Leeuwinnen gaan na flaters van Spitse en Van Veenendaal keihard af

Vrijdag, 24 juni 2022 om 22:52Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:32

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond een gigantische oefennederlaag moeten incasseren op bezoek bij Engeland. Nederland begon met een openingsdoelpunt van Lieke Martens goed, maar werd daarna compleet weggespeeld. Sherida Spitse miste in haar tweehonderdste wedstrijd voor het nationale elftal een penalty, waarna de Engelsen aan de overzijde direct het uiteindelijk winnende doelpunt maakten. Sari van Veenendaal blunderde vervolgens pijnlijk en Engeland bleef ook daarna doelpunten maken: 5-1 eindstand. Nederland speelt over vier dagen de veelbesproken WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, die aanvankelijk werd geweigerd door de KNVB. In juli begint voor Oranje het EK.

Het was op Elland Road in Leeds voor beide coaches een bijzondere oefeninterland. Voor Mark Parsons van Oranje was het zijn eerste optreden als bondscoach in zijn geboorteland, terwijl het voor Sabrina Wiegman de eerste keer was dat ze tégen het Nederlands vrouwenelftal uitkwam. Wiegman leidde de Leeuwinnen tussen 2017 en 2021 naar winst van het Europees kampioenschap en een finaleplek op het WK.

Lieke Martens startte in de basis bij Oranje, waar all-time topscorer Vivianne Miedema na ruim een uur spelen inviel. Nederland begon sterk aan de wedstrijd en kwam na 22 minuten verdiend op voorsprong, toen Martens een hoekschop van jubilaris Spitse binnen kopte. Engeland knokte zich tien minuten later terug via Lucia Bronze, die de bal volledig verkeerd raakte bij het geven van een voorzet. Tot haar eigen verbazing zag Bronze hoe de bal bij de tweede paal over Van Veenendaal heen binnen plofte: 1-1.

Bij Oranje keerde in de rust Daniëlle van de Donk terug van een zware voetblessure, die ze in november opliep tegen Tsjechië. De nummer 10 versierde direct een penalty in duel met Alex Greenwood, die Van de Donk hard raakte bij een tackle. Vanaf dat moment ging alles mis voor de Leeuwinnen. Spitse hielp de strafschop om zeep door op de paal te mikken, waarna Engeland in de tegenaanval direct 2-1 maakte. De treffer kwam op naam van Bethany Mead, die een goede voorzet vanaf links binnengleed.

Het werd daarna nog veel erger voor Oranje, dat in de eindfase overlopen werd door Engeland. Ella Ann Toone kon na 72 minuten de 3-1 vieren toen Van Veenendaal hopeloos onder een slap schot van haar door dook. Twee minuten later kregen we weifelende Leeuwinnen de bal niet uit de eigen zestienmeter, waarna Lauren Hemp genadeloos binnen volleerde: 4-1. De druk van Engeland hield aan en in de laatste minuut maakte Mead er 5-1 van, door de bal in het drukke strafschopgebied op te pikken en hard binnen te jagen. Engeland kwam dicht bij nummer zes, maar Mead raakte bij een nieuwe doorbraak de lat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door pinko)

Speelt het Nederlands elftal hier in de shirtjes van Engeland en andersom? Zie het zo snel niet in de tekst staan maar toch zeer opvallend. Hoe dan ook, jammer van het verlies, niet het einde van de wereld, komen we wel weer te boven. Joe!

edit: Wel jammer dat er nu geen pagina's uit het volmondige proza van die knul met Frenk en Georgi in de profielfoto te lezen zijn.

24 juni 2022 om 23:29

Nope dat zijn de uitshirts van beide teams.

24 juni 2022 om 23:52

Dat is toch niet te geloven. Engeland in het Oranje, Nederland in een zeer gelijkend shirt van de Engelsen. Speel lekker allebei in je thuis tenuetje, maar een mooie (onbedoelde) ode aan Wiegman.

25 juni 2022 om 00:34

Ik viel halverwege de eerste helft in en ik heb me 5 minuten af zitten vragen hoe het kan dat Beeresteyn nu opeens voor Engeland kon spelen... (ter excuus was ik net wakker van mijn avonddutje).

Veldspel vond ik oprecht op momenten zeer netjes alleen is het niveau van de keepers nog steeds heel armoedig. Iedere bal die een beetje hoog en in een hoek gaat staat gelijk aan vissen.

Van Veenendaal wat een slechte keepster is dat... Dit Engeland is wel ijzersterk. Nederland terecht verloren een sterke openingsfase en daarna alleen maar naar achteren gedrukt.

25 juni 2022 om 03:21

ze had gewoon haar dag niet

25 juni 2022 om 08:18

Dat heeft ze vaker, tot vaak. Echter moeten we keepers ook anders gaan beoordelen, er moet fysieke beperking zijn bij de vrouwen. Want ik zie vaak goals waarbij ik denk die moet houdbaar zijn. Inschatten wanneer kom je wel of niet of waar komt die hoge bal en dan timen gaat ook vaak mis.

Haha, mooi, maar ze verdienen nu wel net zoveel als de mannen. Nee, het was echt niet om aan te zien. Ze leken wel met hun hoofd al bij het weekend. Maar goed, weer met beide benen op de grond. Gelukkig was het een oefenwestrijd.

24 juni 2022 om 23:35

Nee dat verdienen ze niet. Ze krijgen wel dezelfde onkosten vergoeding, waar alleen voetbal afweek in tegenstelling tot andere grote sporten. Dus ze krijgen dezelfde vergoeding om uit te komen voor Nederland. Salaris krijgen ze van clubs. Tsja, dat verschil hoef je niet uit te leggen toch?

25 juni 2022 om 01:07

Dat was de premie die in de meeste sporten gewoon gelijk zijn. Salaris zou natuurlijk niet te begrijpen zijn. Dat weten de vrouwen zelf ook wel en die geven dat ook aan.

25 juni 2022 om 10:39

Ik begrijp ook niet waarom de premie om uit te komen voor Nederland hetzelfde is. Als jij bijvoorbeeld bij een recruitment bureau werkt op de afdeling schilders, krijg je ook niet evenveel bonussen als iemand die op de afdeling werktuigbouwkunde zit. De bonussen op laatstgenoemde afdeling liggen vele malen hoger, simpelweg omdat er meer geld mee verdient wordt (let op: dat betekent dat vrouwen dus ook meer bonus kunnen binnenhalen als ze daadwerkelijk meer binnenhalen). De KNVB is wat dat betreft niet anders, aangezien de mannen veel meer geld binnenhalen dan de vrouwen voor de bond. Er is veel meer sponsoring omdat het marketingtechnisch veel aantrekkelijker is om een mannenelftal te sponsoren, het prijzengeld op eindtoernooien ligt hierdoor vele malen hoger, de tickets gaan voor hogere prijzen en er wordt gespeeld in grotere stadions. Waarom moet er dan een gelijkwaardige bonus zijn voor de vrouwen afdeling? Omdat de vrouwen zich anders achtergesteld voelen? Als de vrouwen over bijv. 10-20 jaar ook miljoenen binnenhalen voor de KNVB, zou een betere (niet eens per definitie een gelijkwaardige) beloning op zijn plaats zijn.

Ik heb toch medelijden met de keeperstrainer van Psv. Heb je bij de mannen Drommel en bij de vrouwen van Veenendaal...

24 juni 2022 om 23:03

Of moet je bij PSV medelijden hebben vanwege die keeperstrainer??;-))

25 juni 2022 om 00:26

Komaar effkes wisselen Sari, dit kan echt niet meer. En dat is/was dan de beste van de wereld.

Die keeper is lachwekkend zo slecht. Ga de straat op, vraag aan iedere dame of ze bang zijn voor de bal en de eerste de beste die nee zegt, zet je gelijk in doel. De verdediging is klunzig, langzaam en positioneel dramatisch. Het middenveld is door die engelsen volledig overlopen, iedereen is zo makkelijk van de bal te krijgen. Ze zijn te zwak, volledig afgetroefd. De aanval heeft vooral de tweede helft amper een bal gehad en als de bal daar wel kwam dan waren ze die gelijk weer kwijt. Ik mag hopen dat er nog heel heel veel veranderd voor het ek begint want dit gaat niet goed. Dit kan niet.

Zat even te kijken maar wat is onze keepster slecht zeg en die is ooit genomineerd als werelds beste keepster.
Elke keer zeg ik, ik ga niet kijken maar toch doe ik het maar het is gewoon om te janken zo'n slecht niveau

24 juni 2022 om 23:10

Niet alleen genomineerd, zelfs gewonnen...

24 juni 2022 om 23:15

Daarna had nl moet door selecteren net als met spitse en van de gragt. Die lijken heel goed en belangrijk, maar dat zijn je zwakke schakels die het niveau niet meer aan kunnen lopen en nouwen speelde echt een drama pot.

24 juni 2022 om 23:15

O echt nog erger.
1ste goed over haar heen vond ik ook een blunder, net zoals die bal waar ze over heen dook pfff

24 juni 2022 om 23:25

Zulke reacties vind ik altijd zo'n verlies van de mensheid. Prima dat je met tegenzin hebt zitten kijken maar om het nog te delen hoe verschrikkelijk je het vindt en je het eigenlijk nooit wilt zien. Er zijn zo onwijs veel goede boeken geschreven in deze wereld, pak volgende keer gewoon lekker die Thomas Bernhard uit de kast!

Verder niet op de man gespeeld, vind het gewoon zonde als je niet heb willen kijken, niet hebt genoten en dat ook nog eens moest delen. We weten onderhand dat er geen liefhebbers zijn van vrouwenvoetbal.

24 juni 2022 om 23:57

@IKEA wij leven in een vrij land en nog steeds gelukkig waar ik mijn mening gewoon kan zeggen en/of delen.Als jou dit niet boeit reageer dan gewoon niet maar dat is jou goed recht want wij leven in een vrij land.

25 juni 2022 om 00:30

IKEA geeft toch ook alleen maar z'n mening, reageer dan gewoon niet op z'n reactie. (dit kan jij nu weer onder mij zetten).

25 juni 2022 om 00:34

Het gaat me ten harte dat je tegen je zin in en een wedstrijd hebt gezien waar je eigenlijk van te voren al van wist dat het je niet zou vermaken en naderhand kom je het ons melden. Ik vind je een prachtlid, maar dat is toch gewoon in triest. Die tijd krijg je niet meer terug en zoals ik beaam had je ook een prachtboek kunnen lezen. Niets ten nadele aan jou, Mitch, ik dacht ik geef je gewoon een goede leestip, voor de volgende wedstrijd Oranje Leeuwinnen.

25 juni 2022 om 01:19

Ik heb me wel vermaakt met je eerste reactie Ikea. -Een verlies van de mensheid-, hahaha, jij moet inderdaad wel veel boeken hebben gelezen om tot zo’n geweldige zin en conclusie te komen. Ik ben het ook wel met je eens hoor in zekere zin, dat je onder berichten van de oranje leeuwinnen echt zo vaak moet lezen over het niveau dat niet om aan te gluren is, maar er is dus blijkbaar toch gegluurd. En het maakt echt niet uit of ze hebben gewonnen of verloren, het is niet om aan te gluren. Ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken, maar als ik iets niet om aan te gluren vind…je raad het al, dan ga ik het dus ook niet aangluren. Dat heb ik dus ook met deze pot niet gedaan, maar moet ik zeggen dat de 2-1 van de Engelsen echt een prima goal was. Kan zomaar zijn dat ik het de volgende keer wee4 eens ga proberen. Maar zoals gezegd, jouw bericht vond ik wel mooi, beetje humor.

25 juni 2022 om 03:08

Beide hebben een punt en jij ook. Leuk om te lezen.

25 juni 2022 om 10:58

@IKEA denk dat wij allebei wel een punt hebben.
Het is mijn keuze als ik toch hoop op beter als ik ga kijken.
Zitten best leuke spelers bij hoor zoals Martens, Miedema, Groener en Donk.
Zelfs Donk in een nieuwe rubriek op voetbalzone vond dat Nederland zich vooral de 2de helft moest schamen.
Ja ik ga toch kijken als het toernooi er is, achterhoede en keepster van Nederland is gewoon erg erg matig en hoop dat dit niet hun kop gaat kosten.
En by the way ik lees geen boeken, hou ik niet van😉

Ik las ergens dat de dames van Oranje evenveel betaald krijgen dan de heren. Dan moet je alleen eens kijken naar die logge blokjes achterin de "defensie", met een keepster op doel die doet denken aan een gewichtige afbouwende doelman bij een amateurvereniging in een veteranenelftal. Maar, hoho, geen discriminatie!! Dus evenveel als Cillessen of van Dijk. Dit land wordt met de dag gekker;-)).

24 juni 2022 om 23:04

Dezelfde wedstrijdpremie ja. Verder is het maar waar je je druk om maakt natuurlijk.

24 juni 2022 om 23:30

Dat gaat niet om salaris dat gaat om premies en portretrechten enz. Ff jezelf inlezen helpt. Dan zet je jezelf niet voor paal.

25 juni 2022 om 14:25

Dat is ook wat ik bedoel. Natuurlijk krijgen ze niet hetzelfde salaris betaald bij hun clubs. Gelukkig begrijpen de meeste dat hier wel, en hoeft dat niet expliciet worden uitgelegd;-)).

25 juni 2022 om 00:31

Dat Cillessen net zoveel krijgt als Van Dijk is minstens net zo raar. Je las het overigens op voetbalzone, maar het was lastig voor je, want het gaat alleen om wedstrijdpremies en portretrechten. En het is evenveel als. Krijg jij ook salaris? Zal toch niet?

25 juni 2022 om 08:21

Als dit land met de dag gekker wordt, dan is het omdat we teveel .... hebben die moeite hebben met begrijpend lezen en zelf feitjes bedenken. En dat dat soort mensen nog redelijk wat medestanders vinden ook nog.

Wat een slecht niveau zeg, vooral de tweede helft niet van de eigen helft af gekomen...
En nu ook nog net zoveel verdienen als de mannen beeetje raar met deze kwaliteit!

Zijn er eigenlijk biologische redenen waardoor vrouwelijke keepers er helemaal niks van kunnen?

Want het meest efficiënte dat je als team kan doen in het vrouwenvoetbal is gewoon van overal op de goal trappen lijkt me.

24 juni 2022 om 23:05

Misschien dat ze de benen minder dicht kunnen houden??

24 juni 2022 om 23:34

Goals zouden bij de vrouwen ook kleiner moeten zijn in verhouding met hoeveel kleiner ze gemiddeld zijn dan mannen. Stel je voor dat een goal voor mannen met +-10% groter zou zijn. Positioneren wordt drama, ballen in de hoek of onder de lat worden ook structureel onhoudbaar (voor mensen die niet Courtois heten). Daarnaast zijn de keepsters overigens ook wel gewoon heel slecht hahaha.

25 juni 2022 om 00:42

Ik verbaas me er toch ook telkens weer over. Dat de motoriek vaak anders is als bij mannen snap ik, maar als ik naar bijvoorbeeld (beach) volleybal kijk bij de vrouwen hebben die wel een goede motoriek om te springen en te duiken etc.

25 juni 2022 om 08:39

Precies dat. In de atletiek kunnen vrouwen wel sprinten, in het voetbal gaat het lichaam alle kanten op behalve efficiënt vooruit. Niet te begrijpen.

25 juni 2022 om 09:02

Denk, dat, dat nog komt vanwege opleiding. De slechtste speelster komt op goal en niemand die zeurt als je weer een blunder maakt. Uiteraard hebben vrouwen meer moeite. Mannen zijn veel explosiever dat maakt verschil met duiken ze komen gewoon minder ver en minder snel in de hoek. Inschatten van situaties is ook minder, kom ik wel of kom ik niet. Positionering is ook een ding waar sta ik. Dat is bij mannen gewoon beter ontwikkeld en dus zie je veel in onze ogen blunders.

Haha wat is toch van een erbarmelijk niveau, maar wel hetzelfde aan premies eisen dan wat de mannen krijgen. Qua motoriek klopt het allemaal gewoon niet en waarom zijn al die keepsters zo slecht? Ze kunnen niet duiken en ze komen niet van de grond, heel apart.

24 juni 2022 om 23:31

Volgens mij hebben de vrouwen net zoveel recht op hetzelfde bedrag als het om portretrechten gaat of niet soms. Niet te filmen zeg hoe gepikeerd sommigen reageren als de vrouwen een keer verliezen. Winnen ze dan hoor je ze niet.....

24 juni 2022 om 23:58

Het mannenvoetbal levert ook meer op, die krijgen daar naar ratio voor betaald, datzelfde gold voor de vrouwen, maar die eisten meer en daar ging de bond in mee.

25 juni 2022 om 07:17

Portretrecht vertegenwoordigd een waarde. Deze is bij de mannen vele malen hoger. Erg vreemd als je er dan dezelfde premie voor gaat geven. Maar tegenwoordig willen we niemand achterstellen en moet alles gelijk zijn. Let wel alle positieve dingen. Zou hoor je vaak meer vrouwen in de top maar slechts zelden meer vrouwelijke stratenmakers.

25 juni 2022 om 14:34

Dat damesvoetbal stelt helemaal niets voor, dus hoeft dat ook niet overbetaald te worden in wat dan ook. Vergelijkbare eerste klas amateurs krijgen toch ook geen portretrechten (grapje, zeg ik er maar even bij)? En van mij mogen ze alles winnen wat er te winnen valt. Op grote toernooien volg ik Oranje af en toe, maar verbaas me helemaal niet meer over het niveau. Alleen hebben ze een groter podium. Dan vind ik op topniveau acterende dames in b.v. de atletieksport of wielrennen veel leuker om te zien. Het enige verschil met de mannen is dan vaak de snelheid, maar daar let je dan niet op. Dus ook niveauverschil, maar op een andere manier.

24 juni 2022 om 23:38

Maar ze staan daar wel terwijl jij op je zolderkamer niks doet. Dat ze daarvoor een vergoeding verwachten is dus niet heel gek.

25 juni 2022 om 00:00

Die vergoeding kregen ze al, ze eisten alleen meer. Ik zeg ook nergens dat ze geen vergoeding verdienen. Iets beter lezen.

25 juni 2022 om 00:42

Ga jij voor 10 cent per km je auto instappen, terwijl je collega daar 30 cent voor krijgt?

25 juni 2022 om 07:17

Wat mij betreft zijn het geen collega's, het zijn twee verschillende sporten in mijn ogen. Ik kan er verder niet mee zitten dat ze evenveel betaald krijgen hoor, prima dat daar gelijkheid in komt.

25 juni 2022 om 11:42

De reiskosten waren al hetzelfde. Het gaat hier om premies. Als jij je werk veel beter doet dan een paar anderen, maar je krijgt hetzelfde betaald, dan vind je dat ook onterecht. Dat is hier namelijk het geval.

Gewoon een dikke blamage. Twee weken voor het EK en je zet Sari van Veenendaal op doel. Serieus, toen Wiegman nog trainer was had deze keepster al blunders. Het centrale duo met Nouwen en Dijkstra is ook echt extreem zwak. Ook Dominique Jansen zakte compleet door het ijs. Kan me niet voorstellen dat je na zo een wedstrijd nog enige kans hebt op het EK, maar we zullen zien.

24 juni 2022 om 23:17

Ben het echt volkomen eens, vergeet alleen nog dat spitse het niet meer aan kan. Leuk die trap in haar poten maar lopend kan ze het al tijden niet meer aan, tegen toppers

Je ziet wel wat voor impact de Nederlandse coach had op het Nederlandse elftal en nu heeft op het Engelse elftal. Een barslechte prestatie, vooral van Van Veenendaal.

Hebben we niks anders dan die Van Veenendaal. Die gaat zo langzaam naar de grond gewoon. Ze is gewoon veel te slecht. Die Wiegman heeft van Engeland een aardige machine gemaakt. Ze deed het bij Oranje ook uitstekend maar ze zei het zelf al, in Engeland is de breedte van de selectie gewoon veel beter dan hier in Nederland. Dus mooi dat ze het ook kan laten zien bij een groter land. Veel werk aan de winkel voor Pearson, maar denk niet dat we ook maar enige kans maken om het EK weer te winnen. We komen wat kwaliteit tekort.

Redelijk triest de reacties hierboven. Over uiterlijk, niveau, de onkostenvergoeding. Gewoon na een oefenpotje. En niet alleen vandaag, maar letterlijk na elke wedstrijd. Zou fijn zijn als voetbalzone daar wat stenger op toeziet.

25 juni 2022 om 00:05

Censuur op meningen op een forum? Geen idee waarom niveau niet besproken mag worden van jou? Het niveau is om te janken, en dat wordt ook bij mannen vaak genoeg besproken als het om te janken is.

25 juni 2022 om 00:44

Geen censuur. Ontopic blijven. Als we een wedstrijd van Dordrecht kijken praten we nooit over niveau of salaris. Omdat we weten en accepteren dat het niet hoog is. Klaarblijkelijk bij vrouwen niet en willen we het elke wedstrijd benoemen in z'n algemeenheid. Nou weten we het wel...

25 juni 2022 om 00:54

Misschien omdat ze bij Dordrecht niet steeds roepen dat ze hetzelfde moeten krijgen als pakweg de top, en ze hun plek kennen in de keten. Ik vind vrouwenvoetbal allemaal prima, ook alle promotie en aandacht is goed voor hen en de groei van de sport, maar die praatjes deden doen lijken alsof ze wel ff prestaties leverden op niveau van de heren. Dordrecht had de dames ook weggevaagd...

25 juni 2022 om 00:28

Waarom mag men niet over het niveau praten?
Als mijn club klote speelt zal ik daar ook mijn mening over geven, het is weliswaar niet elke week.
En waarom zou voetbalzone daar strenger moeten voor optreden, deze site is toch om te discussiëren, je mening te geven, slecht of goed spelen, juiste aankoop of niet enz enz

25 juni 2022 om 00:45

Nou... Het gaat hier meer over uiterlijk en onkosten vergoeding dan over het niveau hoor. Heeft 0.0 met deze wedstrijd te maken.

25 juni 2022 om 00:55

Je mag natuurlijk over het niveau praten, maar is het nodig dat mensen na iedere wedstrijd benadrukken hoe laag dat is? Beetje hetzelfde als je na iedere tenniswedstrijd bij de dames zegt dat het niveau niet zo hoog is vergeleken met de mannen. Dat is een gegeven wat iedereen weet dus om dat telkens te benoemen daar zie ik de meerwaarde niet zo van.

Winnende doelpunt bij 5-1,dacht altijd dat dat bij een goal verschil werd gezegd...

Nu maar hopen dat ze de boel op de rit hebben voor t ek dan maar, minder praatjes en meer daadjes dames

Echt beschamend en lachwekkend hoe zij gespeeld en vooral verdedigd hebben. Dit kun je toch niet serieus nemen..? Zijn er geen dames te vinden die een bal kunnen vangen?

Wil niet te veel zeggen,maar die keepster,dat kan toch echt niet,zo stijf als een plank..
Als je het dames voetbal belachelijk wilt maken dan moet je zeker haar op stellen..

Zeer verwarrend die shirtjes. Wat is die Nederlandse keeper ongekend slecht... Paar goede goals maar ze hadden best met 2-1 kunnen verliezen ipv 5-1...

Spel is al sinds de komst van de nieuwe bondscoach niet meer overtuigend. Als outsider kan ik slechts gissen naar de redenen.
Een verliespartij als deze is pijnlijk, maar kan ook louterend uitpakken. Dat er nodig de koppen bij elkaar gestoken moeten worden en namen alsmede run nummers moeten worden benoemd is wel evident.
De bondscoach heeft in ieder geval na dit potje het boetekleed aangetrokken. Benieuwd naar het vervolg en mag toch hopen dat dit geen voorbode voor EK is!

Voetbal is en blijft een fantastisch spel en is voor mannen en vrouwen een bron van plezier. Maar hoe je het ook wendt of keert, vrouwenvoetbal is en zal altijd om te huilen blijven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hockey hebben vrouwen gewoon niet de motoriek en flegmatiek om een fatsoenlijke pot voetbal te spelen. Een simpel schot op goal (lang niet alleen deze wedstrijd) treft al doel en ziet er bijzonder onhandig uit. Tactisch is het allemaal prima om te zien hoor maar fysiek mist er zoveel.
Helaas is dit niet alleen het geval met voetbal. Bijna alle sporten met vrouwen is het net niet. Voetbal, tennis, wielrennen, schaatsen, zwemmen, atletiek, gewichtheffen is een greep van de sporten waar je toch liever naar kijkt als mannen het uitoefenen. Vrouwen missen toch die explosiviteit en spierkracht. Toch is er één sport wat ik vrouwen liever zie dan mannen en dat is de paardensport. Daar is het precies het tegenovergestelde van mijn hiervoor gevoerde conclaaf. Waar een vrouw minder ten recht komt bij de zojuist genoemde sporten (en nog veel meer) vind ik een man op een paard ook echt geen gezicht. Ieder zijn ding natuurlijk maar laten we de sporten gewoon onder verdelen in mannen en vrouwen sporten. Door de emancipatie en woke cultuur is het al zover dat alles maar gelijk getrokken moet worden en dat is nergens goed voor. De Oranje dames krijgen nu evenveel betaald als de Oranje heren maar als je de wedstrijd van vanavond hebt gezien is dat echt onbegrijpelijk. De meeste vrouwen raken letterlijk en figuurlijk geen bal.
Normaal gesproken ben ik niet zo zuur maar ik wil toch even mijn mening kwijt over deze zaak.
Goed weekend allemaal en neem dit met een flinke korrel zout!

Als iets 15d per wedstrijd voor jong is het dan een flater of gewoon het niveau.

Bij de zondag amateurs 6e klasse bal op het dak ga je toch ook geen blunders tellen.

Gelukkig krijgen de dames tegenwoordig wel goed betaald....

Tja van Veenendaal kan al een tijdje niet meer. Ongelooflijk dat die nog steeds op doel mag staan. Heeft zowel bij Arsenal als bij Atletico nooit een basisplaats gehad. Maar bij psv en oranje mag ze blijven stuntelen. Ze heeft het bij oranje een tijdje geweldig gedaan, maar die tijd is nu toch echt wel over.

Waar andere landen steeds meer progressie aan het boeken zijn zie ik bij Nederland stilstand of erger, achteruitgang. Ik vrees ook het ergste op het EK.

serieus, hoe kan je over die bal duiken? Snel een vervanger zoeken. Dit kan echt niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger131
L. BeerensteynMiddenvelder131
S. SpitseMiddenvelder1310
D. van de DonkMiddenvelder139
J. RoordMiddenvelder125
S. van der GragtVerdediger102
J. GroenenMiddenvelder102
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren