Babovic kan onsterfelijk worden in de Kuip

Het seizoen 2009/10 moest het seizoen van Feyenoord worden. Met het nieuwe technische duo Mario Been en Leo Beenhakker moest Feyenoord een nieuwe weg inslaan. Het volk moest weer trots worden op Feyenoord. Het zou een eer moeten zijn om voor Feyenoord te voetballen. Spelers die miljonair willen worden, moeten maar naar een andere club dan Feyenoord, want in de Kuip moet je willen spelen. Niet voor het geld, maar omdat Feyenoord een fantastische club is, het schitterende stadion en natuurlijk voor de twaalfde man. Het Legioen.

Feyenoord moest weer de uitstraling hebben die het voor deze sombere tijden altijd gehad heeft. De club van passie, strijd en beleving. Wanneer zou er weer een echte Feyenoorder opstaan? Iemand als Rinus Israël, John de Wolf of Dirk Kuyt. Een speler die niet 100% geeft maar 110%. Iemand die niet speelt voor zichzelf, maar voor de club, voor de twaalfde man. Op dit moment speelt er niet zo'n speler in de Kuip. Tenminste dat dacht ik. Tot die goal in de 53e minuut.

Toen voetballiefhebbers vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog even op teletekst keken om de laatste transfers te bekijken, zullen vele mensen hun wenkbrauwen gefronst hebben bij het lezen van de naam Stefan Babovic. Deze man zou stage gaan lopen bij Feyenoord. Na even gegoogled te hebben kwam ik erachter dat het zou gaan om een 22-jarige Servische middenvelder die uitkwam voor FC Nantes. Feyenoord zat al niet echt krap in kas en dan halen ze weer een middenvelder. Nu ben ik geen fan van Luigi Bruins en Karim El Ahmadi is ook niet meer de speler die hij was, maar toch vond ik het hoogst merkwaardig dat voor de meest bezette positie van Feyenoord, er weer een speler voor juist die positie werd aangekocht. Been was direct lyrisch over Babovic die een uitstekende techniek zou hebben en een doelpunt kan maken. Ironisch gezien had Babovic al tijden lang niet gescoord voor FC Nantes.

Maar goed, wij wilden graag een jonge talentvolle speler in plaats van een oudere speler. Dus besloot het Legioen Babovic te accepteren. Zeker bij Feyenoord verdient elke speler een kans. In het begin leek hij vaak wat onwennig. Hij liet zich makkelijk van de bal zetten en rende vaak over het veld zonder dat hij echt wist wat hij moest doen. Toch kon je zien dat hij kon voetballen. Het kwam er niet echt uit, maar je zag het wel. Kleine korte momentjes.

Na zijn wedstrijd tegen FC Den Bosch begon ik een beetje overtuigd te raken van zijn kwaliteiten. Hij eiste een vrije trap op en schoot het vervolgens op de paal. Later zou hij alsnog een doelpunt maken. Oké, toegegeven, het was een simpele goal. Het ging ook niet om de goal. Het ging meer om het feestvieren na de goal. De ontlading. Het was de 2-0. Tegen FC Den Bosch nota bene. Normaal gesproken zou Feyenoord, met alle respect, zo'n club moeten kunnen oprollen met minstens 5-0. Toch was Babovic er dolblij mee. Hij sprong over de bording heen, spreidde zijn armen naar het publiek en schreeuwde. Pure emotie, passie en beleving. Zoals het hoort bij Feyenoord.

Babovic, ja ik vond het wel een mooie speler. Toen hij in de basis stond voor de Klassieker, die de laatste jaren in de ArenA helaas nooit meer een Klassieker was, was ik blij. Hij kreeg eindelijk de kans zich te laten zien, zeker in zo'n wedstrijd als deze. Hij deed het ook niet onverdienstelijk. Tot vlak voor het einde van de eerste helft. Elleboog en Babovic kon inrukken. Het was niet bewust, daar was ik van overtuigd, maar de scheids niet en Babovic kon vertrekken.

De echte Babovic hadden we dus nog steeds niet gezien. Echte mooie acties, onnavolgbare bewegingen, of schitterende schoten hadden we nog niet gezien. Was de echte Babovic er dan ook wel? Ik was ervan overtuigd. Misschien kwam dat ook wel, omdat het Feyenoord-tenue zo goed bij hem past. Ik wilde dat hij goed zou worden. Echt goed. Als een teken van succes. Dat het Feyenoord zoals ik het ken, maar helaas nooit heb meegemaakt, toch echt bestond. Dat Been en Beenhakker Feyenoord weer terug zouden brengen naar de top.

Zondag zou hij weer spelen. Feyenoord - FC Groningen. Feyenoord begon slecht en kreeg vrijwel direct een doelpunt om de oren. De hele eerste helft was er geen spat van het Feyenoord zoals ik het zou willen zien. Ook Babovic was eigenlijk nergens. Been besloot te wisselen, die wissels hadden invloed op het spel. Het werd beter en toen kwam eindelijk die goal. Een heerlijke uithaal in de bovenhoek van Babovic.

De ontlading was groots in de Kuip. Alles klopte aan die goal. Het moment was perfect voor de ommekeer, het schot was schitterend, de ontlading in de Kuip was groot en de ontlading bij Babovic nog groter. Het shirt ging uit. Soms vind ik het dom als een speler zijn shirt uitdoet. Je weet wat het kost en wat er kan gebeuren, maar op dit moment dacht ik er geen eens aan. Alsof het Mike Obiku was die zijn shirt uitdeed na die onvergetelijke goal tegen Ajax. Been maakte het twee keer mee bij NEC en werd er woest over, maar zondag lachte hij erom.

Die ontlading in de Kuip, de reactie van Babovic. De reactie van Been na het uitgetrokken shirt van Babovic. Voor mij waren het tekens dat Babovic wel eens kon gaan slagen in de Kuip. Dat hij een held zou kunnen worden. De eerste weer sinds Dirk Kuyt. Tuurlijk is Gio een fantastische speler en persoon en heel belangrijk, maar hij weet het zelf ook. Een echt boegbeeld van de club kan hij niet zijn. Been en Beenhakker weten het en wij ook. Deze jongen speelt volgend jaar ook nog de Kuip. En hopelijk ook nog heel veel langer. Want Babovic heeft de potentie onsterfelijk te worden in de Kuip.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 34 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 5800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door roodwit010)

Ik vind dat er wel heel enthousiast wordt gedaan over Babovic. Hij heeft eigenlijk nog helemaal niet bewezen, dat hij zo goed kan voetballen. Alleen door zijn passie en beleving is het een held? Ik vind het zwaar kort door de bocht en laten we maar afwachten tot het einde van het seizoen en wanneer hij genoeg minuten heeft gemaakt om te zeggen dat het een goede en waardige Feyenoord speler is.

Je stuk zelf vind ik wel goed geschreven. Het gaat niet vervelen en leest ook lekker.

7 december 2009 om 12:00

die passie en beleving is anders wel hetgeen we willen zien in de kuip. en laat dat nou net hetgeen zijn, wat we bij veel spelers missen. het is daarom ook niet vreemd dat babovic de mensen zo aanspreekt

7 december 2009 om 12:17

Dat klopt wel, passie en beleving zijn belangrijke aspecten voor een Feyenoord speler, maar het moet niet de boventoon gaan voeren. Babovic wordt nu automatisch ook een topper genoemd, terwijl hij met zijn spel zich nog moet bewijzen. Hij heeft niet laten zien, dat hij de voetballende kwaliteiten heeft om Feyenoord naar een hoger plan kan tillen.

Dat iedereen hem graag mag kan ik dan ook begrijpen, maar nu vind ik dat hij wordt neergezet als een soort verlosser..

7 december 2009 om 14:18

Nou hij speelde gisteren anders een hele behoorlijke pot en kreeg niet voor niets een 8 in de Telegraaf waardoor hij in het elftal van de week belande.

7 december 2009 om 18:43

Hij speelde gisteren heel goed hoor,slimme paasjes , goede loop acties maar zijn mooiste actie was toen het al 3 1 stond,hij krijg een bal aangespeeld door de lucht , hij houdt hem 1 keer hoog en speelt hem door ,echt schitterend, daarbij werkt hij hard en dat wisslet hij af met goede momenten en dat maakt hem voor feyenoord een topspeler.

10 december 2009 om 16:34

het moet juist wel de boventoon voeren want door passie en beleving kunnen spelers verschrikkelijk mooie dingen doen ik denk dat als bruins dat had hij allang bij een topclub in europa had gespeeld... Je kunt zien als voetbalkenner dat Stefan een erg technische speler is met een mooie actie hij is er nog niet maar hij kan de verlosser wel degelijk worden

7 december 2009 om 12:06

Voor het grote publiek heeft hij zich idd nog niet kunnen bewijzen. Daarvoor heeft hij nog te weinig wedstrijden gespeeld.
Als je echter wel eens op trainingen gaat kijken kun je wel concluderen dat hij echt een goede techniek heeft. Been zei het al na Stefan's eerste proeftraining, dus ik was ook wel benieuwd. Toen ie eenmaal de juiste papieren had en bij Feyenoord aan de slag mocht ben ik gaan kijken en ik was het roerend met Mario eens

Verder is het ook mooi om te zien hoe goed hij in de groep ligt. Ook dat zie je op trainingen, maar ook bij de wedstrijden aan hoe blij ze zijn voor hem als hij scoort. Als je hem vergelijkt met Ignjatovic (beide Servisch en beide nieuw dit seizoen) zie je een wereld van verschil. Babovic is echt altijd vrolijk en dat zit volgens de interviews die ik gezien/gelezen heb gewoon in zijn karakter.
Net als dat hij altijd erg positief over de club speelt en dat hij absoluut niet weg wil na dit seizoen. Hij lijkt wel een puber die tot over z'n oren verliefd is :D

ik vind dit stuk wel heel erg opportunistisch. je zegt dat je bijna altijd al wist dat Babovic het zou gaan maken in de kuip.

''de echte Babovic hadden we dus nog steeds niet gezien. Echte mooie acties, onnavolgbare bewegingen, of schitterende schoten hadden we nog niet gezien. Was de echte Babovic er dan ook wel? Ik was ervan overtuigd. Misschien kwam dat ook wel, omdat het Feyenoord-tenue zo goed bij hem past. Ik wilde dat hij goed zou worden. Echt goed. Als een teken van succes. Dat het Feyenoord zoals ik het ken, maar helaas nooit heb meegemaakt, toch echt bestond. Dat Been en Beenhakker Feyenoord weer terug zouden brengen naar de top.''

maar ik vraag me heel erg af of je dit daadwerkelijk dacht op het moment dat je zegt dat je dit dacht: het moment nadat hij rood kreeg in de wedstrijd Ajax - Feyenoord na de elleboog tegen Vertonghen. ik denk het namelijk niet. en ik denk ook dat je dit hele stuk niet had geschreven wanneer Babovic die ene bal in de wedstrijd Feyenoord - Groningen niet zo lekker had geraakt...

dus het is wel heel erg opportunistisch om na dat éne prachtige doelpunt met het juichen al Obi Mikel hem op te hemelen als een speler die onsterfelijk zou kunnen worden in de Kuip. daar is wel heel wat meer voor nodig dan een doelpunt en uit je dak gaan erna.

het is daarom ook tekenend voor het hedendaagse Feyenoord dat ze na zulk iets kleins een speler gelijk gaan bombaderen met termen in de vorm van onsterfelijk. omdat hij toevallig wél alles geeft en een keer scoort. het tekent dus de situatie waarin Feyenoord verkeert. de rest van de spelers geven blijkbaar niet alles kan ik uit je stuk opmaken. want meer dan hard werken doet Babovic nog niet echt.

wel is dit stuk interresant en leuk geschreven. het zal vast leuke discussies opleveren. 4 sterren van mij daarom.

7 december 2009 om 14:53

En het is tekenend voor jou dat je Mike Obiku omschrijft als Obi Mikel. Dat geeft al aan wat jij van Feyenoord afweet en wat het met jou doet als er iemand opstaat die beleving en strijdlust toont. Misschien zal Babovic slagen, misschien niet, waarom zo negatief?

7 december 2009 om 17:26

@twente,
Natuurlijk zou hij geen stuk over Babovic hebben geschreven wanneer die niet heeft gescoord. Daar hoef je geen Hugo Borst over te zijn. Het gaat erom dat deze jongen !!hopelijk!! voor de ommekeer van Feyenoord zorgt. Dankzij zo een goal keert niet alleen de wedstrijd om, maar misschien ook de mentaliteit van heel Feyenoord. Az werd vorig jaar kampioen, maar begon het ook erg stroef. Na 1 bepaald moment kan alles anders zijn. De schrijver hoopt, net als ik en vele Feyenoordfans, dat Babovic voor de ommekeer kan zorgen. Hij is een speler dat dus momenten kan beslissen, maar kan hij ook uitgroeien tot een echte topper? De kwaliteiten zitten er iig in.

8 december 2009 om 09:14

Inderdaad hier ben ik het mee eens. Kwaliteit aan de bal heeft hij, dat is heel goed te zien en vooral op trainingen. Wat mij vooral opzienbaart zijn zijn uitspraken over Feyenoord hoe warm hij ontvangen is, en dat hij hier de eerste tijd niet weg wil. Echter hij is gehuurd met optie tot koop en het is maar afwachten of er uberhaupt geld is om hem definitief aan te trekken.

Babovic heeft een voorbeeldige instelling, hiermee kan hij zowel het publiek achter de ploeg krijgen evenals zijn teamgenoten mee slepen de strijd in. Strijd en passie is wat we willen zien bij Feyenoord, maar hij moet niet gaan doordraven.

Het stuk vind ik goed geschreven, echter vind ik 1 stuk niet zo heel goed.

"maar goed, wij wilden graag een jonge talentvolle speler in plaats van een oudere speler. Dus besloot het Legioen Babovic te accepteren. Zeker bij Feyenoord verdient elke speler een kans. In het begin leek hij vaak wat onwennig. Hij liet zich makkelijk van de bal zetten en rende vaak over het veld zonder dat hij echt wist wat hij moest doen. Toch kon je zien dat hij kon voetballen. Het kwam er niet echt uit, maar je zag het wel. Kleine korte momentjes."

Hier roep hij dat hij vaak wat onwennig is, maar hij heeft gewoon veel te weinig gevoetbald om vaak wat onwennig te zijn hoor. Dat is een fout in het stuk waardoor hij van mij geen 5 maar 4 sterren krijgt.

7 december 2009 om 18:01

@ Tw3nte
Ik ben niet de schrijver van dit stuk maar ik had ook op het moment van die rode kaart wel het gevoel dat hij het ging maken. Serviër met temperament, ervaring op het onderschatte Franse niveau, en bovendien liet hij duidelijk blijken uit zijn woorden dat hij al een echte Feyenoorder geworden was. Ook Been was erg tevreden over zijn inzet tijdens trainingen etc. Ik heb zelf dus geen moment getwijfeld dat hij een publiekslieveling zou kunnen worden in de Kuip en de eerste stap is nu zeker al gezet. Want een speler die ook in slechte wedstrijden 110% geeft, is altijd geliefd in de Kuip. Getuige Nicky Hofs, het Legioen wilde hem ook heel graag houden ('nicky moet blijven' tijdens de eerste training) maar hij kwam kwaliteit tekort. Babovic niet denk ik.

7 december 2009 om 18:47

Ik denk dat Hofs ook pech had met blessures want toen hij een blessure had deden Bruins en de Guzman het goed , en is het eerst jaar merkte je toch dat hij een click had qua spel met makaay..

Maar volgens mijn kan Tomasson,makaay en Babovic een mooi trio vormen.

8 december 2009 om 20:45

Het legioen had Babo al meteen na de wedstrijd tegen Ajax in de armen gesloten.
Jammer voor jullie dat wij weer een held hebben.....dat is het toch ?

10 december 2009 om 12:11

Ach, wat hij eigenlijk zegt, is dat Babovic net zo'n held/cultfiguur kan worden als Mike Obiku. Die Mike Obiku heeft in zijn hele carrière bij Feyenoord weinig memorabel's gedaan, behalve die ene goal tegen Ajax. Daardoor is hij een cultheld geworden. Ik vind het mooi dat dat kan. Aan spelers van vroeger wordt nu nog met heimwee gedacht.

Daarnaast, bij Feyenoord word er eigenlijk maar weinig van de spelers verwacht. Zo lang de spelers maar inzet en passie tonen, dan is het legioen tevreden. Een speler als Babovic zou dus altijd geliefder zijn dan Bruins, terwijl Bruins in potentie een betere voetballer is.

10 december 2009 om 18:21

Ik raad jou aan om een keer een training van Feyenoord te bekijken. Deze jongen heeft echt onwijs veel talent en een techniek om van te smullen. Hij heeft nog amper gespeeld in Feyenoord 1, dus lastig om te zeggen of hij het redt. De mentaliteit en de techniek heeft hij in ieder geval. Hij moet nu nog bewijzen hoe sterk hij is op andere punten (teamspel, positiespel, inzicht etc.).

Goed leesvoer, zie gelijk de ontlading weer voor me :D en hoe ik (al juichend) van me stoeltje pleurde.

En tw3nte hij geeft aan dat Babovic onsterfelijk kan worden. Kuyt speelde ook echt met een Rood/wit hart in De Kuip dat straalde hij gewoon uit. Bij Babovic heb ik dat gevoel ook net zoals bij Tomasson, van Bronckhorst en Bahia.

Leuk, zij het wat opportunistisch, stuk over Babovic. Ik kan uit je stuk in ieder geval opmaken waarom jij er zo over denkt en om eerlijk te zijn heb je met je argumenten ook gelijk. Een speler moet, in de Kuip nog meer dan elders, het gras op vreten en zijn emoties delen met de toeschouwers. Geen Usain Bolt bliksemschichten maar alles eruit knallen en het publiek ophitsen. Als hij dat gaat koppelen aan goede optredens dan kun je uitgroeien tot een held. Het zou ook weleens tijd worden dat de Feyenoord supporters weer een echte held krijgen. Natuurlijk, Tomasson loopt er rond en zal er denk ik geen Feyenoordsupporter zijn die vergeten is wat hij allemaal voor de club betekent heeft, of Gio zoals jij in het stuk al noemt. Maar beiden zullen niet lang actief meer zijn en worden stelselmatig toch trager en minder goed. Geen schande maar juist nu moeten er nieuwe spelers opstaan die het Feyenoord van de toekomst gaan dragen. Als Babovic dan zijn talent om gaat zetten in daden kunnen er mooie dingen gebeuren in de Kuip. Daarvoor zijn echter nog wel meer spelers van dat kaliber en beleving nodig. Bovendien moet hij in het resterende halfjaar ook echt aantonen dat hij Feyenoord 1 waard is. Als hij dat weet te bewerkstelligen, zou ik als Feyenoord zijnde alles uit de kast halen om hem definitief te strikken. Want zoals je al zegt, iedereen kan zien dat deze jongen kan voetballen. Zijn eerste aanname is goed en hij heeft dreiging naar binnen toe. Bovendien is zijn traptechniek ook dik in orde.

7 december 2009 om 17:29

Het woord opportunisme is juist wat Feyenoord nodig heeft. Bij elke mooie doelpunt wordt er gedroomd over de Coolsingel. Zit er natuurlijk nog niet in, maar na zoveel donkere tijden en tegenslagen is opportunisme het enige wat de Feyenoordfans mogen/kunnen hebben.

Omdat hij z'n shirt uitdoet, wordt hij onsterfelijk in De Kuip? Laat 'm eerst maar eens een reeks goede wedstrijden afwerken, want dat heeft hij (door omstandigheden) nog steeds niet gedaan. Maar het stuk is op zich leuk geschreven, alleen iets wat te opportunistisch.

8 december 2009 om 10:12

Je begrijpt het verkeerd. Het is de manier waarop, de passie en hartstocht die hij uitstraalt. Passie die wij in Rotterdam al een lange tijd niet meer hebben meegemaakt. Dit maakt hem een (toekomstig) publiekslieveling, niet een mooi doelpunt in de zoveelste minuut tegen groningen.

10 december 2009 om 18:24

Dat is het Feyenoordgevoel, de echte passie, de beleving. Dat snappen supporters van andere clubs niet.

Opzich een mooi stuk. Leest af ent oe goed weg. Maar probeer niet met afkortingen te gaan werken zoals 'tuurlijk'. Het is klein maar je merkt het meteen. Ook stukken die je verteld, fleur je naar mijn mening iets teveel op. Naar mijn mening schoot Babovic niet in de bovenhoek maar ergens rechts van het midden. Het gedeelte met obiku is gisteren ook verteld.

Misschien kom ik als een azijnpisser over, maar dat viel mij gewoon op.

Verder ben ik het redelijk eens met de tekst dat babovic een nieuwe cult held kan worden mits hij doorblijft groeien in zijn ontwikkeling. Zoveel beleving als die jongen heeft heb ik in lange tijd niet meer gezien bij welke feyenoord speler dan ook.(wellicht vlaar als uitzondering vorige week). Ik hoop voor die jongen dat hij slaagt want zijn mentaliteit liegt er niet om. Hij wilt er alles aan doen om te slagen.

Ik ben het met de meeste mensen eens: het stuk is leuk geschreven

Maar.

Om nu al te zeggen dat hij onsterfelijk kan worden in de Kuip vind ik wat overdreven. Zijn mentaliteit is voor de rest in orde. Als ik zag hoe hij reageerde naar zijn goal is alleen maar mooi om te zien en ook de druk die van hem afviel.

Maar tot op heden heeft Babovic zich nog niet echt kunnen bewijzen. Hij komt van Nantes, naja met alle respect niet een hoogvlieger ( zelfs 2de divisie in Frankrijk volgens mij.) Feyenoord mag ik hopelijk toch wel hoger aanrekenen dan Nantes.

Ik denk dat hij een goede speler kan worden mits hij zich blijft ontwikkelen maar echt onsterfelijk word hij niet denk ik zomaar.

Het is een hele opportunistische column, maar daarom niet minder vermakelijk (althans voor mij). Dat juichen van Babovic was mooi en zag er echt gemeend uit. Ik hoop dat de schrijver gelijk krijgt over Babovic en dat het een 'held' wordt in de Kuip.
Ik vind het ook mooi dat je de hunkering naar een nieuw boegbeeld in woorden tracht te zetten.

Leuke column.

Ik geloof persoonlijk alleen nog niet zo in het nieuwe boegbeeld. Ik heb er zelfs een beetje moeite mee als iemand die net bij Feyenoord speelt doet alsof het altijd de club van zijn dromen is geweest. Het is natuurlijk wel typisch iets voor spelers uit de Balkan. Lazovic stond ook na zijn eerste goal voor Feyenoord het logo op zijn shirt te kussen alsof hij de liefde aan het bedrijven was met een mooie vrouw. Babovic gaf ook een interview op Feyenoordtv waarin hij zich opstelde op het hopeloos verliefd was op Feyenoord.

Misschien vergis ik me en ben ik veel te nuchter voor zulke overdreven emoties hoewel er enige oprechtheid leek te zitten in zijn actie van zondag. Laat hem mijn ongelijk bewijzen en het boegbeeld worden die de schrijver in hem ziet...het zou prachtig zijn.

Ach, ik weet dat het misschien heel opportunistisch geschreven is. Dat was ook mijn bedoeling. Of Babovic een held word? Ik weet het niet, maar ik denk dat hij wel de potentie heeft om dat te worden. Ik hoop dat hij het waar maakt. Het was ook mijn eerst geschreven stukje en ik vind het redelijk geslaagd

Tja het is tekenend voor elke Feyenoordfan dat een speler die op wat voor een manier dan ook er bovenuit springt (niet alleen voetbaltechnisch maar ook op een andere manier) al snel een cultfiguur kan worden. Daarnaast is hier op de een of andere manier vaak maar weinig voor nodig. Bijvoorbeeld Gyan (vasthoudendheid, inzet), Kiprich (uitstraling, bijzondere acties), Kuyt (inzet, scorend vermogen), Bahia (kracht, vasthoudendheid), Obiku (rare acties en belangrijke doelpunten), de Wolf (kracht en uitstraling), van Gobbel (snelheid en idiote acties) en Ruud Heus (clubman).

Van deze Babovic moet ik toegeven dat hij me positief verrast. Hij is technisch en behendig en heeft een bepaalde passie. Toch denk ik dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Dit is tegen Groningen slechts zijn derde basisplaats en tot aan de goal was Babovic in geen velden of wegen te bekennen (net asl de rest van Feyenoord overigens).

Denk dat we hem nog even het voordeel van de twijfel moeten geven en vooral ons in onze handjes moeten knijpen dat hij gratis is, maar laten we het rustig afwachten.

Grappig stuk, beetje opportunistisch maar dat is voor een Feyenoord club expert niet erg. :P

7 december 2009 om 16:32

elke speler? slechts enkelen krijgen die 'status' toegedicht...zie ook je eigen lijstje...zegt al genoeg dat je terug moet grijpen naar o.a. de wolf en van gobbel om aan redelijk wat voorbeelden te komen

7 december 2009 om 16:49

Klopt bedoel natuurlijk dat niet alleen voetbaltechnische redenen meespelen. Sommige mensen hebben weinig nodig (zie eerder genoemd) en andere lukt het nooit terwijl je dat wel verwacht (lurling, bosschaart)

Ik ben het met de inhoud totaal niet eens. Ik denk eigenlijk dat de wens de vader van de gedachten is, want Babovic is in mijn ogen niet zo'n harde werker als Kuyt, de Wolf en Israel en omdat hij bij zijn eerste goal naar het publiek rent is hij ineens het nieuwe wonderkind van Feyenoord.

Babovic speelde tot zijn goal een dramatische wedstrijd en beschikt niet over de kwaliteit om in een niet draaiend team toch zelf goed te spelen, wat Kuyt wel kan. Dit kan allemaal nog veranderen, hij is een jonge voetballer en zal vast veel talent hebben maar ik vind niet dat we allemaal moeten gaan doen alsof hij de verlosser voor Feyenoord is.

3 sterren.

7 december 2009 om 18:41

Deze jongen had afgelopen wedstrijd 8 longen! weet niet welke wedstrijd jij heb t gekeken.

8 december 2009 om 10:15

Ik vond Babovic tegen Groningen in de eerste helft als enige Feyenoorder een acceptabele prestatie afleggen. Zette heel veel druk en speelde de longen uit zijn lijf.

Aardig stukje, ik kon er wel om lachen, maar wederom niets nieuws. Ik had dan liever iets gelezen over zijn geschiedenis.

2,5 sterren.

7 december 2009 om 16:05

helemaal met je eens

hahaha wat een verschrikking die kerel heb ook 1 doelpunt gemaakt zeg en nu meteen de volgende held na kuyt??? dan is het wel heeeel triest gesteld met jullie feyenoorders..

7 december 2009 om 16:46

Zo bedoel ik het niet. Dat jij nou zo nadenkt zegt meer over jou dan over mij, of over ons Feyenoorders. Het gaat er meer om dat er de laatste tijden nooit een speler was met beleving en passie. Een speler met strijdlust. Dat Babovic kon voetballen, wist ik ook al voor die goal. Het ging ook meer om de manier van juichen. Dolblij, rennend naar het legioen. Niet het feestje vieren op het veld met zijn teamgenoten, maar met het publiek. Alsof hij al jaren in de Kuip speelt.

Ook mindere voetballers kunnen een held worden bij een club. Kijk naar Kiprich. Ook geen geweldenaar, maar toch een held in de Kuip. Het ligt er maar aan hoe die zich ontwikkeld. Mentaal en op technisch vlak.

Maar ja, dat zal jij dan weer niet snappen.

Babovic is een hele goede voetballer. Maar ik weet nog niet of hij de held van Feyenoord wordt. Het is een mooie speler maar hij moet zich zelf wel bewijzen en ik weet niet of hij dat kan. Het stuk is tenminste wel leuk geschreven.

Leuk stuk wat lekker wegleest. Er vielen me nog wel wat taal- en stijlfoutjes op, maar goed... niet al te kritisch zijn, het is je eerste stuk begreep ik.
Dit vind ik een column zoals een column hoort te zijn. Je eigen mening, een beetje prikkelend, belicht vanuit een oogpunt wat afwijkt van de standaard.

Ik weet niet hoe ik sterren kan geven, maar je krijgt er van mij 4.

Ja, dat kan je over iedere speler wel zeggen. Maar tot nu toe geef ik je gelijk!

Tsja dan zou ik toch eerder Vlaar nemen he, die werkt ook altijd is Nederlander en heb een stuk meer potentie en tja da jij denkt dat je weet wat ik wel en niet snap tsja dat zegt genoeg over jou boy en als je niet tegen kritiek kan moet je niet schrijvend\

8 december 2009 om 10:17

Het gaat niet over potentie. Sommige mensen zouden zo'n artikel eens wat beter moeten lezen voordat ze oordelen.

Je moet het bekijken over de hele wedstrijd, waarin Babovic mij niet echt overtuigde.
Het is een prima jonge, met inderdaad geen 100 maar 110% inzet. Maar voetballend kan en moet hij echt beter kunnen.

oei oei oei was je Vlaar echt vergeten?? schijnbaar wel want je bent wel heel stil.. lekkere supporter ben jij

7 december 2009 om 17:41

Misschien wel omdat ik het onnodig vindt om hierover in discussie te gaan.
Vlaar was ik heus niet vergeten. Vlaar is een topspeler, een echte Feyenoorder en zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Dit artikel heb ik ook geschreven, omdat Babovic al meerdere malen aangaf Feyenoord een fantastische club te vinden. En toen hij zo opgetogen naar het legioen rende, schitterend.
Het feit dat jij zo'n reactie als deze post, geeft echter wel jouw niveau aan. Beetje triest.....
Ben je hier nou om een eerlijke reactie te geven, of om een beetje stoer te doen en mensen te dissen?

7 december 2009 om 18:33

Wanneer schrijf jij dan een verhaal over iemand van jou club of wat dan ook? En als hij niet over vlaar praat betekent dat, dat hij hem is vergeten? Dan is hij ook tomasson vergeten? Het gaat hier over Babovic en dan hoeft hij geen andere spelers te noemen omdat iedereen weet dat die spelers voor het publiek en de club spelen en niet voor hun zelf.

7 december 2009 om 18:37

joepiedepoepie juist omdat ik geen zin heb in die gezeik schrijf ik niet en hoe kan tommie nou de held worden als ie dat al was en over max 1,5 jaar weg is (oeps) en denk jij nou echt (wat schattig trouwens) dat alle spelers voor het publiek en de club spelen en niet voor hunzelf??? wake-up call dit is 2009 clubliefde bestaat amper nog

7 december 2009 om 18:22

Over het stuk zelf: zelf vind ik het ook ietwat opportunistisch, maar omdat de schrijver het wel zeer gepassioneerd geschreven heeft wel 4 sterren. Je schrijfstijl is zeer prettig, het leest vlot. Babovic zelf heeft al tig keer aangegeven ook volgend seizoen voor Feyenoord uit te willen komen, dus wat dat betreft zit het wel goed. Toch kijk ik liever even de kat uit de boom, want wat zal hij doen als hij een goed seizoen speelt en een topclub in het buitenland staat met een grote zak geld klaar? Pas als hij dan zegt te willen blijven, is het een echte clubman.

Ik vind het een mooi artikel die jongen sprak mij ook gelijk aan! Aan zen instelling ligt het in ieder geval niet! Nog iets fysieker ontwikkelen en de rest doet Been wel :D

Redelijk stukje, qua inhoud erg zwak.. Omdat ie uitbundig juicht is het een feyenoord speler?? tja ...gaat wel erg makkelijk in Rotterdam..
Speelt redelijk maar erg overdreven dit stuk.

7 december 2009 om 19:13

Het is maar hoe je het interpreteert
Ik zeg nergens letterlijk, Hij juicht uitbundig en is daarom een Feyenoord-speler. Hij speelt gewoon vol passie. Een speler die Feyenoord altijd wel had, maar nu gewoon even miste.
Dat juichen van hem geeft gewoon aan, hoe blij hij was met die goal en toen hij zo voor het legioen stond te juichen, dat deed me gewoon denken aan de periode van Kuyt. Sinds hij weg is, was er eigenlijk geen speler meer die zo dicht bij het publiek stond. Babovic KAN dat worden.

Leuk stukje .
Heb dezelfde mening, en ben ook al een tijdje fan van deze jongen .
Hopelijk blinkt hij nog meer uit ..

Missschien kwam dat ook wel, omdat het Feyenoord-tenue zo goed bij hem past.
haha grappig stukje

Complimenten

Leuk geschreven stuk! Je kunt zo lezen dat je een echte Feyenoord supporter bent! Misschien zijn je lofuitingen over Babovic wat overdreven maar dat prikkelt de lezer (mij in ieder geval) wel. Ik weet niet of hij het gaat maken maar passie en inzet heeft hij zeker. 4* !

n ou ik vind dit ene hele goede column en ik gefe je wle gelijk dat gevoel ha dik ook na die goal van Babo maar hij mag he tnog ene paar keren laten zien...zoals hij zelf realistisch toegaf...

er is wel 1 punt..ik vind niet dat je zo over V.bronckhorst moet praten als er 1 speler is die Feyenoord qua uitstraling en ervaring kan vertegenwoordigen is het GIO wel..true hij speelt niet zn beste seizoen tot nu toe maar hij kon nog naar tallllloze europese clubs toen hij naar Feyenoord terug besloot te komen...

alsnog...5 sterren

Ik ben geen Feyenoord fan maar wat vind ik dit een mooie speler, al sinds de wedstrijd van tegen (jaja) den Bosch. Daarna heb 'k hem gezien tegen Ajax (waar ik de rode kaart misschien wel terecht vond, maar dan had hij Suárez ook rood moeten geven en niet de een wel en de ander niet) en ik was erg onder de indruk, ik hoop voor jullie dat jullie hem definitief weten te contracteren.

Mooie column, leuke schrijfstijl! Ga zo door, 5 sterren!

Wel grappig en ook wel redelijk goed geschreven.
Toch ben ik het lang niet altijd met je eens.

Leuk artikel om te lezen. Maar vind het al wel erg vroeg om dit te zeggen.

Off : Onze andere vriend uit servie ignatovic krijg vanavond met Jong feyenoord een rode kaart omdat hij een kopstoot gaf. Lijkt me nu toch al wel duidelijk dat we hem volgend jaar niet terug zien.

We weten nog niet of Babovic een topper wordt in de Kuip, we weten niet of hij de sterren van de hemel gaat spelen. Wat we wel weten is dat hij altijd zal blijven lopen, evenals onze nieuwste held Kuyt. Misschien is het voetballend niet altijd even goed wat hij laat zien, maar die passie... Dat is waarom hij een held kan worden. Gyan was ook nooit de beste speler, maar gaf zich wel altijd 100% voor de club, vandaar dat hij een held is geworden. Babovic heeft alles in huis om ook zo'n Feyenoord-held te worden, ik denk echter dat dat iets is wat slechts door Feyenoord-supporters in hart en nieren kan worden begrepen.

Ik ben het met je eens en het stuk is erg mooi geschreven. 5 sterren van mijn persoontje.

Wat een mooi stukje.

Ik ben het helemaal met je eens, alleen ik had het nooit zo mooi kunnen verwoorden.

Mijn complimenten.

mooi stuk

en over babovic topper is dat hij komt er wel

Stéééfan Babovic
Stéééfan Babovic
Door z'n pa gehaald
Door z'n pa betaald
Stéééfan Babovic

Die gaat het helemaal maken. Feyenoord gaat gewoon volgend jaar op z'n minst Europa League spelen. Ik ben ervan overtuigd dat tegen de Friezen komende zaterdag Babovic een draak van een wedstrijd zal spelen, hij heeft nu vertrouwen.

Darley
Fernandez
Vlaar
Bahia
Gio
Fer
Babovic
De Guzman
Wijnaldum
Tomasson
Cissé

feyenoord heeft nu echt een schitterend elftal met makaay - tomasson en babovic goed stuk trouwens,.

v.dijk/darle
leerdam
vlaar
bahia
gio
landzaat
babovic
fer
tomasson
makaay
wijnaldum

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2213
B. LinssenAanvaller206
L. SinisterraAanvaller102
J. BijlowKeeper70
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren