Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aankoop Chelsea bijna binnen: ‘Zijn keuring heeft hij al gehad’

Laatste update:

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren, voor Chelsea bekendmaakt zich te versterken met Abdul Rahman Baba. De veelgeprezen verdediger van FC Augsburg is zelf al rond met de Engelsen en heeft er de keuring reeds ondergaan, maar de clubs moeten nog wel tot een akkoord komen.

/

Directeur Stefan Reuter van de Duitse club geeft zaterdag opening van zaken bij BILD. Althans, voor een gedeelte. “Abdul is op dit moment nog speler van FC Augsburg, er zijn nog geen overeenkomsten gesloten. Maar het is bij een ieder bekend dat er intensieve gesprekken gaande zijn. Nu is het afwachten of die gesprekken succesvol afgerond worden. Zijn keuring heeft hij in elk geval al gehad”, aldus Reuter.

Baba was donderdag in Parijs, om een visum te regelen voor het Verenigd Koninkrijk. De 21-jarige linksback is afkomstig uit Ghana en maakte in 2012 de oversteek van Asante Kotoko uit zijn vaderland naar Greuther Fürth. Na twee sterke seizoenen aldaar pikte FC Augsburg hem op voor circa 2,7 miljoen euro. De club van Paul Verhaegh en Tim Matavz gaat nu een veelvoud van dat bedrag aan hem verdienen.

Het lijkt erop dat FC Augsburg een som van dertig miljoen euro ontvangt voor Baba. Hij ligt nog tot medio 2019 vast bij de Duitsers, dus die kunnen de absolute hoofdsom voor hem vragen. Zaterdag ontbrak de Ghanees in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC, die in een 0-1 nederlaag eindigde.

Wordt Baba Rahman een succes bij Chelsea, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha 30 miljoen, nice Augsburg! zo wordt de Buli ook alleen maar beter door die Engelse tv rechten.

15 augustus 2015 om 20:54

30 miljoen voor zo'n speler. Slaat ook nergens op. Heeft zichzelf nog niet eens echt bewezen bij een grote club.

15 augustus 2015 om 21:05

*20 miljoen euro (14 miljoen pond) met variabelen en bonussen waardoor het kan opstijgen tot 30.7 miljoen euro.

15 augustus 2015 om 21:18

Haha als je dat al veel geld vind dan ga je binnenkort helemaal lachen.
City is bezig met de Bruyne binnenkort kunnen we dus een bod van 80 miljoen verwachten.
Leuke tijden worden dit voor de opleiders.

15 augustus 2015 om 21:18

Oh in de tekst staat 30 miljoen... Maarja vz zou het best wel fout kunnen hebben.

15 augustus 2015 om 21:35

@bertan_aksu

Ze hebben het ook fout en is dit ook niet de eerste keer dat hun verkeerde bedragen vermelden.

16 augustus 2015 om 00:39

@cfcwarrior96 ik vertrouw uit principe mensen die hun/ze door elkaar halen niet. Daarbuiten heb je het hoogstwaarschijnlijk ook nog eens fout aangezien kicker.de, doorgaans uitstekend geïnformeerd, hetzelfde vermeldt. Waarschijnlijk ben jij je ploeg dus aan het verdedigen omdat je weet dat dit soort aankopen een paar stappen buiten de realiteit liggen.

16 augustus 2015 om 13:01

@bmgdm

Alsof het mij een ene moer kan schelen dat je mij niet zogenaamd "vertrouwt" op basis van een grammatica fout? Als je het ook maar een beetje zou hebben gevolgd dan zou je weten dat Di Marzio en Bild degene waren die sinds het begin alles concreet vermeldde, niet Kicker die pas sinds Baba z'n keurig heeft doorstaan tevoorschijn kwam.

Daarnaast is dit inderdaad niet de eerste keer dat VZ niet alles omtrent de bedrag vermeldt nee, zie Sterling en Firmino waar van de bonussen en dergelijke variabelen ook niet werden vermeldt waardoor het leek als of het maximale bedrag tot waar aan het kan uitlopen de vast bedrag bleek te zijn.

Wie zegt trouwens dat ik m'n ploeg aan het verdedigen ben? 20 miljoen euro tot nu toe (14 miljoen pond) voor een club die het prijzen geld van de PL winst, TV rechten, en de lucratieve deal die met Yokahama als nieuwe shirtsponsor is gesloten is is dit gewoon een prima bedrag en constructie. Al helemaal in de hedendaagse markt kan je dit nog enigszins marktconform noemen.

Goeie aankoop! Mooi voor in de breedte en in de toekomst kan hij Ivanovic aflossen.

15 augustus 2015 om 20:46

Haha.. Net als Moreno. Aankoop voor in de breedte. Op den duur kan hij rekik doen vergeten. Hopelijk heeft hij een beter eigen liedje op een supportersfeest.

15 augustus 2015 om 21:07

Baba is geen RB maar een LB, dus hoe kan hij Ivanovic nou gaan aflossen? Of bedoel je dat wanneer Ivanovic klaar is dat Azpi dan naar RB verhuist en op de lange termijn Baba weer de LB op zich neemt?

15 augustus 2015 om 21:14

Dat zeg ik.

15 augustus 2015 om 21:23

@jantjeheuvels

Ja en?

Mooie aankoop. Dat chelsea doet t toch maar weer. Nooit echt de grote namen, maar wel kwaliteit. Beetje zoals iedereen altijd aan mij refereert. Geen grote naam.. Maar lever altijd kwaliteit.

Werkelijk een topaankoop. Soortgelijke speler als Alaba

Weten we ook meteen dat Willems minimaal 30 miljoen waard is volgende zomer. Absurd bedrag voor Baba, ik durf te wedden dat mensen hem hier nauwelijks kennen.

15 augustus 2015 om 20:54

Als je een geweldig seizoen in de Bundesliga wil vergelijken met een goed seizoen in de Eredivisie dan wel. Deze jongen was 1 van de redenen dat Augsburg zo hoog eindigde.

15 augustus 2015 om 20:58

Zoek maar eens wat van hem op, misschien wel de toekomstig beste linksback op de planeet, voetbalt zo enorm rustig uit, vaak precies en in de juiste voeten, heeft een killer assist en voorzet in huis, is postioneel ijzersterk, en verdedigt geweldig in 1 op 1 situaties, is aanvallend ook goed. Nee, 30 is veel, maar deze jongen gaat verbazen (mits hij geen serieuze tegenslagen kent) voor degene die hem niet kennen.

15 augustus 2015 om 21:26

Ik ga hem zeker volgen, hij is jong, snel en aanvallend.

15 augustus 2015 om 22:04

Jammer las dat Juventus ook een oogje op hem had.

15 augustus 2015 om 22:09

Ja hij werd genoemd maar denk sowieso niet dat Juve echt voor hem gegaan is, ze lijken feller bezig met Alex Sandro wat ik persoonlijk jammer vind, omdat ik Baba beter acht.

15 augustus 2015 om 21:37

@imponeria

Willems die 30 miljoen waard is volgende zomer.

15 augustus 2015 om 22:04

Wacht jij maar eens af. Wijnaldum en Depay gingen ook over de kop. Blijven lachen

16 augustus 2015 om 13:04

@imponeria

Niermand gaat zo'n bedrag neerleggen voor slechte imitatie van een wingback.

Veel geld, ik had eerder een transfersom in de richting van de 18 miljoen verwacht.

15 augustus 2015 om 21:10

Is het ook, naja een vast bedrag van 20 miljoen euro dan want bizar genoeg kan oplopen tot een bedrag van nabij de 30-35 miljoen euro door middel van bonussen en dergelijke variabelen.

Deze speler 30 miljoen. Shaw 35 miljoen. Wie Willems wilt moet beginnen bij 40 miljoen.

Echt belachelijke bedragen. Het is gewoon absurd.

15 augustus 2015 om 21:22

Baba is wel wat beter dan Willems. En heeft het al op hoger niveau laten zien.

15 augustus 2015 om 21:26

Dat je Willems hier serieus opnoemt samen met Shaw en Baba in een regel.

Dat is pas belachelijk en zeker absurd.

15 augustus 2015 om 21:38

Is ook een groot talent anders, zo goed als dat je kan zijn op die leeftijd. Maar wat mensen wel eens vergeten is dat het gaat om in welke competitie je het laat zien, ookal ben je even goed.

16 augustus 2015 om 09:48

@CFCWarrior verdedig jij je clubje maar! Iedereen weet dat dit een hoog bedrag is! Ik ben niet zo weg van Willems zoals de meeste hier maar je doet hem nu echt te kort deze jonge is zeker niet zo goed als jij zegt! Het is gewoon een leuk backje die het toevallig een seizoen leuk doet………

16 augustus 2015 om 13:03

@lamelamar

Wie zegt dat ik m'n club hier aan het verdedigen ben? Lees het opnieuw en kom dan pas terug.

15 augustus 2015 om 21:31

Maak je geen zorgen al deze jongens hebben hem hooguit twee keer zien spelen. Alsof iemand hier naar augsburg kijk hou nu op man lol

15 augustus 2015 om 21:41

Mooi gezegd, mensen hier doen graag betweterig maar zetten zichzelf in het proces vaak voor schut. Ik zal die Baba bij chelsea wel zien en dan oordeel ik pas. Natuurlijk zegt een transfersom wel iets maar steeds minder.

15 augustus 2015 om 23:13

Precies! Het leukste is nog:
- Mensen beweren hier dus kennelijk naar Augsburg te kijken
- En vervolgens ook nog naar de linksback kijken

Kortom: onzin!

@vz

Jullie vergeten nog erbij te zetten dat het alleen tot dat bedrag kan uitlopen door middel van bonussen en dergelijke, wat betreft het vast bedrag betaalt Chelsea rond de 14 miljoen pond (20 miljoen euro).

15 augustus 2015 om 22:08

Vreemd dat het het bedrag zo kan oplopen misschien als sommige doelstellingen worden gehaald zoals het winnen van de Champions League of de Gouden Bal .

Hele goede speler die op den duur zeker de linksback positie kan gaan veroveren een van de grotere talenten op zijn positie als we Stones ook weten vast te leggen hebben we wel een zeer getalenteerde verdediging die heel lang mee kan gaan.

15 augustus 2015 om 23:43

Chelsea doet dan inderdaad goeie zaken voor de toekomst. Met Courtois, Zouma, Baba, Loftus Cheek, Baker, Nathan, Solanke plus nog steeds jonge spelers als Willian, Hazard, Matic, Azpilicueta, Oscar is Chelsea echt goed bezig een top team neer te zetten dat gewoon op niveau Barca, Real, Bayern kan komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren