Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO Den Haag bekert door na legendarisch doelpunt van Luuk Koopmans

Laatste update:

ADO Den Haag heeft zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In de reguliere speeltijd hielden de teams van Aleksandar Rankovic en Henk Fraser elkaar op gelijke hoogte, mede door een rake kopbal van nota bene Luuk Koopmans in de vierde minuut van de extra tijd: 1-1. In de verlenging kwam het scorebord niet meer in beweging en in de strafschoppenreeks trok ADO aan het langste eind: 5-3.

ADO kreeg na een kwartier al een domper te verwerken. Peet Bijen raakte geblesseerd aan zijn enkel en moest worden vervangen door Jamal Amofa. Het niveau in de eerste twintig minuten viel niet mee van beide kanten: de bal kon hooguit twee tot drie keer worden overgespeeld alvorens er balverlies werd geleden. Na 26 minuten spelen kwam het team van Rankovic toch goed weg. Abdou Harraoui haalde vanaf een meter of dertig uit en zag hoe Koopmans via de paal net een tegendoelpunt kon voorkomen.

Na iets meer dan een half uur schoot ADO voor het eerst op doel. Dante Rigo draaide een vrije trap vanaf de punt van de zestien in de korte hoek, maar Maduka Okoye redde eenvoudig. Vijf minuten voor de pauze kwam het scorebord alsnog in beweging. Danzell Gravenberch kwam van de punt van de zestien naar binnen en joeg de bal met links op wonderschone wijze in de korte kruising: 0-1.

Een sprookje! Doelman Luuk Koopmans rent mee naar voren en scoort in de allerlaatste seconde in de TOTO KNVB Beker???

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 28 oktober 2020

ADO startte goed aan de tweede helft, met meer balbezit dan de bezoekers, maar de eerste grote kans na de pauze was voor Sparta. Een schot van Sven Mijnans van een meter of tien werd door een been van richting veranderd, waarna Koopmans goed reageerde en ingreep. Hoe het team van Rankovic het ook probeerde, de achterstand kon niet worden weggewerkt. Okoye redde uitstekend op een inzet van Boy Kemper na een corner en Ravel Morrison dwong de doelman niet veel later tot een nieuwe redding.

In de extra tijd verprutste Harroui een één-tegen-één-situatie tegen Koopmans, toen hij al uitglijdend tegen de keeper aanschoot. Een belangrijk moment, daar nota bene Koopmans niet veel later uit een corner via een rake en fraaie kopbal de 1-1 maakte. Sparta bleef in de verlenging de gevaarlijkste ploeg. Harraoui mocht tweemaal een vrije trap nemen en beide keren ging het om centimeterwerk. In de slotminuut had Nikos Karelis nog een kopkans, maar zonder resultaat. In de strafschoppenreeks miste Bart Vriends als enige, hij schoot op de lat: 5-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke kopbal. Misschien heeft hij zich vandaag wel in de kijker gespeeld bij Feyenoord. Die zijn nog op zoek naar een kop sterke spits met een neusje voor het doel.

28 oktober 2020 om 21:53

Of gewoon een spits die een bal voor 1 seconde kan vasthouden, of een spits die sneller kan lopen dan 1km per uur. Oftewel, iedereen is welkom.

29 oktober 2020 om 02:41

Als er iemand is die naar Feyenoord moet van ADO is het van Ewijk wel en gauw snel. Jokes aside, je merkt echt dat Rankovic discipline in het team geslagen, de jaren onder fonsie zag ADO er echt niet functionerend uit. Misplaatste passen over de hele wedstrijd heen, slordige fouten. Ze spelen nu niet de hemel uit, maar het ziet er echt veel beter uit. Die Rankovic weet duidelijk hoe hij met dit ADO moet omgaan.

29 oktober 2020 om 13:40

Nou nee. Rankovic is meer een eigenwijze man, die niet weet hoe hij met dit ADO om moet gaan. Hij zou eens wedstrijden moeten beginnen met de spelers waarmee hij de wedstrijd ervoor geeindigd is. Elke keer hetzelfde liedje met hem. 1e helft een waardeloze opstelling om vervolgens zijn eigen foute keuzes in de 2e helft te corrigeren. En na afloop geeft ie de credits aan de spelers die er in de 1e helft een potje van maakten. Ipv de spelers die daadwerkelijk iets toevoegen als Elmkies en Morrison. Ik ben van mening dat ADO nooit voor een rookie hadden moeten gaan, maar iemand met de nodige ervaring.

30 oktober 2020 om 00:25

Eigenwijze man, daar kan wat waarheid in zitten ja, maar je merkt wat vooruitgang in hun spel, het blijft voor mij wel een degradatiekandidaat dat niet, maar het is beter dan Fonsie afgelopen seizoen en helemaal beter dan Pardew met zijn rare huurlingen. Daarnaast heeft iemand als Elmkies alleen minuten gemaakt in het tweede team van Hoffenheim en is hij niet volledig gewend aan de vereiste conditie die er word gevraagd voor het voetbal op profniveau. Morrison heeft heel lang niet gespeeld en heeft lang op de reservebank gezeten. Nog iets om aan te kaarten is dat ADO alleen maar gewend is om 1x per week te spelen, dus ze hebben na de wedstrijd tegen AZ rust gegund gekregen van Rankovic, de meeste tenminste dan, dus dat hij met een tweede en zwakkere elftal kwam snap ik, maar hij stond achter en besloot met de wissels gewoon de basisspelers op te stellen en mede door dat heeft hij gewonnen. Die Morrison kan wel wat worden als hij zijn conditie en mentaliteit verbetert, maar aan de andere kant met zijn salariseisen en de contractduur zie ik hem volgend jaar al naar een andere club in de ED vertrekken of terug naar Engeland gaan.

Niet de eerste keer dat een keeper scoort bij Ado. Hansen deed al een keer eerder. Lijkt erop alsof ze er patent op hebben.

ADO en scorende keepers, het lijkt een gouden combi.

Mooi verhaal haha! Sparta dacht al gewonnen te hebben. Stonden 3 ADO spelers vrij om in te koppen. Lekker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren