AC Milan mag door Deulofeu weer denken aan Europees voetbal

In de strijd om plaatsing voor Europees voetbal heeft AC Milan zondagavond een tik uitgedeeld aan Fiorentina. De ploeg van trainer Vincenzo Montella hield de punten binnen door la Viola met 2-1 opzij te zetten. Het winnende doelpunt werd al voor rust gemaakt en kwam op naam van Gerard Deulofeu.

Het duel begon goed voor AC Milan, dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam door Juraj Kucka. Hij kopte een indraaiende vrije trap van José Sosa achter keeper Ciprian Tatarusanu. Het antwoord van de bezoekers uit Florence liet niet lang op zich wachten. Vlak na de openingstreffer, werkte Nikola Kalinic de gelijkmaker tegen de touwen na goed voorbereidend werk van Federico Ciasca. Toch zou Fiorentina met een achterstand gaan rusten, want Gerard Deulofeu maakte na een halfuur spelen fraai zijn eerste voor zijn nieuwe club. De huurling van Everton krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied buiten het bereik van Tatarusanu.

Fiorentina drong in de tweede helft nadrukkelijk aan en de 2-2 hing lange tijd in de lucht. AC Milan moest zich beperken tot tegenhouden, terwijl het hoopte de wedstrijd te beslissen vanuit de counter. Maar wat Fiorentina ook probeerde, het wist niet door de goed georganiseerde achterhoede van Milan te breken. Het wist niets meer aan de stand te doen en laat de drie punten achter in San Siro. Voor Milan betekent het de eerste overwinning in de competitie sinds 8 januari, toen het Cagliari met 1-0 versloeg.

Plaatst AC Milan zich dit seizoen voor Europees voetbal?

1
2

1e helft prima voetbal van beide kanten, Deulofeu en suso zorgen voor dansende en dreigend spel, abate was heerlijk bezig,verdedigend en aanvallend goed. Paletta onze krijger achterin. Ook Borja en Kalinic waren zeer aanwezig. Viagoini ondermaats, dekt te ver van zn direchte tegenstander,zo irritant. Niet goed genoeg voor milan.

2e helft was Fiorentina heer en meester maar komt ook deels omdat milan koos om op de counter te spelen.

Europa, here we come! Forza milan!

19 februari 2017 om 22:58

Ik vond Suso en Abate maar heel matig, Vooral Abate, kwam geen fatsoenlijke pass vanaf, en dan die kans wat hij kreeg, schoot hij ook maar lomp in, recht op de keeper.
Word eens tijd voor een nieuwe back

20 februari 2017 om 07:20

Waarom denk je dat hij back is? Op zich doet hij met die kans niks verkeerd. Alleen de echte toppers maken een schijnbeweging en schuiven hem rustig in de korte hoek.

Die laatste zin klopt volgens mij toch niet? 8 februari werd Bologna ook met 1-0 verslagen (waarin Milan met 9 man speelde).
On: vermakelijke eerste helft, bij tijd en wijlen goede pressie gezien van Milan. Tweede helft was billenknijpen maar Fiorentina was op een indraaiende vrije trap nagenoeg niet gevaarlijk. Al met al moet AC wel blij zijn met de drie punten.

Ongelofelijk frustrerend dat Fiorentina deze wedstrijd verliest. Voetballend gewoon beter dan Milan maar door opnieuw twee defensieve fouten verlies je de wedstrijd.

Eigenlijk is dit al het gehele seizoen het geval. Je speelt week in week uit tegen een muur doordat je zelf de doelpunten cadeau geeft en elke keer weer in de achtervolging kan.

Fiorentina kan bij vlagen geweldig voetballen maar defensief is het gewoon heel slecht en dat kun je Sousa toch echt wel verwijten.

Ik weet ook zeker dat als Fiorentina wat vaker op de verdediging kon leunen, spelers als Bernardeschi, Chiesa, Tello en Chiesa ook veel meer zouden scoren door de ruimte die ze dan zouden krijgen.

19 februari 2017 om 23:04

Exact. Maar de verdediging is al langer het probleem. De verdediging wordt dit seizoen ook niet echt geholpen door het centrale middenveld. Vecino / Badelj / Borja Valero worden te gemakkelijk overlopen.
Sanchez is een geforceerde rechtsback en vandaag Salcedo ineens llinkshalf. Had hem dan rechtsback gezet en Sanchez centraal in de plaats van Vecino of Borja Valero.
Maar behalve dat de poppetjes niet op de goede plaats staan mist dit elftal gewoon de echte winnaarsmentaliteit.

19 februari 2017 om 23:16

Klopt inderdaad. Kijk ook naar Vecino hoe hij bij die eerste goal helemaal verkeerd zijn sprong timed en bij de tweede goal gewoon nalaat om Deulofeu aan te pakken. Al die wisselingen in de defensie helpen ook niet mee... Precies wat jij zegt, waarom Salcedo ineens linkshalf. Sanchez was overigens ook erg zwak en stond in bepaalde situaties gewoon te slapen. Dit team zou gewoon een 4-2-3-1 formatie moeten hanteren met twee controleurs, Borja Valero op 10 en aan de zijkanten Bernardeschi en Chiesa. Voetballend vermogen zat maar de balans is gewoon totaal niet aanwezig.

Goeie overwinning. Milan had het wel eerder moeten afmaken.
Word nog een hele zware seizoenseinde met nog 13 wedstrijden te gaan. Nog 4 punten achter EL plaatsen. Inter - Lazio en Atalanta hebben een veel beter doelsaldo ook nog. Atalanta zal wel punten gaan verliezen binnenkort. Ben benieuwd

Een gelijkspel deed meer recht aan het spelbeeld. Maar dit soort do or die wedstrijden verliest Fiore altijd. Bernardeschi werd enorm gemist. Sousa speelde de kaart Ilicic als zijn vervanger maar die heeft geen enkele toegevoegde waarde. Probleem is dat Sousa tijdens de wedstrijd veel te laat ingrijpt doorgaans, zo ook vandaag. Had Sanchez de 2-2 gemaakt dan had ik het nog wel willen zien. Wat dat betreft speelde het wedstrijdverloop sowieso Milan in de kaart. Denk dat beide uiteindelijk naast EL grijpen. Dan moeten we dit jaar maar de EL winnen.

Die Goal van Fiorentina had trouwens afgekeurd moeten worden wegens buitenspel, was overduidelijk.
Milan werd 2 keer onterecht teruggevlagt voor buitenspel. Moet echt wat aan gedaan worden aan deze amateur scheidsrechters, is al een paar weken aan de gang

19 februari 2017 om 23:07

Die vrije trap waaruit de 1-0 viel was geen overtreding en die overtreding op Kalinic was gewoon het neerhalen van een doorgebroken speler, oftewel een rode kaart.

20 februari 2017 om 07:26

Het is in Nederland niet veel beter. Maar we moeten eens ophouden met dat zeiken op een scheidsrechter. Ja hij maakt fouten, maar denk je echt dat hij die bewust maakt? Die gele kaart zoals hieronder staat was volgens mij ook rood. Maar denk je nou echt dat die geel geeft omdat hij Fiorentina wil naaien? Als je dat denkt ben je echt niet goed bij je hoofd.

En ik ben nog altijd van mening dat als jou resultaten afhankelijk zijn van de nukken van de scheidsrechter je elftal niet goed genoeg in elkaar zit.

Geen geweldige pot, maar zeer goed verdedigd tweede helft. Belangrijke punten, op naar Sassuolo.