Feyenoord wil voorbeeld van Vitesse volgen en meldt zich in Italië

Donderdag, 28 juli 2022 om 21:18Guy Habets • Laatste update: 21:22

Feyenoord heeft zich bij Fiorentina gemeld voor Jacob Rasmussen. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Twitter-account 1908.nl. De Deense centrale verdediger, die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Vitesse speelde, moet op tijdelijke basis naar Rotterdam komen. Daarna kan hij dan eventueel definitief worden overgenomen.

Feyenoord zoekt al een tijdje naar een centrale verdediger die de strijd aan kan gaan met Marcos Senesi voor het plekje links in het hart van de defensie. Dávid Hancko van Sparta Praag werd te duur bevonden en nu heeft de Rotterdamse club het vizier verlegd. Rasmussen is een serieuze optie en Feyenoord heeft zich dan ook al bij Fiorentina gemeld. Er wordt ingezet op een huurconstructie met optie tot koop. Het contract van de Deense mandekker in Florence loopt nog tot medio 2024.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Vitesse had de afgelopen twee seizoenen de beschikking over de diensten van Rasmussen, maar kon de verdediger niet definitief overnemen van la Viola omdat het geen optie tot koop had bedongen. Mocht dat wel zo zijn geweest, dan had Vitesse daar waarschijnlijk serieus over nagedacht. Rasmussen kwam namelijk tot 55 wedstrijden in de Eredivisie en bewees daarin dat hij dat niveau prima aankan. Samen met Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer hield de Deen het slot vaak op de Arnhemse deur.

De interesse in Rasmussen maakt duidelijk dat Feyenoord nog lang niet klaar is op de transfermarkt. Het haalde toch al de nodige spelers naar De Kuip en de mandekker van Fiorentina kan de achtste in de rij worden. Eerder werden Oussama Idrissi, Mohamed Taabouni, Danilo Pereira, Mats Wieffer, Sebastian Szymanski, Javairo Dilrosun en Quinten Timber al vastgelegd. Het was dan ook de wens van trainer Arne Slot om veel nieuwe spelers te halen, aangezien er na het succesvol verlopen Conference League-seizoen ook veel sterkhouders vertrokken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door firepotatoe)

Voor de back-up hoop ik? Als Senesi vertrekt moet er wel wat beters op de lcv-positie vind ik.

28 juli 2022 om 21:24

Hoop Hancko. Net eruit gegaan met Sparta Praag. Speelt geen eens Europees nu

28 juli 2022 om 21:54

Hancko is een verkeken kans heb ik gehoord bij studio 1908. Ze hebben veel geld binnengehaald met de transfer vam de spits en zijn niet meer genoodzaakt Hancko die aanvoerder is te verkopen. Helaas

28 juli 2022 om 22:00

Lekker in die matige competitie spelen dan.

28 juli 2022 om 22:18

Hij zal zelf graag willen, maar Praag laat hem dus niet zomaar gaan.

28 juli 2022 om 22:38

ED is ook niet veel beter…

29 juli 2022 om 04:04

Niet helemaal verkeken, echter schijnen ze wel al heel 2022 bezig met hem geweest te zijn.

Nu die idd uitgeschakeld is kunnen de mogelijkheden zomaar weer open zijn.

28 juli 2022 om 21:24

Als linksback

28 juli 2022 om 21:38

Inderdaad als back-up, aangezien Senesi vooralsnog gewoon blijft en je wel echt 2 opties wil hebben.

28 juli 2022 om 21:59

Zal inderdaad backup zijn maar mocht Senesi nog vertrekken.....

Feyenoord is lekker bezig!

Nu Slavia Praag geen Conference League gehaald heeft, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat je nog zulke hoge sommen kan vragen. Naar mijn idee is Rasmussen ook goede optie speelde altijd wel degelijk.

28 juli 2022 om 21:38

Je bedoeld Spartha denk ik. Slavia heeft 7-0 gewonnen.

Een nieuwe naam maar op zich niet een hele verkeerde. Als je hem kan huren met optie tot koop doe je het denk ik prima als backup voor Senesi. Prima om hem achter de hand te hebben. Doet ie het goed dan kunnen we hem altijd nog definitief overnemen.

28 juli 2022 om 21:34

Bazoer is nog steeds transfervrij, en Marseille wordt hem denk ik ook niet, want die hebben recentelijk Mbemba transfervrij binnengehaald. Dus vraag me af als Feyenoord gewoon niet daarop moet gaan mikken. Andere leuke transfervrije verdedigers, waarvan een groot gedeelte denk ik niet haalbaar is voor Feyenoord, zijn Brooks, Denayer, Zagadou, en Feddal.

28 juli 2022 om 21:36

Het enige is dat de speler die moet komen dus echt een back-up wordt voor Senesi.

28 juli 2022 om 21:43

Dat is wel zo, mits Senesi blijft natuurlijk. Ook al lijkt dat wel groter nu, helemaal nu Napoli min-jae heeft gehaald als vervanger van Koulibaly. Ook al denk ik dat de kans ook groter is dat Sevilla nu nog meer interesse heeft in Senesi, want Diego Carlos en nu dus kounde zijn vertrokken. Nu hebben ze alleen Marcao gehaald van Gala, maar hebben ze daarachter alleen nog Rekik. Dus monchi en lopetegui moeten zoeken naar nieuwe verdedigers en marcos stond ook op de lijst volgens vele berichten.

28 juli 2022 om 22:00

Bazoer is geen type voor een 4-mans cv. Bovendien is het geen linkspoot en gaat hij geen genoegen nemen met een plekje op de bank.

28 juli 2022 om 22:19

Hoezo niet? Ik bedoel, er is ook niet geprobeerd om hem in een 4-mans verdediging te spelen. Daarvoor speelde hij namelijk op het middenveld en onder Letsch kwam hij pas in een 3-mans verdediging te spelen. In de jeugd stond hij volgens mij voor het laatst in een 4-mans verdediging. Daarnaast is Bazoer redelijk tweebenig, dus met links zal hij ook een prima pass kunnen geven als met zijn rechterbeen.

28 juli 2022 om 22:25

Er wordt in elk geval overduidelijk gezocht naar een linksbenige (centrale) verdediger. En ja; mocht Senesi vertrekken zijn die andere opties uit je eerdere reactie natuurlijk wel ineens niet zo gek.

Verder denk ik er hetzelfde over als Gluub; Bazoer is niks voor een 4-mans verdediging. Niet voor niets blinkt hij nu uit in een voor hem gecreerde positie met 2 man rugdekking achter hem.

28 juli 2022 om 22:51

Maar Bazoer viel voornamelijk op door zijn voetballende kwaliteiten en tuurlijk kreeg hij ruimte om te ballen, mede omdat Rasmussen, Hajek, Doekhi, en/of Oroz redelijk achterin bleven. Maar het is een suggestie natuurlijk. Mocht Ramussen niet lukken, dan moet Feyenoord gewoon voor Zagadou, Feddal of Brooks gaan die linksbenig zijn

28 juli 2022 om 23:26

Dacht dat Bazoer zo goed als rond was met Besiktas.
Tenminste, dat hoorde ik in de wandelgangen.

28 juli 2022 om 23:36

Zagadou is echt heel erg goed. Maar ik denk niet echt realistisch. Daarvan had ik stille hoop dat Ajax bij hem zou aankloppen wanneer Schuurs weg gaat.

Maar in alle eerlijkheid, heeft hij gezegd bij Dortmund te willen blijven. Als zij daar 100% van af zien moet je het misschien ook niet eens willen proberen. Die gozer heeft zo ongelovelijk veel pech met blessures. Wanneer hij fit was, speelde hij gewoon bij Dortmund.

Zou echt heel erg zonde zijn als hij niet meer terug kan komen. Bij Feyenoord zou hij direct de beste verdediger zijn wanneer hij fit is verwacht ik. Ook al vind ik Senesi erg goed.

29 juli 2022 om 00:24

Hajek bijna gratis op te halen in Arnhem. Linksback of linker centrale verdediger. Prima speler voor Feyenoord, zijn wij er tenminste vanaf .

29 juli 2022 om 01:11

Bazoer is in mijn ogen een middenvelder of zoals bij Vitesse als een soort libero die vrij kan indribbelen richting het middenveld. Ik zou het met hem niet aandurven in een 4-mans verdediging. Eigenlijk een beetje zoals Gluubster zegt. Ik zie hem ook geen genoegen nemen met de reserverol waarin hij start. Sterker nog, het kan goed zijn dat Geertruida de voorkeur krijgt als 3e keuze centraal achterin, dus je moet iemand hebben die geduldig op zn kans gaat wachten. Bazoer lijkt me daar niet direct een type voor Zagadou is een uitstekende optie maar voor ons onhaalbaar. Los ervan dat je zulke jongens eigenlijk pas kan halen als Senesi verkocht is. Brooks vind ik een redelijke optie en Feddal vond ik eerder bij Betis oké maar daar was ie ook vaak backup achter Sidnei en Bartra. Heb hem sinds zijn overstap naar Sporting (dacht ik) niet meer gevolgd.

29 juli 2022 om 11:56

Hajek
De slechtste eredivisie verdediger van afgelopen seizoen. LOL

Hancko en Gnonto, beide uitgeschakeld.

28 juli 2022 om 22:00

Zijn het dan wel goeie aankopen voor Feyenoord? Als Gnonto zo'n topper is, had hij er toch een paar in kunnen jassen in een voorronde conference league?

28 juli 2022 om 23:03

Vooronde Champions League.

28 juli 2022 om 22:18

Zurich is uit de voorronde Champions League, gaan nu naar de Europa League..

28 juli 2022 om 22:28

Ah excuus. Die laten ze nog niet zo snel gaan dan vermoed ik.

Maar Feyenoord is ondertussen wel flink voorzien in de aanval toch?

Daniel nieuw. Gimenez die komt. Idrissi en Dilrosun die er ook bij zijn gekomen. Het gaat aardig druk worden voorin zo

Goede speler voor Feyenoord, misschien ook gelijk de transfervrije Bazoer oppikken. Zoveel buitenlandse opties heeft hij dus niet

29 juli 2022 om 09:51

Feyenoord en Bazoer is een gepasseerd station.

Poeh daar zou Feijenoord zeker goed aan doen!!

Als Vitesse supporter echt genoten van deze speler. Die jongen past perfect bij Feijenoord. Bikkelhard als het moet. Zou echt een goed zet zijn.

Harde werker wel. Ik denk dat bazoer omdat hij transfervij is veel tekengeld wil. Als Pedersen verkocht is kan je hemwel halen. Hij was de beste in de selectie bij Vitesse. Alleen Rasmussen gaat minder zeuren als hij op de bank zit. Zou als linksback karouani proberen of

28 juli 2022 om 23:31

Manhoef

29 juli 2022 om 00:26

Heeft net bijgetekend bij Vitesse. Is daardoor te duur voor Feyenoord

29 juli 2022 om 08:51

Zagre van Utrecht is ook heel snel en ex PSG

Hij zal zeker weten als back-up van Senesi komen en dat is ook keihard nodig. Vooralsnog is de verdediging behoorlijk karig en zijn een LCV en twee LB’s gewoon keihard nodig. Ik denk opzich dat dit geen verkeerde optie is. Hij heeft behoorlijk wat duels gespeeld voor Vitesse en heeft het zo te lezen naar behoren gedaan. Verder ken ik hem echt niet, want hij is mij nooit opgevallen. Wat vaak wel positief is als verdediger. Ik ben benieuwd of het tot een (huur)transfer gaat komen. Dat we daar versterkingen nodig hebben is zeker. Dus het is positief dat Feyenoord zich daar op richt!

Uitstekende speler, een van de betere spelers bij Vitesse de afgelopen twee jaar. Vraag me af of hij als back-up wil fungeren bij Feyenoord achter Senesi. Kan me trouwens een goede rotschop herinneren tegen een rechtsbuiten van Ajax in de bekerfinale..

Voetbalzone, kunnen jullie eens stoppen om standaard bij 1908.nl en Feyenoord transfermarkt te vermelden dat ze doorgaans betrouwbaar zijn? Iedereen weet dat nu wel al een tijdje namelijk.

29 juli 2022 om 08:27

VZ pakt meeste van voetbalprimeur. Daar staat het altijd als eerste en dan toevallig kort erna hierop. Die zijn toch wat sneller en betrouwbaar. Zelfde artikel meerdere keren en zomaar ban geven heb ik ook geconstateerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 1 0 0 0
2021/2022 Vitesse 27 0 5 1
2020/2021 Vitesse 28 2 3 0
2019/2020 Fiorentina 0 0 0 0
2019/2020 Erzgebirge Aue 14 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord raakt opnieuw basisklant kwijt: Senesi vertrekt naar Bournemouth

Marcos Senesi gaat Feyenoord verlaten. De verdediger vervolgt zijn carrière bij AFC Bournemouth, weet Voetbal International. Hoewel West Ham United zich donderdagavond officieel gemeld had bij Feyenoord, heeft de Argentijn anders...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren