Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aan Ajax gelinkte Ianis Hagi gaat definitief aan de slag in België

Laatste update:

Ianis Hagi vervolgt zijn loopbaan definitief bij Racing Genk, zo meldt de Belgische club vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De twintigjarige middenvelder uit Roemenië, afkomstig van Viitorul Constanta, tekende na de medische keuring een driejarig contract bij de regerend kampioen van België, dat volgens berichten in de Roemeense media tien miljoen euro neerlegt. Onder meer Ajax werd in verband gebracht met Hagi, maar de Amsterdammers brachten nooit een officieel bod uit.

Gheorghe Hagi, de legendarische vader van de kersverse aanwinst van Racing Genk, zei onlangs nog dat Ajax zeker wel interesse in zijn zoon had. “We zijn zeer dicht bij een deal met Ajax. Dat Ianis voor Ajax gaat spelen is een gekke gedachte voor mij”, liet Hagi senior optekenen na een bezoek aan trainingscomplex De Toekomst. De Telegraaf kwam donderdag echter met het bericht dat de Amsterdamse club nooit serieuze belangstelling zou hebben gehad voor de middenvelder en dat er ook nimmer een bod is uitgebracht.

De Belgische kampioen troeft met de Hagi-deal onder meer Manchester City, Borussia Dortmund, Sevilla, Valencia, Anderlecht, Standard Luik en Galatasaray af. Gica Popescu, voorzitter van Viitorul Constanta, kwam daarnaast met de mededeling dat ook Barcelona en Spartak Moskou de situatie rondom Hagi nauwlettend in de gaten hielden. Het is dus uiteindelijk Racing Genk dat aan het langste eind trekt met het contracteren van de begeerde Roemeen.

Hagi vestigde zijn naam definitief tijdens het EK Onder-21 van deze zomer. Roemenië reikte mede door zijn goede spel tot de halve finale van het eindtoernooi in Italië en San Marino. De aanvallende middenvelder tekende voor twee doelpunten, onder meer in de met 2-4 gewonnen groepswedstrijd tegen Engeland. In de halve eindstrijd werd uiteindelijk met 4-2 verloren van Duitsland, dat in de finale weer moest buigen voor Spanje: 2-1.

Vind jij dat Ajax wel werk had moeten maken van de komst van Ianis Hagi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

10 miljoen voor een 3 jarig contract vind ik toch wel dat ze een vrij groot risico nemen en hierdoor de mogelijkheid om veel op hem te verdienen een stuk minder is of je moet hem na een jaar al verkopen.

12 juli 2019 om 17:01

Het is waarschijnlijk 8 miljoen en een 5 jarig contract.

13 juli 2019 om 18:07

Getekend tot 2024 en voor 8M (volgens mij exl bonussen)

Gister stond hier nog een artikel dat Mike Verweij benoemde dat Ajax geen interesse had. Waarom dan alsnog Ajax in de titel gebruiken?

12 juli 2019 om 17:14

Ja dus? Ajax kon toch eerst interesse in hem hebben. Die Mike Verweij lult soms ook uit zijn nek want volgens hem zou Bergwijn nu al in een Ajax shirtje spelen. Het is een clown die je niet te serieus moet nemen.

12 juli 2019 om 17:20

Ik vind het gewoon zo geforceerd gebruik willen maken van het woord 'Ajax' in een titel. Beetje VoetbalPrimeur/Soccernews niveau haha.

12 juli 2019 om 17:28

Pff Bergwijn please. Natuurlijk heeft Verweij niet altijd gelijk, maar wel 98/100 keer omtrent Ajax. Jij neemt Rik Elfrink toch ook serieus als het nieuws rond je eigen club betreft. Er is nooit concrete interesse in deze Hagi geweest en dat is, gezien er buiten De Jong geen middenvelders vertrokken zijn, ook helemaal niet raar lijkt me. Ajax heeft niet zo veel baat aan nog een piepjonge middenvelder in de selectie. De focus zal nu enkel achterin liggen (RCV i.v.m. vertrek De Ligt en evt. RB i.v.m. mogelijk vertrek Veltman/Kristensen). En vanuit Hagi's perspectief lijkt Ajax me ook niet super want de kans op een vaste plek bij de eerste elf is (voorlopig) vrij gering.

12 juli 2019 om 19:15

Verweij weet in ieder geval vaak meer dan wij hier op VZ als reaguurders. Ik denk zelf dat zowel Ajax, Galatasaray als Barça niet concreet waren, anders was deze jongen vast niet naar Genk gegaan.

Heeeeeerlijke transfer. We hadden wel nog een 10 nodig, zeker omdat Malinovskyi zo goed als zeker naar de serie A vertrekt. Erg nieuwsgierig naar deze jongen. Hopen dat hij het er het beste van maakt en dat we hem kunnen klaarstomen voor de top van Europa. We moeten weer bouwen aan een nieuw team na ons kampioenschap maar met de ingekochte kwaliteit zie ik dat wel goed komen. Cuesta, Nygren en Hagi. We blijven maar groeien als club.

12 juli 2019 om 19:09

En daarnaast met Bongonda en Hrovotsky kwaliteit gekocht die er direct staat. Vijf jaar terug werd gegarandeerd de De Ceulaer en Gorius van dat moment gehaald.

Oddey overigens ook een spits met potentieel. Geweldig hoe het beleid de laatste vijf jaar veranderd is.

12 juli 2019 om 21:03

Of die er direct staan, is natuurlijk altijd een vraagteken. Kijk naar Coutinho bij Barca. Maar Genk lijkt inderdaad erg goed in te kopen.

12 juli 2019 om 19:33

Jammer van die streek van Brugge met Clement. Het heeft er alle schijn van dat Genk sportief niet zo achteruit gaat en het had best weer mooie ogen kunnen gooien met Clement komend seizoen.

Moet wel heerlijk zijn om Genk fan te zijn, je kan er de laatste jaren echt op vertrouwen dat de scouting met potentiële toppers komt aandraven.

12 juli 2019 om 20:50

Jammer maar het was te verwachten. Alleen een eventuele CL kon hem nog overtuigen maar dan nog koos hij voor de ploeg van zijn hart. Hopelijk kan Mazzu een goed geheel vormen maar dat valt nog af te wachten. Van de CL zullen we maar nie te veel verwachten. Sinds enkele jaren is het plezant maar net ervoor was het echt triestig ook al hadden we toen een goede scouting met spelers als Koulibaly en Sergey.
Nieuwsgierig hoe snel Anderlecht zich gaat herstellen van hun dipje. Het zou wel eens heel snel kunnen gaan. Misschien nog wat verdedigend talent halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren