De Jong realistisch na gelijkspel van PSV: ‘Ik wil geen excuses zoeken’

Woensdag, 3 augustus 2022 om 12:56Jonathan van Haaster • Laatste update: 13:03

PSV behaalde dinsdag een gelijkspel bij AS Monaco. Even leek een overwinning tot de mogelijkheden te behoren, maar met de toegenomen vermoeidheid in de benen waren de Eindhovenaren uiteindelijk niet ontevreden met een gelijkspel. Met dat resultaat heeft PSV zich een redelijke uitgangspositie verworven voor de return van volgende week in het Philips Stadion, waarin kwalificatie voor de play-offs van de Champions League op het spel staat.

Luuk de Jong was na afloop voor de camera van ESPN realistisch. "We kwamen er moeilijk uit, denk ik. We waren zelf wat slordig aan de bal. Passes die achter de man kwamen werden onderschept en dan kom je ook niet lekker in je eigen spel. We kwamen er een paar keer goed uit, één keer heel goed, en dan maak je die goal gelukkig ook." De aanvoerder van PSV zag wel dat het in de return beter zal moeten. "In de tweede helft kwamen we niet tot hele goede aanvallen. Eén kans van Guus Til die net niet bij de bal kon, dat was jammer. In het tweede gedeelte van de tweede helft zetten zij aardig wat druk en daar hadden we ook moeite mee. Toen viel ook de 1-1."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De aanvoerder van PSV erkent dat zijn ploeg vermoeid was, maar wil zich daar niet achter verschuilen. "Daar moeten we fit genoeg voor zijn. Het was heel benauwd vandaag, maar ik wil geen excuses zoeken. Het kwam vooral omdat we zelf niet zuiver genoeg aan de bal waren, waardoor de wedstrijd zwaar werd en vooral op en neer ging. Dan wordt het heel zwaar en dat merkte je ook aan iedereen. Dan denk ik dat je uiteindelijk tevreden kunt zijn met een 1-1."

Trainer Ruud van Nistelrooij roemde de teamprestatie van PSV. "We zijn als één team begonnen en als één team geëindigd. We nemen een redelijk resultaat mee naar huis. Volgende week in de thuiswedstrijd is het 'game on'. Ik vond dat de jongens die erin kwamen het team meer lucht gaven. De jongens die eruit moesten waren gewoon op. Dat weet je van de spelers die later zijn ingestroomd. De invallers hebben het team goed ondersteund. Echt voetballend gezien lukte dat moeizaam, misschien een aantal sporadische momenten, maar alles bij elkaar ben ik trots op dit team, kijkend hoe diep ze zijn gegaan in de tweede helft."Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door pinko)

Denk dat 1-1 een prima resultaat is in Monaco. PSV heeft een zwaardere voorbereiding gehad, spelen aankomende week thuis en zullen mogelijk dan Brantwaithe en Savio kunnen inzetten. Daarnaast moet Monaco uit naar Strasbourg wat ook niet bepaald om de hoek ligt. Ik heb er een stuk meer vertrouwen in, het verschil in intensiteit waarmee Monaco de laatste tien minuten kon spelen zal volgende week een stuk kleiner zijn verwacht ik.

Zaterdag iedereen sparen die er dinsdag moet staan. Dan maar met een misschien nederlaag beginnen, maar CL is echt heel belangrijk als je bij Ajax wil aanhaken. Verder fijn dat de Jong niet op dezelfde manier reageert als Veerman. Die moest gister het toch even laten vallen, maar verder vind ik zijn interviews altijd wel leuk. Daarnaast erg fijn om te zien dat Ramalho terug is, geeft iets meer keuzes achterin. Wordt billenknijpen dinsdag, ik vlak Monaco zéker niet uit en ben er ergens best bang voor.

3 augustus 2022 om 13:39

Je kunt niet met een nederlaag beginnen in de competitie..... tegen Emmen moet je gewoon winnen.

3 augustus 2022 om 13:46

De competitie winnen is ook van belang om bij Ajax aan te haken… verlies tegen Emmen is dus uit den boze! Die moet je ook gewoon winnen.

3 augustus 2022 om 14:17

Toch zou ik het risico nemen. Dinsdag is de belangrijkste pot om de CL te bereiken. En als je een B elftal opstelt heb je niet 100% zeker verloren he?

3 augustus 2022 om 14:40

Je moet tegen Emmen echt niet met je sterkste 11 beginnen. Start met Benitez - Hoever, Ramalho (60min), Branthwaite, Oppergard - Guti, Ledezma, Til - Saibari, Xavi, Bakayoko. Om vervolgens je ‘kanonnen’ de laatste 20/30 minuten er in te brengen. Prima elftal om te winnen van Emmen.

3 augustus 2022 om 15:23

Ik vind zelf dat je juist de eerste 30 minuten vol moet gaan, zodat je de rest van de wedstrijd rustig kunt uitspelen. En natuurlijk moet je een paar spelers niet in de basis laten beginnen. Ruud komt er wel uit denk ik zo.

Ook voor het eerst dat hij geen excuses gebruikt. Deze man kan het mooist verliezen van iedereen in de eredivisie. Verbaasd me dat hij de scheidsrechter niet de schuld geeft. Dat kan hij doorgaans ook wel goed.

3 augustus 2022 om 13:09

En Blind kan het lelijkst verliezen van iedereen in de Eredivisie, nooit de hand in eigen boezem. Zijn eigen ploeg is altijd beter en het is altijd onterecht dat hij verliest. Zo, staan we weer quitte met het aantal zure reacties...

3 augustus 2022 om 13:14Zuurder kan inderdaad niet mannen, lekker genieten van het weer. In plaats van elke keer maar die bullshit club/speler vergelijkingen aankaarten. Men wilt niet dat er te veel over Ajax gepraat wordt, begin er dan zelf ook niet over.

3 augustus 2022 om 13:15

Haha, als jou dat een goed gevoel geeft. Be my guest. Ik kan oprecht enorm genieten van Luuk de Jong wanneer het resultaat tegenvalt.

3 augustus 2022 om 13:17

Je hebt het maar druk met Ajax de laatste dagen. Wat heeft Blind met LdJ van doen?

3 augustus 2022 om 13:22

@alkatorian Dit kaart hij toch prima aan. Hij vergelijkt het met o.a Blind omdat die ook altijd loopt te piepen na een verloren wedstrijd: de scheids, het gras, de wind, de felle lichtmast, het ligt aan alles behalve Ajax zelf. Nooit is een tegenstander gewoon beter. Check voor de gein maar zijn interview na de JC schaal op YouTube op het ESPN kanaal. De mensen die hier Luukie 'applaudiseren' zijn muisstil over bijvoorbeeld Blinds gejammer. Bij hem krijgt koffiejuf nog net niet de schuld.

3 augustus 2022 om 15:35

Blijf eens bij je eigen club. Dat kunnen veelomvattend fans toch maar moeilijk, ze blijven naar de recordmeister kijken, grappig.

3 augustus 2022 om 16:16

Ik weet dat onze Daley vaak alles en iedereen behalve Ajax zelf aanwijst als reden voor (punt)verlies. Heel irritant. Maar gisteren reageerde DieGelde nog op het artikel aangaande de plannen en inhoudelijke keuzes van VZ. In zijn betoog betichtte hij ajacieden van het feit dat ze alles op zichzelf (lees Ajax) betrekken. Dan is deze reactie toch ietwat hypocriet te noemen?

3 augustus 2022 om 16:26

Volledig hypocriet, maar dat gebeurd vaker met dat soort vogels.

3 augustus 2022 om 13:22

Is je niks zinnigs te zeggen hebt kun je het beste zwijgen

3 augustus 2022 om 13:30

Right back at ya. Jouw reactie is vreselijk off-topic, die van mij gaat gewoon on-topic.

3 augustus 2022 om 14:14

Had hij zaterdag prima kunnen doen inderdaad. Nu is hij gewoon realistisch en nuchter. Toch volwassen geworden onze Luuk.

Thuis wedstrijd voor revenge van vorig jaar

Op zijn assist na heeft de Jong vrij weinig goed gedaan. Veel aanvallen stranden bij hem. Het lijkt me een must voor PSV om nog een spits te kopen, want met Vinicius heb je nu twee dezelfde types.

3 augustus 2022 om 13:11

Gaan ze niet doen denk ik. Ruud schijnt veel vertrouwen te hebben in Vertessen als spits.

3 augustus 2022 om 14:02

Nog iemand die niet kan afmaken. PSV moet eens een spits halen die en kan meevoetballen en een goed schot heeft.

3 augustus 2022 om 15:26

Ik wil niet veel zeggen maar:

1. Vertessen is net 21
2. Hij heeft 24 ED, 6 EL, 5 CL, 4 Beker en 1 JCS gespeeld, waarvan de meeste tijd als invaller, maar nooit een echte volledige wedstrijd. Daarin scoort hij 8x en heeft 10 assists. Ik vind dat een aardig goede moyenne.

Daarbij is hij razendsnel, en acht ik hem hoger in dan Vinicius. Geef hem maar de kans, dan kom je misschien terug op je woorden. Kijk naar Mauro Jr. velen hadden er niets mee, maar hij is het afgelopen seizoen toch een goede speler gebleken.

3 augustus 2022 om 15:37

Je zegt toch vrij veel, maar wat je niet zegt is in welk van die competities hij de goals en assists maakte.

3 augustus 2022 om 13:11hebben we beide naar een andere wedstrijd gekeken? Hij was juist een van de meest balvaste mensen op het veld!
Daarbij heeft hij zich kapot gewerkt want voor een spits neemt hij zijn verdedigende taak heel serieus, ik heb er wel respect voor!

3 augustus 2022 om 13:24

Of Benzema snapt niks van het spelletje of hij keek met zijn ogen dicht. Luuk was heel erg belangrijk. Won zowat elk duwel waardoor de rest van het team steeds kon aansluiten. Betere aanspeelpunt heb je niet in de Eredivisie.

3 augustus 2022 om 13:48

Idd. Luuk was erg actief en hield ballen goed vast of verlegde het spel… Enfin, wellicht heeft niet iedereen de hele wedstrijd bekeken…

3 augustus 2022 om 14:01

Daar is het argument weer. Hij heeft zich kapot gewerkt. Dat wordt echt alleen gebruikt bij spelers die totaal niet kunnen voetballen. Minimaal de helft van de ballen die hij kreeg heeft hij verloren gisterenavond.

3 augustus 2022 om 15:38

De Jong heeft het gewoon goed gedaan binnen zijn mogelijkheden en beperkingen. Het is natuurlijk alles behalve een verfijnde voetballer en spits.

3 augustus 2022 om 16:06

Komop het is geen Benzema he. Anders was hij nooit verkocht door Sevilla voor 4 mil. en ja je verliest wel eens een duel als de aanval bij jou moet beginnen (lange bal) er is geen spits in de ED die zoveel duels wint om de bal. Nogmaals we hebben het niet over een topspits bij een top10 club. Benzema is ook een harde werker voor Real, totaal anders dan Lewa bij bayern eerder. Daar heb ik wel respect voor als je als spits zoveel drive hebt.

Ik wil geen excuses zoeken om daarvoor te zeggen dat het benauwd was en ze vermoeid waren. Dan gebruik je dus toch al 2 excuses niet? PSV wil graag op CL acteren (waar ze totaal niet thuishoren of ook maar iets in te zoeken hebben) maar 2 keer in 3 dagen voetballen kunnen ze niet aan voordat het seizoen ook nog maar moet beginnen. Dat betekent dat ze of niet goed opgetraind zijn of dat dit nog een lange tijd zal gana duren.
Zou mooi zijn als AS Monaco het in de return al vroeg kan afmaken anders zullen de PSV spelers weer zeggen dat ze vermoeid zullen zijn voor de wedstrijd in het weekend.

3 augustus 2022 om 13:21

Het zijn ook gewoon 2 topwedstrijden in 3 dagen waarbij je jezelf extra moet geven om te winnen.
KNVB had best mee kunnen denken. Tegen Emmen kunnen ze waarschijnlijk rustig aan doen. Dat PSV niet in de cl thuishoort ben ik met je eens, maar eerlijk gezegd interesseert het me geen hol. Dit PSV kan Monaco verslaan en dan is de volgende horde in principe makkelijker, dat ze niet gaan overwinteren in de cl lijkt mij duidelijk maar ja de tientallen miljoenen zijn dan wel binnen. Maar het laatste jaar laten ze wel zien dat ze zeker niet kansloos zijn tegen teams als Benfica, Monaco, Sociedad, Galatasaray en Leicester.

3 augustus 2022 om 13:35

2 topwedstrijden in 3 dagen waarbij iedereen van tevoren zegt de JCS niet serieus te nemen is en als een veredeelde oefenpot ziet maar wel met de op dat moment sterkste 11 beginnen? Dat de KNVB had kunnen meedenken zijn we het allemaal over eens maar dat is niet gebeurt dus moet je door.
Ze laten zien niet kansloos te zijn tegen teams als Benfica, Monaco, Sociedad en Leicester maar hoeveel hebben ze er van die 8 wedstrijden gewonnen, 0 volgens mij? Galatasaray hoeven we daarin niet mee te nemen daar zij met zoveel persoonlijke problemen moesten optreden tegen PSV en stellen die Turkse clubs natuurlijk echt geen fluit voor in Europa.

3 augustus 2022 om 13:22

Zou dat mooi zijn ja? Wat een afgunst. We zullen zien of PSV thuis hoort en/of wat te zoeken heeft in de CL. Ik ben echter van mening dat we als klein kikkerlandje alle coefficienten punten heel goed kunnen gebruiken, ongeacht de club.

3 augustus 2022 om 13:26

Het heeft gedeeltelijk met fitheid te maken maar meer nog met kwaliteit. Til die elke bal van zijn voet laat afspringen of naar de verkeerde speelt. Luuk de Jong is voetballend niet goed genoeg in Europees verband. Sangare was in de eerste helft ook best slordig aan de bal. Door dit vele balverlies verbruik je ook onnodig krachten. Sowieso met Luuk de Jong en Til in aanvallend opzicht kom je niet aam voetballen toe in de CL. Veel te voorspelbaar. Sabairi vond ik overigens wel goed spelen. Sterk aan de bal. Ik zou hem wel eens willen zien op de plek van Til.

3 augustus 2022 om 13:38

Ongelofelijk dat dat onzinnige 2x in 3 dagen voordat het seizoen nog moet begin verhaal er de hele tijd weer bij wordt gehaald. Topsporters moeten ook hun fitheid voorafgaand aan het seizoen weer optrainen, over een paar weken zijn ze fitter dan nu.

Daarnaast kun je best punten aanstippen, maar dat niet als excuus gebruiken. Tip voor jou: zet er in je hoofd even 'ondanks dat' voor, maakt het wellicht wat makkelijker om te begrijpen.

En dat stuk tussen haakjes slaat ook als een tang op een varken, tenzij je van mening bent dat geen enkele Nederlandse club in de CL thuis hoort.

3 augustus 2022 om 13:47

@weszol, "2x in 3 dagen voetballen kunnen ze niet". Een JC schaal gewonnen en uit gelijk bij de #3 van Frankrijk. Lees je eigen betoog nog maar eens rustig na..

3 augustus 2022 om 14:05

@woenselaar, wat moet ik precies nalezen dan in m'n eigen betoog? Luuk de Jong zegt geen excuses te willen gebuiken maar in zijn zin ervoor geeft die er al 2? Wat neerkomt op het feit dat ze nu geen 2 wedstrijden in 3 dagen kunnen spelen. Wanneer de Jong geen excuus had gebruikt en gewoon had gezegd iets in de trand van ''klote dat we het zo onnodig weggeven de laatste 15 minuten terwijl dat niet nodig was'' dan geef je geen excuses en zoek je het probleem bij jezelf ipv zoals nu het ergens anders te zoeken.

3 augustus 2022 om 20:10

Ik kan je op weg helpen. Het 'niet kunnen' spelen van 2 wedstrijden in 3 dagen klopt feitelijk gewoon niet gezien het resultaat. Dat het geen optimale omstandigheden zijn mag best benoemd worden toch?

3 augustus 2022 om 13:59

Bij PSV heeft altijd iets of een ander het gedaan wanneer het resultaat negatief is. Die Veerman begint ook een irritatiefactortje te worden. Maar dat krijg je vanzelf als je met L. de Jong speelt....

3 augustus 2022 om 14:15

Hij doet gewoon ff een Blindje, die vindt ook altijd dat ze beter waren. Niks mis mee.

3 augustus 2022 om 15:42

Blijf bij je eigen club/het topic, lukt je dat? De Jong is heel irritant in het veld, constant zeuren tegen de arbitrage, gisteren en ook zondag, kijk de beelden maar terug. In het interview zegt hij niet veel spannends.

3 augustus 2022 om 17:16

Speelt Blind bij Psv??

Waarom is de tendens alsof PSV gisteren is ingemaakt? 1-1 in een zware Europese uitwedstrijd lijkt me een prima resultaat. Volgende week afmaken.

3 augustus 2022 om 13:24

Geen flauw idee, 1-1 bij Monaco op bezoek in die hitte na een wedstrijd tegen ajax in de benen. Echt een goede uitgangspositie, nu is alles in eigen hand.

3 augustus 2022 om 13:44

Vind ik ook migi slaat nergens op.was toch een prima pot na die wedstrijd tegen Ajax. Met beetje geluk had je hier 0-2 gewonnen, maar 1-1 is echt een prima uitslag tegen een club met een selectie die veel meer waard is.

3 augustus 2022 om 14:34

Zou idd haast vergeten dat ik qua resultaten laatste 2 wedstrijden best tevreden ben. 2 relatief zware uitwedstrijden binnen 72 uur en 4 punten tegen 2 clubs met 10x zoveel geld.

3 augustus 2022 om 15:51

Migi, dat lijkt me nogal evident. Zaterdag winnen ze (overigens terecht) van Ajax. Wetende welk niveau Ajax de afgelopen jaren aantikte in Europa (en ook het eerste half uur weer liet zien) zou bij psv zomaar het gevoel kunnen opwekken dat ze dan ook wel redelijk makkelijk van Monaco zouden winnen. Het gaf immers een heel goed gevoel riep iedereen in koor. Maar ondanks de terechte winst moet je wel verder kijken. Vier van de goals waren grote fouten van de tegenstander en geluk (van richting veranderde bal), de vijfde goal kun je helemaal vergeten met een tegenstander op zoek naar een goal met 10 man.Nogmaals ik wil niks afdoen aan de overwinning, maar het zegt toch maar weinig over waar psv staat in Europa en dat is gisteren bewezen.

3 augustus 2022 om 17:02

Wat zijn de fouten dan geweest bij die goals? Gorter en die zwabber bal ben ik met je eens, maar de rest? Want om nou 5 goals allemaal af te schrijven als fouten en geluk gaat me een beetje te ver.

3 augustus 2022 om 20:13

Uh, ja dat zal best, maar ik las geen enkele PSV'er roepen dat ze Monaco ff zouden oprollen in een uitwedstrijd in 30 graden en 5 dagen minder rust dan de tegenstander me5 meer geld en een duurdere selectie. VErder zegt de Cruyff schaal wel wat over Ajax, namelijk dat ze ook na gigantosche investeringen te naïef zijn om vaker dan incidenteel ver te komen in Europa.

Leuke voetballer hoor die Veerman maar misschien moet je eerst eens uberhaupt met je club de CL halen en persoonlijk over een langere termijn presteren voordat je dit soort praatjes de wereld in gaat lopen slingeren. Voor iemand die zegt dat Monaco poep in de broek zal krijgen zat ie anders wel echt een meisje te klagen over hoe zwaar het programma nu al wel niet was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 1 0 0 0
2021/2022 Barcelona 21 6 1 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Alles valt op zijn plek voor PSV bij Eredivisie-opening tegen FC Emmen

PSV heeft zaterdagavond een ideale start in de Eredivisie beleefd. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kende geen enkel probleem met FC Emmen, dat al bij rust tegen een 3-0 achterstand...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren