Ajax zegt 'nee' tegen miljoenen voor Huntelaar

Dinsdag, 2 september 2008 om 08:06 • Laatste update: 08:24

Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt heeft Ajax nog twee topbiedingen op Klaas-Jan Huntelaar afgeslagen. Volgens AD/Sportwereld klopten twee clubs uit de Europese subtop maandag aan bij technisch manager Danny Blind. Eén van de clubs was zelfs bereid om bijna veertig miljoen euro over te maken.

"Ik heb de clubs nog doorverwezen naar Ajax, in het besef dat het redelijkerwijs te laat was om hier nog iets mee te kunnen", laat Arnold Oosterveer, zaakwaarnemer van de Oranje-international, optekenen. "Ajax is daar duidelijk over geweest. Het is wel ongelooflijk dat je hier op de valreep nog mee wordt geconfronteerd."

"Een dag voor de transferdeadline zo'n belangrijke speler verkopen, kan gewoon niet', legde Blind eerder deze week al uit. "Voor iedereen die we willen terughalen, moeten we de hoofdprijs betalen. We hebben dan ook afgesproken nergens meer op te reageren." Clubs die op de valreep bij Ajax aanklopten om Huntelaar te kopen, konden zich de moeite besparen, maar dit bleek gericht aan dovemansoren.

In de loop van de dag meldden maandag twee clubs uit de subtop van Europa zich in de ArenA. "Wij stonden ook versteld", vertelt Blind. "Een last-minute transfer van Huntelaar is voor ons onbespreekbaar gebleven. Dat hadden we donderdag na een laatste intern beraad al definitief bepaald en die twee clubs hebben dat te horen gekregen. Zelfs aan een recordbedrag op zo’n laatste dag heb je als club niets, want je kunt zelf geen vervanger meer halen. Overigens ging het dus om telefonisch gemelde interesse. Je had moeten afwachten of een bod ook op papier was waargemaakt."

Naar verluidt had Real Madrid eerder deze zomer 25 miljoen euro over voor Huntelaar, die de laatste drie seizoenen clubtopscorer was van de Amsterdammers. De spits staat nog tot medio 2010 onder contract bij Ajax, dat onlangs tevergeefs heeft geprobeerd de 25-jarige international een nieuwe verbintenis te laten ondertekenen.

Voor Huntelaar kon Ajax deze zomer vragen wat het wilde. De Drempter aanvaller heeft geen gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. In principe blijft hij nu minimaal een half jaar, totdat de transfermarkt in januari weer één maand opengaat. Naast Real hadden ook clubs als Arsenal, Manchester United en Valencia interesse in Huntelaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

244 reacties

Ze hebben dus geleerd van de fouten uit het verleden (zie sneijder), maar of ze kampioen worden weet ik niet, ik bang van niet !

2 september 2008 om 09:37

In de winterstop zal wel een bod komen van 25 miljoen. En als Ajax dan geen uitzicht meer heeft op het kampioenschap is Huntelaar vertrokken. Toch wel vreemd dat Huntelaar nog nooit kampioen van Nederland is geweest, hij maakt 30 goals per jaar, maar zijn team presteert niet, dat geeft je toch te denken.....

2 september 2008 om 18:52

waarom 25 miljoen ? als er gisteravond 38,7 miljoen is geboden ?

2 september 2008 om 19:58

dom
40 miljoen voor huntelaar hadden ze moeten doen
ze hebben nog wel backups die bijna even goed zijn

2 september 2008 om 10:38

als ik de verschillende berichten zo lees, krijg ik de indruk dat de club die een groot bedrag voor huntelaar geboden heeft niet behoort tot de clubs waarvoor huntelaar zelf ajax in wil ruilen. huntelaar en oosterveer zijn zeer terughoudend geweest over de aanbiedingen die deze zomer gekomen zijn - en ik lees nu dat oosterveer zelf zegt dat het bod van gisteren inderdaad buitensporig hoog lag. in mijn ogen is hij te oost-hollands-nuchter om hierover een sprookje de wereld in te sturen. al kan het ook een uitgekookte zakelijke zet zijn (want met een bod van 40 miljoen op zak onderhandel je in de winterstop toch iets makkelijker over een hoge prijs dan met een bod van 20 miljoen op zak). voor ajax (blind en van basten) zou het ook wel erg pijnlijk zijn geweest als ze hem na alle grootspraak alsnog vannacht verkocht hadden.

er zijn heel veel mensen die twijfelen aan de kwaliteiten van huntelaar. dit zijn voornamelijk psv-, feyenoord- en andere niet ajax supporters. die twijfel is in zo verre gegrond dat hij tot deze zomer inderdaad nog niet in de basis van oranje stond en omdat hij met ajax nog nauwelijks de kans heeft gehad om europees te spelen. waar zij graag hun ogen voor sluiten is dat hij zijn voornaamste taak (scoren) buitengewoon goed heeft uitgevoerd. ajax werd geen kampioen dankzij de verdediging. het is echter helder dat huntelaar zijn aandeel meer dan voldoende heeft uitgevoerd.

ik blijf het raar vinden om iemand te beoordelen op wat hij niet heeft kunnen laten zien. als iemand zijn werkzaamheden prima uitvoert is het logischer om er juist vanuit te gaan dat hij wel een hoger niveau aan kan.

degenen die dichter bij huntelaar staan zijn zonder uitzondering overtuigd van zijn buitengewone talent. zo hoorde ik net nog een kort gesprek op radio 1 met david endt die benadrukte hoe ongelofelijk leergierig huntelaar is en zijn vertrouwen uitsprak in het slagen van huntelaar bij welke club dan ook. dit zegt mij meer dan de mening van een aantal mensen die iets tegen ajax hebben. voor hen is het slechte nieuws overigens dat ze het de komende 8 jaar met huntelaar in oranje zullen moeten doen.

2 september 2008 om 11:12

Voornamelijk Psv supporters die twijfelen aan de kwaliteiten van Huntelaar ? Hij komt uit onze jeugd! Psv heeft zijn kwaliteiten te laat ingezien omdat hij ( zelfs in Hiddinks ogen ) nog te fragiel was om in het eerse mee te draaien. Heerlijke no noncence spits die elk jaar top draait, wat is daar te twijfelen aan ?
Goede zaak van Ajax dat ze Huntelaar niet hebben laten gaan naar een subtopper al was Huntelaar zelf toch niet accoord gegaan. Heeft heel duidelijk gesteld dat hij alleen vertrekt naar een topclub en pas na dit seizoen. Dus al had Danny ja gezegd was het feestje toch niet door gegaan..

2 september 2008 om 11:27

Ja ik twijfel nog steeds. In de Nederlandse competitie is er natuurlijk geen discussie mogelijk. Hij schopt ze er inderdaad vrij makkelijk in tegen Nec, de Graafschap en Fc Zwolle. In de grote wedstrijden heeft hij het echter vrijwel nooit laten zien. Ik ben daarom ook heel benieuwd hoe hij zal presteren bij een topclub.

2 september 2008 om 11:52

Ik ben zeer onder de indruk van Kjh maar wat jij hier schetst klopt ook niet. Hij heeft de afgelopen 2 jaar in de voorronde Cl kunnen laten zien dat hij ook internationaal goed is. Dat heeft hij toen niet gedaan in tegendeel zelfs hij miste in die wedstrijden de mooiste kansen en zelfs een strafschop. Dus je kan niet helemaal zeggen dat hij de kans niet heeft gehad want die heeft hij wel en toen heeft hij gefaald. Van Kezman werd ook gedacht dat hij ook internationaal een grote spits zou worden en heeft dat ook niet waar kunnen maken. Misschien geldt dat ook wel voor Kjh. Maar ik vind ook wel dat hem wat meer tijd gegeven mag worden en dan zullen we het allemaal zien.

2 september 2008 om 12:13

Clvoorpsv:

Dus jij schaart duidelijk Feyenoord - Ajax niet onder de grote wedstrijden, tegen de Rotterdammers heeft hij een gewelidg moyenne...

2 september 2008 om 15:26

Ook ik twijfel nog steeds of het wel een topspeler is, maar als er bijna 40 miljoen is geboden dan mocht hij direct gaan, dan maar een paar maanden met een andere spits, maar in de winterstop zullen ze nooit weer zo'n bod krijgen.
In het buitenland gelden andere wetten dan hier in Nederland en daarom zie ik Klaas Jan ook niet slagen in Oranje en bij een eventuele buitenlandse subtopper, de topclubs zijn te zwaar voor hem en zijn niet meevoetballende kwaliteiten zullen hem doen laten belanden op de bank of tribune.
40 Miljoen, stom om hem te behouden, kampioenschap mag wat kosten en tegen iedere prijs.......stom, stom, stom.

2 september 2008 om 15:28

@ murki.

Waar stond Feyenoord de laatste jaren...., subtop van Nederland......
Nee, Klaas Jan is geen grootse topspits, mag de veters van Ruud nog geen eens strikken....

2 september 2008 om 15:37

Ik ben Psv supporter en ik twijfel geen moment aan Huntelaar zijn kwaliteiten. Je kant niet 2/3 seizoenen meer dan 25x scoren en dan niet goed zijn. Ik denk dat Huntelaar er echt nog wel komt en ik heb er ook alle vetrouwen in dat hij het gaat maken bij Oranje. Maar het jammere is dat Huntelaar zijn kwaliteiten nooit op een echt hoog podium (cl, Ek, Wk), dit komt omdat hij er nooit de kans voor heeft gekregen, bij Oranje had hij Ruud voor zich en Ajax haalt al 3x achter elkaar geen Cl. Ik denk dus dat mensen daardoor twijfelen aan de kwaliteiten van Huntelaar.

On: Goede actie van Ajax om Huntelaar niet te laten gaan, ze gaan hem zeker nodig hebben dit seizoen. Ik denk alleen dat de achilles hiel nog steeds in de verdediging zit bij Ajax.

2 september 2008 om 16:10

Ik kan me herrineren dat Huntelaar tegen Inter er ook 1 maakte bij zijn champions league debuut, dat hij tegen Arsenal op het At ook scoorde, en ook meerdere malen tegen Psv trefzeker was.
Maar dan kan je natuurlijk zeggen dat Inter toen niet goed speelde, Arsenal ook niet want het was de voorbereiding, en Psv hoefde niet zo nodig te winnen van Ajax dus lieten ze Klaas scoren tegen zijn oude club.. makes sence..

2 september 2008 om 17:04

misschien ben jij een uitzondering maar als je hier vaker komt en de reacties op artikelen over huntelaar leest weet je dat het vaak wel psv supporters zijn.

2 september 2008 om 17:23

@cdvoorpsv: Tegen Nec scoort hij juist bijzonder weinig, net als alle andere centrumspitsen in Nederland.

2 september 2008 om 17:54

@ manosdedios,,
Eindelijk eens die weet hoe het in elkaar zit!
Je hebt groot gelijk!

2 september 2008 om 18:16

Ik snap niet dan mensen zo koppig zijn dat ze niet toe willen geven dat Huntelaar een topspits is. Veel niet-ajacieden twijfelen aan zijn kwaliteiten maar ondertussen scoort hij elk seizoen 30 goals, veel beter kan het niet. En geen enkele club betaald bijna 40m voor een speler die niet top is. Ik vind Huntelaar met enige afstand de beste speler die rondloopt in de eredivisie.

2 september 2008 om 20:06

Hier kan ik het wel mee eens zijn. Zijn goal tegen Inter in de cl seizoen 2005-2006 niet mee gerekend. Huntelaar is fantastisch maar ik denk dat hij zich eerst moet laten zien bij Oranje tegen Italiaanse en Engelse verdedigers ofzo. Het zou namelijk doodzonde zijn als hij de overstap maakt, om vervolgens te falen.

2 september 2008 om 21:16

Ik snap deze discussie echt nooit over Kjh. Voetballend vind ik Kjh beter dan Ruud van Nistelrooy. Die kaatst heel veel ballen nog verkeerd en wil soms met zn rug naar de goal zomaar op goal schieten, maar is wel een echte afmaker(net als Huntelaar). en Huntelaar heeft laten zien in wedstrijden dat hij wel degelijk mee kan voetballen, daar is hij, vind ik, veel beter in geworden het laatste jaar... Hij geeft ook gewoon assists op andere en is ook handig met een balletje doorspelen, desnoods via een lobje over iemand zijn been. Maarja dat is wat ik vind, ik respecteer jullie mening, alleen heb het idee dat sommige mensen gewoon Willen dat hij niet goed genoeg is, omdat hij bij Ajax speelt.

2 september 2008 om 23:40

Toen v Nistelrooy naar Man United ging had hij ook nog bijna geen internationale ervaring. Hij bewandelde dezelfde weg als Huntelaar. Sterker nog, hij scoorde veel minder voordat hij bij Psv belande. Nu doet Huntelaar het in alle opzichten beter en iedereen blijft maar "twijfelen". Daarnaast was Ruud nog eens langdurig geblesseerd voordat hij toch nog gekocht werd. Waarom is iedereen dan zo skeptisch over Huntelaar, het is echt ongelofelijk. Hij is gewoon een verschrikkelijk goede afmaker die afhankelijk is van zijn aanvoer. Daar zal hij bij een grote club geen problemen mee hebben en dus zal hij het gewoon goed doen.

40 miljoen deed ik toch wel, bij ajax hebben ze spitsen genoeg

2 september 2008 om 08:10

Ik weet het niet hoor. Huntelaar maakt (waarschijnlijk) dit seizoen ook weer heel wat doelpunten, dat kan Ajax goed gebruiken.
En wat heb je aan 40 miljoen als je er een aardige tijd niks mee kan?

2 september 2008 om 08:50

40 miljoen is misschien wel veel maar welke spits moeten ze daan terug kopen? ze hebben er gewoon niets aan op dit moment. en trouwens, als ze een dure spits kopen, moet die natuurlijk ook veel salaris krijgen. dat is dus voor een nederlandse club onmogelijk!

2 september 2008 om 09:40

Voor 40 miljoen kun je 4 goede verdedigers kopen! 10 miljoen per stuk!

2 september 2008 om 10:06

Cvitanich in de spits opstellen. Is kopsterk en kan goed scoren en meevoetballen.

Voor 40 miljoen hadden we hem beter kunnen laten gaan, was het team waarschijnlijk ook beter gaan voetballen.

2 september 2008 om 10:12

dan hadden ze meteen een miljoenenbod op Dembele moeten doen, daar was Ajax echt beter van geworden! Vind ik echt een spits die je spelers beter laat spelen.. Had Ajax echt zijn gewenste spel kunnen spelen, nu gaat er toch veel naar de targetman!

2 september 2008 om 11:10

Dembele is een hele goede voetballer maar geen doelpuntenmachine zoals huntelaar. Als ze huntelaar hadden laten gaan lever je 33 doelpunten en +-15 assist in en dat kun je niet makkelijk opvangen.

2 september 2008 om 11:33

@floor23 dat klopt ook, maar ajax kan wel zijn gewenste spel spelen, met dembele heb je echt voetbal, huntelaar wil nog wel eens het spelletje stil leggen, en suarez sulejmani met daar achter dembele kan ook goed werken lijkt me..

Kennelijk staat het er bij Ajax financieel goed voor als ze zo'n mooi bod zo makkelijk kunnen afslaan! Dat is een goed teken!

2 september 2008 om 08:16

Ik vind het mooi dat een Nederlandse club zon mega bod zowiezo af wil/kan slaan.

2 september 2008 om 09:20

Mwuaahh denk ook dat je naar de sportieve aspecten van Ajax moet kijken.. Kwalificatie Cl is ongeveer 10 miljoen. Kampioenschap en alle andere inkomsten ook ongeveer.. Volgend jaar een verkoop van Huntelaar laten we dan zeggen van 25 miljoen.. Heb je zelfs 5 miljoen winst en nog eens kunnen genieten.

2 september 2008 om 09:58

Deze reactie had ik verwacht als ze na de opening van het seizoen een glorieuze overwinning hadden behaald. Nu is ie een beetje over the top nadat ze van het nietige Willem Ii geen deuk in een pakje boter hebben geschopt. Dat kampioenschap daar zou ik maar niet te veel op rekenen.

2 september 2008 om 11:12

Nee deze reactie is lekker objectief wou je zeggen, elk team heeft wel eens een slechte wedstrijd, en dat het nou toevallig de eerste wedstrijd is waardoor we eventjes in het rechterrijtje staan, so what... het basiselftal had nog maar 2 dagen samen getraind, daar hebben ze nu 2 weken de tijd voor... dan spelen we thuis tegen roda, zullen we zien wat dat word.. als we dan weer roemloos ten onder gaan dan kun je eens beginnen over kansloos voor het kampioenschap. Maar om na 1 wedstrijd te zeggen dat ze ineens niet meer kampioen kunnen worden gaat wel heel ver hoor als ze eerst nog grote kanshebber waren.

2 september 2008 om 11:47

Helaas zitten er interlands tussen, dus nog steeds zal er weinig teamwork inzitten. Maar met wat extra strijd ben je al 2x zo goed als afgelopen zaterdag. En dat teamwork komt ook nog wel, ooit.

Als Henry toen die naar barcelona ging 23 miljoen koste klopt er iets niet dat ze voor Huntelaar 40mil biede

2 september 2008 om 08:15

Henry is een stuk ouder en daar vang je dus ook automatisch minder voor. Bovendien was Arsenal wel toe aan een vertrek van Henry.

Huntelaar is nog niet zo oud en er zit nog veel rek in. Logisch dus dat er meer voor hem geboden word.

Al zijn het natuurlijk wel achterlijke bedragen, maar we weten inmiddels dat het alleen maar erger word.

2 september 2008 om 09:36

Henry was in zn laatste contractjaar bij Arsenal dus dan krijg je niet meer de volle mep

2 september 2008 om 10:19

Ok Henry 23 miljoen, gaat nog 3 jaar mee op topniveau en zal dan niets meer of weinig opbrengen. Dat is dus 7.666.666,- per jaar.

Huntelaar 40 miljoen, gaat nog 7 jaar mee op topniveau en zal tegen die tijd niets meer of weinig opbrengen. Dat is dus 5.714.285,- per jaar.

Kortom Huntelaar is relatief goedkoper dan Henry.

40miljoen had ik ook wel gedaan! Wat een geld, zoveel is die niet waard..
Waarschijnlijk heeft man city geprobeerd hem te halen!

2 september 2008 om 08:15

zal idd wel City geweest zijn .... die zullen over de komende jaren wel wat miljoenen uit moeten geven om echt goede spelers te halen... niet echt een illustere club om voor te spelen.....

2 september 2008 om 08:51

City europese subtop? Ze spelen geen europees en eindigen ieder jaar in de middenmoot...
Maar gezien het bedrag dat geboden is zal het inderdaad wel om City gaan (afgeleid van het bedrag dat voor Robinho is overgemaakt). Overigens wil Huntelaar zelf ook niet naar een europese subtopper.

2 september 2008 om 10:22

Financieel gezien krijgt Ajax nooit meer zo'n aanbieding aangezien Huntelaar waarschijnlijk aan het eind van dit seizoen zal verkassen met slechts een 1-jarig contract af te kopen, regio 10-15 miljoen maximaal. Het blijft een gok, maar succes is nu iig verplicht voor de hoofdstedelingen.

2 september 2008 om 11:18

Nouja gok, ze weten donders goed dat ze ongelofelijk veel gezeik hadden gekregen als Huntelaar verkocht zou worden op de laatste transferdag. Whahaha weet je hoeveel woede je dan oproept, denk aan Sneijder..

2 september 2008 om 11:49

City speelt Uefa Cup!

2 september 2008 om 12:06

Oh ja wacht, na penalties en op basis van een Fair Play klassement. Maar dan nog, het is nu nog geen europese subtop.

2 september 2008 om 09:02

en dat andere bod is denk van de spurs geweest. berbatov is naar united verhuisd, en die hadden al eerder interesse.
Maar er wordt gezegd dat het om de subtop gaat van de spaanse en engelse competitie. dus misschien heeft Valencia nog een bod gedaan.

Gelukkig, eindelijk tonen ze eens daadkracht daar, goed van ze dat ze zelfs een bod van veertig miljoen euro naast zich neerleggen. Vraag ik me wel af wie die twee clubs uit de Europese subtop zouden kunnen zijn, die club die 40 miljoen wou bieden zou bijv zomaar eens Man City kunnen zijn ofzo..weet iemand hier meer over?

40 mjn. Daar had ik niet lang over getwijfeld. Geld is geld.

2 september 2008 om 09:30

Er is ook nog altijd een speler die er iets over te zeggen heeft. Huntelaar heeft aangegeven alleen naar de echte top te willen (man U, Rela Madrid etc.) Een subtopper uit de Europese toplanden is nooit een optie geweest.
Tevens kan Ajax dit niet maken t.o.v. de supporters. Ik begrijp de keuze van Ajax volkomen.

Heel eerlijk gezegd had ik bij die 40 miljoen gelijk ja gezegd! Van Basten kan ook zonder Kjh spelen! Dan moeten Suarez en Sulejmani naast elkaar spelen en daar achter Aissati bijv. Nu hebben ze dus hun speler weten te behouden maar ik denk niet dat er ooit nog een keer 40 miljoen voor hem word geboden!

2 september 2008 om 08:20

En waarom niet? Als hij er dit jaar weer 30-35 inschiet, vangen ze voglend jaar ook echt nog wel een flink bedrag hoor..

Ik denk dat man city geboden heeft op huntelaar en ajax niet akkoord ging, dat ze toen voor robinho gingen.. Want Man City zocht een echte spit\s dacht ik en er zit veel geld!

Ik vraag, me af, of dit slim is.
Als Huntelaar niet wil verlengen, loopt hij later ook de Arena uit, zonder iets opgeleverd te hebben.
Oh ja, een paar keer topscoorder, maar geen kampioen en al zeker niet iets gepresteerd te hebben Europees gezien.
Dus als dit waar is, dan had ik hem verkocht.
Met Huntelaar of zonder Huntelaar, heeft Ajax nog een goede kans op plaats 2, want kampioen, zie ik ze niet worden.

2 september 2008 om 10:49

Tuurlijk is het een gok maar je weet ook dat je dan 40 miljoen hebt en er 'misschien' niets meer voor terug kan kopen. Of als het wel lukt betaal je ook de hoofdprijs.

Daarnaast kan huntelaar dit jaar weer erg belangrijk worden waardoor je het geld ook wel weer terug kan verdienen. Want Ajax kan nog steeds kampioen worden dit jaar (ook na 1 verlies partij, geen enkel team wint alle wedstrijden!) en misschien speelt huntelaar straks in de Uefa cup wel helemaal geweldig en scoort hij erop los. Dan is hij volgend jaar echt nog wel 12-15 miljoen waard.

Heel goed gedaan.
Van de transfer van Sneijder hebben ze dus wel geleerd.
Ik ben echt heel blij dat ze Huntelaar hebben weten te houden, die hadden ze anders heel erg gemist!

Goed gedaan

ajax hoort kampioen te worden werd tijd, en ze hebben de beste selectie op papier!

2 september 2008 om 08:53

Dan moet je niet beginnen met een 2-1 nederlaag in Tilburg. Natuurlijk de competitie is nog jong maar Ajax heeft al opvolgers voor Huntelaar in huis. 40 miljoen is teveel als je kijkt naar wat er betaald voor spelers die zich al wel op een hoger niveau bewezen hebben (berbatov, Robinho). Ajax had hem moeten verkopen maar als het om City ging zal hij zelf niet gewild hebben (middenmoter).

2 september 2008 om 09:03

Hunteaar maakt Ajax geen kampioen. De verdediging zorgt er voor dat ze (weer) geen kampioen zullen worden. Ze hadden dus gewoon dat geld moeten pakken. Dom zeg......

Wat is heir nou goed aan? iedereen zegt goed gedaan maar krijgen ze ooit zo veel geld voor hem? Nee, ze hebben met civantisch ofzo een goede vervanger gehaald. Dus voor zo veel geld moet je hem echt wel weg doen. Ze hebben doelpunten zat in de ploeg en voor zo veel geld kun je een complete goede verdedeging neerzetten!rs ik had hem zeker verkocht en nog geprobeerd 1 verdediger te halen en dan in de winterstop je compleet versterken

2 september 2008 om 08:32

heb je zeker een punt idd, maar zoals Ajax zelf stelde houden ze het kapitaal op veld. Dat doen ze nu door huntelaar niet op de laatste dag te verkopen, anders hadden ze weliswaar 40 miljoen gehad maar dat zou niet direct op het veld staan.

Ze hadden hem wel kunnen verkopen voor 40 miljoen euro.. goed voor de kas etc, maar dat wil nog niet zeggen dat Huntelaar zelf naar die club wilt, als je goed las zag je dat het om de europese subtop ging, en Huntelaar wilt alleen maar naar de absolute top.. Dus dan was hij mischien alsnog niet gegaan

dus Huntelaar gaat in de winterstop weg voor circa 45 miljoen want wees eerlijk als er een club slecht draait als real madrid of manchester united dan word het voor ajax bijna een moeilijk verhaal mits ze nog steeds aanhaken bij psv wat ik natuurlijk hoop
maar eerlijker wijs weet ik dat nog zo net niet of er moet veel veranderen maar goed
dat is koffie dik kijken ik hoop het beste voor ajax maar mocht ajax 10 punten achter staan dan zou ik huntelaar verkopen en bouwen aan een nieuw ajax voor 2009-2010
want ajax moet ajax weer worden brutaal en met lef en veel jeugd daar is ajax groot meegeworden

Cvitanich + 40 miljoen, buiten dat Kjh het waarschijnlijk niet zou hebben zien zitten om voor Man City te tekenen, zou het geen slechte deal geweest zijn. Zijn vervangers staan al klaar en met het missen vand e Cl kun je die 40 mil goed gebruiken.

Tottenham verkocht Berbatov voor 40 mil. aan Manu

ben ik nou blind, of staan er geen clubs bij? wie wilde er nou 40mil geven voor huntelaar?

dit is volgens een grote leugen van Ajax Huntelaar is nooit 40 miljoen waar
die kerel heeft buiten de nederlandse compititie nog niks bewezen
dit is gewoon een fabeltje van ajax om de druk van het verlies vant week end af te leiden

2 september 2008 om 09:09

als het waar zou zijn wat jij zegt dan zou de druk nu alleen maar groter zijn, omdat ze met een spits van 40 miljoen nog steeds niet van Willem Ii kunnen winnen.

Af en toe snap ik de reacties van mensen hier niet helemaal. Nu durft Ajax na de transfers van Sneijder en Ibrahimivic een 'belachelijk' goed bod af te slaan. Ik zie dit namelijk wel positief. Als Ajax het geld nodig had, dn hadden ze het heus wel geaccepteerd. Dit is duidelijk een teken dat ze financieel goed zitten en ook nog aan het sportieve aspect denken i.p.v. het geld.

De club die 40 miljoen bood moet absoluut Tottenham zijn geweest. Zij trekken al lange tijd aan Huntelaar (gezien de gerichten). Berbatov is nu weggegaan voor 39 miljoen in de laatste uurtjes. Duidelijk dat zij die miljoenen geboden hebben.

40 miljoen voor Hunt is wat aan de hoge kant en dus geen enige reden voor twijfel volgens mij. Voor dat geld haal je genoeg terug om in de Nederlandse competitie doelpuntjes te maken. Niveau is helaas niet meer wat het geweest is.

moet toch haast wel tottenham en madrid zijn geweest die zo veel geboden hebben... zijn de enige 2 clubs die na gister een dikke portemonnee hebben.. 40 miljoen vind ik veel maar zou t ook afslaan, 1 je kan het niet gelijk uitgeven 2 huntelaar legt er 30 binnen 3 je hebt alleen cvitanich nog als echte spits, in de winterstop maar weer zien hoe ajax er sportief en financieel voor staat

2 september 2008 om 09:35

Madrid? Je bedoelt Real Madrid? Valt niet echt bepaald onder Europese subtop volgens mij.

40 miljoen is Huntelaar echt niet waard.
Ik had er een strik omheen gedaan.
En wil Huntelaar wel naar een Europes suptopper??
Dan denk ik aan Atletico Madrid, of bv Tottenham Hotspur, die zijn toch altijd zo druk op de transfermarkt.

2 september 2008 om 09:08

Klaas-jan is verreweg de beste spits in de competitie en speelt bij Ajax. en ja 40 miljoen is veel geld, maar zegt al genoeg over de kwaliteit van Huntelaar.

tog geleerd het van het verleden maar huntelaar gaf zelf ook aan dat hij bij ajax wou blijven.

voor 40 miljoen had ik hem persoonlijk nog afgeleverd.... niemand is zoveel geld waard.

2 september 2008 om 09:01

Precies. Strikje erom en weg ermee! Over een half jaar een nieuwe goede spits aantrekken voor veel minder geld. Ajax is in deze heel dom geweest als je het mij vraagt.

40 miljoen !!!! Dat moet je gewoon doen. Sorry hoor, maar dit geld krijg je in 2/3 jaar niet terug met Europees voetbal. En dat zou wel een goeie compensatie zijn voor de 16m (ofzo) voor Sulejmani.

Dan drijgt hij volgend jaar wel voor n koopje de deur uit te gaan..

Nou ajax heeft haar woord gehouden tegen de supporters en dat kan je alleen maar waarderen. Sportief gaat op dit moment boven finacieel en dat is alleen maar winst voor de supporters.

voor 40 mil zou ik hem gelijk verkopen

2 september 2008 om 12:11

Wij hebben geen geld, Ajax heeft (denk ik) geld zat.

Huntelaar...
1. Telefonisch bod, geen fax, geen papier, niet met name genoemde clubs
2. Altijd vermeende interesse, nooit concrete onderhandelingen
3. Huntelaar kan geen internationale prestaties overleggen; niet eens een nationaal kampioenschap..
Riekt naar indianenverhalen..... wat wil Ajax nu hiermee beogen?
Schermen met interesse om kunstmatig de prijs hoog te houden en zodoende kapitaalsvernietiging te voorkomen?

2 september 2008 om 09:24

Als iemand er gemiddeld meer dan 30 per seizoen in schiet kan je nooit van kapitaalvernietiging spreken.
Hij is zijn transfersom meer dan waar geweest en pas aan het eind van dit seizoen als Ajax weer met lege handen staat kan je pas zeggen of het dom geweest is om dit bod te weigeren.

Veel gespeculeer van je en weining feiten.

2 september 2008 om 09:31

Zoek eens even de betekenis van het woord speculeren op, a.u.b.
In het geval van Huntelaar is er nooit iets concreets geweest, geen contract voorgelegd, geen enkele club met een officiele verklaring op een website, niet met name genoemde clubs...
Vermeende interesses en geen ondersteunend bewijs voor zogenaamde telefoontjes..
Dus geen enkel feitenmateriaal.....
Wie speculeert nu hier, mijn beste Martiiiiiiiiiiiin?
-
enne.. zoek gelijk even de betekenis van kapitaalsvernietiging op...
9 miljoen aangekocht... nu - als het waar is - met 400 procent winst kunnen verkopen....
En financieel heeft hij niet zoveel opgebracht met al zijn vaderlandse goals.... Zegge en schrijve 20 miljoen misgelopen vanwege geen Cl plaatsing...

2 september 2008 om 09:44

Ach, oelewuapa is een Neerlandicus.
Jij zal wel bij Ajax werken aangezien je zo overtuigd van jezelf bent.

Of je leeft in de droom wereld dat iedere club die interesse heeft in een speler dat groots op zijn website plempt met prijskaart en al.

hoe kan Jij nou van kapitaalvernietiging spreken als het naar indinaneverhalen riekt!?

2 september 2008 om 10:07

Sorry Oleguapa, maar nu praat je in mijn ogen echt onzin. Er is bijna geen enkele club die op de website zet dat ze interesse hebben voor een speler (uitzonderingen als bijvoorbeeld Real Madrid daargelaten). Er komt pas wat op de site te staan wanneer een overgang defenitief is. Het is namelijk niet de bedoeling om supporters blij te maken met een dooie mus.
Verder lijkt het mij nogal moeilijk om ondersteunend bewijs te geven voor gepleegde telefoontjes.
Ik vind het heel logisch dat er op de laatste dag opeens nog interesse is gekomen voor Huntelaar. Hij stond erg hoog op de topscorerslijst van het afgelopen seizoen en is de 1e spits van het Nederlands Elftal. Wanneer je dan op het laatste moment nog een spits zoekt kom je al snel bij hem uit. Eventuele andere opties zijn dan al vergeven.

2 september 2008 om 10:48

@loungie
met alle respect voor D E Z E reactie.....

Je geeft hetzelf al aan...... Real Madrid.... dus zo'n onzin is dit niet.

Maar.... was is nu toch het nut om na het sluiten van een transfer window in de publiciteit gooien dat er een telefonisch bod is geweest van een onbekende club?
Status ophouden?
Supporters tevreden houden na een desastreus weekeinde?
Zeg 't maar...
-
En ik zou precies hetzelfde reageren als ene Jan Reker vandaag of morgen de nieuwsmedia loopt te bellen dat er een telefoontje is geweest van As Roma met een bod van 35m voor Afellay (en ik zie die papagaai daar nog voor aan ook...)
-
Transfer window is voorbij. Heeft dus geen enkele toegevoegde waarde om nu met telefoontjes te schermen en imaginaire clubs...

2 september 2008 om 10:56

Ik vermoed zelf dat aan Blind gevraagd is of zich nog clubs gemeld hebben voor Huntelaar. Lijkt me logisch dat je daar dan bevestigend op antwoord. Daarna zal de vragensteller ongetwijfeld hebben gevraagd hoeveel er dan was geboden. Daarna nog even navraag doen bij de zaakwaarnemer van Huntelaar of dit verhaal klopt.
Blind heeft dit niet zelf naar buiten gebracht. Daar heeft hij geen enkel belang bij, maar als je geinterviewd wordt geef je gewoon antwoord op de vragen die je worden gesteld.

2 september 2008 om 09:42

Waarom wordt het dan bevestigd door z'n zaakwaarnemer? Denk niet dat hij er iets aan heeft om de prijs kunstmatig hoog te houden...

2 september 2008 om 10:52

O.....
en mijnheer Oosterveer geloven we allemaal op zijn blauwe ogen... andere zaakwaarnemers zijn allemaal maffiabazen??
Enne.. hoe hoger de transfer.... hoe meer poen in z'n zakken ... omdat die gasten allemaal op percentage basis werken...
Gaat de klapper nu niet door, dan toch maar zorgen dat de prijs hoog blijft voor een leuke nieuwjaarsbonus....
Get real......

2 september 2008 om 12:30

Ik wordt een beetje misselijk van je. Laten we een paar conclusies trekken. Het was een roulatie van spitsen deze trasferperiode. Door bepaalde clubs is aan spitsen getrokken die hun club uiteindelijk niet verlaten hebben. huntelaar stond bij enorm veel clubs op schaduwlijstjes. Niet als eerste keus, maar wel als tweede of derde. Als je succesvol bent als centrumspits bij ajax, ben je over het algemeen succesvol in het buitenland (kijk naar de succesvolle centrumspitsen uit het verleden en het is een klein bruggetje, want het is nou eenmaal niet zo makkelijk). Huntelaar heeft niet weinig europese ervaring, maar in de meeste van die wedstrijden heeft hij toch gescoord. tel daarbij op dat ajax keer op keer heeft gezegd dat Huntelaar niet te koop is, dan kom je snel uit bij een monsterbod (zijn voldoende clubs die meer dan genoeg geld hebben). |het is tenslotte een klein gokje als je huntelaar koopt als buitenlandse topclub, een ontzettend klein gokje.

2 september 2008 om 12:09

@ Oleauapa:
wat me opvalt bij jou is dat jij altijd negatief post als het Ajax betreft. En je zegt het met prima woorden altijd hoor, daarvoor de complimenten, maar door altijd negatief te zijn komt het uiteindelijk wel provocerend over.
Valt er dan wel een keer wat positiefs te melden over Ajax ga jij dan vragen.....nee niet veel zeg ik als Ajacied, maar Huntelaar is natuurlijk een prima aankoop geweest van Ajax destijds. Dat mag wel even gemeld worden.
Wat jij bovenstaand schrijft zou je best wel eens gelijk aan kunnen hebben....en stel dat het zo is, lijkt me dat een goeie zakelijke actie van Blind. Maar ook dat is een vermoeden....wij weten gewoon niet of er wel/geen superbod is geweest op Huntelaar.

je zegt nu wel dat niemand zoveel geld waard is, maar voor top clubs (real, chelsea, inter, ac milan) is 40miljoen geen geld. deze bedragen zijn vrij normaal voor de top clubs

2 september 2008 om 09:59

40 miljoen geen geld, denk toch na

Voor 40 miljoen haal je in zo'n korte tijd nooit geen 25 goals terug. Dus ik snap dit wel van Ajax. En volgens mij is Huntelaar er ook niet rouwig om.
Die had zich al gefocust op een ( laatste?) jaar Ajax.

Groet Ed

Niemand is 40 miljoen waard Huntelaar zeker niet.daarvoor is hij veel te beperk. En ja in onze mickey mouse competitie schiet hij er veel in maar als hij in Engeland,spanje gaat voetballen zakt hij genadeloos door het ijs.daar ben ik 100 procent van overtuigd.maar ja maakt verder niet uit of hij bij ajax blijft ajax word toch geen kampioen.

3 september 2008 om 02:26

Geef 1 goed argument waarom je er 100% van overtuigd bent dat Huntelaar in Engeland of Spanje door het ijs zakt.
Je mening is namelijk niet onderbouwd en ook erg ongegrond....

Klopt die 40 miljoen wel? Lijkt me dat ajax ook al was het de laatste dag hem nog wel weg zouden doen. Als ze echt zo een bod naast hun neergelegd hebben vind ik dat knap en eindelijk iets van een bestuur die de waarheid spreekt. Hoe vaak is het wel niet gebeurd dat het bestuur zegt dat een speler niet weg zal gaan en uiteindelijk zien de supporters hem toch vertrekken. Ik ben blij dat een ajax niet zomaar hun topper laten gaan. Laat het maar een voorbeeld zijn naar andere clubs dat je niet zomaar je sterspelers naar een grote geldschieter moet sturen en zeker niet wanneer je gezegd hebt dat iemand niet zou weggaan.

Ik ben blij dat Ajax eindelijk weer is woord heeft gehouden, geen verkoop op de laatste dag.

Als ze dat wel hadden gedaan was hun woord niets meer waard geweest en had ik me flink bekocht gevoeld als seizeonskaart houder.

Geeft me een goed gevoel dat het bestuur (tot nu toe) betrouwbaar is.

Bod zal wel van City of Tottenham zijn gekomen, of mogelijk As Roma? Maar als er zo'n bod volgend seizoen aan komt waaien, dan is het natuurlijk een mooie strik eromheen, want voor 40 miljoen moet je realistisch zijn en hem gewoon laten gaan!
Goed van Ajax dat ze zich deze keer wel assertief hebben opgesteld!

ajax heeft gewoon het goede gedaan, Huntelaar staat garant voor goals en met die 40 miljoen konden ze toch niet een waardige vervanger halen binnen zo'n korte tijd. natuurlijk is het wel een megabod en het is mooi dat ajax dit keer geen belangrijke spelers voor het einde laat vertrekken

ik geloof er Niets van dat ze 40 miljoen voor hem wilden betalen.
gewoon transfer 020 in het nieuws zetten.
laat hem eerst maar eens scoren tegen ,, '' grotere clubs in de uefa.
ik heb hem afgelopen zondag zien spelen en hij was Waardeloos.

Iedereen die hier zegt dat Ajax het bod zou moeten accepteren: Huntelaar heeft meerdere keren aangegeven alleen naar een Europese topclub te willen. Als het Man City of Spurs was zou Huntelaar daar toch niet tekenen, en heeft Ajax zijn moreel voor dit seizoen kunnen opschroeven door zelf dat bod te weigeren. Hij voelt zich nu belangrijk, is aanvoerder en hopelijk de volgende 33 wedstrijden voorop in de strijd met veen goals.

hetzelfde risico als met de guzman...volgend jaar nog maar een 1-jarig contract en dan dus veel minder waard. maar is natuurlijk positief dat ze zo'n gok durven te nemen (bij beide clubs)

Ik denk dat zelfs Ajax het bod had geaccepteerd Huntelaar niet weg was gegaan aangezien het bod van 2 Europese subtoppers kwam en Huntelaar maar al te vaak heeft laten weten naar de absolute Europese top te willen. Dit betekent wel dat Ajax moet proberen Kjh's contract te verlengen want na dit seizoen kan Ajax niet meer dan 20 miljoen vragen aangezien zn contract tot 2010 loopt.

Ik moet zeggen dat ik 40 miljoen echt te veel vind voor een beperkte voetballer als Huntelaar. Als spits is hij goed, maar voetballend voegt ie weinig toe. Hij heeft nog nauwelijks (of zelfs geen) Cl-ervaring en heeft europees weinig laten zien. Hij scoort weliswaar veel in de Nl-competitie, maar da's geen topcompetitie. Sterker nog, deze wordt steeds zwakker. Ik me niet voorstellen dat een club 40 miljoen gaat betalen voor zo'n gok. Hij is niet 4x zo goed als bijvoorbeeld Marcus Berg of Liuz Suarez.

2 september 2008 om 10:14

Ik vond het vooral voor Suarez ( vervelend mannetje dat zeker ) vervelend dat hij de schuld kreeg in de wedstrijd tegen Willem 2.
Iedereen kan dan wel zeggen dat hij veel te egoistisch was en dat hij sommige ballen moest afleggen. Maar hij creert de kansen ook zelf!!!!
Wat heeft Huntelaar in de wedstrijd 90 minuten gedaan? Op dat ene balletje wachten? En dan kan Huntelaar wel voor de camera een zeikverhaaltje gaan doen, dat Suarez de bal had moeten afleggen, zelf creert hij echter niks.

2 september 2008 om 12:08

Precies, Suarez creerde alles, vorig seizoen ook, hij is verantwoordelijk voor 70% van onze kansen en dan wordt hij ook nog eens afgezeken, terwijl Huntelaar geen ene zak creeert en alleen maar profiteerd van de mooie actie van Suarez

2 september 2008 om 18:07

Denk eens na Huntelaar is een spits.
en wat doet een spits?
ja precies, een spits moet scoren alsof zijn leven ervan afhangt en dat doet huntelaar en niet zo weinig ook.
hij hoeft geen kansen te creeëren zolang hij ze maar afmaakt.

2 september 2008 om 10:21

Hoezo is Huntelaar een beperkte voetballer? Spitsen worden toch afgerekend op hun doelpunten, of niet soms? Want anders is Van Nistelrooy nog beperkter dan Huntelaar, en die heeft het toch ook ver geschopt nadat hij qua leeftijd laat op stoom is gekomen. Die werd ook door Manchester United gekocht (topclub) zonder dat hij internationaal iets had bewezen? Of is dat allemaal anders omdat hij P S V 'er was? Probeer nou allemaal eens objectief te blijven. Huntelaar is gewoon een goede spits. Punt, klaar uit. En ja, hij moet zich inderdaad nog internationaal bewijzen, op clubniveau althans, want met interlanddoelpunten doet hij het goed hoor. Het wordt sowieso zijn laatste seizoen, want anders loopt hij nagenoeg gratis de deur uit, want de contractbesprekingen waren ook spaak gelopen. Dus als hij weggaat, naar waarschijnlijk een buitenlandse (sub-)topclub, geef hem dan eerst een kans, en oordeel dan. Tot nu toe kun je toch niet anders concluderen dat hij gewoon een goede spits is hoor. Pak de statistieken er maar bij, en vraag je af of dat goede cijfers zijn voor een spits.....

2 september 2008 om 10:56

Ik pak graag de statistieken bij.
Maar als je puur naar de statistieken gaat kijken dan moet Kezman een net zo goede spits zijn van Van Nistelrooy. Maar kezman flopte en Van Nistelrooy niet.
Dezelfde statistieken geven ook aan dat Bosman of Kieft een bijna net zo goede spits moet zijn als Van Basten. En dat zijn ze niet.
een van de belangrijkste argumenten die jullie gebruiken om te onderbouwen waarom Huntelaar zo'n topper is is zijn indrukkende doelgemiddelde in Nederland.
Met de voorbeelden die ik hierboven heb gegeven zien jullie dus dat het niet alleszeggend is. Sterker nog veel scoren in Nederland maak je geen topspits.
Ik vind dus Huntelaar geen topspits niet omdat Kezman en Kuyt in Nederland ook zoveel scoren, maar in het buiteland geen potten breken , nee nee dat is hoe jullie beredeneren., Nee ik vind Huntelaar geen topspits omdat hij behalve zijn doelgerichtheid , een vrij beperkte speler is. Snelheid heeft hij niet, fysiek is hij niet supersterk al hij wel goed koppen. Technisch zeer matig, geen actie in zijn benen. In Nederland kan hij met zijn dat compenseren met zijn doelgerichtheid voor het doel. Maar in het buitenland zeker niet.
Een vergelijking met Van Nistelrooy is gewoon een belediging voor de huidige spits van Real Madrid. Ten eerste was hij zeker een veel completere voetballer dan Huntelaar. In zijn Psv periode liet hij zijn dat hij tot de snellere spelers behoorde en fysiek stond hij zijn mannetje. Of qua techniek is hij beter dan Huntelaar. Iets wat we wekelijks bij Real Madrid zien. en ten tweede hij hij bij Psv wel degelijk international ervaring. In zijn eerste seizoen scoorde 6 keer in 7 Champions League wedstrijden. In totaal speelde hij 15 Cl duels bij Psv waarin hij 9x scoorde.

2 september 2008 om 11:24

Dus jij bent wijzer dan de beste Voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht: 'cruijff.' Die zegt nl. dat Van Nistelrooy een beperkte voetballer is, maar qua scorend vermogen een uitstekende spits is. Daar wordt een spits op afgerekend. Cruijff heeft voor Huntelaar tot op heden alleen lovende woorden gehad. Maar jij zult met je beperkte commentaren vast aangeven dat dat komt omdat Cruijff een ajacied is natuurlijk.

En volgens mij wordt het begrijpend lezen van de gemiddelde poster ook minder, aangezien ik nergens aangeef dat Huntelaar een topspits is, maar een goede spits. Ook ik vind dat hij zich in het buitenland nog moet profileren. Als hij dat heeft waargemaakt is het een topspits. Dat heb ik ook allemaal aangegeven. Dus waarom je met Kezman, Bosman, v. Basten en die andere loze argumenten etc. komt, snap ik niet. Maar ja het spreekwoord luidt niet voor niets: 'holle vaten klinken het hardst.' Trek zelf de conclusie maar...

2 september 2008 om 11:32

Je heb het zelf al aangegeven. '' Maar jij zult met je beperkte commentaren vast aangeven dat dat komt omdat Cruijff een ajacied is natuurlijk. '' Was het niet cruijff die Seedorf ook maar een matige voetballer vond? Niemand neemt tegenwoordig Cruijff nog serieus als het over zaken gaat waar hij een eigen belang bij heeft. Zijn eigen clubje, de spelers, zijn maatjes of oud maatjes van basten enco. Zolang het daarover gaat kan cruijff niet objectief oordelen. Di Stefano vond Van Nistelrooy een van de compleeste spitsen. Dus Di Stefano heeft er geen verstand van?


2 september 2008 om 12:00

Prachtig zoals je het topic kunt manipuleren zodat je alsnog 'probeert' je gelijk te halen hahaha. Volgens mij gaat dit topic toch echt over Huntelaar en over zijn kwaliteiten. Die staan wat mij betreft tot op heden buiten kijf. Het moge duidelijk zijn dat hij in de Eredivisie ieder seizoen optimaal heeft gepresteerd, en hij zich inderdaad nog moet bewijzen in een van de grote buitenlandsse competities.

Over Seedorf kan ik ook kort zijn op jouw commentaar: Cruijff heeft dat gezegd met betrekking tot zijn rol in het Nederlands Elftal. Bij Milan is hij wel de generaal, maar bij het Nederlands Elftal wilde hij niet de rol innemen van 'een van de jongens'. Vandaar dat het huwelijk tussen Seedorf-v. Basten-cruijff en het Nederlands Elftal spaak is gelopen. Maar dat wist jij vast al wel rs hihi

En Di Stefano kijkt met een Real-bril naar V. Nistelrooy, omdat hij oud-voorzitter is. Die zal heus niet niet zeggen dat het geen goede spits is (wat overigens wel is m.i.). Cruijff daarentegen zegt heus wel waar het op staat hoor, dat heeft hij in het verleden wel bewezen objectief te zijn. Een mooi voorbeeld hiervan komt juist van jou, en dat is Seedorf, het oude ajax-exponent.

4 september 2008 om 15:30

Je hebt hardstikke gelijk, wat betreft de beperktheid van Huntelaar.
Ik denk ook niet echt dat hij het in het buitenland gaat redden.
Maar hij is een spits en spitsen worden toch afgerekend op zijn doelpunten, en hij heeft er nogal wat gemaakt dus dan kan je hem, alleen vanwege zijn doelpunten, toch een topspits noemen. Maar in het buitenland red ie het daar waarschijnlijk niet mee...

nee, zeggen tegen 40 miljoen,voor deze overschatte speler, velen hadder er een strik om heen gedaan.

ik moet zeggen , het is geen slechte, maar 40 zijn er 30 teveel, is alleen met vlagen goed in de nl competitie

1) als het geen Europese topclubs zijn, welke clubs in Europa kan 40 miljoen op tafel neerleggen? In Spanje heb je Valencia en misschien Sevilla, beide clubs kunnen dat bedrag nooit op tafel leggen. Het eerste bod van Valencia was 13 miljoen voor Huntelaar! Italie kom je terecht bij Fiorentina of As Roma. Fiorentina heeft/had financdiele problemen en As Roma heeft eigenlijk hoge bedragen uitgegeven aan transfers. In Engeland zou het misschien om de Spurs kunnen zijn. Of City als De transfer Robinho niet was doorgegaan. Maar de Spurs gaat geen betere spits ( Berbatov ) voor 39 miljoen verkopen om vervolgens een mindere te halen voor 40 miljoen...
Alsof je Huntelaar voor 25 miljoen verkoopt om vervolgens Lazovic te gaan halen voor 26 miljoen. Onwaarschijnlijk dus. Dutse clubs kan je zowieso uitsluiten. Op Bayern Na kan geen enkele club uit Duitsland zulke bedragen neertellen.
Dus ik vraag me af welke club ui de europese subtop zich heeft gemeld?
Wat nog heel mogelijk is zijn de Russische clubs. Die hebben tegenwoordig wat centjes te besteden. Maar behalve Zenith ( die net miljoenenhadden neergeteld voor Danny dus ook onwaarschijnlijk ) en spartak moskou kan je de rest ook geen europese subtop noemen.
Vreemd verhaal
2) En als er idd een club zich heeft gemeld voor Huntelaar en ze willen 40 miljoen betalen, dan lijk met het zeer stug dat Ajax niet bereid is om Huntelaar te verkopen.
Denk na, 40 miljoen. Over een jaar heeft Huntelaar nog maar een 1 jarig contract.
Dat betekent dat hij maximaal 15 miljoen oplevert, maar als je kijkt naar de zogenaamde interesse van topclubs mag Ajax al blij wezen als ze hem voor meer dan 10 miljoen kunnen slijten. Er is Geen Wk of Ek om zijn tranferwaarde te verhogen. Een klein blessure of een mindere seizoen doet zijn marktwaarde alleen maar dalen.
Dat betekent dus dat je in 1 seizoen maar liefst 25-30 miljoen !!! kwijtraakt. Dat bedrag kan je misschien net verdienen als je Cl speelt en ver komt. Maar Huntelaar is geen garantie voor Champions League.
Nogmaals vreemd verhaaltje van Blind en Co. En als het al waar is dan vraag ik me af waar de beleidsbepalers van Ajax mee bezig zijn.

2 september 2008 om 10:25

Ik zat al op een reactie van jou te wachten. Uiteraard geloof je het niet

Om maar even op jou 2 punten in te gaan.
1) Ik vermoed zelf dat Manchester City bijna 40 miljoen heeft geboden voor Huntelaar. Ze zijn net overgenomen door sjeiks. Die willen op het laatste moment nog een paar grote aankopen doen. Veel spelers zijn op zo'n moment al vergeven. Ik vind het dan best logisch dat je uit komt bij één van de meest scorende spitsen in Europa. Ik denk dat ze Robinho en Huntelaar graag allebei hadden gehad.
Het lijkt me niet denkbeeldig dat het 1e bod op Huntelaar helemaal niet zo hoog heeft gelegen, maar omdat Ajax zich zo star opstelde ze hebben geprobeerd met een hoog bod Ajax toch te overtuigen Huntelaar te verkopen.
2) Ik vermoed dat Huntelaar dit jaar zijn contract bij Ajax zal verlengen. Daarin komt een gelimiteerde transfersom te staan vermoed ik van 20 a 25 miljoen.
Wanneer Ajax Champions League zou halen, halen ze de eventueel misgelopen 15 miljoen er wel weer uit. Tuurlijk heb je nooit de garantie dat je Champions League haalt, maar wanneer je hem verkoopt op het laatste moment krijg je weer dezelfde situatie als met Sneijder. Dan kun je Champions League sowieso wel vergeten of wordt het erg lastig om te behalen.

2 september 2008 om 11:01

@loungie....
1) ik vermoed.....
2) ik vermoed.....
Speculatief dus allemaal.... en aangezien Huntelaar al maanden contractverlenging weigert (juist vanwege een niet accoord over de gelimiteerde transfersom), dan is de laatste alinea van de Vz poster Elleboogje toch een stuk waarschijnlijker in mijn ogen..

2 september 2008 om 11:04

1) Zelf vermoed ik ook dat het City was geweest, als de deal met Robinho niet was doorgegaan. Dat zou mogelijk kunnen zijn. Aan de andere kant, Robinho en Berbatov zijn internationaal erkende topspelers. Dat betalen ze 40 miljoen voor. ( of willen ze betalen ) Maar Huntelaar is dat niet. En de 2e club?
2) Lijk met sterk dat Huntelaar zijn contract verbeterd. Hij weet zelf ook wel dat er geen topclub 25 miljoen voor hem betaald. Zeker niet als hij nog maar een 1 jarig contract heeft. Subtoppers wel, maar daar wel hij niet heen.
Zoals ik al eerder zei.
Of 100% zeker 40 miljoen cashen en met de kans dat je de titel ( en dus Cl = ~ 20 miljoen ) haal met 20% zien verminderen. Of hopelijk 10-15 miljoen cashen en met de kans dat je de titel ( = 20 miljoen ) met 20% zien stijgen.
elke debiel zou voor optie 1 kiezen.

2 september 2008 om 11:20

Tuurlijk is het speculatief allemaal. Net als veel zaken die jij naar voren brengt in jou reacties. Elleboogje en jij hebben in mijn ogen een erg eenzijdige kijk op dit verhaal. Vandaar dat ik de andere kant van het verhaal probeer te belichten.

2 september 2008 om 20:33

Je zegt het zelf al: "elke debiel zou voor optie 1 kiezen". Gelukkig zijn wij bij Ajax geen debielen en kiezen we voor optie 2.

2 september 2008 om 10:31

Volgens de meeste geruchten is het absurde bod van 40 miljoen van City geweest. Dat klinkt ook logisch, City heeft miljoenen te spenderen en zag Huntelaar als backup voor de Berbatov deal die ze probeerden te kidnappen. De hoogte van het bedrag zal wel gerelateerd zijn aan het tijdsgebrek vanwege de transferdeadline.

Het andere bod is schijnbaar veel lager geweest en misschien afkomstig van Valencia dat zich wilde indekken voor het geval Villa toch naar Real zou gaan voor een monsterbedrag.

heel goed van ajax, zo'n speler is niet meer te vervangen op zo'n kort termijn. alleen is het een slechte zaak dat ze zeggen dat ze een bod van 40 miljoen hebben afgewezen, nu zegt iedereen goed gedaan ajax maar straks loopt hij voor minder de deur uit en dan wordt blind weer de zwarte piet toegespeeld, let maar op!!

Zal Tottenham wel zijn geweest. Op het laatste moment berbatov weg (ookal hadden ze daar rekening mee gehouden door pavluchenko te kopen) en op het laatste moment een vervanger halen. Ze smijten het hele seizoen al met geld. Zou niet weten welke andere subtopper het zou moeten zijn. Manchester city miss nog...

Als je zo'n absurd hoog bedrag voor Huntelaar kan vangen, moet je niet twijfelen maar gelijk om tafel gaan! Ook als je geen vervanger meer kan halen.
Zeker als je ook geen inkomsten uit de Champions League kan halen. Zo'n bod krijg je niet snel meer.

2 september 2008 om 10:19

dan had ajax niet geleerd van die fout om sneijder te verkopen vlak voor de transferdeadline. Financieel zit het wel goed bij ajax, nu hebben ze ervan geleerd en willen ze hun beste spelers houden koste wat het kost. Dat lijkt me een goede zaak. De fans willen immers het kapitaal op het veld hebben staan.

2 september 2008 om 11:23

Juist, en ik geef ze groot gelijk. Nogmaals Huntelaar was toch niet accoord gegaan en het is een goede zaak dat Ajax niet toch nog wil praten over zo'n zak geld..

volgens mij zijn sommige mensen gefrustreerd ofso dat er 40 miljoen op huntelaar is geboden. Ze hadden zeker gedacht dat hij voor 14 de deur uit zou gaan. Nou heeft ajax het toch goed gezien door een vraagprijs van 35 miljoen neer te zetten voor huntelaar. Natuurlijk is hij niet zoveel waard maar in deze tijd wordt er belachelijk veel geld geboden op spelers en daar moet je als club zijnde slim op inspelen.

2 september 2008 om 10:44

Punt is dat 14 miljoen het bedrag zal zijn dat volgend jaar voor Huntelaar maximaal betaald zal gaan worden. Een vergelijkbare spits kost dan minstens zoveel en uit de jeugd komen er de laatste 10 jaar geen spitsen meer in Amsterdam.

Maar goed, aan het eind van het seizoen kunnen we zien of het allemaal een verstandige beslissing is geweest...

Wat een wanbeleid!!!

We hebben genoeg aanvallend vermogen!!
Na dit seizoen is hij niet veel meer waard!!
Met deze som geld had je in de winterstop 3 topverdedigers kunnen halen en eventueel een potje kunnen maken om een hoger loon te gaan betalen aan de toppers zoals suares volgend jaar enz enz

2 september 2008 om 10:40

Als hij weg was gegaan en we de eerste ronde van uefa cup zouden verliezen, was het ook wanbeleid. Ajax Moet weer prijzen gaan winnen en als je dan een bepalende speler gaat verkopen moet je de tijd ervoor hebben om meteen weer een nieuwe speler te kunnen kopen. Ook zei blind erbij dat het alleen per telefoon was gemeld, dus de kans was groot dat er geen 40 miljoen zou worden betaald (al zal er dan waarschijnlijk nog een heleboel worden betaald...). Goed van ajax, voet bij stuk houden. Dan krijgen ze er volgend seizoen maar 30 miljoen minder voor. Als we kampioen worden en ver komen in de uefa cup is iedereen dit alweer vergeten.

Ik heb me altijd sterk gemaakt voor een langer verblijf van Huntelaar.

Ik zou het een vorm van wanbeleid vinden als Huntelaar werd verkocht voor 25 miljoen in de laatste week.
Met die 40 miljoen wordt het verhaal toch wel iets anders. Als Ajax slim was geweest hadden ze de prijs nog iets opgeschroefd en hadden ze een kleine 50 miljoen!! kunnen binnenhalen. Daar kun je 4 topspitsen voor kopen of een paar topverdedigers of misschien wel een nieuwe nummer 10. Ik weet ook wel dat Ajax geen vervanger meer had kunnen halen, maar dat had in deze niet uitgemaakt aangezien ik Ajax heel weinig kans geef om kampioen te worden.
Waarschijnlijk was het hele feest alsnog niet doorgegaan, omdat Huntelaar Ajax alleen voor een absolute topclub wilde verlaten.

Dit is toch onvoorstelbaar!?
40 Miljoen voor Huntelaar.
Hadden ze meteen een bod van 6-10 miljoen op Pocognoli kunnen doen, Berg halen voor 14 miljoen of Chivanitch in de spits en ze hadden een puike verdediging en nog steeds een goede aanval gehad.
Voor zulke bedragen waren Berg en Poco egt wel gekomen dus ik had het gedaan, dat krijg je nooi meer voor hem en volgend jaar krijgen ze misschien nog maar 20 miljoen.

Wanbeleid! Ik vind het echt schokkend dat ze zoveel waarde hechten aan zo'n simpele voetballer, om te huilen zelfs.
Ajax is technisch verzorgd voetballen en daar past Huntelaar totaal niet in en als er dan een bod binnenkomt van 40 miljoen moet je dat natuurlijk gelijk doen.
Zeer teleurstellend...............

2 september 2008 om 10:25

En het is ook nooit goed he, als ie weg was gegaan op de laatste dag was bij iedereen de pleuris uitgebroken, en nu is het ook niet goed kom op zeg.

2 september 2008 om 10:29

Stel Ajax wilde t doen, dan heeft Kjh zelf ook nog wat te melden toch?

2 september 2008 om 10:32

zeer teleurstellende reactie. Tel eens het aantal doelpunten dat huntelaar voor ajax heeft gemaakt. Zo'n afmaker vind je niet zomaar meer. Daarnaast moeten cvitanich en sulejmani nog bewijzen en moet suarez veel meer rendement uit zijn acties halen. Bij huntelaar heb je tenminste garantie op veel goals.

2 september 2008 om 10:47

Boeiend dat hij er 33 inschiet, is dat nou echt zo belangrijk voor een spits van Ajax? Ik zie liever een spits die wat toevoegd aan het aanvalsspel, die niet zomaar onzichtbaar is wanneer er een goede verdediger tegenover hem staat. Een spits die geen perfecte aanvoer nodig heeft, die een bal kan aannemen en kaatsten met iemand in zn rug, die middenvelders laat scoren, een spits die een rustpunt is wanneer we onder druk staan en een bal kan vasthouden. Een speler met explosiviteit en handelingssnelheid en fysiek sterk is en niet om de have klap een schwalbe moet maken omdat hij anders de bal verliest .iemand die sterk in de combinatie is kortom ik wil gewoon een echte getalenteerde Ajaxspits ipv een simpele goalgetter zonder enig talent.

dan maar 15 goals minder, dat is veel minder waard.

2 september 2008 om 10:52

heb je de garantie dat cvitanich dat is dan? Uiteindelijk gaat het ook om het rendement. Met huntelaar heb je een garantie op rendement met cvitanich niet. Dus lijkt me logisch met wie je dan meer kans op de titel zou maken.

2 september 2008 om 11:06

Met Huntelaar speel je met 10 man, met Cvitanich of Suarez niet. Dus zijn we automatisch sterker zonder Huntelaar, dus lijkt het me logisch met wie je dan meer kans op de titel zou maken.

2 september 2008 om 11:11

ja hoor tuurlijk. Met 10 man wordt je heus niet 2 seizoenen achter elkaar tweede.

2 september 2008 om 11:46

@dembele18:

klinklare onzin. Iedere spits wordt afgerekend op zijn doelpunten. Sibon is een voorbeeld van de spits die jij omschrijft, die een ander laat scoren en heel af en toe zelf scoort. Maar zie jij zulke spelers bij de grote clubs in Nederland voetballen, laat staan in de top uit het buitenland: N E E !

En je snijd jezelf in de vingers met je uitspraken. Als je aangeeft dat een spits als Huntelaar niet explosief is, geen handelingssnelheid heeft en niet fysiek sterk is, hoe kan het dan toch dat hij er ieder seizoen 30 inschiet? Volgens mij moet je dan toch juist wel over die eigenschappen beschikken toch?. Of was het ieder seizoen maar geluk? Kijkt iedereen door een anti-ajax bril of zo, en is ineens niemand meer fatsoenshalve objectief?

En ja, een spits als Huntelaar is ook afhankelijk van zijn aanvoer. En dan met namen van de vleugels. Een reactie daarvoor mij is de volgende: 'duh!' Dat is bij iedere club hoor, Wat denk je dat de taak is van Suarez en Sulejmani? Of in het buitenland bijvoorbeeld van Robben, Malouda, Wright-philips, etc.? Dat zijn allemaal wingers met maar 1 doel: 1. assists geven en voor gevaar zorgen vanaf de zijkanten, en 2. zoveel mogelijk doelpunten meepakken indien mogelijk. 'i rest my case'.

2 september 2008 om 11:56

Als je geen verstand van voetbal of Ajax hebt, reageer dan niet. Huntelaar is totaal niet explosief, heeft een heel lage handelingssnelheid, is niet atletisch, fysiek echt ongelovelijk zwak, technisch belabberd etc etc.... Hij heeft gewoon geen voetballend vermogen. Hij scoort door een goede aanvoer en zijn neusje voor de goal.

Kijk jij maar eens ff bij de topclubs en wat zij in de spits hebben staan, allemaal spitsen die zelf wat kunnen creeeren, voor hunzelf en hun medespelers, ze voegen wat toe aan het veldspel, ze maken het team sterker. Wij hebben een centrumspits nodig die zelf ook meedoet aan de opbouw van een kans, dan kan je wel heel simpel zeggen daar heb je vleugelspelers voor, maar daar kan je echt niet alleen op bouwen.


Wanneer Huntelaar niks hoeft te doen dan alleen maar scoren dan is hij heel goed bruikbaar, maar bij Ajax wordt er meer gevraagd, naja ook niet echt want blijkbaar zijn ze heel blij en trots dat ze Huntelaar kunnen hebben behouden ondanks een megabod, Waanzin!

2 september 2008 om 12:02

Precies, het enige wat hij doet is veel doelpunten maken. En daar heb je uiteraard niks mee Dembele, win je geen wedstrijden mee he....
Kun je beter een voetballende spits als Dembele hebben, die er 5 tot 10 intrapt in een seizoen. Aanvallend voetbal spelen, daar pak je de punten mee!!

2 september 2008 om 12:10

Nounou, volgens mij heb ik een gevoelige snaar geraakt, omdat je meteen begint te provoceren over 'verstand van voetbal'. Laat ik me daar maar niet de bek van open laten breken als ik jouw posts zo eens lees.....

Berbatov is zojuist naar Manchester United gegaan. Dat is een topspits, heeft op hoog niveau al veel goals gemaakt. Maar ook hij creert zelf niets en is afhankelijk van aanvoer hoor. Hetzelfde geldt voor onze eigen Ruud van Nistelrooy. Alleen Zlatan Ibrahimovich kan zelf van alles creeren, omdat hij naast een goede spits ook goochelaar is met de bal. Dat is een leuke bijkomstigheid hoor, en daar kom je voor naar het stadion. Maar laat ons nou eerlijk zijn: Ik zie veel liever een hattrick van Zlatan (voor jouw kennis: dat zijn 3 doelpunten in een helft), dan 1 goochelactie. Wat is nou meer waard, dat een spits kan kaatsen, of dat hij er 30 inlegt? En probeer alsjeblieft normaal te reageren als dat je lukt.

2 september 2008 om 12:14

@gamer
geef nu eens antwoord op de volgende vragen:
a. hoeveel kampioenschappen met daaraan gekoppeld Cl plaatsing heeft Huntelaar opgeleverd?
b. Op europees niveau : hoeveel kwalificaties voor de eindronde Cl heeft Huntelaar opgeleverd (afgezien van dat rare penalty aaanloopje, weet je nog?)
-
Tot zover de garantie van Huntelaar...............

2 september 2008 om 12:17

Kijk naar z'n naam Rokske83. Hij is fan van Dembele, een spits die voetballend absoluut veel meer brengt als Huntelaar, maar niet over de 10 doelpunten komt in 1 seizoen.
Laten we deze man (of jongen denk ik) verder maar niet meer serieus nemen.

2 september 2008 om 12:19

Je hebt geen gevoelige snaar geraakt hoor, ik vind gewoon echt dat je niet veel verstand van Ajax of voetbal hebt.

En Berbatov kan niks creeeren? Heb je hem weleens zien voetballen? Het klopt dat iedere spits afhankelijk is van aanvoer. Maar je hebt verschillende soorten aanvoer, Huntelaar moet echt op zn wenken bediend worden om gevaarlijk te worden. Een spits als Berbatov niet, die hoef je alleen maar simpel in te spelen en hij kan al gevaarlijk worden, omdat hij gewoon veel talent heeft.

En je voorbeeld slaat nergens op, het gaat niet om de mooiheid of weet ik veel wat van een doelpunt maar meer wanneer en tegen wie en onder welke omstandigheden een doelpunt gemaakt kan worden.

Een spits die het elftal voetballend versterkt en een meerwaarde heeft en 'maar' 15 goals maakt en een berg assists vind veel waardevoller dan een simpele goalgetter die alleen scoort en verder geen zak toevoegd.

2 september 2008 om 12:22

Ik snap dat je als niet Ajacied hier de ballen niet van snapt maar oke, begrijpelijk. Ik vind het wel opvallend dat zelfs Ajacieden er geen zak van snappen.

2 september 2008 om 12:23

A. Beetje flauwe opmerking, alleen Huntelaar kan Ajax geen kampioen maken. Huntelaar heeft meer dan voldoende doelpunten gemaakt en dus gedaan wat hij moest doen. Met Drogba in de spits had Ajax vorig seizoen ook geen kampioen geworden.
B. Geldt eigenlijk hetzelfde voor als hierboven. Bovendien kan ik me van 2 jaar nog geleden dat Huntelaar Ajax naar een 2-1 overwinning schoot uit tegen Kopenhagen. Wat kon hij meer doen.....je kunt het hem moeilijk kwalijk nemen dat Vermaelen destijds lullig een eigen doelpunt maakte en Emanuelson kinderlijk in de fout ging.

2 september 2008 om 12:30

geen maar wel steeds zeer dichtbij. Met cvitanich moet je nog maar zien of je verbetering in huis hebt. Maar laten we niet vergeten dat gomes nu weg is bij psv die heeft een zeer groot aandeel gehad in de titels. Dus wellicht zijn er nu betere kansen voor ajax voor de titel.

2 september 2008 om 15:33

@dembele18:

Hou a.u.b. op over die oneindigende nep-clubliefde van jou. Ik zag ook bij jou Ajax staan in je profiel. Ik ben ook fan van Ajax en bezoek ook wedstrijden. Dus ik ben blij dat Huntelaar blijft. Alleen al om hetgeen wat hij heeft betekent voor Ajax de afgelopen seizoenen, met daarbij de hoop van wat hij brengt in het toekomstige seizoen. Daarom schaam ik mezelf voor jou. Dat jij zo over onze topscorer durft te praten zeg, dan ben je in mijn ogen geen supporter, maar een oproerkraaier hier in dit topic. Probeer voortaan objectief te blijven, verraad je clubliefde niet, blijf ontopic en netjes. Dus praat over Huntelaar en zeg als ajacied dat je blij bent dat hij blijft. Zoniet, wordt dan eerst eens volwassen en reageer normaal.

2 september 2008 om 21:55

Anders ga je ff inhoudelijk in op mijn argumenten......

2 september 2008 om 10:35

Wanbeleid? Dat zou t zijn geweest als je belooft aan de supporters je beste spits te houden om m vervolgens nog in de laatste minuten te verkopen!
En vergeet niet dat Kjh natuurlijk zelf ook inspraak heeft bij n eventuele transfer. Hij heeft altijd gezegt Ajax alleen te verlaten als dr n topclub op de stoep zou staan.. En naar alle waarschijnlijk is dat dus niet zo geweest..
Ik ben er iig heel erg blij mee dat het bestuur zn woord heeft gehouden.

Het is Manchester City geweest, voordat ze Robinho haalden

natuurlijk wil ajax huntalaar behouden.
maar als je een bod van 25 miljoen ontvangt kan je dat bijna niet laten schieten.
maar na dit seizoen is hij natuurlijk alleen maar meer waard.

Ik weet bijna zeker dat het Manchester City is, want een andere Europese subtopper gaat niet zomaar 40 miljoen neerleggen en bij City is dat wel mogelijk door die overname, zie de transfer van Robinho...

Huntelaar zit zijn carriere te vergooien bij Ajax (minder dan Europese subtop tegenwoordig) elk seizoen scoort hij voldoende maar Ajax bakt er niets van. Als hij niet verstandig genoeg wordt en tijdens de winterstop vertrekt dan kan hij fluiten naar een top carriere. Zolang Van basten en Blind daar aan het roer zijn met hun wanbeleid blijft Ajax naast alle prijzen grijpen ....zonde om een topclub zo te zien zakken door de jaren heen

40 miljoen is wel veel geld hoor.....maar weet niet wie ze last-minute nog hadden kunnen halen. Ik denk trouwens dat huntelaar dit seizoen wel minder gaat scoren in de competitiie. Idereen kent zijn spelletje nu wel een beetje. Schat een goaltje of 25. Niet slecht, maar niet meer de hoofdprijs waar in de winter.

40 miljoen ??? voor Huntelaar?? Als dat echt zo was snap ik er nix van.. Dat is hij toch niet waard?? Niet om Huntelaar maar wat heeft hij nou werkelijk gepresteerd om zo'n bedrag waard te zijn en kom niet met die 30 doelpunten in de Nederlandse competitie want die zijn geen 40 miljoen waard.. Ksnap dat Ajax hem niet laat gaan om zijn doelpunten in de competitie maar internationaal komt hij bijna nooit in het spel voor. En als de aanvoer niet goed is verzorgd dan zie je hem helemaal nooit meer en voor 40 miljoen zie ik toch graag een spits die er internationaal ook staat.. En niet altijd!! (lees 90% ) afhankelijk is van het team als t niet draait. Want het is logisch dat hij ook minder presteert als het team kaka speelt maar hem zie je dan nooit .. Dus 40 miljoen voor Huntelaar slaat nergens op. 20 mijoen max. en dan vind ik mezelf nog redelijk gul

2 september 2008 om 11:03

je moet wel met de tijd meegaan. Of wist je nog niet dat ze bijvoorbeeld in engeland over bergen geld beschikken? En dus bereid zijn om erg veel geld voor spelers uit te geven. Voor de topscorer van nederland kan je dus erg veel voor vragen schijnbaar. Dus het gaat er niet om wat jij vind wat hij waard is maar wat die clubs bereid zijn om voor hem te betalen.

2 september 2008 om 11:32

Dat is het m nou juist.. Ze vinden dat hij dat waard is..
Bergen geld willen uitgeven zoals ze in Engeland doen, wil nog niet zeggen dat hij het waard is volgens mij... En topscorer van Nederland betekent al lang niet meer dat je een internationale topspits bent zoals vroeger...
Dus het heeft nix te maken met de tijd meegaan, onzin, 40 miljoen is hij niet waard.. en dat staat los van het wel of niet willen betalen..

2 september 2008 om 11:45

welkom in het transferwereldje. Zo kan je elke transfer wel gaan becommentariseren. Robinho is ook geen 42 miljoen waard en drenthe geen 13 en sulejmani gaan 16. Het is gewoon wat de gek ervoor wilt betalen.

2 september 2008 om 11:59

Drenthe geef ik je gelijk in maar alhoewel het verschillende spelers zijn geef ik toch liever 40 mil uit voor Robinho dan Kjh.. Met alle respect..het is waar dat de bedragen op zich nergens op slaan maar als je dat dan toch uigeeft...... snap ik de keuze Huntelaar niet .. Daar ging t mij om, als jij vindt dat hij dat waard is, ook in vergelijking met andere spelers dan is dat je goed recht.. Het is idd wat de gek ervoor wil betalen..

2 september 2008 om 12:06

het is maar net wat voor type speler een club nodig denkt te hebben he. Van nistelrooy bijvoorbeeld is qua techniek ook geen geweldenaar maar als het om doelpunten gaat is hij 1 van de allerbeste ter wereld op dit moment. En daarom heen kan je dan snelle en behendige spelers als robinho en robben neerzetten. Maar ook echte goalgetters hebben zo hun prijs en dat geldt dus ook voor huntelaar. Sneijder had zich eerst ook nog niet echt bewezen op internationaal niveau maar ging wel gewoon voor 28 miljoen de deur uit.

2 september 2008 om 12:25

Ik moet zeggen dat Sneijder zich redelijk heeft laten zien hoor.. Nederlands elftal was hij vaak de enige die opviel.. Hoewel hij ook heel slecht speelde soms maar 28 miljoen voor Snijder begreep ik toch meer toen der tijd. Maakt niet uit hij gaat toch niet en dat is beter voor het Nederlandse voetbal en hier is Kjh nog altijd een gevaarljike spits die niet 1,2,3 vervangen kan worden.. Beter voor Ajax..

Wie zegt trouwens dat Huntelaar zelf trek had in een advontuurtje bij Tottenham (schat dat zij hem wilden). Goed dat Ajax hun poot stijf hebben gehouden, maar voor 40 miljoen hadden ze in de winterstop een paar goede verdedigers kunnen kopen, want in mijn mening wordt Ajax weer geen kampioen mede door een onthutsend slechte achterhoede.

Voor 40 miljoen moet je gelijk ja zeggen, Ajax heeft voorin keus genoeg om Huntelaar te kunnen missen naar m.i

bijna 40 miljoen zegt danny blind. dus ik moet geloven dat een subtopper in europa 37 mil ofzo heeft geboden op huntelaar??? ik denkt dat danny blind deze bedrag zwaar heeft overdreven met de hoop dat de marktwaarde van huntelaar omhoog schiet. zo hopen ze een dik bedrag voor hem te krijgen in de winterstop. want na dit seizoen heeft huntelaar nog maar 1 jaar contract. de europese clubs zullen dan echt niet hoger gaan als 20 mil (en dan moet huntelaar weer een topseizoen draaien). weigert ajax nog steeds dan zal hij het jaar erop gratis de deur uit lopen. als technisch directeur zou ik ook zoiets zeggen. niemand kan weten of ik lieg want ik hoef niet te zeggen welke club dat was. de clubs die zelf hebben gebelt gaan dan denken dat een andere club ze heeft overboden. danny blind denkt dat hij real madrid zo een indicatie kan geven over wat voor bedrag ze moeten neertellen. want er is nu een fantoom suptob clubje in europa dat al eeen grooooot zak met geld wil inruilen voor de diensten van huntelaar. ik denk niet dat huntelaar dit seizoen zoveel gaat scoren. met suljemani en vooral suares ( die dit seizoen duidelijk meer zelf wil scoren) heeft hij 2 spelers die minder snel de bal zullen afleggen en eerder zelf een schot op goal doen. huntelaar gaat weg voor een bedrag rond de 20 mil. en dan moet ajax al heeeel blij zijn. danny blind hou je tactische leugentje maar bij de ajax aanhang die alles willen geloven wat goed klinkt. de rest is hier denk ik wel te nuchter voor.

2 september 2008 om 11:30

volgens mij is diegene die leugens verspreid eerder jij. Want blind was er zelf bij en zelfs de zaakwaarnemer heeft het gemeld.

2 september 2008 om 11:52

zaakwaarnemer heeft geen bedrag genoemd. een club gaat geenbedragen bieden bij zaakwarrnemer maar bij de club want die hebben een contract met de speler. je moet dus van een club een speler overkopen. en al zou de zaakwaarnemer het ook hebben gezegt (wat nieth et geval is). hoe meer miljoenen des te beter voor de bete man. hij heeft zelf recht op een percentage. dus hij zal dit echt niet tegen spreken. 100 miljoen is voor de zaakwaarnemer nog beter.
feit is en blijft: ajax beweerd 40 miljoen te hebben afgeslagen. een bedrag dat ze nooit eerder hebben ontvangen. al reden geven ze op dat ze geen vervanger op tijd kunnen aantrekken. maar volgens mij hadden ze afgelopen zomer nog spiten gekocht omdat ze de kans hoog achten dat huntelaar weg zou gaan. dit klinkt voor mij gewoon als een broodje poep verhaal van ome willem. danny blind denkt een slimme zakenman te zijn en dat hij zo een hoog bedrag uit madrid zou kunnen persen. aangezien schutzer graag hoge bedragen neertelt. ik denk dat geen van de topclubs hier intrapt. ze weten dat huntelaars contract niet lang meer doorloopt. omdat hij nog niks bewezen heeft willen ze liever afwachten. zo kunnen ze zien wat hij in europa (ueafa cup) allemaal kan (soort herkansing om zich te bewijzen) doet hij het goed dan is hij goedkoper dan dit jaar omdat hij nog maar 1 jaar aan ajax verboden zal zijn.

2 september 2008 om 12:01

waarom zou het niet kunnen dan? Je weet ook wel dat ze in engeland belachelijk hoge bedragen bieden voor spelers. Meer dan ze eigenlijk waard zijn.

2 september 2008 om 12:14

ik zeg niet dat het niet zou kunnen. ik zeg dat ik het zeer onwaarschijnlik vind. dat danny blind er een andere gedachte bij heeft lijkt me eerder rieel. wij wete nallemaal dat huntelaar met zijn 33 doelpunten in de micky mouse league, waarvan 7 tegen de graafschap geen 40 miljoen waard is. je mag dan toch wel aannemen dat een profclub dat ook wel ziet.

heb respect voor ajax en feyenoord dat ze hun beste spelers( huntelaar,guzman) niet verpatsen aan europese subtoppers overwinning voor het nederlands voetbal.

Ajax heeft zijn woord gehouden! Goed van de club zelf, ze konden het nu ook niet meer maken. Eerst was het na de eerste training vertrekt Huntelaar niet meer en toch bleven de geruchten komen. Maar voor de 40 miljoen zou ik het misschien wel hebben gedaan. Mits ze meteen een vervanger binnen haalde wat toen nog erg moeilijk was. Dus daarom goed van Ajax!

begrijpelijk dat ajax nee zegt, ook al hebben ze 40 miljoen ze hebben er niks aan, zo voor het einde van de transferperiode. Misschien was dat ook weer manchester city, net overgenomen door een of ander bedrijf en gelijk strooien met geld, beetje raar dat robinho daar heen gaat terwijl die gister zij '' ik zit met mijn hoofd bij chelsea'' maar goed,
ajax heeft hun lesje geleerd, ( sneider vorig jaar )

2 september 2008 om 11:42

hetzelfde geldt voor de guzman....daar heb je alleen precies de tegenovergestelde mening over...beetje typisch.

in dit geval heb je overigens wel gelijk, alleen dus jammer dat je niet op eenzelfde manier denkt als t om feyenoord gaat

prachtig bod natuurlijk, 40 miljoen euro, maar gelukkig hebben ze geleerd van vorige zeisoenen door hun top pelers op het laatst nog te verkopen, hebben ze eindelijk wat geleerd, nu maar hopen dat Huntelaar het dit jaar weer waarmaakt

40 miljoen op Huntelaar door een europese subtopper? Dat kan maar 1 club zijn na gister. Manchester City!

wel leuk voor psv dat ajax de lat hoog legt voor eredivisie topspelers. mocht ik me vergissen en blijkt er achteraf dat danny blind dit niet verzonnen heeft om de prijs omhoog te krikken. dan is dat wel leuk voor psv. dat zo ubetekenen dat ze affelay volgend jaar ook voor een bedrag rond de 30 miljoen kunnen verkopen. affelay heeft laten zien dat hij dit seizoen meer wil scoren. en de eerste wedstijd is het hem geluk met 2 wonder schone doelpunten die geen keeper op deze aardbol zou houden. dat belooft wat voor dit seizoen.

Het is ook financieel een behoorlijke gok.
Na dit seizoen heeft hij nog maar 1 jaar contract. Maw als ajax dit jaar niets zou winnen en de Cl niet zou halen en er is volgend jaar een veel lager bod omdat hij nog maar een 1jarig contract heeft dan schiet ajax in zijn eigen voet. 40 miljoen is best gevaarlijk om te laten schieten. Volgend seizoen zien we of ajax hier nu goed aan doet maar het is echt een enorme gok.

Vreemd dat een beursgenoteerd bedrijf als Ajax een aanbod van 40 miljoen euro kan laten schieten want volgend jaar is Huntelaar niet eens meer de helft waard en is die op zeker vertrokken dus een redelijke afschrijving voor 1 seizoen lijkt me.

2 september 2008 om 12:30

Puik argument.
Velen schijnen te vergeten dat Betaald Voetbal business is en geen amateur gedoetje.
Broodje aap verhaal, zoals een andere Vz poster al opmerkte.
Leuk als een stukje positieve promotie naar supporters om ze rustig te houden... en dat mag ook wel na zaterdag.. en eigenlijk is daar op zich niets mis mee..
Alleen er valt zo snel doorheen te prikken.. 't zou een "reker-verhaal" kunnen zijn...

2 september 2008 om 15:50

Misschien ben je vergeten dat er vorig jaar een rapport is geschreven? Daarin staat dat het voetbal weer voorop hoort te staan bij Ajax en niet het bedrijf Ajax. Het geld moet op het veld staan. In dat licht gezien is het logisch dat Huntelaar behouden blijft voor Ajax.

2 september 2008 om 16:00

@loungie,
niet met dat rapport afkomen, Loungie.
De waarde daarvan kennen we inmiddels.
Het mooiste voorbeeld is het profiel "hoofdcoach" en de daaraan gekoppelde verantwoordelijkheden in het rapport van Commissie Coronel.
Zowel de nieuwe coach beantwoordt daar niet aan alsook de huidige positie van hoofdcoach met het daarbijbehorende takenpakket binnen de Ajax organisatie.
Het lijkt wel of ik als enige rapporten van Ajax lees....
Stijl van "zo de wind waait, waait mijn rokje" met deze benoeming en de concessies die daarmee gepaard zijn gegaan.

2 september 2008 om 17:14

@oleguapa, hou eens op met je gezeur over dat rapport.

Een rapport is een model en als zodanig schetst het de contouren van een ideaalsituatie. Helaas is de praktijk niet altijd ideaal, sterker nog, dat is ie nooit, maar dat is ie zeker niet in een fase waarin de inkt van het rapport nog niet eens droog is.

In relatie tot dit topic is een ander element van het rapport veel belangrijker, wat zeg ik, een fundament (!) van dit rapport is belangrijker, en dat is het uitgangspunt dat het kapitaal op het veld moet staan (!).

Als je Kjh 1 uur voor het verstrijken van de deadline laat vertrekken voor 40 mio staat je kapitaal op de bank en niet op het veld. Vorig jaar na het vertrek van Sneijder hebben we met zijn allen kunnen zien waar dat toe leidt.

Als Sneijder was gebleven (ja, ik weet het, as is verbrande turf, maar toch) was de kans toch aanzienlijk groter geweest dat Ajax kampioen was geworden Je gaat mij niet vertellen dat Sneijder minder dan de benodigde 3 puntjes extra had opgeleverd voor die schaal. Dan had je met Cl plaatsing je gebrek aan Madrid miljoenen dus al bijna gecompenseerd.

En nee, natuurlijk garandeert het aanblijven van Kjh niet een kampioenschap. Maar 1 ding weten we wel, als ze hem hadden verkocht hadden ze sowieso dit seizoen naar het kampioenschap kunnen fluiten.

ik zal je zeggen, als Affelay gisteravond om 11 uur voor 30 miljoen was getransfereerd had ik op de banken gestaan. Maar helaas is Reker niet zo een uilskuiken als Van Geel (en Van Gaal) die het presteert om zijn beste speler te verkopen zonder adequate vervanging.

Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat er 40 miljoen is geboden, mocht dat toch daadwerkelijk waar zijn, is het oliedom van Ajax dat ze zo'n mega bod niet accepteren, want zoveel krijg je er natuurlijk nooit meer voor...

3 september 2008 om 21:09

Ze willlen misschien van de beurs af, er is een onderzoek naar ingesteld maar ze zitten nog steeds op de beurs!

Ajax is niet meer beursgenoteerd. Ze zijn van de beurs af. Maar van Basten wou geen spelers op het laatste moment kwijt die niet op de transferlijst stonden. De kans op een goede vervanger was dan heel klein. Cvitanich krijgt alle tijd om zichzelf te ontwikkelen.

2 september 2008 om 12:24

er zijn plannen om van de beurs af te gaan, maar volgens mij is dat nog lang niet t geval!!?

2 september 2008 om 17:17

Ajax is niet meer beursgenoteerd? Dat is raar dat ze mij dat als aandeelhouder niet hebben gemeld ...

Wakker worden Ajaxfener, ze zijn nog wel genoteerd maar denken eraan die notering op te heffen!

Ik begin echter meer te geloven in het verhaal dat Kjh helemaal niet naar de club wilde waar het bod vandaan kwam en dat ajax nu de credits naar zich toe haalt door te zeggen dat zij het bod geweigerd hebben.

Dat is het ook gewoon,er is geen club die dat belachelijke bedrag betaald voor een leuke spits in de eredivisie,maar zeker geen topper.

yeah right 40 miljoen?! berbatov is voor nog geen 39 gegaan en berbatov is veel beter dan hunterlaal dus volgens mij zuigt danny blind uit zijn duim!

poeh 40 miljoen lijkt me niet hoor miscchien wouden ze zo alleen de aandacht van ajax trekken o0m aan tafel te kunnen.

Ben echt ultime fan van Huntelaar en zou het zeker jammer vinden als hij weg zou gaan maar voor 40 miljoen!!! hadden ze hem van mij zeker weg mogen doen ze hebben nu genoeg dragende spelers in de selectie van Ajax. 40 miljoen is gewoon te veel we hebben de vervanger al binnen en tegen kleinere clubs kunnen andere spelers ook wel scoren en in de grotere speelt hij toch nooit goed.

Ik denk dat v basten en danny dit ook wel vinden maar gewoon nu spijt hebben van hun eerdere praat over dat er niemand weg mag en Zeker Huntelaar niet. De situatie is nu gewoon anders dan toen met Sneijder. Sneijder was een veel dragendere speler dan Huntelaar eigenlijk veel belangerijker bovendien was er nog geen vervanger voor hem terwijl we bij Ajax toch al genoeg spitsen hebben zij het dan van een wat mindere kwaliteit

Logisch dat ze dit bod niet hebben geaccepteerd, Huntelaar is toch veel meer waard:s. Een spits die een garantie is voor meer dan 30 goals is per jaar is minstens 60 miljoen euro waard, dat weet jij en dat weet ik en de rest van voetbalzone. Wie zo'n bod uitbrengt moet wel heel amateuristisch zijn en geen idee hebben waar ze het over hebben, maar dit blijkt ook wel dat het telefonisch is gegaan.

Laat het duidelijk zijn dat ik het dus niet eens ben met deze ongeloofwaardige reacties dat 40 miljoen veel is. Ik stel mezelf dan de vraag: Wat is 40 miljoen euro in deze tijd nog voor een spits als Huntelaar.

2 september 2008 om 16:24

dus kezman was eigenlijk 70 miljoen waard? hij scoorde er 34.

Ze zeggen bijna 40 miljoen hea, dus zal wel ongeveer 36 miljoen zijn. En wat heb je eraan als je sterspeler vertekt voor 40 miljoen? Ajax kan toch geen wereldspits terugkopen, want die willen niet in Nederland voetballen, dus ik vind het slim van ajax dat hij niet verkocht is!

Ik geloof niet dat er ook maar één speler op aarde is die in de Nederlandse competitie een hoger rendement heeft dan het waardeverlies dat Huntelaar het komende jaar/2 jaar gaat hebben.

40 miljoen is zo veel geld. Stel dat hij volgend jaar nog maar 20 waard is, die 20 miljoen (+salaris) kan Ajax nooit aan hem verdienen, zelfs het verschil tussen Cl of Uefa Cup halen is niet zo groot. En zonder hem hebben ze nog de beste aanval van Nederland.

Al met al vind ik dus een domme zet, ze hadden hem moeten laten gaan. Maar Ajax heeft in het verleden vaker bewezen slecht te zijn met waardevolle spelers uitbuiten.

Ik denk dat het bod kwam van de oude club van pavyloefchenco( of hoe je dat ook schrijft) want deze club heeft nu geen spits meer dus hebben ze een nieuwe nodig. of het was natuurlijk Man. City die bezig is een topteam te smeden.

Goede zet,
Eindelijk kiest Ajax ervoor om goede spelers te houden en niet te zwichten voor het vele geld!
Eigenlijk had ik er nog op gehoopt dat ze nog met een verdediger kwamen toen ik las dat Slijngard werd verhuurd en ik had verwacht dat de Zeeuw nog zou komen.
Maarja ajax heeft nu het beste team van Nederland maar niet in de breedte en het moet blijken of ze wel genoeg een team vormen.
Ik zou in deze opstelling spelen:
Gabri is nog geblesseerd anders Gabri voor Sno.
Dan heb je nog deze reserves:
Gentenaar, Vermeer
Anita, Schilder, Van der Wiel
De Jong, Donald, Emanuelson, Sno/gabri, Van der Heijden
Kennedy, Rommedahl, Leonardo, Cvitanich, Sarpong, Martina

Stekelenburg
Silva
Oleguer
Vermaelen
Vertonghen
Lindgren
Sno
Suarez
Aissati
Sulejmani
Huntelaar

volgens mij wilde ajax een gelimiteerde transfersom van ongeveer 25 miljoen in zijn nieuwe contract zetten en dat wilde klaas jan niet. vandaar dat hij niet bijtekende. nu komt danny blind zeggen dat er iemand 40 bood en opeens wil ajax niet??? hier klopt helemaal niks van. vervangers heeft ajax afgelopen zomer al aangetrokken omdat ze de kans groot achte dat Kjh weg zou kunnen gaan. dit is een wanhoops poging om de marktwaarde van hunt op te voeren, en meer niet.

Nou lekker dan, voor de graafschap had dat betekend dat ze ongeveer 8 a 9 ton op de bankrekening gestort zouden krijgen, net iets wat we nodig hebben.

wat sommige mensen hier zeggen slaat totaal nergens op dat ajax het niet goed gedaan heeft had ajax het wel gedaan hadden jullie allemaal gezegd dom want dan krijg je net zo'n sneijder en ibrahimovic situatie dus wat lulle jullie nou en "liverpaul" dat atleticã³ madrid dit bod heeft gedaan of de spurs slaat nergens op want het bod kwam voordat berbatov verkocht werd en altleticã³ en de spurs hebben helemaal niet zoveel geld na het aantrekken van bijv. modric en dos santos en voor atletico geld heitinga en zulken dit heeft gewoon manchester city gedaan met die rijke stinkerd wijst alles op ik denk nog steeds ondanks zaterdag dat ajax dit jaar gewoon weer kampioen word en in de winterstop realiseren ze dat ze geen sterke verdediging hebben en halen ze een goede verdediger. zo zit het in elkaar ik vind het pure klasse dat ajax het bod heeft kunnen afslaan dat scheelt weer dan krig je geen sneijder ibrahimovic situatie!

ik vind het zoizo niet leuk meer als je kijkt om welek bedragen het gaat, 40mil daar kan je een heel goed leven van leiden, geen een speler is 40 mil waard, ze vallen toch altijd weer tegen bij de topclubs daarom is het dan toch weer zonde van al het geld dat ze er in investeren

Ik denk echt dat dat een grote roddel is 40 miljoen voor Hunterlaar!
Dat is hij nooit waard dat betekend dus dat hij meer waard is dan : Berbatov, Ronaldinho, Henry, Etoò, Modric, van Persie, Adebayor, Snijeder en even veel waard als Robinho !!!
Nou hij is niet eens half zo goed als deze spelers! Dus echte bulshit alleen maar speculaties! 25 à 30 miljoen owke maar 40 voor Hunterlaar!
Dat was voor de club een echte risico aankoop geweest welke club dat dan heeft geboden!!! Maar er zijn geen namen bekend die 40 miljoen hebben geboden dus allemaal bulshit!
Real had 25 miljoen geboden! en 40 doen ze toch niet!

40 mil. is wel erg veel voor zo'n speler als huntelaar, ajax hoeft er toch niet op te rekenen dat ze kampioen worden

Tsjah..40 miljoen voor Huntelaar.. Ik kan me het eerlijk gezegd niet voorstellen.

Huntelaar is een prima speler hoor, maar heeft zich nog absoluut niet bewezen in Europa of als international. 40 miljoen, dat zou ongeveer evenveel zijn als wat United betaalde voor Berbatov en City voor Robinho. Ik kan me niet voorstellen dat er clubs zijn die 40 miljoen gaan betalen voor een speler die zich enkel bewezen heeft in de Nederlandse competitie.

Ik heb zo'n vermoeden dat de club met de 40 miljoen Manchester City is geweest. Die zochten nog een spits, aangezien ze Berbatov wilden voor zo'n bedrag. Dan denk ik dat men dit heeft geboden, maar omdat dat niet lukte Robinho weggehaald bij Real

Hahaha 40 miljoen koop je een hele elftal die in Eredivisie kampioen kan worden
40 miljoen is een leugen want anders was hij allang al weg
weetj wat 40 miljoen euro betekend Ronaldinho+mancini hahaha dus die gelul over 40 miljoen is leugen

40 miljoen kan je veel betere spits dan Huntelaar krijgen geloof mij nou maar

2 september 2008 om 17:49

en als huntelaar voor jou club had gespeeld dan was het wel de waarheid zeker. Beetje gefrustreerde reactie van je.

Mij lijkt die 40 miljoen ook een beetje overdreven. Geloof daar eerlijk gezegd weinig van. Maar dat er een enorm bod is gedaan op Huntelaar staat vast. Ik ben blij dat ze niet naar de centen hebben gekeken maar naar sportieve aspecten. Huntelaar kun je onmogelijk vervangen zo vlak voor de transferdeadline. De clubs laten hun spelers niet meer gaan, net als Ajax nu dus doet. Of je betaalt de absolute hoofdprijs voor een speler die je een paar weken terug voor de helft had kunnen halen. En over de kwaliteiten van Huntelaar? Ik lach om mensen die twijfelen aan zijn capaciteiten. Drie seizoenen lang zoveel goals maken zegt mij meer dan genoeg. Van Nistelrooy kon in zijn Psv en Man Utd periode ook nauwelijks zelf een aanval opzetten maar scoren deed hij aan de lopende band en volgens mij heeft dat hem een behoorlijk populariteit opgeleverd. Huntelaar is net zo'n type speler. Ik durf zelfs te beweren dat Huntelaar meer in het spel betrokken wordt dan Van Nisterooy. Zolang hij er 25+ per seizoen inschiet heeft hij het geweldig gedaan en staan de clubs straks weer in de rij.

Dit is gewoon een speculatie!
Er is nooit een bevestiging geweest dat er 40 miljoen is geboden !!!
Dit staat in het Ad Danny blind geeft aan dat er wel 2 clubs informeerde Telefonisch maar dan moest hij wel afwachten of dat bod wel gerealiseerd kon worden! Maar over wat voor bedrag het gaat is niet gesproken misschien wel 30 miljoen of 32 miljoen !!!
Dus 40 miljoen is gewoon een opgeblaas verhaal!!!!

http://china.goal.com*str&str*articolo.. tottenham hotspurs en manchester city..

2 september 2008 om 18:31

Ja even een goede site Jij gelooft dit toch niet!!!
wat een klote site trouwens

Ik kan hier heel kort en krachtig zeggen: Ajax, Klasse!
Niet alleen zouden ze bij ajax niet geloofwaardig meer overkomen na eerdere uitspraken, maar ook puur dat ze vooruit kijken en ook zeker geleerd hebben van late transfers van toppers binnen de selectie.
Ik denk ook dat deze actie van Ajax heel veel vertrouwen uitspreekt in de speler Huntelaar, en ik denk ook terecht. Een spits die er elk jaar rond de 30 maakt is gewoon heel waardevol, in welke competitie hij dat dan ook doet, hij doet het in Nederland, Ajax speelt in Nederland; waardevol voor Ajax.
Nogmaals, Ajax, grote klasse!

Over 2 jaar gratis de deur uit..dat is pas handel

40 miljoen euro is natuurlijk een belachelijk hoog bedrag voor een spits uit de Eredivisie met nog maar een tweejarig contract, die weliswaar al heeft laten zien een topper te zijn, ook op internationaal niveau en in topwedstrijden, in tegenstelling tot wat sommige of vele critici roepen, maar als er veel interesse is en je als club je hard opstelt kan de vraagprijs zomaar tot dat soort hoogtes worden opgeblazen. Als je ziet wat er voor Babel is betaald dan kan dit bedrag ook zomaar kloppen. Ajax houdt in elk geval woord, door het kapitaal op het veld te laten staan en geen zeer belangrijke spelers op het laatste moment te verkopen. Dat valt te prijzen.

2 september 2008 om 18:33

idd maar ja hier zitten gewoon veel van die figuren die alles wat ajax doet van een negatieve kant bekijken. Andersom gebeurd dat ook. Dat is wel jammer.

Ik als Ajacied had het niet erg gevonden als die voor dit bedrag zou zijn gegaan.
Je hebt toch weer inkomsten en hij word ook steeds minder waard als zijn contract afloopt.
Waarschijnlijk had Kjh zelf ook niet gegaan omdat het een subtop club betreft.
Wel weer gek van Ajax dat ze niet als een contract hadden klaarliggen voor een andere spits.
Je weet dat er een bod gaat komen, had je er met, om even een voorbeeld te noemen, Berg en Fc Groningen al een mondelingen overeenkomst en een opgesteld contract klaarliggen, had je nu Kjh "gewoon" kunnen verkopen.

2 september 2008 om 18:41

ja joh haal onze spelers maar weer
nee voor 40 mil had ajax hem best kunnen kopen en dan 20 mil voor berg neerleggen, maar ja dan hadden wij ook al een speler achter de hand hebben liggen. zo dik zitten wij niet in de aanvallers,
maar ja ook wel logisch dat ze het niet hebben gedaan op de laatste dag.

Ik begrijp niet waarom mensen dit in twijfel trekken als en de zaakwaarnemer en Danny Blind dit hebben aangegeven. Het is wel telefonisch gebeurd maar waarom zouden ze in godsnaam moeten liegen.

Robinho vind ik trouwens minder waard dan Huntelaar en dat ligt aan het rendement en niet het talent. Robinho zal altijd een talent blijven dus een stomme zet van City. Anders had hij het in die 4 jaar in Europa wel waar gemaakt.

Jammer voor Heerenveen. Als ik mij goed herrinner heeft heerenveen nog 25% van de transfer rechten van huntelaar.

Als ze huntelaar nu nog hadden verkocht, had het duo van basten/blind zich totaal ongeloofwaardig gemaakt tegenover de fans en sponsoren van de club. Als je totaal 30 miljoen investeert in nieuwe spelers, moet je meedoen om de titel en een verkoop van Huntelaar, had je deze aspiraties weer in de ijskast kunnen doen.

maakt geen moer uit. Een club als Ajax moet altijd een vervanger klaar hebben staan, liefst uit eigen jeugd en anders aangekocht als 2e spits of op een transfer lijstje.
Cvitanic is nog een beetje dubieus vind ik persoonlijk..
Ajax is talenten opleider en moet daar gewoon op inspelen.
Bovendien kun je met Cvitanic/sulejmani/suarez makkelijk kampioen worden het gaat meer om de prut verdediging die Ajax de das om doet..
40 miljoen is altijd: strik erom heen en succes verder.

Trouwens het was Man City die telefonisch een bod van 40 miljoen deed op Huntelaar. Van mij mogen ze dat bod weer uitbrengen tijdens de winter en dan mag Ajax best wel akkoord gaan. Met 40 miljoen kun je genoeg vervangers en andere versterkingen halen.

@rokske83
wie ben jij om hem een nep supporter te noemen .
dembele heeft wel degelijk een punt over huntelaar en ajax .vooral de reactie die dembele hier onder geeft. een echte ajax spits is een aanspeelpunt die technisch zeer sterk is en zijn goals meepikt . een paar voorbeelden van echte ajax spitsen zijn kanu kluivert arveladze dennis bergkamp mvb cruijf zlatan . en er zullen er misschien nog meer zijn. maar allemaal met een individuele actie en jongens die andere beter laten voetballen.

ik zelf had huntelaar ook verkocht als je een ander spits had kunnen halen , hadden ze vorige week 40 mil geboden dan had ik het wel geweten als ajax bestuur strik erom . daar kan ajax elf nieuwe spelers voor halen.

Dembele18 - Dinsdag, 2 september om 10:47 Compliment geven niet beschikbaarreactie meldenreactie bewerken niet beschikbaardirect reageren op deze reactie
Dembele18
51 punten51 punten
boeiend dat hij er 33 inschiet, is dat nou echt zo belangrijk voor een spits van Ajax? Ik zie liever een spits die wat toevoegd aan het aanvalsspel, die niet zomaar onzichtbaar is wanneer er een goede verdediger tegenover hem staat. Een spits die geen perfecte aanvoer nodig heeft, die een bal kan aannemen en kaatsten met iemand in zn rug, die middenvelders laat scoren, een spits die een rustpunt is wanneer we onder druk staan en een bal kan vasthouden. Een speler met explosiviteit en handelingssnelheid en fysiek sterk is en niet om de have klap een schwalbe moet maken omdat hij anders de bal verliest .iemand die sterk in de combinatie is kortom ik wil gewoon een echte getalenteerde Ajaxspits ipv een simpele goalgetter zonder enig talent.

dan maar 15 goals minder, dat is veel minder waard.

Wat is Ajax on-ge-lo-fe-lijk dom geweest om 40 miljoen niet te accepteren! Veer-tig-mil-joen!! Zo'n bod komt er nooit meer! Ajax heeft zonder Huntelaar en met Cvitanich, Sulejmani en Suarez nog een prima eredivisie-waardige voorhoede waarmee ze tot de winterstop (een wedstrijdje of 14) weinig punten (meer) zullen verspelen! Verder hebben ze nog een redelijke aanvalsbank met o.a Leonardo. Dus snap ik Ajax he-le-maal niet! Huntelaar was in Tilburg (mede dankzij Suarez) ook vij onzichtbaar, dus met of zonder Huntelaar had echt geen verschil gemaakt!

Ajax: oliedom-dom-dom!!!!!!!!

Dat astronomische bedrag was voor de deadline bekend, dus 1 telefoontje meteen erna naar Groningen en Berg had voor 12 a 13 miljoen echt wel naar Amsterdam gekomen! Hou je nog ruim 25 miljoen over!!!!

Maar goed, aan 't end v.h. seizoen zal-e voor veeel minder vertrekken, omdat-ie dan nog maar 1 jaar contract heeft.

40 miljoen.......sjongejonge, zou ik ook zeker laten lopen als ik Ajax was........

Of het verstandig is moet blijken, maar voor 40 miljoen moet je wel ballen hebben om nee te zeggen. Ondanks dat je waarschijnlijk niets meer kunt op die termijn had ik er een grote strik om gedaan, zeg ik als Ajax liefhebber. Dit bedrag is gewoon te groot.

Niet 40 miljoen maar 30 (heerenveen heeft 25% van Kjh's transfer rechten).

"" Overigens ging het dus om telefonisch gemelde interesse. "

Ik neem dit soort verhalen maar met een korreltje zout.
Tuurlijk wil de Europese subtop Huntelaar wel hebben, maar een bod van 40 miljoen zomaar afwijzen. Ik ben bang dat dat voor een beursgerelateerd bedrijf niet zo opzij te leggen valt. Ik zeg niet dat er niks is gemeld, maar ik vind het wel een zwaktebod van Ajax dat ze geen bronnen melden. Als het bericht waar is , dan heeft zeker Manchester City interesse getoond en daar wil Klaas-jan nietnaar toe.
De tweede ploeg zou dan welhaast Everton moeten zijn.

Als Ajax op dezelfde weg verder gaat als ze zijn ingeslagen tegen Willem Ii dan gaat ie alsnog in de winterstop weg naar Juventus, iets wat ik eerlijk gezegd al veel eerder verwacht had.

ook huntelaar bevestigd dus dat er 40 miljoen op hem is geboden voor de twijfelaars hier


Klaas-jan Huntelaar voelt geen rancune nadat zijn club Ajax een bod van veertig miljoen euro op de spits weigerde. De international heeft begrip voor de beslissing van de Amsterdammers, omdat zij geen vervanger meer konden halen.

Bovendien was de club die Huntelaar wilde vastleggen er eentje uit de Europese subtop, terwijl de goalgetter liever naar de échte top vertrekt. "een club uit de Europese subtop was heel serieus en wilde heel veel geld voor me betalen. Maar Ajax had toen geen tijd meer om een goede vervanger voor me te halen. Dus ik begrijp dat het bod is geweigerd."

De spits is best onder de indruk van het bedrag, veertig miljoen euro, dat de niet bij naam bekende club voor hem over had. "dat is inderdaad heel veel geld, maar het ging ook om een club uit de Europese subtop. Ik wil liever in één klap de stap naar de echte top maken. Daarom moet ik komend seizoen bij Ajax en het Nederlands elftal heel goed presteren."

Huntelaar is blij dat het rumoer rondom zijn persoon nu voorlopig voorbij is. "ik ben best blij dat de transfermarkt nu op slot is. Ook maandag ben ik voortdurend van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Ik blijf nu bij Ajax en dat geeft toch rust."

2 september 2008 om 22:41

@gamer

dit staat er..........
"huntelaar wil de naam van de bewuste club en de hoogte van het bod niet bekendmaken"..........

Bewust weggelaten of is het meer zoiets als "lezen en je niet laten meeslepen is ook een vak"??........

In de loop van de dag meldden maandag twee clubs uit de subtop van Europa zich in de Arena.

Tottenham Hotspur misschien, aangezien Berbatov en Keane zijn vertrokken en Dos Santos meer een vlankenspeler of aanvallende middenvelder is heeft Tottenham maar 2 echte spitse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren