Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat ontsnapt aan nederlaag, Ierland verplettert Gibraltar

Laatste update:

Servië is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Armenië. Het team van Dick Advocaat had geluk dat de tegenstander na 85 minuten een strafschop op de 2-0 miste en Zoran Tosic bezorgde zijn land in de slotminuut vervolgens een punt. Robbie Keane was met een hattrick de grote man bij Ierland en Roemenië en Hongarije hielden elkaar in evenwicht.

Armenië - Servië 1-1
Armenië trad zonder zijn beste drie spelers Henrikh Mkhitaryan, Yura Movsisyan en voormalig Ajacied Aras Özbiliz aan, maar Servië had het in de eerste helft wel lastig met de nummer 41 van de wereld. De ploeg van Advocaat domineerde weliswaar, maar doelman Roman Berezovsky liet zich niet passeren. Dusan Tadic schoot net naast, Branislav Ivanovic kopte over en Nemanja Matic en Zoran Tosic stuitten op Berezovsky. Armenië werd slechts één keer gevaarlijk, maar keeper Vladimir Stojkovic pareerde op slag van rust een poging van Marcos Pizzelli.

Bij Serviër moest Lazar Markovic overigens al na 25 minuten afhaken met een spierblessure. Servië ging in de tweede helft op jacht naar de openingstreffer, had ook een overwicht, maar tot grote kansen kwam men steeds niet. Na 73 minuten kreeg het Balkanland het deksel op de neus: Robert Arzumanyan kopte van dichtbij een voorzet van Taron Voskanyan in het doel. Marcos Pizzelli had het duel even later op slot kunnen gooien, maar zijn strafschop werd gekeerd door Stojkovic. In de negentigste minuut schoot Tosic de 1-1 in de kruising.

/

Ierland - Gibraltar 7-0
Ierland had de voorronden voor het EK niet beter kunnen beginnen. De eilandbewoners wonnen met 1-2 van Georgië en hadden zaterdag geen kind aan de amateurs van Gibraltar. Keane vestigde de schijnwerpers op zich door binnen achttien minuten een hattrick te maken. De spits scoorde op aangeven van Aiden McGeady, gleed na een klein kwartier de 2-0 binnen na een pass van Wes Hoolahan en completeerde zijn drieklapper door een strafschop te benutten. De score had voor rust nog veel verder kunnen oplopen, maar onder anderen Hoolahan en James McClean lieten goede kansen liggen.

In de tweede helft liep Ierland verder weg van Gibraltar. James McClean scoorde één minuut na rust op aangeven van uitblinker Keane en in de 51e minuut leverde een kolderiek eigen doelpunt van doelman Jordan Perez de 5-0 op. McClean benutte even later een rebound voor de 6-0 en het slotakkoord was aan Hoolahan. Gibraltar kreeg één kans om het leed enigszins te verzachten, maar een kopbal van Joseph Chipolina werd over de lat getikt door David Forde.

/

Roemenië - Hongarije 1-1
Roemenië won vorige maand krap in en tegen Griekenland en leek ook nu weer aan de haal te gaan met een minimale zege. Op slag van rust nam Raul Rusescu de 1-0 in de Arena Nationala in Boekarest op zich: hij anticipeerde goed op een pass van Razvan Rat en schoot zijn land vlak voor de pauze naar 1-0. Tien minuten voor het einde tekende Balázs Dzsudzsák echter voor de onverwachte 1-1, na slecht verdedigen van het thuisland. Het was pas de eerste serieuze poging op van de bezoekers, die het punt uitermate goed kunnen gebruiken. Vorige maand werd immers al verloren bij Noord-Ierland en nu staat men in elk geval op één punt. Over drie dagen zal de eerste overwinning geboekt moeten worden op bezoek bij de Faeröer Eilanden. De nog foutloze Roemenen nemen het dan in Helsinki op tegen Finland.

/

Schotland - Georgië 1-0
Bondscoach Gordon Strachan begroette de zeer welkome eerste drie punten zaterdagavond. Zijn team had het moeilijker dan gedacht met Georgië, dat sterk tegenstand bood maar na bijna een half uur spelen door een eigen doelpunt de Schotten op voorsprong hielp. Doelman Giorgi Loria duwde een hoge bal weg uit zijn doelgebied, maar op de rand van de zestien wachtte Shaun Maloney al om de afvallende bal weer op goal te vuren. Loria duwde de inzet tegen de benen van verdediger Akaki Khubutia aan en via hem vloog de bal binnen. Steven Naismith had de kans er 2-0 van te maken en Maloney kreeg ook kansen Georgië de nek om te draaien, maar het bleef bij slechts 1-0.

Denk jij dat Servië zich voor het EK kwalificeert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt raar ik had echt het idee dat servie een goed team had
Ervaring/vechtlust/_kwaliteit
Mis dat het nog gaat komen want ik wil ze zeker op het ek zien

11 oktober 2014 om 20:06

Tja, was een lastige pot, Armenië geeft geen cadeautjes, en ook wat kansen verprutst. Was zuur dat Markovic vroeg uitviel voor Kuzmanovic en Subotic eerst nog zijn vorm wil vinden voor hij weer aansluit. Alexander Mitrovic (die van Anderlecht) wilde wel, maar kwam er ook pas na de 1-0 in. Mag van mij basis staan tegen Albanië ipv Djordjevic.

11 oktober 2014 om 22:04

Mitrovic mist vechtlust en speelt erg nonchalant.
dus toch liever djordjevic in de 1e helft.
lazovic met een geweldige Paas vandaag van hem.
ik zou ook graag Skuletic zien bij Servië.

nastasic , s.mitrovic uit selectie voor basta,tomovic.

Dick doe wat met dit getalenteerde elftal en wees geen Dick!!

11 oktober 2014 om 23:12

Lazovic was verder stiff brate, man valt gewoon over zn eigen poten haha. Als ze dinsdag niet winnen kan echt niet man, daar moet iedereen 200% gaan geven

12 oktober 2014 om 11:02

Als het dinsdag niks word kijk ik niet meer !
Het grootste probleem bij Servië is de bond (karadzic) zodra hij en zijn mensen vertrekken uit de bond , en je zet daar iemand die niet verbonden is met rode ster of partizan , dan heb je een eerlijke bond , dan haal je Antic weer terug ontsla je deze Dick(engels) , en komen subotic , vidic , ljajic ook allemaal graag terug.
maar zoals het nu gaat binnen de nationale ploeg .... Niet normaal !
Ze zouden eens een voorbeeld aan ons basketbal team moeten nemen , of aan Djokovic of het nationale waterpolo elftal ... Allemaal Europese kampioenen !!

En nu nog even over de spelers : te beginnen met de ervaren jongens , ik zou een gesprek aangaan met Kolarov , kerel speelt zo nonchalant net of hey m geen bal uitmaakt , ivanovic houdt de bal te lang bij zich .. Verder die Stefan mitrovic naja is niet eens commentaar waard. Nastasic niet in vorm te onzeker . Complimenten voor Stojkovic die altijd uitgefloten word maar ons keer op keer red. Tadic wil echt vechten voor z'n land , kleine tosic , en dat was het eigenlijk wel ..

tegen Albanië dinsdag moet gewonnen worden klaar . Ik zou deze elf erin zetten : (jammer dat basta er niet is die had dan voor tomovic gespeeld , Ljajic voor Gudelj , en persoonlijk zie ik Skuletic ook graag bij Servië !

Stojkovic
Tomovic
Ivanovic
Bisevac
Kolarov
Tosic
Matic
Gudelj
Tadic
Djordjevic
Markovic

Ik betwijfel ten zeerste of Advocaat blij is. Dit was de kans om drie punten voorsprong te pakken op Portugal.

11 oktober 2014 om 20:09

Advocaat is een prutser. Een goeie trainer haalt veel meer uit dit elftal van Servië.

11 oktober 2014 om 20:21

Uit Servië moet je meer kunnen halen. Nou schatte ik Portugal en Denemarken al sterker in, maar Servië moet toch nog wel derde kunnen worden. Als Dick het EK in 2016 nog wil meemaken had zijn ploeg, waar hij verantwoordelijk voor is moeten winnen. Dan zat het schema hem ook nog is mee.

Gelukkig nog een punt gepakt. Mitrovic speelde echt een belachelijke wedstrijd, Advocaat mag van mij nu al opzouten, maar ik was sowieso al tegen zijn aanstelling. Voorin ging er ook ontzettend veel mis. Armenië speelde erg verdedigend en was lastig doorheen te komen, wij kwamen erg goed weg met die gestopte penalty. Op basis van de (oersaaie) wedstrijd wel een verdiend gelijkspel, zuur voor Armenië.

11 oktober 2014 om 20:11

Is Mitrovic de vaste spits van Servië? Een speler die zo lui overkomt en bovendien met overwicht kampt zou bij mij nooit spelen.

11 oktober 2014 om 20:18

Heb het hier over de verdediger.

11 oktober 2014 om 20:56

Sorry lees nu je comment pas goed, heb je vraag niet beantwoord, nee Mitrovic de spits is bankzitter, Djordjevic van Lazio is nu de vaste spits, maar speelde ook geen sterke wedstrijd. Mitrovic oogde gretiger dan hem in de 10 minuten die hij speelde dan Djordjevic in de gehele wedstrijd.

Echt zuur dit, zonder de sterkhouders in de slotfase het uit handen geven.. penalty missen en dan deksel op je neus krijgen. Maar goed, we hebben nog kans....

Weet iemand of de Georgische Messi Jano Ananidze meedeed bij Georgie ?

11 oktober 2014 om 20:54

Heeft de hele wedstrijd op de bank gezeten

11 oktober 2014 om 21:36

Kan toch niet. Als er een iemand mee moet doen is jano het wel.

Is Gibraltar niet van het zelfde niveau dan San Marino of een Andorra?
En ik zie Dick Advocaat ook niet zo ver komen. Jammer voor Servie.

12 oktober 2014 om 19:04

Ik denk nog lager. De keeper is een brandweerman...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren