Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afgrijselijke blunder Volkan Demirel leidt nederlaag Fenerbahçe in

Laatste update:

Medipol Basaksehir heeft zaterdagavond een volgende stap gezet richting het kampioenschap in de Süper Lig. De koploper van de Turkse competitie had het op eigen veld lastig tegen Fenerbahçe, maar trok dankzij een laat doelpunt van Stefano Napoleoni toch aan het langste eind in de stadsderby: 2-1. Daardoor heeft Basaksehir nu een voorsprong van elf punten op achtervolger Galatasaray, al heeft die ploeg nog wel een wedstrijd tegoed. Eljero Elia zat bij Basaksehir negentig minuten op de bank; Ferdi Kadioglu deed dat namens Fenerbahçe.

Volkan Demirel vertolkte een negatieve hoofdrol in het Fatih Terim Stadion. De 37-jarige doelman kreeg bij Fenerbahçe tussen de palen de voorkeur boven Harun Tekin en stond na ruim een kwartier voetballen met een grote fout aan de basis van de 1-0 van Basaksehir. Demirel leek een voorzet van Irfan Kahveci eenvoudig te kunnen plukken, maar de veteraan sloeg de bal in plaats daarvan voor de voeten van Robinho. Die hield Serdar Aziz van zich af en kon vervolgens van dichtbij scoren.

Verder leverde een rommelige eerste helft weinig kansen op, waardoor Basaksehir de rust haalde met een nipte voorsprong. Fenerbahçe begon vervolgens verdienstelijk aan de tweede helft. Een kopbal van Miha Zajc ging rakelings voorbij het doel van de thuisploeg, terwijl Roberto Saldado na voorbereidend werk van Hasan Ali Kaldirim op doelman Mert Günok schoot. De Gele Kanaries claimden na ruim een uur tevens tevergeefs een strafschop, nadat Arda Turan de bal in eigen strafschopgebied op de hand had gekregen.

Zeventien minuten voor tijd wist Fenerbahçe alsnog de verdiende gelijkmaker te forceren. Soldado onderschepte een te korte terugspeelbal van Joseph Attamah, waarna de Spaanse spits het leder voorbij Günok tilde en uiteindelijk simpel kon scoren. Fenerbahçe pakte daarna bijna vrijwel onmiddellijk door. Zajc had de bal vanaf een meter of negen voor het inschieten na een voorzet van Ali Kaldirim, maar de Sloveense middenvelder wist zijn poging niet op doel te krijgen.

Die misser kwam Fenerbahçe bijzonder duur te staan, want zeven minuten voor tijd wist Basaksehir toch weer op voorsprong te komen. Edin Visca had een fraaie pass in huis op Mossoró, waarna de Braziliaanse middenvelder de bal voorbij Demirel speelde. De ingevallen Napoleoni gaf vervolgens op de doellijn het laatste zetje en groeide zo uit tot matchwinner. Fenerbahçe had daar niet meer van terug en is door het verlies weer afgezakt naar een zorgeloze vijftiende plaats. Het verschil met de nummer Göztepe bedraagt slechts twee punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2de goal van basaksehir zegt genoeg, wat een amateurs daar bij fener, man man man, basaksehir verdiend kampioen, hebben al zoveel wedstrijden niet verloren

10 maart 2019 om 10:49

1 en al verliezers bij Fener, en dan de schuld bij de trainer leggen. Cocu is geen geweldenaar maar had nog wel iets meer tijd mogen krijgen. Ik snap het wel met zo weinig social skills/lichte vorm van autisme, dan krijg je minder snel het publiek mee.

Volgens mij gaat het niet heel veel beter sinds cocu weg is?

9 maart 2019 om 19:19

Er zit wel een stijgende lijn in, het spel is wel iets beter en we hebben nu een coach die club en de competitie goed kent. Pas vanaf volgend seizoen kun je echt oordelen aangezien Yanal stapte in een hele moeilijke situatie.

9 maart 2019 om 20:06

Spelen ze volgend jaar nog in deze competitie dan ?

9 maart 2019 om 20:20

Tuurlijk, ze kunnen gewoon over een paar weken 5de worden, verschil tussen nummer 15 en 5 is maar 7 punten.

Ik neem aan dat Basaksehir dit niet meer weggeeft. Fener kwam tegen Galatasaray en Besiktas terug van een achterstand, maar het verschil is dat Basaksehir wel volwassen genoeg is om alsnog die overwinning er uit te slepen. 12 tegendoelpunten in 25 wedstrijden, ik zei altijd dat aanvallen de beste keuze is in de Turkse competitie maar Basaksehir levert dit seizoen de uitzondering op die regel. Defensieve zekerheid en een goede organisatie, ik denk dat Abdullah Avci het in de CL beter gaat doen dan we verwachten. Want laten we eerlijk zijn, de Europa League hebben ze de laatste 2 seizoenen gelaten voor wat het is.

9 maart 2019 om 22:01

Maar doordst ze er in Europa de laatste jaren er met de pet hebben naar gegooid hebben ze natuurlijk een ontzettend laag coëfficiënt. Dus met pot 4 in het vooruitzicht loten ze heel zware tegenstanders.

10 maart 2019 om 00:25

Ze zouden sowieso in pot 4 terecht komen, ook al hadden ze het de laatste 2 seizoenen wel goed gedaan in Europa. En met een beetje gunstige loting kan er van alles gebeuren.

Volkan, je bent een Fenerbahçeli in hart en nieren en je bent een icoon maar alsjeblieft hou de eer voor jezelf en berg je handschoenen op, want dit gaat echt nergens meer over. Ik begrijp ook niet waarom Yanal aan hem blijft vasthouden terwijl je op de bank met Harun Tekin gewoon een degelijke keeper hebt zitten. Begrijp ook niet waarom Valbuena in vorm weer niet startte, Eljif Elmas zie ik het echt niet in zitten. Veel te veel balverlies en rent maar als een kip zonder kop. Voor de rest is Basaksehir nou eenmaal kwalitatief sterker dan Fener dus het is niet dat ik deze nederlaag niet zag aankomen. Basaksehir heeft hier wel een hele grote stap naar het kampioenschap gezet. Lelijkste kampioenschap in de Turkse voetbalhistorie btw, een seizoen die niemand zich zal herinneren.

9 maart 2019 om 19:28

Nou ja, iedereen zal herinneren dat Basaksehir de hegemonie van de grote 3 doorbrak in het jaar 2019, net als Bursaspor in 2010. Als Basaksehir de komende decennia meerdere titels binnensleept, zal inderdaad niemand dit seizoen herinneren. Maar als dit het is, gaan ze de geschiedenisboeken in.

9 maart 2019 om 19:39

Bursaspor is een volksclub met een grote achterban, Basaksehir is een plastic regeringsclubje met 35 supporters die elke week de scheids mee heeft. Fair enough, het gaat wel de boeken in, maar geeft mij geen sprookjesgevoel zoals met Bursaspor, FC Twente of Leicester City.

Volkan moest al vijf jaar eerder stoppen met keepen. Hij is kenmerkend voor de situatie van Fener op dit moment. Ibb zal waarschijnlijk kampioen worden en dat is ook verdiend. Ze zijn heel stabiel achterin en weten ook elke wedstrijd minstens een goal te maken. Vind het ook grappig dat mensen hun een regeringsclubje noemen terwijl de top drie al jarenlang dikke steun krijgen van diezelfde regering. We moeten nu niet opeens hypocriet gaan doen.

De degradatiezone komt weer akelig dichtbij, ik hoop dat we alle thuiswedstrijden pakken en uit hier en daar wat puntjes kunnen pakken. Dat zou voldoende moeten zijn. In de zomer moet een grote schoonmaak gehouden worden en waarschijnlijk minimaal 8 spelers moeten aangetrokken worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren