Voormalig Barcelona-verdediger moet volgende aanwinst van PSV worden

Woensdag, 22 juni 2022 om 15:58Yvo van Dorst • Laatste update: 17:53

PSV is geïnteresseerd in de diensten van de Braziliaan Marlon, meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De centrumverdediger speelt op dit moment nog voor Shakhtar Donetsk en kan rekenen op interesse van meerdere clubs. PSV meldde zich al eerder bij de Oekraïense club voor de eveneens Braziliaanse rechtsback Dodo. Hij bleek echter met een vraagprijs van twintig miljoen euro onhaalbaar.

Marlon begon zijn carrière in zijn geboorteland bij Fluminense en werd in 2016 overgenomen door Barcelona. De Braziliaan kwam uiteindelijk tot twee duels in de hoofdmacht van de Catalanen. In de zomer van 2018 werd Marlon na uitleenbeurten aan OGC Nice en Fluminense definitief verkocht. Sassuolo betaalde twaalf miljoen voor de diensten van de 26-jarige stopper. Na drie jaar in de Serie A nam Shakhtar Donetsk Marlon voor hetzelfde bedrag over.

PSV is bezig met een drukke transferzomer. Eerder werd met Boy Waterman en Walter Benítez het keepersgilde al versterkt en ook Ki-Jana Hoever is volgens verschillende bronnen onderweg naar de Eindhovenaren. Volgens Romano moet Marlon dus de volgende aanwinst worden en zijn de clubs nu in onderhandeling over de aard van de transfer. Ruud van Nistelrooij zou volgens de Italiaanse transfermarktexpert ook een belangrijke rol kunnen spelen in het binnenhalen van de Braziliaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door lampen)

Is er iemand die mij meer kan vertellen over de kwaliteiten van deze verdediger? PSV waardig?

22 juni 2022 om 16:11

Als die komt, staat hij 100% basis. Vond hem in Italië al wel redelijk. Daarnaast scheelt het dat hij een jaar transfervrij mag overkomen van de FIFA

22 juni 2022 om 16:16

Is dat zo, transfervrij? Geldt voor de Russische clubs, maar ook voor de Oekraïense?
Staat ook dat ze nog onderhandelen over wat voor soort transfer het wordt.

22 juni 2022 om 16:18

De spelers uit Oekraïense vertrkennen niet tranfervrij, en volgens mij is hier ook geen speciale regeling van. Neres heeft ook 10 mil gekost geloof ik.

22 juni 2022 om 16:31

Neres is gewoon een normale transfer, want hij wordt definitief overgenomen voor een transferbedrag en heeft daarom niets met die regeling te maken. Deze speciale regeling is zo dat spelers transfervrij kunnen worden overgenomen voor 1 jaar, na dat jaar keren ze weer weer terug naar hun oude club.

22 juni 2022 om 16:12Marlon speelde eigenlijk als 3e a 4e centrale verdediger in zijn tijd bij Barcelona en had zeker in de huidige tijden een kans gemaakt om met regelmaat te spelen. Is toen naar Sassuolo gegaan voor meer speeltijd en deed het daar verdienstelijk. Dit bewijst zich eigenlijk in het feit dat hij 'samen' met de coach (die overigens een geweldige trainer is) van Sas nar Shaktar gegaan is. Wat ik mij kan herrineren is dat hij vrij degelijk in alles is eigenlijk (vrij atletisch voor een verediger en prima aan de bal). Zal zeker een stabiele factor bij PSV kunnen worden en is zeker een jongen die in zijn potentie nog kan groeien denk ik. Ik zou dit heel knap vinden als PSV hem binnenhaalt!

Bezige bijtjes bij PSV deze transferperiode. Met het gegarandeerd eruit liggen van boscagli tot minimaal begin 2023 en Ramalho en obispo die toch blessuregevoelig bleken afgelopen seizoen is een extra centrale verdediger natuurlijk geen overbodige luxe. Zoals vele hier ken ik deze speler niet maar ik laat me graag verassen.

22 juni 2022 om 16:04

Die extra centrale verdediger had er eigenlijk de vorige seizoenshelft al moeten zijn. Door die blessures stonden we in sommige wedstrijden ineens met Guti of zelfs Max centraal achterin.

22 juni 2022 om 16:06

Precies, als ik het goed in de wandelgangen heb opgevangen had PSV toen een akkoord met Ahmedzovic maar koos die uiteindelijk voor bordeaux. Die zag ik toen wel graag komen en ik ben benieuwd of hij deze transferperiode niet haalbaar is door het degraderen van Bordeaux en waardoor ze dus waarschijnlijk die koop optie niet kunnen activeren.

22 juni 2022 om 16:54

Ja ik hoop ook op Ahmedhodzic! 7 mln was de clausule van Bordeaux, maar kan me niet voorstellen dat hij in Ligue 2 wil spelen. Als ze dan ook nog dat Zweedse talent (swedberg) weten te strikken, heb je twee grote talenten die doorverkoopwaarde hebben. Ervaring in de goal is er al, dan nog een goede spits en je hebt al een aardig elftal. Daarnaast nog wat breedte erbij en wat ondermaatse spelers nog verkopen.

22 juni 2022 om 17:00

Swedberg zit al een week met een paar flessen Sangria van de Spaanse zon te genieten, die heeft al getekend bij Celta dus die kan je wel afstrepen voor volgend seizoen

22 juni 2022 om 17:51

Bordaeux is volgens mij teruggezet naar het derde niveau zelfs. Denk niet dat hij overgenomen gaat worden door Bordeaux. Ik vind zo'n aankoop eerlijk gezegd geen prioriteit hebben, heb liever dat ze dat geld voor de voorhoede/middenveld gebruiken. Deze speler kan een oplossing bieden omdat buitenlanders van Oekraine volgens mij ook nog een jaar transfervrij zijn. Sweberg zit helaas al bij Celta.

22 juni 2022 om 18:06

Prima versterking, vraag mezelf alleen af waar PSV het geld vandaan haalt.

22 juni 2022 om 18:25

Gelukkig hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken. Er zijn genoeg berichten geweest over een kapitaal injectie.

22 juni 2022 om 18:32

Geld van Malen,Dumfries, Rosario kan geïnvesteerd worden ook.

23 juni 2022 om 04:26

Zahavi gotze Thomas bruma allemaal weg dat scheelt een hoop salariskosten. Tevens vallen de transfers van dumfries malen Rosario nog in dit financieel jaar. Alleen de keeper is transfervrij gekomen met dik salaris dus genoeg ruimte

22 juni 2022 om 16:37

Ramalho stond ook heel vaak te schutteren als hij wel fit was dus een vervanger mag er sws komen.

22 juni 2022 om 18:42

Ramalho was voor na zijn blessure minder. Voor mijn gevoel moest hij ook weer veel te snel 90 minuten gaan spelen door nog andere pijntjes binnen de verdediging. Met Teze en Marlon voor de Rcv en Ramalho en Obispo voor de Lcv positie heb je beide posities dubbelbezet met een ervaren kracht en een talent uit de jeugd. Ik zou ervoor tekenen.

22 juni 2022 om 17:09

Goed bezig inderdaad!
De selectie zo snel mogelijk op een rijtje hebben zodat de voorronde CL met een voltallige selectie gespeeld kan worden.

Dat in combinatie met een verstandige trainer ziet het er toch positief uit in Eindhoven.

Misschien een onnodige aankoop gaat boscagli of ramalho op de bank? Denk dat we beter kunnen mikken op een links back middenvelder en spits

22 juni 2022 om 16:05

Boscagli ligt er nog een half jaar uit

22 juni 2022 om 16:12

Dan heb je voor de rechterkant: Marlon, Teze, Ramalho. Linkerkant: Obispo alleen.

22 juni 2022 om 16:17

Ramalho kan ook links centraal. Heeft hij bij RB Salzburg ook een tijdje gedaan.

22 juni 2022 om 16:38

Ramalho kan beide niet.. bakt er niks van en laat iedereen op de keeper aflopen.

22 juni 2022 om 16:44En ze kunnen hem een jaar transfervrij overnemen vanwege de UEFA regeling (net als die geldt voor Til en Hendrix).

Soort huren, maar dan hoeft de club niet eens akkoord te gaan

22 juni 2022 om 16:54

JustusMorris.
Dat heb je niet goed. Dat geld alleen als ze bij club in Rusland zitten. Deze club is in Oekraïne

22 juni 2022 om 17:55

@mengers,

Volgens mij klopt dat niet. Buitenlandse spelers. Volgens een artikel uit de telegraaf mogen buitenlandse spelers uit Rusland en Oekraine een jaar lang hun contract opschorten.

22 juni 2022 om 19:53

@mengers. Als je corrigeert doe het dan goed. Check het artikel op Fifa.com maar

22 juni 2022 om 16:07

Boscagli geblesseerd tot begin volgend jaar. Ze hebben nu 2 volwaardige centrale verdedigers in de a selectie, lijkt me niet echt onnodig dus.

22 juni 2022 om 16:08

Boscagli zal vooral thuis op de bank zitten ja. Minimaal de rest van het jaar geblesseerd door een domme blessure. Ging tegen RKC afgelopen seizoen met een 2-0 voorsprong richting het einde van de wedstrijd nog even totaal onnodig mee naar voren, als een malloot in een duel en blesseerde daarmee zichzelf.

Denk dat PSV er zeker goed aan doet een extra centrale verdediger erbij te nemen. Echter, ben ik benieuwd naar de invulling Marlon is net als teze Ramalho rechtsbenig. Nuance is wel dat Ramalho vorig seizoen comfortabel oogde op links. Ga er vanuit dat Marlon voor de basis wordt gehaald waardoor PSV met twee rechters benige central zal spelen. Bovendien denk ik dat Teze bij PSV de ruimte hoort te krijgen om zich door te ontwikkelen zou jammer zijn als de aankomst van Marlon die wrs voor een jaar komt daaraan in de weg zou staan. Marlon weet ik persoonlijk niet veel van maar ben eigenlijk benieuwd of iemand weet of hij ook gedurende zijn carriere regelmatig ook wel eens als linker centrale heeft gespeeld.

22 juni 2022 om 16:21

Waarom moet een linker centrale linksbenig zijn? Van dijk speelt ook altijd links.

22 juni 2022 om 16:25

Dan noem je ook wel even een verdediger hoor Klapstoel.. Feit blijft wel dat de opbouw 9 van de 10 keer soepeler verloopt met een linksbenige CV op de LCV positie, dan een rechtsbenige CV.

22 juni 2022 om 16:36

Zal allemaal best maar het feit blijft ook dat er genoeg succesvolle teams zijn met 2 rechtsbenige centrale verdedigers. Natuurlijk scheelt het wel iets, maar iemand als Ramalho bijvoorbeeld is met beide benen een sterke opbouwer.

Trabzonspor lijkt hem ook te willen contracteren. Ben benieuwd waar die uiteindelijk naartoe gaat…

Dit is echt een meer dan uitstekende speler voor Psv. Zeer degelijke verdediger en prima in de opbouw voor het niveau van Psv in mijn ogen. Deed het dacht ik ook zeker niet verkeerd in Italie.

Ik ken hem niet maar ik ben blij met versterkingen in de achterhoede. Ik mis bij PSV teveel power achterin, een type Alex of Moreno zou me erg prettig lijken. Boscagli is een fijne speler en ook Ramalho heeft zijn kwaliteiten maar in mijn ogen is het toch allemaal nét niet. Hebben we het nog niet eens over de backs gehad..

Ruud van Nistelrooij zou volgens de Italiaanse transfermarktexpert ook een belangrijke rol kunnen spelen in het binnenhalen van de Braziliaan.
De reden waarom Gakpo en ook Sangaré graag willen blijven. Lekker zo'n uithangbord..

22 juni 2022 om 16:49

Vinicius Souza? Of Savinho? Die tweede wordt al heel lang door Romano genoemd dat het in kannen en kruiken is, maar dat is iemand van 18 waar ik weinig bij voel om zo'n iemand te huren. Die moet straks nog perse spelen ook, want City wil geld verdienen.

En toch vind ik dit moeilijk: PSV en "dure" aankopen. Want: waarvan wordt dit betaald? De grote Europes gelden zijn er al jaren niet. Is dat alleen sponsoren?

22 juni 2022 om 16:26

Wat te denken van het transfergeld van vorig seizoen? Inkomsten van malen en dumfries zijn nooit uitgegeven.

22 juni 2022 om 16:30

Vorig jaar zijn Malen, Dumfries en Rosario nog verkocht voor een flinke bak geld die maar gedeeltelijk in geherinvesteerd. Als je de uitgaande en binnenkomende transfers van de laatse jaren er bij pakt staat PSV flink in de plus.

22 juni 2022 om 16:32

Vorig jaar maar voor 6 miljoen gekocht. En daarnaast is er ieder jaar een transfer potje ook als je niks verkoopt.

22 juni 2022 om 16:33

12 dacht ik, als je ook Veerman meetelt.

22 juni 2022 om 16:32

53 miljoen binnen gekregen en weinig spelers gekocht. Blijft een flinke smak geld over

22 juni 2022 om 16:51

Los van het feit dat Raiola en Malen bij de transfer van laatstgenoemde een flink deel op mochten strijken ben ik wel benieuwd waar dat geld gebleven is onderhand. Het verbaast me dat PSV nog steeds alleen maar jaagt op huurlingen, transfervrije spelers of 'koopjes.' Dat levert met Hoever en Benitez prima resultaten op tot dusver deze zomer, maar ik mag hopen dat PSV ook wat groeikapitaal aankoopt en zelfs nog in het €10m+ segment gaat shoppen.

Hoop en - Brands kennende - verwacht dat het investeringsvuurwerk voor het middenveld en de aanval bewaard gaat worden. Niet onlogisch misschien ook, want daar zijn de spelers het duurst en met twee spitsen en minstens een aanvallende middenvelder te gaan zijn de boodschappen nog niet gedaan.

22 juni 2022 om 17:19

Corona heeft ook tientallen miljoenen gekost, moet ergens van bekostigd worden. Verder begrijp ik deze mogelijk aankoop ook niet echt vind inderdaad ook de prioriteit bij een middenvelder en spitsen liggen.

22 juni 2022 om 16:32

Grootverdieners als Götze, Zahavi en Bruma zijn weg, waardoor er weer wat salarisgeld vrij komt.

22 juni 2022 om 16:36

Afgelopen 3 seizoenen een positief transfersaldo van 105 miljoen en vorig jaar weinig uitgegeven. Waarom zou PSV geen geld hebben? Er is een transfervrije keeper en een huurspeler gekomen tot nu toe, dat valt volgens mij allemaal reuze mee. Plus het vertrek van grootverdieners Götze, Bruma en Zahavi.

22 juni 2022 om 17:24

PSV zal toch ook wel flink verloren hebben door corona, net als iedereen? Ik hoor altijd dat alle clubs veel geld hebben verloren daardoor. Ben dan wel benieuwd wat er overblijft.

22 juni 2022 om 17:29

Tuurlijk, maar geen 105 miljoen. Bovendien, er wordt toch tot nu toe nauwelijks geld uitgegeven? Zoals ik zeg, 2 transfervrije keepers en een huurspeler. Die komen niet voor een appel en een ei voetballen maar er zijn net 3 absolute topverdieners plus Romero vertrokken. Ruimte in het salarisbudget is er dus zeker.

22 juni 2022 om 18:25

2 van die keepers krijgen ook gewoon beide een tekenbonus omdat ze transfervrij zijn. Daar gaan dus best een paar miljoen naar toe lijkt me.

22 juni 2022 om 19:55

Benitez zeker, Waterman mag blij zijn dat ie een contract krijgt. Bij wijze van. Die heeft geen tonnen aan tekengeld gekregen hoor.

22 juni 2022 om 16:56

Van het geld dat er met bakken is.

Valt wel op dat sinds Brands weer terug is, PSV spelers haalt die het nievau wel moeten kunnen nastreven. Goed bezig!

22 juni 2022 om 16:55

Yup. Marcel Brands is de beste aankoop van PSV. Hij heeft de touwtjes in de handen ipv John de Jong

Mooie aanwinst, waarmee de verdediging wel klaar is.

Linksback: Mauro & Mwene
Linkscentraal: Ramalho & Obispo
Rechtscentraal: Marlon & Teze
Rechtsback: Teze & Hoever

Na de winterstop komt daar Boscagli nog bij, dus de bezetting is uitstekend. Zeker als die Benitez nog een goede keeper blijkt.

Op het middenveld heb je met Gutierrez en Veerman twee goede opties voor naast Sangare. Een backup voor Sangare mis je nog wel, misschien een goed talent die hem volgend jaar meteen kan opvolgen?

De flanken zijn ook lekker bezet met Gakpo en Madueke in de basis, met Vertessen, Bakayoko en die jonge Braziliaan van City als back-ups.

Als Doan vertrekt heb je echter buiten Veerman om geen enkele speler op 10 en met de verhuur van Romero geen enkele spits op het moment. Met nog minimaal een nummer 10, twee spitsen en een back-up voor Sangare gaat het in ieder geval een ontzettend leuke zomer worden om PSV te volgen.

Spelers die zijn vertrokken en spelers die ik zou laten vertrekken:
Drommel, Luckassen, Max, Van ginkel, Gotze, Thomas, Bruma, Doan, Vinicius, Zahavi.

Spelers die zijn gekomen of nog moeten komen:
Benitez, Hoever, Marlon, Savinho, back-up Sangare, nummer 10, twee spitsen.

... b ... bouwen we dit seizoen echt het team van achteruit af? Dat is werkelijk waar fantastisch. Zelfs onder Brands was het altijd doelpunten kopen en dan maar zien. Allemachtig, ik hou steeds minder van mijn stokpaardjes over qua punten van kritiek. Sta echt versteld van de huidige gang van zaken, en in zeer positieve zin!

Van Nistelrooy heeft dikke aanzien dus dat helpt mee om veel betere spelers te halen. Bovendien heeft hij ook nog een netwerk als je ziet met wie hij bijvoorbeeld heeft gespeeld bij PSV, Oranje, Manchester United en Real Madrid. Genoeg lijntjes tegenwoordig om snel te schakelen en zelfs binnen te hengelen. Ben Ajaxied, maar ik hoop dat wij een nieuwe coach hebben van het kaliber Ten Hag die wel door weet te stoten naar de wereldtop. Met Ten Hag, Van Bronckhorst, Koeman en Arne Slot heb je potentiele wereldtoppers. Maar hopelijk zullen er 1 of 2 een coach zijn die in de buurt van Louis van Gaal, Guus Hiddink en Leo Beenhakker gaan komen. Want de oude garde die zijn grotendeels met pensioen.

22 juni 2022 om 18:38

Met Ten Hag, Van Bronckhorst, Koeman en Arne Slot heb je potentiele wereldtoppers. Allen ook potentiële bondscoach in de toekomst.

Een absolute versterking zou dit zijn. Presteert eigenlijk overal sinds Barca en dat waren niet de minste clubs. Op die manier wordt PSV wel serieus sterk, zeker met die nieuwe keeper ook nog.

Zegt me niks deze speler, maar heb al reacties gezien dat het voor ons een meer dan prima verdediger zou zijn. laat maar komen zeg ik dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 OGC Nice 37 0 2 0
2020/2021 OGC Nice 38 0 3 0
2019/2020 OGC Nice 26 0 0 0
2018/2019 OGC Nice 35 0 1 0
2017/2018 Nice II 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Nistelrooij heeft met Til zijn zesde versterking voor komend seizoen binnen

Guus Til maakt officieel de overstap naar PSV. De 24-jarige middenvelder doorstond zondag de medische keuring en tekende vervolgens een contract tot medio 2026 in Eindhoven. Spartak Moskou ontvangt naar verluidt...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren