Giovinco, de verwaarloosde diamant

Woensdag, 28 oktober 2009 om 15:52 door Sa2Juve

Sebastian Giovinco, een speler met enorm veel kwaliteiten. Volgens vele Italiaanse voetbalkenners zou hij de allergrootste voetballer uit de Italiaanse voetbalgeschiedenis worden. Sterker nog, hou zou grootheden zoals Maradona en Pelle overtregen met zijn speelstijl en techniek. Op het tornooi van Toulon, waar Messi enkele jaren geleden werd ontdekt, was Giovinco de ster en won hij het toernooi met Italie.

Hedendaags wordt hij vergeleken met de diamant van Barcelona, genaamd Lionel Messi. Niet alleen qua techniek, trap en snelheid maar ook door zijn postuur. Giovinco is een Italiaans toptalent van 1.64m en 59 kg maar Messi bewijst dat in het voetbal het postuur niets uitmaakt. Giovinco wordt niet graag met Messi vergeleken maar liever met een Alex Del Piero, omdat hij zijn opvolger wordt bij Juventus. Bij de jeugd blonk hij uit en speelde hij iedere tegenstander van het kastje naar de muur. Hij had geen concurrentie, en werd verkozen tot de beste speler van het jaar. Zijn debuut bij de grote volgde al snel in het seizoen 2006-2007. Bij zijn eerste wedstrijd liet hij zijn talent zien en gaf hij zijn visitiekaartje af door de verdediging belachlijk te maken waardoor Trezeguet op een simpele manier de winning goal maakte.

In het seizoen 2007-2008 werd het jonge talent uitgeleend aan Empoli. Hoewel hij aanvankelijk niet meteen het vertrouwen kreeg, bleek de jonge Giovinco al snel de belangrijkste speler in de formatie van Luigi Cagni. In de wedstrijd tegen As Roma was hij de wedstrijdwinnaar door in de 93ste minuut een vrije trap te scoren vanop zo'n 25m. Hij krulde de bal prachtig over de muur en over keeper Doni. Volgens de Empoli-coach was er een nieuwe wereldspeler geboren. In het seizoen 2008-2009 keerde hij terug naar zijn grote liefde, Juventus. Hij had enorm veel concurrentie met spelers zoals Del Piero, Nedved, Camoranesi en Amauri maar hij wou de uitdaging niet uit de weg gaan. Jammer genoeg kreeg hij maar geringe speelminuten waardoor hij zijn talent niet kon tonen aan de buitenwereld.

Zijn opvallendste wedstrijd was volgens Italiaanse voetbalkenners die tegen Chelsea in Turijn. Juventus had de hele wedstrijd moeilijkheden met het spel van Chelsea tot Giovinco het veld betrad. Spelers zoals Ballack, Essien en Alex hadden het moeilijk met het goudhaantje. Hij maakte schitterende acties en was een ware plaag voor het team van Chelsea. Jammer genoeg voor Juventus werd hij te laat ingebracht waardoor hij het verschil niet kon maken in doelpunten. Na de wedstrijd werd er vol lof gesproken over hem, door zowel vriend als vijand. Zo zou Giovinco volgens Dino Zoff groter worden dan zijn held, voorbeeld en voorganger Del Piero. Er werd gevreesd dat Giovinco een type Cassano zou worden, iemand met veel voetbkwaliteiten maar wild, mentaal erg slecht en bovendien iemand die steeds ruzie had met zijn coach, ploeggenoten en scheidsrechters.

Gelukkig voor de voetbalwereld oogt Giovinco heel anders. Zo is hij rustig, vol zelfvertrouwen, maar ook bescheidenheid waardoor hij een prachtige voetballer is. Hij heeft ontzaggelijk veel respect en bewondering voor alle nummer 10’s die hem voorgingen bij Juventus en is hij iemand met enorm veel ambitie's: Zo droomt hij ervan om wereldkampioen te worden met Italie, de champions league te winnen en de gouden bal te winnen. Het seizoen 2009-2010 moest het seizoen van Giovinco worden maar dit draait tot nu toe heel anders uit. Zo werd Diego Ribas De Cunha gehaald van Werder Bremen. Iedereen dacht dat Juventus in een 4231 system zou spelen waardoor Diego en Giovinco een dodelijk duo zouden vormen achter een spits. Dit draaide helaas anders uit en Giovinco werd verbannen naar de bank. In het hedendaags voetbal noemt men dit misbruik van talent want een Juventus met Giovinco op het veld is veel gevaarlijker.

Teams zoals Arsenal zijn liefhebbers van hem maar ondanks zijn geringe speeltijd blijft hij Juventus trouw. Hij wil de absolute opvolger worden van Del Piero maar zal hij dat wel worden? Misschien worden er wel nieuwe spelers gekocht waardoor hij weer op de bank beland? Kortom het is een schande dat een speler met zijn kwaliteiten amper in de basis verschijnt. Giovinco is een ruwe diamant, hij moet alleen nog geslepen worden..

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 41 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door Ahmed-93)

Mooi artikel.

ik heb een aantal filmpjes gezien en hij kan echt geweldig goed voetballen.
maar zo gaat dat in Italie, ze kiezen louter voor ervaren spelers.

Ik weet dat jij een enorme Giovinco fan bent.. maar ik heb ook veel drama wedstrijden van hem gezien. Btw Messi is niet ontdekt op het toernooi van Toulon! Bij mijn weten was Messi bij het jeugd wk in ned als wissel voor het eerst bij het Arg. jeugdelftal. Tijdens het toernooi heeft hij zich in de basis gespeeld en in de finale was hij de man of the Match.
ik ben het wel met je eens dat Juve veel beter met Giovinco en Diego moet gaan spelen om 1 van hun houterige spitsen. Dat zou de voorspelbaarheid van de Juve aanvallen verbeteren. Ik hoop met je mee dat zijn talent niet verguisd wordt door kortzichtig juve beleid.

28 oktober 2009 om 22:50

Messi kwam wel meteen al binnen daar als de grote ster meen ik.
volgens mij was hij licht geblesseerd in het begin, maar dat weet ik niet zeker.
ik weet nog wel dat hij toen nederlandse drop enzo te eten kreeg en een heel bescheiden mannetje was. Van wat ik nu van hem zie echt een wereld van verschil, en in mijn ogen niet een positief iets. Al kan die meesterlijk goed voetballen.

Ik weet dat jij een enorme Giovinco fan bent.. maar ik heb ook veel drama wedstrijden van hem gezien. Btw Messi is niet ontdekt op het toernooi van Toulon! Bij mijn weten was Messi bij het jeugd wk in ned als wissel voor het eerst bij het Arg. jeugdelftal. Tijdens het toernooi heeft hij zich in de basis gespeeld en in de finale was hij de man of the Match.
ik ben het wel met je eens dat Juve veel beter met Giovinco en Diego moet gaan spelen om 1 van hun houterige spitsen. Dat zou de voorspelbaarheid van de Juve aanvallen verbeteren. Ik hoop met je mee dat zijn talent niet verguisd wordt door kortzichtig juve beleid.

Prachtig artikel

vind het eveneens een grote schande dat onze ciro ferrare hem niet gebruikt nu del piero een tijdje afwezig was. Ik hoop dat Giovinco snel speelkansen krijgt want zoals vermeld in het artikel was het een waar genot om hem bezig te zien tegen al die bijeengekochte sterren van chelsea. Hij wordt een hele grote : misschien zelfs groter dan zidane die ook is opengebloeid bij Juventus. Forza Juvé en forza giovinco

Ik weet dat Seba niet weg wil maar als hij ook onder Ciro geen echte kansen krijgt moet hij het toch echt elders in Italie proberen. Hij moet echt snel regelmatig aan spelen toekomen.

Dit is het grootste probleem van de Italiaanse competitie, er breekt veel te weinig talent door. Italiaanse trainers zijn te bang om een jongen als Giovinco een seizoen op nummer 10 te zetten. Ik zou het wel weten met deze geweldige voetballer.

tegen sampdoria in de basis dus misschien gaat het de goede kant op

Giovinco is een ruwe diamant, hij moet alleen nog geslepen worden..

hij is al geslepen, hij schijnt alleen nog niet

mooie stuk, over 1 van de grootste talenten van nu. Enorm zonde dat deze speler geen basisplaats krijgt, maar dat heb je met Italiaanse ploegen: hebben liever een vertrouwde en ervaren speler dan een risicovolle jonge speler. Want wat ik nog mis bij Giovinco maar ook bij Pato en bijvoorbeeld Balotelli: ze missen concistentie.

29 oktober 2009 om 03:09

Pato veruit het verst van die 3. Speelt ook veel meer wedstrijden dan de andere 2, daar heeft het natuurlijk ook mee te maken.

4 november 2009 om 18:54

Als een Milan fan begrijp ik wel dat je Pato beter vind als Giovinco.
zal Pato bassis speler zijn bij Juve ?
echt niet!
milan heeft geen goede aanvallers daarom speelt hij bijna elke week.
bij Juve heb je een brede keuze uit allemaal aanvallers die kunnen scoren.
daarom krijg hij weinig kans.
als deze goede jongen een jaar of 2 geduld heeft staat hem een hele mooie toekomst te wachten want niet iedereen kan Del Piero vervangen.

in mijn ogen de talent van het moment mijn reden zijn heel duidelijk
- hij is technisch
- hij is snel
- hij heeft aardige trap

sebastian Giovinco

31 oktober 2009 om 21:12

@ Sa2sa

slim om aandacht te vragen voor Giovinco. Als er een talent is die een column verdiend, dan is het Giovinco wel!

die jongen is de grootste Italiaanse talent en 1 van de aller grootste talenten uit Europa!

wat betreft het nemen van vrije trappen heeft Giovinco spelers als Messi, Cesc en Kaka ingehaald.

De opvolger van Del Piero? Del Piero is een spits en Giovinco is een echte nummer 10.

voor de rest ben ik het eens met je, hij verdient meer kansen dat hij nu krijgt.

mooi stukje, blijf zo verder gaan .

29 oktober 2009 om 02:13

Giovinco speelde in de Primavera altijd op de positie van second striker. Ook in het eerste heeft hij al enkele wedstrijden op deze positie gespeeld. In de toekomst wordt hij ook gezien als de opvolger van Del Piero. Tegen Sampdoria was de groeibriljant in ieder geval werkelijk fenomenaal.

Talent die zeker meer speeltijd verdient. Heb hem 3 of 4 keer zien spelen maar die jongen kan zeker een balletje trappen.

Hij heeft 't bewezen hoor. Zonder te scoren man van de wedstrijd tegen Samp!

Heb de Italia-jas van Giovinco gekregen bij de wedstrijd Nederland B - Jong Italie !
maar is inderdaad waar dat hij meer zou moeten spelen, vind het echt een zeer goede speler maar jammer dat hij zo weinig minuten maakt. Tegen Sampdoria speelde hij een goede partij dus wie weet zal hij dit weekend weer minuten maken?

Goed artikel , wat was deze man goed tegen Chelsea vorig jaar.
toen hij erin kwam werd het echt nog best spannend.
gelukkig voor mij had Chiellini toen al een rode kaart gekregen.
ik vind dit echt een prachtige speler met veel kwaliteiten die heerlijk makkelijk draait en dus erg bewegelijk is.
een goede column , het valt mij inderdaad op dat hij nog niet echt doorgebroken is naar de absolute top.
tegen Chelsea was hij zo goed.

Mooi beschreven.

in dit artikel wordt maar weer eens benadrukt, dat spelers op jonge leeftijd in italie weinig kans maken tegenover de oude garde.
erg zonde.
hopelijk vertrekt hij optijd of breekt hij optijd door, anders blijft het bij dit ene mooi geschreven artikel over hem.

echt schitterend gechreven van jou verdiend dus een 5op5 en heb giovinco nog niet zoveel zien spelen maar de matchen die ik hem heb zien spelen was ik zeer positief over dus ik volg je helemaal in jou mening en hopenlijk krijgt hij binnenkort de kans om te schitteren

echt schitterend gechreven van jou verdiend dus een 5op5 en heb giovinco nog niet zoveel zien spelen maar de matchen die ik hem heb zien spelen was ik zeer positief over dus ik volg je helemaal in jou mening en hopenlijk krijgt hij binnenkort de kans om te schitteren

Top speler, ik hoop echt wanneer Alex stopt over een paar dat hij hem al kan overnemen kwa kwaliteit. Talentvolle jongen, die in mijn ogen echt de absolute top kan behalen .

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren