Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AD onthult: Ajax overwoog daadwerkelijk Oranjeklant naar Nederland te halen

Laatste update:

Marten de Roon heeft daadwerkelijk op het lijstje bij Ajax gestaan, zo onthult Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. De Amsterdammers zoeken een ervaren kracht die het team in de as kan versterken. Ajax twijfelt echter aan de leiderschapskwaliteiten van De Roon, weet Inan. Daarom wordt er verder gekeken naar alternatieven.

Voor Ajax geldt het halen van een ervaren nummer 6 als topprioriteit deze winter. Meerdere analisten, waaronder Kees Luijckx en Toine van Peperstraten, schoven De Roon al naar voren als droomkandidaat.

Inan onthult nu dat de Oranje-international daadwerkelijk overwogen is in de Johan Cruijff ArenA. "Maar ze twijfelen of het een echte leider is", aldus de journalist.

Volgens Inan heeft Ajax een duidelijke profielschets voor de beoogde winterversterking. "Het moet een speler zijn met ervaring. Niet per se iemand van 35 jaar, maar wel iemand die het liefst al veel wedstrijden in topcompetities in de benen heeft."

"Een verdedigende middenvelder die ook voetballende kwaliteiten meebrengt, maar vooral leiderschap. Daar valt vooral onder dat hij ook verbaal heel aanwezig is."

Højbjerg
'Een kartrekker', zo vat Inan de profielschets samen. Daarin zou Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) volgens Ajax perfect passen.

Net als Mike Verweij echter al meldde, is de Deense controleur nagenoeg onhaalbaar. Inan: "Hij bleek heel prijzig en ging ook best veel spelen in het team van Ange Postecoglou (manager Tottenham, red.). Daar hebben ze nu min of meer een streep door gezet."

Verder blijft het deze winter waarschijnlijk bij die ene transfer, weet Inan. Dat komt vooral vanwege financiële redenen.

In ieder geval lijkt Georges Mikautadze Ajax te gaan verlaten. Volgens Voetbal International is de club nagenoeg rond met FC Metz over een verhuur met optie tot koop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hojbjerg is toch te goed voor dit Ajax? En is totaal onrealistisch in mijn ogen. Zie die niet snel naar de Eredivisie komen hoor.

De Roon was een degelijke 6 geweest in mijn ogen. Is voetballend niet sprankelend, maar dat was een Alvarez ook niet destijds (en nu nog niet)...

Defensief is hij misschien wel kwetsbaarder dan Alvarez, maar ik vind hem normaliter een vrij degelijke indruk maken bij Atalanta (als ik hun zie spelen)

4 januari 2024 om 10:21

Zo'n Hojbjerg is inderdaad volkomen kansloos. Sowieso is het natuurlijk lastig vissen in de Engelse vijver v.w.b. de meer ervaren spelers, dat was het in de goede jaren al en nu is het onmogelijk voor Ajax.

Tadic en Blind hadden natuurlijk al binding met Nederland/ajax, deze speler niet. Ook al zat die het hele seizoen nu op de bank bij Spurs, gaat die natuurlijk nooit naar de Eredivisie.

4 januari 2024 om 10:23

True. Wellicht spelers die zich altijd goed hebben gevoeld in Nederland en er ervaring hebben inderdaad.

Spelers als Tadic, Blind, Noa Lang (al kwam die maar van Brugge) en vooral ene Lozano bijvoorbeeld (napoli). Goede voorbeelden. Idem voor Bergwijn en Berghuis (spurs en Watford)

Verder zijn het vaker afdankertjes die komen, mochten ze uit de BPL komen hoor (of ik vergeet natuurlijk mensen, maar goed)

4 januari 2024 om 10:27

Ik denk dat je altijd wel meerdere spelers naar je toe kunt halen die verrassend zijn (zie een Gotze naar Psv). Echter besef ik ook dat het op dit moment wel lastig is voor Ajax.
Als nieuwe speler weet je eigenlijk niet waar je aan toe bent. Je zou nu gehaald worden door een bestuur dat er dadelijk niet meer is, er is al te kennen gegeven dat er gezocht wordt naar een nieuwe trainer (dus over de toekomst kun hoef je het als nieuwe speler ook niet te hebben) en het team draait niet. Dit zijn niet echt ideale omstandigheden om binnen te komen.

4 januari 2024 om 10:32

Gotze kwam natuurlijk puur voor de trainer en had de jaren daarvoor voornamelijk met blessures gekampt. Als Schmidt niet de trainer was geweest, was die jongen nooit naar PSV gekomen.

Ik doel er meer op dat je uit de topcompetities bij (sub)topteams als Nederlandse club eigenlijk met geen mogelijkheid een speler kan halen die geen binding met Nederland of een Nederlandse club heeft.

Dat was in de afgelopen goede CL-jaren van Ajax zo en is nu uiteraard niet veranderd.

4 januari 2024 om 10:55

Ik bedoel er ook mee (en jij misschien ook) dat het met een goed verhaal (of via een kruiwagen) zeker mogelijk om goede spelers te halen. Gotze is er 1 van, maar een Guardado of een Hector Moreno zijn andere voorbeelden.

Echter, zoals ik schreef, is er bij Ajax op dit moment zoveel onduidelijk dat het heel lastig zal zijn om een nieuwe speler duidelijkheid voor de toekomst te geven.

4 januari 2024 om 11:24

Hoezo zou het niet kunnen? of kansloos.

Als je wat verder terug kijkt, hadden Gabri en Olegeur ook niks met Ajax. Toch waren die gekomen.

4 januari 2024 om 11:56

Gabri en Oleguer vergelijken met Hojbjerg? Kom op zeg.

4 januari 2024 om 12:51

En die kwamen dan toevallig weer met trainer Henk ten Cate mee.

4 januari 2024 om 12:54

@leprof,

Dus het kan wel, maar daar heb je wel connecties voor nodig. En je kunt je afvragen of Ajax nu de juiste connecties heeft.

4 januari 2024 om 13:15

@glenn,

Je doet alsof Hojbjerg een wereldspeler is die bij de grootste club speelt en altijd een basisspeler is.

Gabri en Olegeur speelde gewoon een redelijke voldoende wedstrijden in destijds een heel goed barcelona met Pyuol Milito Marquez. Geen basisspelers maar toch wel meer dan 120 wedstrijden voor Barca gespeeld.

@leprof,

Dat is jammer, want echt de oud ajacieden hebben zeker netwerk. Die kan je goed gebruiken om bij grote clubs binnen te komen.

4 januari 2024 om 14:52

@janssen

De vraag stellen is hem beantwoorden zou ik zo zeggen. Er is op dit moment uiteraard geen enkele fatsoenlijke reden voor zo'n Hojbjerg te bedenken om bij Ajax te komen ballen.

@mr_knowledge

Dat is zeker waar, echter hebben deze allemaal geen functie v.w.b. transfers binnen Ajax op het moment, dus daar heb je as we speak niets aan.

Overigens zijn jouw 2 voorbeelden inmiddels transfers van 18 jaar geleden. De tijden zijn inmiddels aardig veranderd in voetballand. Ik ben benieuwd of je een voorbeeld van de afgelopen 5 jaar kunt vinden van een speler van 25 uit de subtop van een Europese grote competitie en daar ook bij de eerste selectie meedraaide die naar de Eredivisie is gekomen zonder aantoonbare connectie met de club of trainer.

4 januari 2024 om 10:22

Hojbjerg, tja.

Guimaraes, Kimmich, Rodri en Rice zouden ook wel goede spelers zijn voor Ajax.

4 januari 2024 om 11:48

Kansloze opmerking. Alsof Hojbjerg van dat niveau is. Bovendien had Ajax in zijn 'goede tijd' ook al belangstelling voor Hojberg en was die interesse wederzijds maar heeft hij uiteindelijk toch andere keus gemaakt.

4 januari 2024 om 11:57

Hojbjerg kiest duidelijk voor een sterkere competitie inclusief beter salaris.

Denk dat het vrij kansloos is als Ajax dat probeert.

Zie Hojbjerg nog eerder naar een Inter gaan of iets dergelijks.

Goede speler, die beetje pech heeft dat het onder Ange direct goed liep met Sarr - Bissouma.

Voordeel voor hem is nu dat die twee naar de Afcon zijn.

Dus nu heb je een Hojbjerg hard nodig bij Spurs, samen met Bentancur en Lo Celso.

4 januari 2024 om 12:45

@glenn
Hojbjerg heeft niet de pecht dat het direct goed liep met Sarr - Bissouma, maar Hojbjerg past niet in het voetballende systeem van Ange. Hij is meer een defensieve middenvelder, maar geen passer en lopende middenvelder. Dat is wat Ange juist wel heeft met Sarr en Bissouma.

Met de Afcon is Hojbjerg nu hard nodig.

Lijkt me logisch. De Roon zou wel echt iets toevoegen voor dit Ajax. Nee, hij is niet het type speler dat Ajacieden graag zien. Nee, hij heeft niet het niveau dat je als Ajax zijnde na wil streven. Maar spelers met dat niveau zijn op dit moment ook onhaalbaar.

De Roon is echt het perfecte profiel speler, qua ervaring en kwaliteit, om die overbruggingsfase van lachertje van de Eredivisie naar onbetwiste titelkandidaat door te komen.

Ik vraag mij af of ik de Roon zou halen. Hij zal zeker voor meer evenwicht op het middenveld zorgen, maar Ajax mist los van evenwicht ook 1 (of meerdere) echte leiders. Zoals de tekst ook al aangeeft zie ik dat ook niet in de Roon.
Ik denk ook niet dat Ajax klaar is door 1 nieuwe speler te halen. Er zijn te veel bepalende spelers vertrokken waardoor dit niet door 1 nieuwe leider opgevangen kan worden.

4 januari 2024 om 10:42

Evenwicht op het middenveld is prioriteit nummer 1, als De Roon daar voor kan zorgen zou ik het zeker doen. Het is misschien niet een overduidelijke leider zoals Tadic maar hij is ook niet op zijn mondje gevallen. Zijn taak zal dan zijn ballen afpakken en zorgen dat het middenveld positie behoud en daarvoor lijkt hij me uitermate geschikt.

4 januari 2024 om 10:51

Los van het ballen afpakken (en weer bij de juiste kleur afleveren) is het ook van belang dat de nieuwe spelers ook ervoor zorgen dat het team bij elkaar blijft. Nu vallen er te vaak grote gaten waardoor zelfs een team uit het 4de niveau van Nederland hele grote kansen krijgt. Ik vraag mij af of de Roon een speler is die dit kan. Daarbij vraag ik mij ook af of je dit van 1 persoon mag verwachten.

4 januari 2024 om 11:20

Dat bij elkaar blijven ging een aantal wedstrijden redelijk en toen besloot iemand om Akpom weer op 10 te zetten en ging het weer faliekant mis. De Roon en een taakbewuste nummer 10 kan denk ik al zorgen voor een compact middenveld. Natuurlijk hangt er ook vanaf wat je verwacht. Ik verwacht dat dat De Roon een goede stap richting de top 4 dit jaar en top 3 volgend jaar is. Als je daadwerkelijk mee wil doen voor de titel is er meer nodig natuurlijk.

4 januari 2024 om 11:56

Maar is top 4 dit jaar niet te weinig ? Als je ziet dat de startpremies CL volgend seizoen 50 miljoen bedragen en we voor volgend jaar nog 2 vaste en 1 instroom plek hebben moet je als Ajax zijnde toch voor de 3de plek willen gaan.

4 januari 2024 om 12:40

Feyenoord staat 5/6 punten los van Twente en AZ. Feyenoord heeft op vrijwel iedere positie een betere speler. Dus als Ajax een zelfde seizoenshelft als Feyenoord draait en AZ en Twente storten niet in dan sta je nog geen 3de. Je kunt met geld gaan smijten maar als je dan de CL niet haalt zit je nóg dieper in de problemen. Voor nu gewoon realistisch zijn en mikken op Europa League voetbal volgend jaar. Dat wordt al moeilijk genoeg. Als er dan meer in het vat blijkt te zitten is dat alleen maar meegenomen. En anders zorgen dat je volgend jaar wél in de top 3 eindigt (hopelijk dan ook nog genoeg voor CL)Zoals je zelf al zegt gaan de problemen met 1 of 2 nieuwe spelers sowieso niet opgelost zijn.

4 januari 2024 om 12:57

AZ heeft in 16 wedstrijden al 15 punten verloren en Twente 14. Het gat met Ajax is nog zeker groot, maar beide ploegen makten toch ook niet altijd een hele zeker indruk. Daarbij moet Twente nog naar Amsterdam. Ik zou als Ajax zeker kijken wat er financieel mogelijk is om je te versterken om hierbij toch nog echt voor de 3de plek te gaan.

4 januari 2024 om 13:45

Tuurlijk moet je kijken wat er mogelijk is maar ik zou geen financiële grenzen gaan opzoeken die je zonder CL in de problemen brengen.

En je noemt het ál 14 en 15 punten maar het verschil is 9 punten. Dus als zij hetzelfde presteren in de tweede seizoenshelft mag je dus 6 verliespunten nog pakken als Ajax zijnde. Al haal je Alvarez, Frenkie en Kudus terug op het middenveld dan wordt dat nog een behoorlijk karwei.

4 januari 2024 om 11:01

@janssen
Ik ben benieuwd waarop je baseert dat De Roon geen (echte) leider is.de afgelopen 3 wedstrijden is De Roon sowieso aanvoerder bij Atalanta geweest en is vice-aanvoerder. Da wordt je niet als je een leider bent. Ik denk juist dat De Roon met zijn ervaring van toegevoegde waarde is voor dit Ajax waar het ontbreekt aan veel ervaren spelers.

4 januari 2024 om 11:09

Bergwijn is ook aanvoerder, dus dat zegt niet zo heel veel. Of Ramalho is bij PSV reserve aanvoerder: is hij de speler die het team bij elkaar houdt ??

Van wat ik van hem zie komt hij bij mij niet over als een leider die het team sturing geeft en ervoor zorgt dat het team niet uit elkaar valt.

4 januari 2024 om 11:27

Bergwijn is aanvoerder omdat er naast Berghuis verder niemand is die zowel kan voetballen en al uit de pubertijd is.Zie dat Atalanta de laatste 2 wedstrijden een gemiddelde leeftijd van 27 jaar heeft. Dan lijkt me de keuze voor De Roon als aanvoerder niet een uit gebrek aan ervaring en leiderschap. Lijkt me dat de coach dan hem echt als geschikte aanvoerder ziet. Al kan ik de leiderschapskwaliteiten van de meeste teamgenoten van hem niet inschatten vanuit hier.Maargoed het kan zijn dat jij die kwaliteiten niet in hem ziet. Ajax heeft er ook twijfels over zo te lezen. Maar ik denk dat een goede nummer 6 niet voor het oprapen ligt voor dit Ajax. Als je dan een Nederlandse speler met 8 jaar ervaring in een topcompetitie en in Europa kunt krijgen dan lijkt me dat zeker het overwegen waard.

4 januari 2024 om 11:43

Scummyman,

Maar vind jij de Roon overkomen als een leider die het team neerzet ?

Het lijkt mij een heel leuk persoon (geweldige humor op internet) en een verstandige jongen. Het kan betekenen dat ze hem zien als een speler die een normaal gesprek met een scheidsrechter kan hebben en misschien zo ook nog wel iets voor elkaar kan krijgen. Het zou ook kunnen dat hij belangrijker is dan dat ik denk (wat ik bij het Nederlands elftal trouwens niet terug zie). Of hij de speler is die Ajax nodig heeft zullen we waarschijnlijk niet weten. Dit omdat er geroepen wordt dat hij op het lijstje stond ipv staat.

4 januari 2024 om 12:49

Goede vraag. Hij zal niet aanvallend de lijnen uitzetten en het tempo bepalen maar je ziet hem wel altijd wijzen en praten in het veld. Verdedigend denk ik dat hij het aardig kan neerzetten.

Misschien is er een alternatief die het hele pakket heeft maar ik zie in dit en eerdere topics eigenlijk geen haalbare naam voorbij komen die daar aan voldoet.

Hij is over 6 maanden transfervrij, Nederlands, heeft 8 jaar ervaring in een topcompetitie en een pure nummer 6. Ik weet niet welke alternatieven er op het lijstje staan maar als De Roon zelf zou willen zou ik het zeker doen.

Wat een onthulling. Ajax Overwoog iemand te gaan halen. Komkommertijd denk ik. Benieuwd wie er daadwerkelijk gehaald gaat worden, want wie wil er op dit moment instappen? Halverwege een rampseizoen waar niemand echt lijkt te weten welke kant het op gaat. Optimisme van de dag.

Stefan de Vrij zou een perfecte versterking voor Ajax zijn, maar betwijfel of dat haalbaar is.

4 januari 2024 om 11:49

En dan Sutalo wissel zetten ?

Ik ben het met je eens dat het mooi zou zijn om ervaring en leiderschap (met verdedigende en voetballende kwaliteiten) naast Hato te hebben, maar dat zou nu ten koste gaan van de duurste aankoop.

Ik zie de Vrij eerder volgend seizoen als vervanger van Ramalho naar PSV gaan.

4 januari 2024 om 12:01

Die jongen is uitgesproken Feyenoorder. Als hij terugkeert in Nederland is dat in De Kuip.

4 januari 2024 om 12:12

Het is alleen de vraag of Feyenoord hem nodig heeft. Voorlopig hebben zij voor deze positie al het "kaboutertje" staan. Ik verwacht niet dat hij nog snel een stap zal maken. Feyenoord zal eerder opzoek moeten naar 2 nieuwe backs en een linker centrale verdediger. Ik zie namelijk een Geertruida, Hancko en Hartman wel binnen 1 (of uiterlijk 2) seizoen vertrekken.

4 januari 2024 om 19:22

Kaboutertje? Wie is dat precies?

Als ze maar niet bij Strootman uitkomen o.i.d. haha. Dan beter de Roon nemen. Wellicht is het geen speler met jarenlange ervaring en een behoorlijke gok, maar wellicht fleurt hij op in de Eredivisie: Ilaix Moriba? Zit op een dood spoor bij RB Leipzig. Huren met optie tot koop?

Marten de Roon zou de volgende matige aankoop zijn die veel moet kosten en dat geld absoluut niet waard is. Ik bedoel, alles beter dan Tahirovic, maar De Roon is niet de oplossing.

Op dit moment is een type de Roon gewoon niet nodig. Ik ben wel benieuwd of ze deze winter nog een aankoop gaan doen , of wachten totdat alle functies weer bezet zijn ?

Een ervaren en goeie nummer 6 is schaars.
Dendoncker (wissel bij Villa, PL ervaring)
Elneny (mag vertrekken bij Arsenal, veel ervaring)
Lukic (prima speler geweest bij Torino maar past niet bij Fulham)
Grujic (mag vertrekken bij Porto)
Heynen (al een hele tijd belangrijk bij Genk, wellicht wil hij een stap maken)
Krunic (mag vertrekken bij Milan)

4 januari 2024 om 18:29

Een aantal van de namen die je noemt verdienen momenteel gewoon bijna 5 miljoen euro per jaar, dat is toch helemaal geen optie voor Ajax?

4 januari 2024 om 23:58

Ze zullen hoe dan ook moeten inleveren want geen enkele club gaat natuurlijk hetzelfde betalen. Het salaris is zeker een dingetje maar dat is bij elke ervaren nummer 6 het geval, die verdienen nou eenmaal meer. Misschien niet haalbaar maar je kan altijd een poging wagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren