Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Acuut en groot probleem dreigt voor Vitesse door ‘bom onder overname’

Laatste update:

Vitesse krijgt mogelijk een nieuwe enorme klap te verwerken na het vertrek van trainer Phillip Cocu, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant schrijft dat er ‘een bom’ onder het maandenlange overnameproces ligt nu er een ernstige complicatie is opgetreden. Cole Parry, de beoogde nieuwe eigenaar, wil volgens bronnen niet voldoen aan het geven van informatie die nodig is om goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB te krijgen.

Coley Parry van de Common Group werd vlak voor Cocu’s aanstelling bij Vitesse gepresenteerd als beoogde nieuwe eigenaar. Veertien maanden later is er echter nog altijd geen goedkeuring van de KNVB voor de overname.

Het forensisch accountantsbureau Integis, dat door de licentiecommissie is ingehuurd om onderzoek te doen naar zowel het verleden van Vitesse onder de eerdere Russische eigenaren als de financiële achtergrond van de Common Group van Parry, is met dat tweede deel van de onderzoeksopdracht vastgelopen, melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf.

“Integis heeft moeten concluderen dat Parry de informatie-verplichting die nodig is voor de forensisch accountants om tot een afgewogen oordeel te komen over de financiële achtergrond van Common Group en de investeerders die daarachter schuil gaan onvoldoende heeft waargemaakt. Op basis van het materiaal dat er ligt, kan Integis op dit moment niet tot een eindoordeel komen”, schrijft de ochtendkrant.

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker te worden dat de overname van Vitesse door de Common Group nog wordt goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB. Het is vooralsnog niet bekend of Parry een nieuwe kans krijgt om de gevraagde informatie vrij te geven.

Als de overname door de Common Group geen doorgang kan vinden, kampt Vitesse met een enorm probleem. De club gaf al veel geld uit dat pas beschikbaar wordt als de overname door Coley Parry rondkomt. De Amerikaanse zakenman heeft zo’n vijftien tot twintig miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit zou bij een streep door de overname worden omgezet in leningen met een naar verluidt stevige rente.

Volgens De Telegraaf ligt het niet voor de hand dat Parry dan nog het bedrag gaat bijleggen dat nodig is om het seizoen uit te spelen. In dat geval ontstaat er een financieel gat en moet Vitesse gewilde spelers, zoals Million Manhoef, verkopen óf bij vermogende supporters met hart voor de club geld ophalen. Algemeen directeur ad-interim Peter Rovers en RvC-commissaris Peter van Bussel waren maandagavond niet bereikbaar voor commentaar aan de krant.

Niet ondertekende jaarrekening
Trainer Cocu stapte afgelopen zaterdag op na de 1-3 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen. Met acht punten uit de eerste twaalf speelrondes is Vitesse hekkensluiter van de Eredivisie. Het slepende overnameproces is niet het enige probleem voor de Arnhemmers. BDO, de accountant van Vitesse weigert namelijk om de jaarrekening over het seizoen 2022/23 goed te keuren, zo meldden onder meer het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. BDO zet zijn vraagtekens bij de continuïteit van de club en dat kan verregaande gevolgen hebben.

De jaarrekening had voor 1 oktober ingeleverd moeten zijn bij de KNVB door Vitesse, maar de club heeft de bond om uitstel gevraagd. Vorig jaar deed de club hetzelfde, wat destijds leidde tot een boete van 20.000 euro. Als er geen goedgekeurde jaarrekening ingediend wordt, kan de licentiecommissie besluiten om een nieuwe boete te geven of zelfs punten in mindering te brengen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wanneer stopt de KNVB eens om deze club uitstel te blijven geven? Ze blijken gewoonweg niet in staat om aan de eisen te voldoen.

14 november 2023 om 09:37

Misschien moet Vitesse wel een keer een stapje terug doen en de grote jas uit doen om uit haar As te herrijzen. Het stadion is te groot voor de supporters, er gaan al jaren sloten geld uit en het spelersmateriaal wordt met het jaar minder. Al met al een mooie roemruchte club. Maar wel eentje waar altijd iets aan de hand is.

Persoonlijk zou ik eerst de boel afbreken, de grote jas uitdoen en dan van onderaan alles opbouwen. En ja dat duurt een aantal jaar. Maar hoe het nu al jaren gaat is ook niets.

14 november 2023 om 09:44

Ik maak me wel zorgen om het stukje tekst dat ze de miljoenen die ze zouden krijgen al grotendeels uitgegeven hebben. En als ze die dan krijgen na de overname dit een lening word met een hoge rente. Wat is dit dan voor een achterlijk beleid zeg. Dan weet je toch al dat die vent alleen maar komt om geld te verdienen. Als dit zo door gaat dan is er over 2 jaar geen Vitesse meer.

14 november 2023 om 09:55

Een investeerder komt sowieso alleen maar om geld te verdienen. Het zijn geen oliemagnaten die een club als een speeltje zien. Vanuit die maatschappij zijn de leningen ook best logisch; die willen hun geld wel terug zien. Ook als de overname niet doorgaat.

14 november 2023 om 10:50

Op zich niet gek dat Die man dan zijn geld terug wilt, alleen wat zo zonde is is dat er zoveel geld wordt geleend voor een selectie als deze. De selectie ontbeert iedere vorm van kwaliteit en op een paar spelers na zie ik niet echt iemand een transferklapper maken voor de clubkas. Op die manier is het snel klaar met de club Vitesse.

14 november 2023 om 13:22

De vraag is: wanneer stopt de KNVB eens met vage regels voor iedere club anders interpreteren? Zoals zovaak eerder lijkt dit eerder een kwestie van Vitesse pesten, daar zijn ze bij de KNVB goed in. Mexicanen bij Roda, Amerikanen, Spanjaarden en Chinezen bij ADO, de City Group bij NAC. Je gaat mij niet vertellen dat die allemaal zo goed onderzocht zijn en door de keuring zijn gekomen. Maar wellicht heb ik het mis, al vind ik de KNVB geen betrouwbare organisatie.

14 november 2023 om 13:39

Denk je echt dat de KNVB alleen Vitesse wil pesten? Dat lijkt me nogal een narcistische opmerking. De KNVB wordt terecht wijzer en wil steeds minder vage constructies met dubieuze buitenlanders. Ik weet zeker dat als er een andere club komt met een mogelijk buitenlandse eigenaar, deze zelfde lat wordt gehanteerd. Ik denk dat Vitesse eens een keer moet accepteren dat ze op veel te grote voet hebben geleefd. Zorg dat je de club weer gaat opbouwen vanuit de achterban met jonge talenten. Dan ben je uiteindelijk niet meer afhankelijk van zogenaamde weldoeners uit het buitenland.

14 november 2023 om 14:43

Kerel met alle respect maar er staat duidelijk dat hun eigen boekhouder niet eens de cijfers kan/wil goedkeuren voor een jaar rapport..De boekhouding en het dubieuze verleden van eigenaars stinkt gewoon bij Vitesse.
Die City group van NAC schat ik een stuk slimmer/hoger in. De cowboy uit China met ADO kan zeker nog wel een staartje krijgen daar is het nu nog te vroeg voor.

Maar de zorgen om Vitesse komen niet uit de lucht vallen en naar andere gaan wijzen zal ook niet helpen. Ik hoop dat clubs is serieus hun verantwoording nemen en dan liever 2 stappen terug en op eigen jeugd inzetten.

14 november 2023 om 15:15

Er is geen City group bij NAC.

14 november 2023 om 19:43

Klopt is al jaar en dag kommer en kwel financieel. Ze hadden geluk dat toen dat vriendje van abramovich kwam anders waren ze allang kopje onder gegaan

Met al die bommen die bij Vitesse afgaan kan je de oorlog in Oekraïne doen kantelen… wat een puinhoop! Wat ik alleen niet snap is dat de Cole Parry al twee andere clubs in zijn bezit heeft, Patro Eisden uit België en Leyton Orient uit Engeland. Waarom gelden daar andere regels wat betreft overname? Alle clubs hebben zich toch te houden aan de regels van de UEFA? Die regels zijn in elk land hetzelfde toch?

14 november 2023 om 09:39

In de eerste plaats heb je je te houden aan de regels van de landelijke bond. Pas als je Europees voetbal speelt krijg je te maken met bepaald regels van de Europese bond. Maar met alle drie de bovenstaande clubs lijkt dat, op korte termijn erg ver gezocht..

Op zich niet verkeerd dat de knvb strenge eisen stelt aan een overname. Als je in het buitenland ziet rollen veel clubs om na een “foute” overname en zijn de fans de dupe.

14 november 2023 om 09:39

De regels om een club te kopen zijn niet overal hetzelfde.

14 november 2023 om 09:43

De KNVB gaat over de Nederlandse proflicenties en mag daarbij z'n eigen regels bepalen, de UEFA heeft daar niets mee te maken. En in Nederland zijn de regels nou eenmaal wat strenger dan in veel andere landen. In sommige landen heb je clubs met honderden miljoenen schuld, in Nederland zijn al clubs omgevallen die slechts enkele tonnen in het rood stonden.

14 november 2023 om 13:23

In Engeland hebben we gezien wat een mild beleid qua eigenaren kan doen met clubs(Portsmouth, Wigan, Bury, Reading, Sheffield Wednesday, Derby, Bolton, Leyton Orient)

14 november 2023 om 11:17

Ik ben blij dat de KNVB strenge licentie eisen hanteert. Daarmee voorkom je schimmige constructies zoals nu met Cole Perry. Het toont helaas ook aan dat er Vitesse in feite niet levensvatbaar meer is. Een hele kleine fanbase, een veel te groot en duur stadion, degradatiezorgen en niet in de laatste plaats schulden waar je u tegen zegt. Ik voorzie dat nog voor het einde van het seizoen de stekker eruit getrokken wordt.

14 november 2023 om 11:50

“Een hele kleine fanbase” bij Vitesse zaten gemiddeld 15.000 bezoekers afgelopen seizoen in het GelreDome. De 9de opkomst van de Eredivisie. 1500 bezoekers onder de gemiddelde opkomst van AZ. Daarbij een regio met veel andere BVO’s. Dat er veel misgaat en het ontzettend slecht geregeld is, is een feit. Maar dat Vitesse een hele kleine fanbase heeft is meepraten met de Bühne en onzin.

14 november 2023 om 18:57

Met gemiddeld 15.000 mensen in het stadion en een mooie historie is er natuurlijk wel een groot bestaansrecht voor Vitesse. Echter die veel en veel te grote broek van de afgelopen jaren kan ze de das omdoen. Waar Vitesse zich normaliter moet richten op plek 8 tot 12 moest de top 4 bedwongen worden en dat met tekorten en oncontroleerbare geldstromen. Een recept voor een ramp.

Toch bijzonder hoe Vitesse gerund wordt. Elk jaar is daar wel iets aan de hand, van eigenaren tot problemen met het stadion. Zoals hierboven al benoemd, lijkt het mij het beste als ze van het Gelredome afzien en opnieuw beginnen zonder alle ellende er omheen.

Waarom kan Vitesse geen “normale” eigenaar vinden? Het zijn altijd schimmige figuren waar je twijfels bij kan hebben over de integriteit.

Lijkt me toch mogelijk om een professionele voetbalclub te hebben in Arnhem? Hopelijk vinden ze snel een eigenaar. Die moet een nieuw (klein) eigen stadion bouwen voor Vitesse. Vanuit daar kan je gaan groeien.

14 november 2023 om 09:57

Omdat ze alleen nog maar kunnen bestaan bij de gratie van een geldschieter/investeerder. Als de ene miljardair weg gaat, hebben ze een nieuwe nodig om de rekeningen te kunnen blijven betalen.

14 november 2023 om 10:30

Tsja, dan moet dat een keer afgelopen zijn. Je moet als professionele voetbalclub zelf genoeg inkomsten kunnen genereren om de uitgaven te dekken en uiteindelijk te kunnen groeien. Het is anders wachten op faillissement.

Daarom, er zal of een totale doorstart gemaakt moeten worden. Of een eigenaar die flink gaat snijden in de kosten. Wat waarschijnlijk betekent: nieuw stadion en mindere selectie. En dan zal waarschijnlijk resulteren in degradatie naar de KKD. Maarja, vanuit daar kan je wel (gezond) gaan groeien. Dan sta je er over 10 jaar beter voor dan op deze voet doorgaan.

14 november 2023 om 10:00

De meeste clubs worden door figuren gekocht waar vraagtekens bij te zetten zijn. Of het nou Russen, Qatari, Saudi Arabieren of Amerikanen zijn. Daar is Vitesse echt geen uitzondering in.

14 november 2023 om 10:37

@markbal

Dat klopt! Gelukkig trekt de KNVB wel een lijn, voor Vitesse maakt het blijkbaar niet uit. Al kan je daar ook vraagtekens bij stellen. In Engeland wordt de overname goedgekeurd, in Nederland afgekeurd. Is toch raar, zeker als club deelnemen aan de Europese competities. Regels zouden eigenlijk gelijk moeten zijn.

Het beste wat Vitesse kan overkomen is degraderen denk ik, anders gaat het doek vroeg of laat vallen.

Samenwerking met Gelredome verbreken, grote interne schoonmaak.

Desnoods een paar jaar in het stadion van Agovv spelen en wie weet een eigenaar/ groep vinden die in Arnhem een klein stadion kan bouwen?

Vanuit daar weer gaan groeien. Met Papendal heb je in ieder geval een prima basis.

14 november 2023 om 10:24

Ik denk dat het daar al te laat voor is. In de KKD in een klein stadion heb je niet voldoende inkomsten om aan je verplichtingen te voldoen.

Er zal echt iemand moeten komen die de club financieel overeind houdt. En dan spreek je over vele miljoenen.

Tsja, ik denk toch echt dat dit verhaal een einde gaat krijgen met een faillissement. Krijg er echt geen goed gevoel meer van, en de aankomende degradatie gaat funest zijn.

Nog maar even 'genieten' van deze club...

Volgend seizoen is er geen vitesse meer, jammer maar helaas….wat een zooi is het daar al jaren

Wat zou ik het de Vitesse supporters gunnen dat het eindelijk een keer rustig en stabiel word bij hun club. Zoveel onzekerheid op het moment en het lijkt alleen maar de verkeerde kant op te vallen. Succes in ieder geval voor alle vitesse fans.

Tja... wie dit niet aan zag komen was ziende blind. Het kan nog een week, een maand, een jaar duren maar Vitesse kan dit niet meer ombuigen. Failliet verklaren, degraderen, uithuilen en opnieuw beginnen als een Arnhemse club. Ben benieuwd waar Vitesse zou/gaat staan als ze op eigen benen moeten gaan staan. Hopelijk gaan de schellen van de ogen en vallen ze niet een derde keer uit hun luchtkasteel.

14 november 2023 om 11:05

Bij degradatie mag NEC zich een keer de grootste van Gelderland noemen. Tjonge, wat zijn ze daar aan toe zeg.

14 november 2023 om 11:27

Wat heb je er aan als je de grootste van Gelderland bent? Oprechte vraag...

14 november 2023 om 12:54

Ben benieuwd wat er van dat "grote" Vitesse overblijft (tov NEC) als ze op eigen benen gaan staan en hoe groot de betrokkenheid dan is van supporters en de regio...

14 november 2023 om 18:03

Nou met alle respect, "jullie" hebben jaren lopen zeuren dat Vitesse "de grote broer" is (wist niet dat we familie waren, enfin). En nu blijkt, terwijl iedereen dat al jaren wist, dat de grootheid slechts anabolen blijken te zijn. En dan ga je afgeven op de reactie van NEC-supporters?

Misschien tijd om even in de spiegel te kijken. Arnhem is de tweede stad van Gelderland die al sinds de jaren '90 denken Manchester United achterna te gaan.

Ik gun Vitesse geen faillissement, maar ik denk wel dat jullie toe zijn aan een frisse start, inclusief bijpassend zelfbeeld.

14 november 2023 om 22:24

En door wie is, wordt, nec ooit gered? Niet door een stapel oude kranten. Maar, ik geef toe, bij vitesse is de nood hoog. Als dat geld wel binnen zou komen , is de club gered, kan de accountant zijn of haar verklaring alsnog afgeven. De goedkeurende verklaring wordt immers niet gegeven ivm continuïteit probleem. Niet vanwege een puinhoop in de boekhouding. Ziet de wereld er ineens anders uit.

14 november 2023 om 23:13

De grootste geldschieter bij NEC is een echte supporter, dat is wel een wezenlijk verschil Eduard1962.

Het is toch weer tijd voor een alarmerend bericht over Vitesse. Het was namelijk alweer bijna een maand geleden.

De stekker werd uit de deal getrokken. Vitesse hing aan een zijden draadje, situatie is onhoudbaar, bom onder overname, Parry wil geen deal meer, miljoenenverlies, banden met Rusland, zakelijke rekening van ING werd onderzocht, geen licentie van de Knvb, boekhouder wil niet tekenen voor de stukken, etc etc.

Ik denk dat er ook gekeken moet worden naar de feiten. Vitesse brengt informatie over de bankrekening en heeft een update gegeven over de overname en de boekhouding. Nieuwe sponsordeals worden niet vermeld. Dit soort berichten komen nooit op voetbalzone, het is namelijk goed nieuws.

Afgelopen weekend was Parry in Arnhem en dan nu dit bericht. Dat strookt toch niet. Parry is toch al maanden bezig met alle documenten aan te leveren. Het is juist dat de zaak lang bij de KNVB ligt. Vitesse heeft al verzocht om de zaak met spoed op te pakken.

Al met al, geen man overboord (helaas voor sommige).

14 november 2023 om 11:12

Het probleem bij dit soort overnames is vaak dat de investeerders die erachter zitten geen openheid van zaken willen geven. Dan kan Parry wel allerlei documenten aanleveren, maar zolang niet alle informatie wordt gedeeld zal er geen toestemming komen.

14 november 2023 om 11:23

Ik vind het op z'n zachtst gezegd heel bijzonder dat je de bal bij de KNVB legt. Er geldt een informatieverplichting voor Vitesse om te kunnen voldoen aan de licentie-eisen. Iets wat bij alle andere Bvo's, behalve Vitesse, ingeregeld is. Het begint onderhand een slechte soap te worden waarbij alarmbellen terecht afgaan. Er is geen houvast op het moment voor wat betreft het financiële plaatje. De sleutel ligt toch echt in handen van Vitesse. Niet de Knvb.

14 november 2023 om 11:26

De bal ligt dan ook bij de Knvb... Ze zijn al 1,5jaar onderzoek aan het doen. Vitesse heeft meermaals aangegeven dat alles bij de KNVB ligt, maar dat ze geen reactie krijgen.
Sterker nog. De KNVB heeft aangegeven dat deze commissie slechts vier keer per jaar bij elkaar komt, daar moest Vitesse de vorige keer 3maanden op wachten. Ze handelen echt extreem traag bij de KNVB op dit punt.
Niet zeggende dat Vitesse niets verkeerd doet, maar het is schandalig hoe lang de KNVB hier voor uittrekt.

Ach, de Telegraaf heeft weer een stok gevonden hoor.
Geen idee of deze bron wel betrouwbaar is, maar de vorige drie artikelen van De Telegraaf zaten er echt faliekant naast. Hetze tegen Ajax is gestopt en tegen Vitesse geopend?

De directie stuurt eens in de paar weken een directieupdate naar de fans en zet deze ook op de website. Daar zijn ze hoopvol dat de overname voor de volgende transferwindow is goedgekeurd. Wel een compleet andere berichtgeving.

Ik ga niet zeggen dat de Telegraaf 100% mis zit, maar ik ga ook niet meer zitten stressen over de "goed geïnformeerde bronnen" van De Telegraaf die het vaker mis hebben dan goed als het op Vitesse aankomt.

14 november 2023 om 12:13

Het zou ook wel bijzonder zijn als de directie een update naar de fans stuurt, waarin ze zeggen dat de overname volledig is vastgelopen en ze er geen vertrouwen meer in hebben dat het goed komt.

Misschien eens even gaan praten met de mannen van ADO, daar zijn ze ook door zon horrorovername gegaan toch? Ook een veel te groot stadion. Stapje terug nemen is niet verkeerd lijkt me.

14 november 2023 om 12:25

Het stadionprobleem kan moeilijk opgelost worden. Een nieuw stadion van 16.000-18.000 man kost ook een hoop geld. Volgens mij kan het stadionprobleem ook anders opgelost worden. Ticketprijzen (op west tegen bijvoorbeeld Heracles € 46,00 en oost € 35,50).
Meer acties organiseren, meer beleving in en rondom het stadion, in de binnenstad, bij partnerclubs etc.

Heel benieuwd wie die goed ingevoerde bronnen zijn, dat kunnen ook bronnen zijn die hechten aan negatieve berichten rond Vitesse. Maar ja, bronnen worden nooit prijsgegeven dus dat komen we niet te weten. Op deze manier zegt het me niet veel, ik wacht wel weer op de update vanuit de directie van Vitesse zelf. Hopelijk niet nog meer vertraging, deze onderzoeken duren onaanvaardbaar lang wat ik de opdrachtgever KNVB zeer kwalijk neem. Liever een nee dan nog langer deze wurggreep.

Dit is toch gewoon echt kut voor de fans van Vitesse. Het zijn er ook gewoon 15k elke 2 weken.
En wat voor een hekel je ook hebt aan een andere club of zijn fans, het dreigende of werkelijk de mogelijkheid van een ophouden te bestaan van zijn club gun je niemand.

Hoop voor ze dat het nu eens echt goed gaat komen, en dan niet voor de korte termijn maar vanaf het fundament.

Prima hun niet meer mee werken knvb ook niet. En niet weer uit laten stellen nee hak nu ook maar knoop door. Hoe lullig het ook is voor de supporters en medewerkers van vitesse. Moet een keer klaar zijn. Ook zijn er meerdere clubs om minder maar de klote gegaan. Totaal geen medelijden met wat daar al jaren in het bestuur zit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren