Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied haakt dag voor Europese kraker af: ’Hij zit met zijn knie'

Laatste update:

Branco van den Boomen ontbreekt donderdag in het Europa League-duel tussen Ajax en Brighton & Hove Albion, zo verzekert John van 't Schip op de persconferentie van woensdagmiddag. Een tegenvaller voor de middenvelder, die sinds de komst van de interim-trainer juiste een belangrijke rol vervult binnen de Ajax-selectie.

"Branco van den Boomen is er niet bij, hij zit met zijn knie", verduidelijkt Van 't Schip woensdag op het persmoment in de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-trainer krijgt direct de vraag of het een langdurige kwestie is. "Nou ja, hij is er in ieder geval morgen (donderdag, red.) niet bij en hij is twijfelachtig voor zondag." Ajax treedt zondag aan tegen promovendus Almere City FC.

Tegenvaller
Van den Boomen is het enige nieuwe blessuregeval bij Ajax. De 28-jarige middenvelder was onder Maurice Steijn niet altijd een zekerheidje, maar daar is verandering in gekomen sinds de komst van Van 't Schip. Van den Boomen had een basisplek in de afgelopen thuisduels met FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1).

Van 't Schip wordt tevens gevraagd naar de fitheid van Borna Sosa, Carlos Forbs en Devyne Rensch tegen Brighton. Het drietal had afgelopen zondag geen basisplaats tegen Heerenveen, maar viel wel in. "Die waren er in de vorige wedstrijd al bij en gisteren (dinsdag, red.) op de training is dat goed gegaan. Dus in principe zijn die alle drie beschikbaar."

Martha
Ar'Jany Martha is onder Van 't Schip de verrassende nieuwe linksback bij Ajax, al lijkt het een te zware opgave voor de pas twintigjarige speler om drie duels in een week te spelen. "Hij kan zeker beginnen, maar of hij het volhoudt moeten we afwachten. We hebben gezien dat hij twee keer is gestart en er twee keer is uitgegaan."

"Wat ook logisch is", benadrukt Van 't Schip. "Het is een andere intensiteit en er staat een andere spanning op. Dus starten is geen probleem, of hij het volhoudt is een ander verhaal", kan de Ajax-trainer de nog jonge Martha niet beloven dat hij donderdag negentig minuten speelt tegen Brighton.

Ajax staat onderaan in groep B van de Europa League, met slechts twee punten uit de eerste drie groepsduels. Op bezoek bij Brighton werd twee weken geleden met 2-0 verloren. Hedwiges Maduro zat toen op de bank, na het ontslag van Steijn in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel zonde voor Ajax. Heeft met zijn lange passen en standaardsituaties toch een wapen in huis en kon mij de afgelopen wedstrijden ook wel bekoren.

Liet zich vaker inzakken waardoor de backs hoger konden staan. Is wel nog steeds een risico, daar hij wat trager is dan de meeste voetballers, maar kan redelijk onder de druk vandaan voetballen. Ook twee keer een bal schampen waardoor de defensie de bal niet kan onderscheppen en er een gevaarlijk situatie ontstaat (muhren bijv.), daar moet ie ook nog even aan werken.

8 november 2023 om 12:40

En het alternatief is Tahirovic. Die is nog trager en een mindere speler overall. Blijft toch apart dat ajax 8 mil uitgeeft aan een reservespeler van roma. Vooral als je Vos ook nog had in jong ajax.

8 november 2023 om 12:57

Mickey12 dat valt toch wel mee? Zo enorm veel keuze heb je niet op het middenveld als je Berghuis op rechts rekent. Helemaal nu Branco en Manssverk eruit liggen.

8 november 2023 om 14:21

Tahirovic is nog heel jong en begon sterk. Ik wil al die nieuwe jongens nog wel onder onze nieuwe trainer zien spelen voordat ze weer worden afgeschreven. Van den Bomen heeft ook baggere wedstrijden gespeeld onder Steijn. Hetzelfde geld voor bijna de hele selectie.

8 november 2023 om 15:08

Ze spelen nog steeds slecht alleen ze winnen nu 2x

8 november 2023 om 15:36

Je hebt idd geen keuze nee, maar dat neemt niet weg dat ik tahirovic zwaar vind tegenvallen.

Dat is wel een aderlating zeg. Hele belangrijke speler momenteel. Ik ben benieuwd hoe Van 't schip dat gaat oplossen. Het is wel zo'n beetje de laatste kans morgen.

8 november 2023 om 13:14

Tja, een belangrijke speler. Maar als je met je knie wilt gaan zitten, dan ben je ook gewoon niet zo slim. Dat hou je maar even vol.

Is met zijn crospassen de afgelopen wedstrijden een speler die het spel versnelt. Zonde!

Ai, dit is wel even een domper! Hoop dat Forbs kan spelen zodat Berghuis naar het middenveld kan. Middenveld van Vos/hlynsson/berghuis? Of gaat Berghuis rechtsbuiten en grijpt Schip weer terug naar Taylor?

8 november 2023 om 12:38

Helaas zal er waarschijnlijk sowieso wel weer terug gegrepen worden naar Taylor, ongeacht de aan/afwezigheid van Branco. Het blijft een enorm zwakke schakel en die slag op het middenveld is bij voorbaat al verloren op die manier.

8 november 2023 om 12:43

Eerste dat ik ook dacht. Echt een en al nutteloos om met Taylor te spelen

8 november 2023 om 12:47

Ik ben altijd voor Taylor gaan staan omdat hij in mijn ogen onevenredig veel kritiek kreeg terwijl hij zeker niet de enige was die slecht presteerde (vorig seizoen heb ik het over). Ook zag ik hem vaak nog de pass tussen de linies geven die niemand anders gaf. Dit seizoen vind ik hem eigenlijk achteruit gegaan. Ik zie die passes nog maar amper gegeven worden en lijkt overal te laat te komen als hij verdedigend z'n taak moet doen. Uiteindelijk is hij ook nog maar 21 jaar. Ik wil hem zeker nog niet defintief afhaken, je moet het ook maar doen met Schreuder/heitinga/steijn met je echte debuut (heeft onder Ten Hag alleen aan het eind wat wedstrijden meegepakt). Maar voor nu zou ik hem juist banken. Misschien wel met Vos/tahirovic/berghuis spelen.

8 november 2023 om 12:53

Waarom geen middenveld met Vos en Tahirovic als dubbele 6, waarbij Vos dan de opbouw (mede) kan verzorgen, en Berghuis op 10? Of met Hlynsson op 10 en Berghuis rechtsbuiten. Dan heb je met Vos en Hlynsson/berghuis genoeg 'voetbal' en met Tahirovic ook verdedigende kracht. Vos dan op z'n Frenkie's/branco's laten inzakken tussen de verdediging en laten fungeren als verbindingsspeler.

8 november 2023 om 13:00

Waar ik mij ook aan erger bij Taylor is wanneer hij in schietpositie staat de bal alsnog verlegd naar een medespeler. Die hem dan mist omdat diegene zo’n bal niet verwacht.

8 november 2023 om 13:11

Dat is inderdaad een van de voorbeelden. Hij lijkt gewoon echt enorm veel specifieke kwaliteiten te missen. Sowieso heb ik er nooit een toptalent ingezien, ook niet onder Ten Hag. Niet eentje die ons ooit weer terug helpt naar het niveau van 2019-2022, zelfs niet iemand die ik een degelijke speler van waarde zie worden a la Klaassen. Ik schaar hem echt in de categorie Ekkelenkamp. Kan wellicht best nog van waarde zijn bij een topclub in een mindere competitie, maar ik zie er absoluut geen Ajax niveau in, het niveau wat we weer hopen te zien welteverstaan. Zelfs niet potentieel.

8 november 2023 om 14:07

Vooral zijn rendement dit jaar is fantastisch. Maar liefst zeven schoten gelost, helaas maar één op doel.

Jammer dat is wel een gemis op het middenveld niet alleen vanwege de passing maar ook het coachen van andere spelers, aangezien we toch hoog druk gaan zetten morgen heb je hem echt nodig. Het zal wel Vos-Taylor worden dan.

Jammer voor Ajax en Branco dat hij niet mee kan doen. Was toch benieuwd hoe hij het zou doen tegen een betere tegenstander.

Heel erg jammer. Prima speler met een goede pass.

Benieuwd of het nu Vos - Taylor gaat worden of dat toch Tahirovic erin komt?

8 november 2023 om 12:58

Vind Tahirovic wat slordig in de passing maar is wel meer breker dan Vos. Zou tegen Brighton dan voor Tahirovic kiezen.

9 november 2023 om 08:56

En ''meer ervaren'' hé. Ik ben een Vos fan, maar ik snap je beredenatie.

Ik zou Vos eigenlijk gewoon opstellen. Heerlijk spelertje.

Zonde. Weer de opstelling noodgedwongen aanpassen

Een van de enige aanwinsten die het redelijk doet. Ook een hele belangrijke positie.
Uiteraard tegen de kleintjes he, Heerenveen en Volendam.
Toch verwacht ik echt dat Ajax morgen gaat winnen. Ze zitten in de flow, het publiek erachter.
Hoop het van harte, goed voor de lijst met coefficienten

Jammer, maar niet meer dan dat
Ik heb gisterenavond Feyenoord gezien 100x beter maar ze verliezen door 1 speler (geert truida) die niet stapte en op sokjes terug liep. Dus als bij Ajax Iedereen vol gaat en niet denkt, nu even niet een ander doet het wel, dan moet het lukken. Immers EL en geen Cl
Het wordt vrees ik wel een waardeloze Europa week voor ons (nederland)

Ai dit is een tegenvaller, brengt toch meer snelheid in passing op het middenveld

Ontzettend zuur weer dat Van den Boomen dan afhaakt. Hij was goed bezig en is de enige middenvelder die een ongelofelijke pass in huis heeft. Ben benieuwd of het dan Vos of Tahirovic naast Taylor gaat worden. Want ja die laatstgenoemde gaat sowieso spelen ondanks dat hij echt niet denderend is.

Tahirovic tegen Brighton uit was een drama. Heb nog nooit zo een angstige speler gezien op 6 positie. Elke bal ging letterlijk achteruit.

8 november 2023 om 14:20

Elke bal ging letterlijk naar de eerste de beste Ajacied die hij zag, zo van als ik de bal maar snel genoeg kwijt ben want dan kan ik geen fouten maken (althans daar leek het op). Waarom niet Berghuis een linie laten zakken en dan Forbs op rechtsbuiten zetten mits hij fit is?

flinke aderlating. er moet wel degelijk wat voetbal komen op het middenveld, want dat is erg nodig om de snelle omschakeling te gebruiken. ik vind taylor zoals heel veel vaker benoemd, niet goed genoeg voor ajax, of europees. vos is wel een powerhouse, maar er moet toch die creatieve, voetballende middenvelder staan bij ajax, die is er niet met uitzondering van : de boomen. dus zou ik het voor 1 wedstrijd zo oplossen! :

Ramaj
Medic
Sutalo
Hato
Gaaei
Vos
Berghuis
Martha
Akpom
Brobbey
Bergwijn

Behoorlijke aderlating daar Branco een van de betere is. Wie gaat hij daar neer zetten. Tahirovic? of komt John met een verassing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren