Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan presenteert Giroud als opvolger van Mandzukic

Laatste update:

AC Milan heeft de komst van Olivier Giroud zaterdag wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. De Fransman heeft een contract getekend tot medio 2023 met de optie voor een extra jaar. Verwacht wordt dat Giroud een jaarsalaris gaat opstrijken van 3,5 miljoen euro. De aanvalsleider gaat in Milaan met rugnummer negen spelen en volgt daarmee Mario Mandzukic op, die AC Milan na een halfjaar heeft verlaten.

De transfer van Giroud hing al enige tijd in de lucht. Er werd al langer geschreven dat de spits Chelsea zou verlaten voor een bedrag van maximaal twee miljoen euro: de vaste transfersom bedraagt slechts een miljoen euro en daar kan nog een miljoen euro aan worden toegevoegd als aan bepaalde sportieve prestaties wordt voldaan. Transferexpert Gianluca Di Marzio meldde eerder al dat de aanvalsleider in de stad was gesignaleerd. De Fransman heeft vrijdag zijn medische keuring ontstaan en is zaterdag officieel gepresenteerd.

De bonus van een miljoen euro wordt vermoedelijk pas uitgekeerd als Giroud een bepaald aantal wedstrijden speelt of als Milan zich volgend seizoen kwalificeert voor de Champions League. Milan hoopte Giroud aanvankelijk transfervrij over te nemen, maar vorige maand meldde Chelsea dat het in april gebruik had gemaakt van een contractuele optie om zijn aflopende verbintenis met een jaar te verlengen. Om die reden moet alsnog een transfersom worden betaald voor de veteraan, die al enkele weken in gesprek is met de vicekampioen van de Serie A.

Dat Giroud bij Milan voor rugnummer negen kiest is enigszins opmerkelijk te noemen, daar maar weinig spelers in het verleden successen behaalden met het ultieme spitsennummer. Sinds het afscheid van Inzaghi in juli 2012 droegen verschillende aanvallers het shirt met het echte spitsennummer. Fernando Torres, Gonzalo Higuaín, Mandzukic, Krzysztof Piatek, André Silva, Alessandro Matri, Alexandre Pato, Luiz Adriano en Gianluca Lapadula slaagden er echter niet in zich onsterfelijk te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Giroud is toch wel een klasse spits! Heeft het bij Arsenal, Chelsea, nationale elftal laten zien. & geef die man eerst een kans voordat er zomaar iets wordt geroepen. Sommige spelers hebben niet eens een minuut gespeeld & worden al zowat afgekraakt..

16 juli 2021 om 14:21

Klasse spits? Sorry hoor maar vind het niet zo veel. Heeft na zijn tijd bij Montpellier en misschien 1 jaartje bij Arsenal nooit bijzondere cijfers kunnen overleggen. Misschien als pinchhiter ja om in de laatste 10 minuten wat te betekenen. Heeft zelfs op het wk dat ze wonnen 0 goals gemaakt volgens mij.

16 juli 2021 om 14:53

Heeft toch bijna 300 carrière goals, dat is niet veel voetballers gegeven.

16 juli 2021 om 14:37

Klasse zou ik hem niet noemen. Goed als kapstok/targetman, en kan de kleintjes pesten maar als het echt om de prijzen ging verzuimde hij het bij Arsenal. Gigantische downgrade van RvP toen.

17 juli 2021 om 16:27

Jij gaat nu serieus Giroud vergelijken met RVP? Op basis van wat cijfers? Kom op zeg, Giroud is een prima spits maar mag de veters van RVP niet strikken als het gaat om talent en waarde in een team. RVP heeft United kampioen gemaakt terwijl City een betere selectie had.

16 juli 2021 om 15:14

Klasse spits? Als het een klasse spits was zoude niet inmiddes 5 a 6 coaches hem op de bank houden. Een klasse spits is Drogba, Benzema of Suarez maar absoluut geen Giroud.

18 juli 2021 om 11:32

Waarom zat hij dan bij al zijn clubs bijna op de bank?

Hahaha, die vervloekte nummer 9! Als Ibra m’ had genomen was de vloek weg, of presteert hij nu alleen zo goed, omdat hij geen nummer 9 heeft genomen? We zullen het nooit weten.

16 juli 2021 om 15:16

Ooit had van basten dit nummer en die is toch niet echt geflopt bij milan. Dat er in de afgelopen jaren niet altijd even veel succes was ligt dan ook niet het nummer, maar meer aan de keuze door de klassespitsen die er wel zijn geweest.

16 juli 2021 om 17:17

Van Basten was natuurlijk ook echt voor Inzaghi...

Het is natuurlijk een bijgeloof. Geef Benzema een nummer 9 en hij zal get goed doen. Ik denk eerder dat het probleem licht bij het aankoopbeleid van AC Milan ( en dan vooral de spitsen).

Ik denk dat Giroud dit zal doorbreken en zal gaan schitteren in San Siro. Giroud zal veel geleerd hebben bij de huidige Europees kampioen. Ook heeft hij die jaren geschitterd op het heilige gras op Stamford Bridge. Dat is alleen voor echte legendes weggelegd.

16 juli 2021 om 14:26

Ik had echt totaal geen reactie van jou verwacht op dit artikel, vooral het benoemen van 'het heilige gras op Stamford Bridge' is een geheel nieuwe uitspraak van je! Maar even zonder gekheid, Giroud is altijd al een ongewaardeerde spits geweest. Hij heeft nergens echt een basisplaats kunnen afdwingen, maar scoort regelmatig op erg belangrijke momenten. Ik zie hem bij Milan ook als stand-in, niet als vaste spits.

17 juli 2021 om 13:13

Echte legends net als Demba ba en Morata!

Gewoon een prima spits die regelmatig zijn goaltjes meepakt.

Als basisspeler vind ik hem vaak toch tegenvallen of onzichtbaar en dan ineens heeft hij weer een goed moment of valt hij op met een goal als invaller.

Giroud moet goed bediend worden. Als Milan dat kan regelen prima, maar met Zlatan hebben ze al een vaste spits.

Puur bijgeloof. Giroud komt ook niet binnen als grote verlosser maar als mooie backup in de rol van centrale aanvaller. Een hoop van de mensen die in dat lijstje van nummer negens staan overigens niet. Silva, Piatek, en Adriano vielen naar verhouding wel echt tegen maar van spelers als Torres, Higuain of Mandzukic kon op dat punt in hun carrière echt niet verwacht worden dat ze bergen gingen verschuiven. Pato is overigens toch een jaar of 2 een heel erg goede spits geweest, blessures hebben zijn carrière vooral verpest.

Laten we maar niet beginnen over een Matri of Lapedula, daar heeft nooit iemand iets voor gevoeld volgens mij.

16 juli 2021 om 15:35

Pato droeg in zijn betere (blessurevrijere) jaren het nummer 7, dus klopt wel wat hier gezegd wordt. Verder nog Destro trouwens, die had ook het nummer 9 en werd je nu ook niet bepaald warm van.

16 juli 2021 om 17:54

Je hebt helemaal gelijk, ik was vergeten dat Pato met 7 speelde. En Destro was een ontzettende teleurstelling inderdaad.

Giroud is bewezen als pinchhitter..
Kan me niet voorstellen dat ze hem als de echte nummer 9 hebben gekocht .
Kan in mijn beleving ook geen hele wedstrijd op top niveau meer aan .
Haalt niet weg dat hij erg mooie en natuurlijk ook een paar erg belangrijke goals heeft gemaakt .

Je kan ook gewoon normaal doen en zeggen 'het is maar een rugnummer'...

Was Pato bij AC Milan niet gewoon ontzettend goed? Ook met nummer 9? Ik dacht dat hij de volgende Braziliaanse superster ging worden zelfs.

16 juli 2021 om 18:46

Pato had zijn beste jaren met nummer 7. In zijn laatste seizoen pakte hij nummer 9 over van Inzaghi. Maar door blessureleed is ie nooit meer uit de verf gekomen, eigenlijk ook al het seizoen voordat Inzaghi stopte. We dachten allemaal dat het de nieuwe Braziliaanse ster zou worden, maar helaas. In principe is de nummer 9 vloek bij hem begonnen.

17 juli 2021 om 13:56

Ah kijk! Thanks voor de info. Dit wist ik inderdaad niet!

Prima oplossing en backup voor Zlatan. De nummer 9 vloek zal pas voorbij zijn als er echt een spits komt voor de basis die dat nummer pakt en veel scoort. Alhoewel, als Zlatan weer zo veel geblesseerd is, krijgt hij genoeg kansen. Een ervaren CAM en RW moet nu wel prioriteit worden. In ieder geval al een backup voor Hernandez binnen en Diaz komt ook weer terug. Eindelijk is de mercato los.

17 juli 2021 om 13:37

Ik kan me nog een aantal jaren geleden herinneren dat ene Piatek het echt goed deed bij Milan, wat is de reden dat hij uiteindelijk nergens meer te bekennen is nu?

mooi voor giroud is toch wel een klasse spits hoor is heel erg ondergewaardeerd bij chelsea en frankrijk
en een prima backup voor zlaten of als ze met 2 spitsen gaan spelen ben benieuwd hoe die het gaat doen, fijne dag allemaal maak er wat leuks van!

Prima opvolger voor Mandzukic, Jammer dat dat er niet helemaal uit kwam. Zou leuk zijn als die naar Dinamo Zagreb gaat

Benieuwd of hij als basisspeler is gehaald of als stand in voor Ibrahimovic. Of gaan ze met 2 spitsen spelen. Ik gun het hem overigens wel om nog 1 of 2 seizoenen lekker te scoren. Relaxte gast opzich. Akkefietje met Embappus uitgezonderd. Maar voor de rest een best sympathieke gozer. 34, dus het einde is in zicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren