Jan Smit reageert verbaasd op afwijzen Keje Molenaar en ontzenuwt gerucht

Vrijdag, 3 februari 2023 om 19:15Rian Rosendaal • Laatste update: 20:01

Jan Smit reageert met verbazing op het feit dat de raad van commissarissen van FC Volendam voorlopig geen heil ziet in de aanstelling van Keje Molenaar als vice-voorzitter. In de optiek van de rvc van de laagvlieger komen de plannen van de jurist te veel overeen met die van trainer Wim Jonk en zijn technische staf. Molenaar ontkende overigens onlangs dat hij is gevraagd voor een technische functie binnen Ajax.

Rvc-voorzitter Jaap Veerman wil niet inhoudelijk reageren op vragen van De Telegraaf. Wel stuurt hij vrijdag een korte mail naar de landelijke krant. "Het is niet aan een toezichthoudend orgaan als een rvc om met de pers te communiceren." Smit, als voorzitter verbonden aan Volendam, wil wel dieper ingaan op de situatie. "De rvc is van mening dat Keje te veel dezelfde technische en organisatorische ideeën heeft als Wim Jonk en zijn team koesteren. Kennelijk wil de raad van commissarissen een andere weg inslaan."

Smit ontzenuwt overigens het gerucht dat het bestuur, de directie en Jonk en zijn stafleden afhaken, mocht de rvc bij zijn standpunt blijven om Molenaar buiten de deur te houden. "We zullen nu eerst het gesprek met de commissarissen aangaan", benadrukt de voorzitter annex zanger. "Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat Keje met zijn ervaring, kennis en kunde een enorme meerwaarde zal hebben."

Voorlopig geen Ajax
Molenaar gaf zondag in Goedemorgen Eredivisie van ESPN aan dat hij inderdaad wil toetreden als vice-voorzitter van Volendam. Over een technische functie bij Ajax wist hij niets. "Ik heb niet met Ajax gesproken. Ik kreeg wel via via allemaal op- en aanmerkingen en hints. Maar ik heb niet rechtstreeks contact gehad met Ajax." Hans Kraay junior wilde vervolgens van Molenaar weten of hij te horen heeft gekregen of de clubleiding in Amsterdam denkt aan de invulling van 'een belangrijke functie'. "Ja, dat hoor ik. Maar ik ben nooit rechtstreeks door Ajax benaderd", herhaalde Molenaar nog maar eens.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door edforce2)

Molenaar en Wim Jonk hun visie lijken teveel op elkaar … wat is dat nu weer voor kutreden?
Stel je voor dat er teveel mensen met een goede voetbal visie bij je club samen gaan werken…
Ik hoop van harte voor FC Volendam dat Molenaar alsnog naar hun club gaat en dat ze daar samen laten zien hoe fout men bij Ajax bezig is.

3 februari 2023 om 19:57

Echt een onzin verhaal. Iedereen begrijpt meteen dat er meer achter zit en dat er wordt recht geluld wat krom is.Keje is vrij man ....laat zich niet piepelen. Zal zeker zijn plek en visie bevechten. Te slim en zelfstandig voor Ajax denk ik.

3 februari 2023 om 20:06

Wat zeg jij nu allemaal?

Mensen die het met elkaar eens zijn en met hetzelfde beleid de weg omhoog willen bewandelen, die moet je inderdaad niet binnen je organisatie willen hebben. Liever mensen die elkaar de tent uit vechten.

Keje Molenaar, oud topvoetballer via Volendam naar Ajax gegaan, en ook een serieus Jurist.
Het lijkt mij dat Volendam hiermee een zwaargewicht in huis haalt met een goede visie op voetbal, en weet hoe een club moet worden geleidt, een betere voor die functie haal je zo een twee drie niet in huis, of ik moet me vergissen in de kwaliteiten van deze man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam


91 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. MührenAanvaller225
D. van MieghemAanvaller226
H. VeermanAanvaller223
F. StankovićKeeper250
B. Ould-ChikhAanvaller172
O. BuurVerdediger131
L. ZeefuikAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren