Grondleggers van Milanees succes zetten op de valreep nieuwe handtekening

Vrijdag, 1 juli 2022 om 07:01Tom Rofekamp • Laatste update: 07:04

Paolo Maldini en Ricky Massara hebben enkele uren voor het verstrijken van hun contract hun handtekeningen gezet onder een nieuwe verbintenis. Het was al bekend dat het bestuurlijke duo mikte op een langer verblijf in het San Siro, maar witte rook bleef vooralsnog uit. Met de twee directeuren wist Milan zich de afgelopen drie seizoenen op te werken van kandidaat vcor Champions League-kwalificatie in de Serie A naar daadwerkelijk winnaar van de scudetto.

In Italië was het al publiek geheim dat Maldini (technisch directeur) en Massara (sportief directeur) hun dienstverband bij Milan wilden voortzetten. De twee verlangden een grotere rol, die ze nu naar alle waarschijnlijkheid vergeven is. Maldini en Massara hebben voor twee jaar bijgetekend, met optie op een derde jaar. "Het is gelukt, we hebben op het laatste moment verlengd", werd eerstgenoemde geciteerd door Italiaanse media na het zetten van de krabbels. "We zijn blij om hier te zijn en zijn van plan heel veel prijzen te gaan winnen in de toekomst. Hoe Milan komend seizoen gaat presteren? We zijn een beetje laat op stoom gekomen (op de transfermarkt, red.), maar dat gaan we goedmaken."

Het technisch hart van de landskampioen moet de eerste ingaande transfer nog rondkrijgen, maar er zingen al talloze namen rond in het San Siro. Divock Origi wordt zo goed als zeker transfervrij binnengehaald bij Liverpool, terwijl Marco Asensio (Real Madrid), Hakim Ziyech (Chelsea), Charles De Ketelaere en Noa Lang (Club Brugge) tevens hoog op het lijstje staan. Ook staat Zlatan Ibrahimovic op het punt om zijn aflopende contract te verlengen en wordt de huurovereenkomst van Alessandro Florenzi naar verluidt omgezet in een definitieve transfer. Daartegenover staat onder meer de transfervrije uittocht van sterkhouder Franck Kessié en Alessio Romagnoli.

Maldini en Massara zijn sinds juni 2019 actief in hun huidige functie. Het duo wordt met name geprezen vanwege de aankopen die Milan afgelopen seizoen voor het eerst in elf jaar de landstitel bezorgde. Naast Kessié werden onder meer Rafael Leão, Theo Hernández, Fikayo Tomori, Olivier Giroud en Mike Maignan naar de club gehaald door Maldini en rechterhand Massara. Maignan werd afgelopen seizoen tot beste doelman van de Serie A verkozen, terwijl Leão de titel van beste speler in de wacht sleepte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door experto)

Heel blij met dit nieuws, dit betekent dat de nieuwe eigenaren een budget klaar hebben liggen waar M&M blijkbaar tevreden mee zijn. En als we kijken naar vorige mercatos gaat dit goed komen. Eindelijk kunnen ook Milan fans hopen op wat versterkingen en niet alleen de media over Origi zien praten. Ziyech, De Ketelaere of Dybala voor een aanvallende impuls, een nieuwe cdm is nodig en een CB, daar zie ik graag Theate van Bologna komen. 22 jarige belg die het uitstekend doet.

1 juli 2022 om 08:01

Zeg dat niet te makkelijk, dit zegt helaas niet per definitie dat Maldini heeft gekregen wat hij wilde kan ook een middenweg zijn. Of je moet van overtuigd zijn dat Maldini met minder was opgestapt. De transferperiode moet uitwijzen wie er heeft gewonnen want Maldini was niet blij met het budget en tranfervisie en als vanaf nu de spelers komen die Maldini wilde, weten we dat hij heeft gewonnen. Redbird kan dit voor mij alleen nog goed maken met aantrekken van Dybala (dik salaris) of Zaniolo (Roma wilt 60 mil) beide zouden een stunt zijn. En alsnog Sanches binnenhalen zou ik ook knap vinden. Maar rechtsbuiten en een nummer 10 (Ziyech zou dus ideaal zijn) is een pre

1 juli 2022 om 08:20

Denken jullie dat dybala serieus nog haalbaar is? Want hij lijkt al zo goed als rond met inter toch? Verder zou ik zelf 60 miljoen voor een enorm wisselvallige en blessuregevoelige zaniolo geen goede investering vinden. Sanchez en Ziyech zouden wel directe versterkingen zijn. Vooral met Ziyech zou je veel van de moeizame wedstrijden ineens makkelijker kunnen openbreken.

1 juli 2022 om 09:08

Inter heeft de gesprekken met Dybala stil gelegd dus ze zijn verre van rond. Verder is Zaniolo inderdaad redelijk blessuregevoelig maar dat was Robben ook en die heeft alsnog een hele dikke carrière kunnen hebben. Hij speelt nu bij Roma bij Mourinho wat nou niet bekend staat om zijn super aanvallende vermogen. Tuurlijk gaat dat dan ten kostte van Zaniolo, en natuurlijk moet hij ook nog paar stappen zetten, maar niet erg, Schaaf Zaniolo wat bij en je hebt een erg goede rechtsbuiten die zoveel meer te bieden heeft. Het is namelijk niet zo dat Zaniolo op zijn top zit. In tegenstelling, hij kan nog zoveel beter worden. Wat hij ook liet zien voor z’n knie blessures. ik heb vertrouwen in die gozer.

1 juli 2022 om 11:28

Als kleine kanttekening wil ik toch wel zeggen dat ik Roma nog behoorlijk attractief vind voor Mourinho’s doen. Heeft wellicht te maken met mijn lage verwachtingen voorafgaand, maar alsnog.

Mooi nieuws dat dybala niet meer zeker is voor inter. Maar vooral omdat ik stiekem nog steeds hoop dat hij het aanbod van Totti accepteert om zijn nummer 10 over te nemen. Nog steeds niet heel aannemelijk, maar je moet blijven dromen. De titel voor Milan was ook niet verwacht, dus wie weet 😉.

Ik ben wel fan van zaniolo en zie hem daarom graag blijven. Ik zou interesse van Milan ook zeker wel begrijpen. Maar 60 miljoen is wel echt extreem veel voor Milan en om dat dan aan een zeer wisselvallige speler te spenderen, vind ik op zijn minst riskant. Maarja.. ik vond 80 voor oshimen (mijn exacte woorden: “een blind kansenmissend renpaard”) ook absurd en ze hebben er geen moment spijt van gehad.

1 juli 2022 om 12:06

Milan moet inderdaad geen 60 mil betalen. Maar als Milan het kan omlaag brengen naar 40 mil(plus speler bijv) zou ik toch de gok wagen

1 juli 2022 om 12:36

Die gesprekken over Dybala liggen alleen maar stil omdat Inter Dybala om meer tijd heeft gevraagd omdat ze moeite hebben om Sanchez en Vidal weg te krijgen.

1 juli 2022 om 13:21

Mauro,

"redbird kan dit voor mij alleen nog goed maken met aantrekken van Dybala (dik salaris) of Zaniolo (roma wilt 60 mil) beide zouden een stunt zijn."

Totaal niet mee eens. Dybala een dik salaris aanbieden, - of met andere woorden best betaalde speler van Milan maken (meer dus dan wat Serie A MVP Leao verdient) - kan je toch niet maken tegenover de selectie van Milan? En al zeker niet als hij van een concurrent komt. Zie hem graag komen hoor, maar Milan biedt hem nooit de 6m die Inter hem wil geven, never gonna happen. Doe mij dan toch maar Cdk

Zie ook liever Ziyech komen dan Zaniolo, past imo beter in systeem die Pioli voor ogen heeft. En dan nog te zwijgen over de blessuregevoeligheid van Zaniolo. 22 jaar en al 2x die voorste kruisbanden gescheurd. 40m+speler, wat een risico neem je dan?

Bovendien ligt de kracht van M&M in het opsporen van jong talent, waar vele clubs lijken naast te kijken. Massara bereid het voor met zijn geweldige scoutingsnetwerk, Maldini maakt het af met een telefoontje waarbij je als voetballer die stem hoort, even moet slikken en eigenlijk geen nee meer kan zeggen. Onze mercato komt dus wel weer goed, veel vertrouwen erin, maar voor mij mag er gerust een Kalulu die 500k kost komen, die zich ontpopt tot basis en iedereen zijn mond wagenwijd opentrekt, dan een reeds gevestigde naam die mogelijks de balans verstoort (kijk ik naar Dybala),

Redbird heeft in mijn opinie niks goed te maken wat dat betreft. Met Massara en Maldini te verlengen, is de grootste slag reeds geslagen.

1 juli 2022 om 14:18

Goed punt Experto (moet ook haast wel met zo'n profielnaam). Milan had absoluut niet de beste selectie vorig seizoen, maar eindigde bovenaan omdat het wel het beste team was. Als je die teamgeest op het spel zet, kan je weleens in een nieuw verval terecht komen.

1 juli 2022 om 16:56

@Experto hoezo zou dat scheef zijn naar het team? De beste speler verdiend nou eenmaal het meest. Begrijp me niet verkeerd. Ik snap ook wel dat de huidige koers het beste is, maar ik wil weer even een dikke transfers zoals Juve en Inter dat ook doen. Sterren zijn nou eenmaal niet goedkoop. Ziyech en Zaniolo zijn 2 totaal verschillende spelers. Beide zie ik gewoon slagen aangezien een Leao ook slaagt wat meer in de buurt komt vd stijl Zaniolo. En is inmiddels al jaar blessure vrij. Nogmaals, genoeg die blessure gevoelig zijn maar met alsnog een dikke carrière. Ik heb gewoon vertrouwen in Zaniolo.Milan heeft genoeg talenten. Nu moeten er spelers komen die er gelijk staan zoals inter en juve doen. En gearriveerde spelers als een Dybala kosten nou eenmaal geld. Ook een pre voor de CL willen we daar verder komen

1 juli 2022 om 22:24

Nuanceman,

Klopt helemaal. teamgeest triomfeert op de effectieve kwaliteit in de groep, Milan een uitstekend voorbeeld, en haha die profielnaam ja, heb dit account 13jaar, laten we het jeugdig enthousiasme noemen.

Door dit gestuntel ben je dus Botman verloren en ben je waarschijnlijk te laat voor Sanches. Als je de boel overneemt. Zorg dan gelijk dat je op één lijn zit met HET gezicht van Milan; Paolo Maldini.. maar goed, blijkbaar ging het om meer macht en bedrijven hebben nou eenmaal het liefst zoveel mogelijk macht in handen, dus kan het lang duren. Hopelijk heeft Maldini gekregen of zoveel mogelijk wat hij wilde en kan hij daarmee het Milan succes uitbreiden.
Redbird kan dit alleen nog goed maken als ze Dybala strikken of alsnog Sanches binnen halen. Dan weten we dat ze namelijk serieus zijn voor het succes en niet de centen. Maar als dat niet lukt hoop ik dat Maldini, Ziyech/Zaniolo Charles De Keateleare en Bremer kan aantrekken. Als die 3 komen ben ik dik tevreden. Maar minimaal 2 vd 3.

Succes Maldini!

1 juli 2022 om 08:24

Bestuurlijke onrust is de afgelopen 10 jaar de reden geweest van de wanprestaties van ons aller Milan. Ben blij dat er uiteindelijk bijgetekend is, maar had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Gek genoeg lees ik helemaal niks meer over Lang, terwijl ik dacht dat dat al zo goed als beklonken was. Hoop alsnog op een geslaagde transferperiode met in ieder geval Ziyech en de Ketelaere, anders zie ik de titel naar Inter gaan komend seizoen. Sanches heb ik al uit m'n hoofd gezet.

1 juli 2022 om 09:17

Over Lang, tja komt omdat alles stil isvgelegd. Botman en Sanches was namelijk ook zo goed als rond. Gok dat Lang nog kan komen als Maldini hem wilt want hem ook geen andere club gezien die hem wilde. Maar zou ik niet op focussen. Ziyech en Zaniolo zijn stuk beter. Lang zou ik wel als back up willen voor de eerste 2 genoemde.

1 juli 2022 om 11:47

Wel echt heel erg zonde dat Milan naast Sanches lijkt te grijpen, dat was echt de perfecte opvolger van Kessie..

Ik zou je verwachtingen maar alvast wat bijstellen, want Bremer is met alle kapers op de kust niet haalbaar voor Milan. Verwacht ook niet dat ze zo veel geld uit gaan geven aan een CB terwijl Kalulu en Tomori zo'n goed seizoen hebben gespeeld.

Milan wordt ook gelinkt aan Asensio als nieuwe nummer 10, wat zou je daar van vinden?

1 juli 2022 om 12:14

Zou ik ook prima vinden. Ken hem niet heel goed, lees dat hij veel snelheid is verloren maar je kan niet jehalve leven bij Real Madrid blijven en er niets van kunnen. Dan had Real hem al eerder weg gedaan. Gewoon op 10 zetten, heeft hij minder explositeit nodig. Is te betalen, wilt wel veel salaris. Er zijn dus nog veel smaken te kiezen. Zolang Milan maar spelers halen die er gelijk staan met een Dybala,Bremer,Ziyech,Berardi,Asensio of een groot talent met een Charles De Ketelaere,Zaniolo vind ik alles prima maar niet aankomen zetten met goedkope krachten in een Acerbi,Traoure van Sassuolo, daar komt Milan niet verder mee. Zeker gezien hoe inter en Juve inkopen met Lukaku,Pogba (wellicht Di Maria en Dybala) moet Milan ff serieus aan de bak. Hoeft niet de sterren te zijn zoals Juve en Inter halen, maar wel gewoon ff doorpakken op dat niveautje eronder. Milan heeft geen sterren nodig om de beste te zijn. Wel een brede en kwalitatief sterke selectie aankomend seizoen

Wat aan de late kant, maar uitstekend nieuws! Hebben echt een groot aandeel in de Scudetto en een duidelijke visie. Ook geweldig om te zien dat uitgerekend de grote Maldini AC Milan weer brengt waar het hoort.

Eindelijk hebben ze verlengd. Nu kijken welke spelers ze gaan halen want we zijn door dit gestuntel bepaalde doelwitten kwijtgeraakt
Forza Milan !!!

Mooi voor Milan dat het nu eindelijk rond is. Hebben toch goed werk geleverd. Ben benieuwd of Sanches nog haalbaar is of dat hij naar PSG gaat. Ziyech vind ik ook echt een Milan speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1692 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli33
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. CalabriaVerdediger10
T. HernándezVerdediger11
P. KaluluVerdediger10
M. MaignanKeeper10
F. TomoriVerdediger10
I. BennacerMiddenvelder10
C. De KetelaereMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

54 jaar
274 fans

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren