Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veel verwarring over penaltymoment bij NEC - PSV: ‘Nijhuis kennende...’

Laatste update:

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft voor verwarring gezorgd met een penaltymoment bij NEC - PSV. De Eindhovenaren stonden op een 0-1 voorsprong, toen Joey Veerman een overtreding beging en Nijhuis naar de stip wees.

Veerman werd ongelukkig aangespeeld door doelman Walter Benítez, waarna hij de bal verspeelde aan Sylla Sow. Laatstgenoemde kreeg de bal bij Mees Hoedemakers, maar werd op het moment van spelen naar de grond gewerkt door Veerman.

Voordeel of niet? De situatie zorgde bij commentator Martijn van Zijtveld voor verwarring. "Er ontstaat nog een levensgrote kans voor Hoedemakers, maar die schiet hem naast. Het is honderd procent een overtreding van Veerman, die te laat is bij Sow."

"Hoedemakers krijgt wel de kans en schiet hem naast, dus dat kan je beargumenteren als dat het voordeel weg is. Er is geen enkele discussie mogelijk over of het een overtreding is van Veerman", aldus Van Zijtveld.

Ook in de rust kwam het moment ter sprake. "Nijhuis kennende snap ik wel dat hij niet meteen floot", aldus Kenneth Perez. "Het lijkt erop dat Veerman doorloopt. Hij loopt rechtstreeks in op de speler."

De regel is dat als een speler de bal probeert te spelen, het een gele kaart is. In alle andere gevallen is het rood. "Wat mij betreft hoeft het geen rode kaart te zijn", aldus Perez.

"Je moet je afvragen of Benítez hem moet inspelen", gaat Perez verder. "Men vindt dat dat altijd en overal kan, maar hier niet natuurlijk. Dat kan bij niemand hier. Hij wordt aan alle kanten gedekt."

Vond jij het een penalty?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook verwarring voor de psv goal hoor, hoe is dat nu geen overtreding op het middenveld

Dit hoort geen penalty meer te zijn. Voordeel geven en levensgrote kans krijgen is gewoon wat het is. Je kan niet afwachten of de kans er in gaat en als dat niet zo is, dan nog maar een penalty geven.

30 maart 2024 om 17:51

Maar de vraag was of het daadwerkelijk voordeel was. Nijhuis zag er geen pingel in en er werd gewoon doorgespeeld. Dat is geen voordeel, maar gewoon doorvoetballen.

30 maart 2024 om 17:57

Gewoon objectief bekijken en dan weet iedereen dat het een penalty. Zelfs Joey Veerman wist het al toen de VAR erbij kwam.

30 maart 2024 om 18:17

Met penalty’s werkt dat niet zo. de regel is, dat er alsnog een penalty wordt gegeven, ook als ze het voordeel verpesten

30 maart 2024 om 18:38

Owja, dan moet je toch maar eens laten zien waar dit in de regels van de KNVB staat?

30 maart 2024 om 18:41

Laat maar eens zien waar dat er voordeel gegeven wordt bij een penalty. En tegenwoordig met de VAR wordt iedere situatie bekeken. Of er nu een kans wordt gemist of niet.

30 maart 2024 om 21:46

Er wordt helemaal geen voordeel gegeven. Dat is vrij simpel te zien, aangezien Nijhuis geen voordeel gebaar maakt. Hij vond het gewoon geen penalty en liet doorspelen. Dus deze hele discussie over of het wel of niet een regel is kan van tafel.

Gebeurd overal op het veld bij een vermeende overtreding , scheidsrechter geeft voordeel en als dat er niet is fluit hij alsnog voor de overtreding. Waarom dan niet binnen de 16 ? Voordeel was als er gescoord was en dat deden ze niet dus strafschop!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren