Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat wijst nieuwe aanvoerder aan en legt wijziging in defensie uit

Laatste update:

Dick Advocaat zit zondagmiddag tegen VVV-Venlo voor de eerste keer op de bank van Feyenoord. De opvolger van Jaap Stam heeft enkele wijzigingen doorgevoerd, met Jan-Arie van der Heijden naast Edgar Ié in het centrum van de verdediging. Marcos Senesi zit op de bank, terwijl Eric Botteghin vanwege blessureleed helemaal niet inzetbaar is. Daarnaast heeft Advocaat Steven Berghuis benoemd tot nieuwe aanvoerder.

Advocaat legt voor de camera van FOX Sports uit waarom Van der Heijden terugkeert in de achterste linie van Feyenoord. "Het is een klein risico, want hij heeft sinds augustus niet meer gespeeld. Maar Van der Heijden is wel een jongen die verbaal aanwezig is op de trainingen, dat vind ik heel belangrijk. Dat hebben die buitenlandse jongens nog niet. Dus heb ik wel een goed gevoel bij Van der Heijden."

Urby begrijpt keuze voor Advocaat: 'Daarin is hij de beste'

Botteghin kreeg zondag nog meer slecht nieuws te verwerken, want de verdediger is niet langer aanvoerder. Advocaat heeft de aanvoerdersband doorgegeven aan Berghuis en de nieuwe Feyenoord-coach hoopt dat de aanvaller die verantwoordelijkheid aankan. Daarnaast wil hij Berghuis, die dit seizoen nog geen geweldige indruk maakt, prikkelen. "Hij is inderdaad de nieuwe eerste aanvoerder. Ik hoop dat hij zijn verantwoording neemt en zich ook laat zien."

Advocaat trof afgelopen week een aangeslagen selectie aan, terwijl ook de sfeer bij de supporters allesbehalve positief was. "Het leek wel een begrafenis, zo stil was het. Ook bij de supporters helaas. Dat moet er echt uit. Met alle respect, maar wij zijn wel Feyenoord. Dat moeten we dan ook uitstralen."

Steven Berghuis is een goede keuze als aanvoerder van Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat Steven idd zijn verantwoordelijkheid pakt en hierdoor positief op gaat vallen!

3 november 2019 om 14:46

Dat zou mooi zijn maar verwacht er niet al te veel van. Berghuis vind zichzelf vooral erg goed en vind het geen type om de aanvoerder te zijn. Hoop voor Feyenoord dat hij een goed seizoen kent zodat ze hem voor wat geld kunnen verkopen.

3 november 2019 om 14:48

Berghuis is toch geen aanvoerder, speelt alleen voor zichzelf en als het niet loopt kan hij nog wel eens de controle verliezen.

3 november 2019 om 15:01

Kan ook juist goed uitpakken, zie bijvoorbeeld Suarez bij Ajax. Daarnaast heeft Feyenoord nou eenmaal geen echte aanvoerder in de selectie, ik snap het nog wel dat je dan je beste speler aanvoerder maakt.

Weet niet of Berghuis een geschikte aanvoerder is.. soms een driftkikker die zijn emoties niet onder controle heeft

3 november 2019 om 14:42

Dat is juist waaro Advocaat hem aanvoerder heeft gemaakt. Het probleem van Berghuis is dat hij een driftkikker is. Dat zit zijn spel ook in de weg. Door hem aanvoerder te maken, kan hij geen driftkikker meer zijn en moet ie zijn emoties onder controle hebben. Dat kan ook weer beter zijn voor zijn spel.

3 november 2019 om 14:44

Of er komt meer druk op zo'n jongen te staan en hij gaat nog gekker doen.

3 november 2019 om 15:18

Meer druk als aanvoerder? Berghuis legt zichzelf al genoeg druk op. Het zijn van aanvoerder is alleen maar een bewijs voor hem dat die druk hem verder brengt. Het zal hem juist meer als een jas zitten. We zien toch allemaal een beetje wat voor een type Berghuis is.

3 november 2019 om 15:55

Depay en Suárez werden ook niet bestempeld als ideale aanvoerders, maar met zo'n band om hun arm werden ze wel spelers die de kar gingen trekken. Soms kan het zo'n speler juist doen inzien dat hij degene is die de kar kan trekken en het verschil kan maken.

Ik begrijp Dick wel. Je kiest voor zekerheid met jongens die de taal wel spreken. Jan Ari is 3 keer niks maar met Sensi is het ook niet veel. Berghuis kan een Depay effect meemaken of juist bezwijken en teveel bezig zijn met randzaken als aanvoerder. Ik vond zelf Eric als aanvoerder prima.

3 november 2019 om 15:08

Het verschil is wel dat Memphis in het veld geen gekke dingen doet en vooral bezig is met zichzelf en de ploeg. Berghuis heeft regelmatig dat z'n stoppen doorslaan en dat is geen eigenschap voor een captain. Ik snap dat hij Berghuis het vertrouwen wil geven, maar dat kan ook zonder de aanvoerdersband.

Die aanvoerdersrol bij berghuis slaat nergens op. Dick probeert maar wat. Is geen voorbeeld jongen en neemt zn team niet echt op sleeptouw.

3 november 2019 om 16:23

En daarom krijgt hij hem juist. Vaak brengt die band iets anders voor zo’n jongen en het kan zijn dat berghuis een hele andere kant van zichzelf laat zien met deze verantwoordelijkheid. Zo heeft dat met andere spelers ook gewerkt

Het snijdt op zich allemaal wel hout, maar ik moet Van Basten ook gelijk geven. Je gaat nu eigenlijk weer terug naar een verdedigende organisatie die vorig jaar niet goed genoeg is bevonden. Bovendien kom je ernstig veel snelheid tekort als Botteghin straks weer fit is. Over het aanvoerderschap: Ik snap de keuze, maar feitelijk vind ik Berghuis totaal geen captain. Niet alleen heeft hij vaak z'n gedrag niet onder controle, maar hij lijkt me ook niet echt een leider die een groep in een wedstrijd kan laten komen. Ik snap dat je die jongen wilt prikkelen, maar die jongen is soms echt een driftkikker die z'n ploeg ernstig kan benadelen. Als captain kun je dat niet doen.

3 november 2019 om 16:31

Dat centrum stond er toch ook toen ze kampioen werden of vergis ik me.
En de mensen roepen vaak wat . Als je snelheid te kort komt , dan moet je je slimmer opstellen , of het hele team er op instellen .

3 november 2019 om 18:13

Toen waren de heren nog een paar jaren jonger. Dat niveau hebben ze momenteel niet meer. Combineer dat met de zwakke punten die dan nog meer tot uiting komen en je hebt toch een erg kwetsbare defensie.

3 november 2019 om 18:32

U zijn ze dus een paar jaar meer ervaren. En als je het team juist opstelt kun je heel wat van die zwakke punten maskeren.

Neeee toch. Berghuis wordt beloond voor achterlijk gedrag en slecht spel. We gaan het meemaken. Beoordelen over wedstrijdje of 5

Logisch dat Berghuis aanvoerder wordt. Eric is zo slecht geworden. Berghuis ging ook met de supporters bij de bus praten, is de beste voetballer. Ok soms een waas voor zijn ogen maar misschien dat hij dat nu achterwege gaat laten. Scharie is de enige verdediger met een mooie lange pass en raakt ook niet in paniek als Vermeer hem aanspreekt, die keuze snap ik wel. Ik zou dan wel met Senesi spelen is toch je duurste aankoop, zet die huurling maar op de bank. 3 punten in Venlo zal geen probleem zijn. Langzaam klimmen naar de plek 4-6.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren