moisander

1 augustus 2012 om 11:15

De gebroeders Laudrup zijn alleen wel pas in de winter van hun carriere gekomen naar Ajax

1 augustus 2012 om 11:19

zaten dus ook flinke missers bij, en een speler voor 10 miljoen kopen heeft niet echt veel met scouting te maken.

1 augustus 2012 om 11:21

Omdat nou scouten te noemen gaat me ook wat ver, aangezien iedereen wist dat die twee konden voetballen. Dit neemt niet weg dat een mooi rijtje is.

1 augustus 2012 om 11:39

Haha de gebroeders laudrup waren wereldspelers en absolute topspelers op dat moment. Die zijn door Morten Olsen gehaald hoor. En volgens mij is Limanen voor een stage aan komen waaien.

1 augustus 2012 om 11:08

Steen Olsen heeft absolute toppers uit Scandinavie naar Ajax gebracht. Maar ook miskopen. Een voorbeeld is Henri Toivomaki die nu bij Almere speelt....dus het is niet allemaal kwaliteit.

1 augustus 2012 om 11:17

Werd deze niet getipt door Litmanen?

1 augustus 2012 om 11:30

volgens wikipedia werd hij inderdaad getipt door Litmanen, miss is toivomaki wel een type moisander die ook eerst via een omweg naar de top gaat

1 augustus 2012 om 11:08

Kwaliteit als Krohn-deli, Kujala, Rosenberg, Pasanen? Of kwaliteit als Ibrahimovic, de gebroeders Laudrup, Eriksen, Gronkjaer?

Want dat de beste man er wel kaas van heeft gegeten blijkt uit zijn record, dat hij garant staat voor kwaliteit is reinste bullshit.

1 augustus 2012 om 11:11

@ ahjacied.

Dat je geen 4 0f 5 miljoen voor narsingh wil betalen is tot daar aan toe, maar dat je dan ook nog durft te zeggen dat je daar amper winst op kan maken bij een doorverkoop is dikke onzin natuurlijk.
Jonge, talentvolle rechtsbuiten die tegen het NL basis elftal aanzit zal altijd voor 10+ worden doorvcerkocht door Ajax. Als je 18 mil voor Babel vangt, krijg je dat in deze economische tijd ook voor Narsingh zodra hij vast bij Oranje zit. Narsingh is namelijk 3 klasses beter dan Babel.
Dat Ajax nu een andere weg wil bewandelen is allemaal prima, maar dat ze als reden opgeven om Narsingh niet te halen omdat de winstmarge (te) klein is is natuurlijk onzin.

Narsingh wilde liever naar PSV naar het nu blijkt en dan zal t me niks verbazen dat Ajax deze reden maar opgeeft om minder gezichtsverlies te lijden, want heey, een talentvolle rechtsbuiten kiest gewoon voor de concurrent. En dat komt vast en zeker hard aan in amsterdam.

1 augustus 2012 om 11:29

Nu al 3 klassen beter als Babel? Zou die jongen niet eerst bij een topclub in NL het moeten laten zien? Ipv een goed jaartje bij de subtop?

1 augustus 2012 om 11:32

@mmafan

Waarom ga je Narsingh en Babel vergelijken. Hoe kom je daar ineens op, Babel speelde jaren voor Ajax en ging later naar Liverpool. Nu hoeft Ajax Babel echt niet meer terug en is nooit aan de orde geweest. Maar klasse, voor het afdwalen van het verhaal goed zo.

1 augustus 2012 om 11:42

Mma fan. Kijk eens naar de wereld om je heen. Geen club gaat dat ook meer betalen voor spelers van het niveau Babel. Eerst maar zien wat hij doet bij een topclub. De man heeft 1 seizoen goed gespeelt en in de topwedstrijden onzichtbaar. Je hebt geen enkele garantie dat hij gaat slagen. Hij kost omgerekend gewoon gewoon een miljoen of 8 tot 10 over de gehele contract periode. Hulde dat ze niet wederom gokken met miljoenen.

1 augustus 2012 om 12:19

Dat geef ik indirect toch ook aan? Dat Babel voor veel teveel is gehaald door Liverpool is overduidelijk.
Wat ik daarmee aan wil geven is dat Ajax (bijna) altijd het maximale voor hun spelers krijgt (zie Babel) Nu is Narsingh al aardig wat verder dan Babel was op dezelfde leeftijd dus concludeer ik dat je ook voor Narsingh zeker meer als 10+ miljoen vangt bij een doorverkoop, zelfs in deze financiele tijden. Want voor een talentvolle Nl elftal speler wordt altijd goed betaald.

tuurlijk is het altijd afwachten hoe Narsingh zich doorontwikkeld maar winst maak je bijna altijd op die man als je hem na 3 jaar verkoopt.

Maar ja, zo kijk ik ertegen aan, we praten hier niet over gigantische bedragen(in de voetbalwereld) dus kan je imo geen buil vallen aan de koop van Narsingh.

1 augustus 2012 om 16:42

Niet? Het ligt er toch compleet aan welk deel naar wie gaat? Raiola, Narsingh, Heerenveen, salaris met bonussen. Volgens die berekening ging de ballon niet op al dus Overmars.

Ik ben benieuwd. Een grote miskoop kan het niet worden voor dat geld.

Tja 23 en dan pas naar de Nederlandse competentie dat zegt genoeg denk ik. Ook dat er helemaal niemand deze jongen kent en dat er geen andere clubs hem willen hebben.

Maar ik hoop dat hij het tegendeel gaat bewijzen en gaat vlammen...

1 augustus 2012 om 11:12

Toivonen was 22, dus zegt niks.

Hopelijk speelt hij Sulejmani uit de basis, valt me op dat Sulej ongelooflijk dik oogt. Snap niet wat er mis is met hem, ongelooflijk lakse speler. Ben dus echt benieuwd naar Sana.

1 augustus 2012 om 11:05

Je zegt dat je niet weet wat er mis is met hem en daarna leg je precies uit wat er mis is. Laks! Dat is zijn probleem, voetballen kan hij wel. Maar met zo'n luie instelling red je het misschien bij Heerenveen, maar niet bij Ajax.

Ik ben echt enorm benieuwd naar deze speler. Fijn ook dat hij zowel op links als op rechts uit de voeten kan, zeker gezien de blessure gevoeligheid van Boerichter. Hoop dat hij zondag al zijn eerste minuten kan maken!

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik deze nooit zo speciaal heb gevonden. Ik vind Johan Larsson spelend voor Elfsborg, rechtsbuiten van origine maar nu spelend als rechtshalf/rechtsback, een veel betere optie als we de afgelopen 1,5-2 jaar nemen.

Laten we hopen dat het een ongepolijste diamant is. Boerrigter wordt vast en zeker de linksbuiten, betekent dit het einde van Sulejmani?

Als Olsen het zegt, dan heb ik er vertrouwen in

Sjonge jonge, wat zitten er weer reacties tussen. Reacties als: Hij is al 23 jaar en dan pas een stap omhoog maken, is niet zo goed dus en als hij doorbreekt is ie al 25/26 als ie naar een topcompetitie tegaan en dat soort bullshit.

Niet iedereen speelt op zijn 18de bij FC Barcelona. Over een paar jaar moet een speler zeker gescout zijn terwijl ie nog een embryo is omdat ie te oud is als ie word geboren

ben benieuwd naar deze speler, een feit blijft dat hij al 23 is en nog geen enkele interland voor zweden heeft gespeeld.

1 augustus 2012 om 14:20

@ Nick_oss,

Feit blijft dat hij voor IFK bij een semi amateur club speelde en dan ook niet echt in de picture staat van het zweedse elftal. Daarbij spelen de Zweden ook niet echt met 2 echte buitenspelers. Sommige voetballers komen op hun 22e pas op een goed niveau andere nog later. Dat zegt helemaal niets over de potentie van zo n speler.

Wel weet ik dat we hier op VZ schijnbaar allemaal scouts zijn die op basis van wiki beter kunnen sscouten dan Olsen.

1 augustus 2012 om 15:10

Ifk is de grootste club van zweden en heeft in het verleden de uefa cup gewonnen als ik me niet vergis dus semi amateur is niet echt op zijn plaats. verder als je het stukje goed hebt gelezen staat er dat Sana in een 442 systeem als rechter en linker middenvelder speelt wat het zweeds elftal ook doet.
Het zal best een leuk spelertje zijn maar niet beter dan dat ajax in hun eigen jeugdopleiding hebben lopen, anders was hij al Lang gescout door een andere club.

1 augustus 2012 om 15:24

Als je goed leest zeg ik dat hij voor IFK bij een semi amateurclub heeft gespeeld namelijk Qviding Fif. Hij was, door een clausule in zijn contract, daar ook weer aan uitgeleent. Bij deze club speelde hij in een 433 systeem als echte vleugelspeler. IFK speelt 442 en dus speelt hij daar op een andere manier maar zoekt wel de zijkant vaak op.

Ben benieuwd wat deze jongen gaat brengen , hoop dat hij de kans krijgt tegen Psv.

Wat ik eigenlijk niet goed begrijp is dat die Sana nu plotseling als een megatalent wordt neergezet en dat hij maar €350.000 moest kosten.
Vreemd dat ajax dan eerst het gevecht met Psv aangaat om Narsingh binnen te halen als die Sana zo'n megatalent is.
Die gozer is 23 jaar en volgens mij spreek je dan niet meer over een talent, als het zo'n groot talent was geweest hadden de topclubs in Europa hem allang op de korrel gehad.
Maar hij gaat voor ajax spelen he, dat zegt genoeg!!!!!!!!!

1 augustus 2012 om 12:47

Sorry hoor, maar dat woord "megatalent" komt alleen maar van reacties zoals die van jou. Verder heb ik nergens van Ajaxzijde gelezen dat deze jongen een megatalent is.

En 23 jaar is helemaal niet oud voor een profvoetballer. Meeste voetballers komen pas aan hun top vanaf hun 27e. Ik weet nog dat bijv. een Jaap Stam bijna 24 jaar was toen hij zijn eerste oproeping kreeg voor het Nederlands Elftal als vervanger voor de toen geblesseerde Frank de Boer.

Dus leeftijd zegt niets.

1 augustus 2012 om 14:37

Maar een speler hoeft ook helemaal niet goed genoeg te zijn voor een absolute topclub. In nederland zijn dat een aantal uitzonderingen. De speler moet goed genoeg zijn om wat toe te voegen in de eredivisie.

De term megatalent ben ik nergens tegengekomen. Daarnaast kun je als 23 jarige jongen nog steeds over talent en potentie beschikken. Die kan ie dan bij Ajax verder ontwikkelen.

1 augustus 2012 om 15:45

Wat ik niet begrijp is dat je zomaar wat zegt wat helemaal niet waar is. Wie heeft het hier over een "megatalent"?? Niemand kent deze jongen hier. 350.000 euro voor een speler die door Olsen wordt getipt is een mooie deal. Nu kijken of het echt een toppertje kan worden. Zo niet, dan heb je geen groot risico gelopen door miljoenen neer te leggen. Als het wel een leuk spelertje wordt, heb je geweldige zaken gedaan door maar 3,5 ton voor 'm neer te leggen. Niet zo kinderachtig reageren. Aan je reactie te lezen vind je berichten over Ajax erg irritant. Probeer het dan niet erger te maken dan dat het is.

Ik denk niet dat hij door leken is beoordeeld en dat de kleine 4 ton een aardige investering zou kunnen zijn. Ik vind het onzin om te zeggen dat hij als speler niet goed genoeg zou zijn gezien hij 23 jaar is...ik kan niet beoordelen of hij goed genoeg is voor Ajax of niet...ik ga uit dat Olsen weet waarover hij het heeft...en dat wanneer hij toch tegenvalt hij op z'n minst een breedteversterking zal zijn....(vraagje aan criticasters: zou hij een jaar of 2 terug beter geweest zijn dan nu omdat hij dan 21 zou zijn?..immers Olsen wou hem al eerder halen). Ik hoop hem te kunnen beoordelen op zijn toekomstige verrichtingen op het veld en hoop op een verrassing al la Boerrigter.

Als ik zo de reacties lees moet Ajax blijkbaar alleen jongens halen die goed genoeg zijn voor de Europese top?? vreemd een speler moet goed genoeg zijn voor de eredivisie en in europa af en toe boven zichzelf uit groeien. Als hij 23 is en goed genoeg voor onze mickey mouse competitie is het prima, wie zegt dat alle spelers maar een toptransfer moeten maken.

1 augustus 2012 om 15:48

Nee, spelers van Ajax moeten mee kunnen draaien in Europees voetbal. We spelen namelijk CL. Als een speler goed genoeg is voor de Eredivisie, maar niet goed genoeg voor de CL, is het geen speler van Ajax. Iedereen moet eraan voldoen. En in de selectie van Ajax zitten nog een paar spelers die hier niet aan voldoen. Die moeten keihard gaan trainen, of verder kijken.

1 augustus 2012 om 23:15

Arie ik vind het een sympathieke gedachte. Maar geen enkele speler van ajax is van cl niveau. Iig niet om door de poulfase te komen. Dat is gezien de grote verschillen in begrotingen en kwaliteits niveau van de competities absoluut niet haalbaar. Is geen schande maar ajax heeft nu eenmaal geen CL budget. De eredivisie is en blijft de maatstaaf wat Johan Cruijff dan ook roept Ajax zal nooit meer meedraaien in de CL.

2 augustus 2012 om 11:52

Wat ik daarmee bedoel is een team hebben die weerstand kan bieden in de CL. Vorig jaar hebben ze dat ook prima gedaan. Lyon heeft er toen op een smerige manier een stokje voor gestoken, maar als het op een eerlijke manier was gegaan was Ajax door. Dat Ajax niet de halve finale zal halen, verbaasd niemand. Je weet het natuurlijk nooit, maar daar hebben we inderdaad het elftal niet voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren