Nederlandse media zien één dissonant: ‘Zijn kale hoofd schampt de bal slechts’

Donderdag, 26 mei 2022 om 09:12 • Laatste update: 09:23

Feyenoord ging in de finale van de Conference League woensdagavond onderuit tegen AS Roma (1-0). Ook de Nederlandse media zagen de Rotterdammers verliezen in Tirana. Enkele spelers van Feyenoord worden door de ochtendkranten uitgelicht, waarin ook de trainer van de tegenstander uitgebreid aan bod komt. José Mourinho won met de Romeinen de eerste editie van de Conference League en deed dat op zijn eigen, karakteristieke manier.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Welke club verdiende het om de Conference League-finale te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door piranha)

In 18/19 eindigde het tegen de Slowaakse middenmoter Trencin. In 19/20 eindigde het in de groepsfase van de Europa League, achter clubs als Young Boys. In 20/21 eindigde het wederom in de groepsfase, nu met twee smadelijke nederlagen tegen het nietszeggende Wolfsberger AC. En dan een campagne als deze... Dat de Conference League soms weggezet werd als een Mickey Mouse-competitie heeft Feyenoord deels aan zichzelf te wijten. Tot de kwartfinale werd wel erg gemakkelijk met tegenstanders omgegaan waar Feyenoord in andere jaren nooit structureel van zou winnen. Die tegenstanders, die in andere campagnes taaie kluiven zouden (kunnen) vormen werden nu weggezet alsof het thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle betrof. Uiteindelijk zijn drie gerenommeerde clubs naar huis gestuurd. De nummer zes van Duitsland, een gerenommeerd team uit Tsjechie en de nummer twee van Frankrijk. Dat is gewoon een uitstekende prestatie. Laat dit de opmaat zijn voor nieuwe seizoenen met Europees succes, en dan een treetje hoger. Als Rangers de finale van de EL kan halen, kan Feyenoord dat ook. Dat pad is misschien zwaarder, maar Feyenoord heeft dit toernooi laten zien te kunnen wedijveren met gerenommeerde teams uit Europese topcompetities.

26 mei 2022 om 09:42

Kom op, we moeten niet gaan overdrijven over een nummer 6 van Duitsland of Marseille.. Prima clubs hoor maar niks beter dan de top van Nederland als je het mij vraagt.. Dat Feyenoord jarenlang ondermaats heeft gepresteerd maakt dit niet in eens een wereldprestatie.. De Conference Cup is voor NL gewoon een serieuze kans op een Europese prijs, zijn allemaal clubs die minder of gelijkwaardig zijn, gister ook weer duidelijk dat Roma kwa elftal ook helemaal niet bijzonder is alleen Nederlandse clubs vallen altijd in de Italiaanse valkuil

26 mei 2022 om 09:47

Dat die clubs niks beter zijn dan de top van Nederland, komt door de geweldige ontwikkeling die clubs doormaken. Ajax werd vroeger structureel derde in de CL-poule en ging in de Ronde van 32 of 16 in de EL naar huis. Nu is de achtste finale het serieuze doel, ben je in de EL een dark horse en serieuze kandidaat voor de titel en zou je in de ECL de topfavoriet misschien wel zijn. Zo een Feyenoord zou vroeger nooit structureel dit soort teams opzij zetten, en was nu de best voetballende club van deze competitie. Ja, misschien is het geen topcompetitie, maar je moet Feyenoord ook niet benaderen als competitief met Real Madrid, Bayern Munchen en Manchester City. De groei die is doorgemaakt is gewoon bewonderenswaardig.

26 mei 2022 om 10:02

Ik vond het vrij duidelijk dat Roma een aantal spelers heeft van een kwaliteit waar Feyenoord van kan dromen. Dan denk ik aan een Smalling, Pelegrini, Zaniolo of Abraham.

26 mei 2022 om 10:52

AS Roma is 6e geworden in Italië. Feyenoord 3e in NL. Snap wel dat Roma gewonnen heeft. Hoger budget, betere spelers en een coach die weet hoe je finales moet winnen. Op 20 minuten na heeft Feyenoord nooit aanspraak kunnen maken op de beker.

26 mei 2022 om 11:08

Ja precies. Hoe Zaniolo die bal afrondt bij de 1-0 is wel gewoon wereldklasse. Dessers of linssen ofzo had hem echt nooit zo soepel over de keeper gestift hoor.

26 mei 2022 om 11:37

Dan heb je volgens mij een hele andere wedstrijd zitten kijken Lierse. Roma's tactiek valt samen te vatten in het loeren op counters en proberen corners af te dwingen. Voetballend was het gros van de Feyenoorders een stuk beter dan hun opponenten bij Roma.

26 mei 2022 om 11:41

Volgens mij snap je niet wat ik schrijf. De gebruikte tactiek heeft namelijk bitter weinig te maken met kwaliteiten van bepaalde spelers.

26 mei 2022 om 12:01

Volgens mij snap je niet wat ik schrijf; tot de conclusie komen dat Roma's spelers voetballend op basis van deze wedstrijd kwaliteiten hebben die de Feyenoorders niet bezitten terwijl diezelfde spelers überhaupt niet hebben gevoetbald legt enkel jouw bias bloot.

26 mei 2022 om 15:27

Ga je beweren dat Smalling, Zaniolo en Abraham geen goede pot speelden?

Pellegrini kan ik je nog geloven dat je die niet zo indrukwekkend vond.

26 mei 2022 om 12:21

Je hebt wat punten maar volgend seizoen moet Feyenoord vooral beseffen dat het een zeer goed seizoen heeft doorgemaakt en met pas op de plaats weer verder bouwen. Het gat met de EL clubs is nog groot en ook met Ajax en PSV zijn er nog vele gaten te dichten. Na het kampioensjaar werd er veel verwacht en kwam er veel geld binnen (grotendeels weggegooid achteraf gezien) maar haalden ze 3 puntjes in de CL en werden ze ook 4e op 17 punten achterstand. Goed seizoen gedraaid en nu verstand erbij houden, doorselecteren en gerichte goede investeringen doen. Overwinteren ze in de EL en worden ze 3e in de ED dan hebben ze het weer goed gedaan.

Er wordt toch wat overdreven met dat betonvoetbal, er stonden zeker geen tien man in de 16, Roma hield Feyenoord grotendeels ver van de goal weg, was in balbezit veel rustiger en nam weinig risico. Wel frustrerend om te zien als Nederlander, er was maar een korte periode waar je het gevoel had dat er echt wat te halen was.

26 mei 2022 om 09:42

Zo werkt de media nou eenmaal als de rollen waren omgedraaid had je alleen maar gehoord hoe mooi het was dat Feyenoord de beker heeft gewonnen

26 mei 2022 om 09:56

Helemaal mee eens. Het was geen typisch Mourinho voetbal vond ik. Feyenoord had ook zeker kansen. Maar laten we ook eerlijk zijn dat Senesi heel goed wegkwam bij die overtreding op Abraham. Als die was gaan liggen was het 100% rood geweest. Zonder Senesi had het er opeens heel anders uitgezien.

26 mei 2022 om 11:32

Goedkope penalty's door vermeende handsballen krijgt Feyenoord alleen maar mee in de Kuip.

26 mei 2022 om 10:14

In balbezit veel rustiger? Ik vond ze juist ontzettend matig aan de bal, hoeveel ballen over de zijlijn of blinde lange ballen die hebben gegeven. Feyenoord voetbalde soepeler, maar op het eerste kwartier na rust na inderdaad geen vuist kunnen maken.

Ik vind niet dat Feyenoord in de val is getrapt. Iedereen wist dat Roma op deze manier zou gaan spelen en Feyenoord was meer behoudend en voorzichter in de eerste helft. 2de helft speelden ze stukken beter met paal en lat geraakt. Zat zeker meer in

Geweldig trots op dit Feyenoord! We zijn weer olifant in plaats van muis!

Ach Valentijn Driessen, de man die nooit op enig niveau heeft gevoetbald, en dan zo Trauner neersabelen. Het was gewoon een geweldige pass en de kans werd ook nog eens uitstekend afgemaakt.
Ik denk niet dat Trauner noch Bijlow hier schuld aan hadden.
En als die pass was gekomen van een Ajaxspeler in een wedstrijd tegen Feyenoord, dan had onze Valentijn dat ook willen erkennen.
Is het nou echt zo moeilijk Valentijn om een keer als "journalist" naar een wedstrijd te kijken in plaats van als Ajax supporter, met een oranje getinte bril. Altijd dat gezeik in die krant als het een keer goed gaat met een andere club dan Ajax.

26 mei 2022 om 10:27Dit meen je toch niet echt serieus of wel...valentijn Driessen een Ajax supporter hahaha.

Ik heb vast een andere wedstrijd gezien dan Driessen want ik heb geen cynisch afbraakvoetbal gezien tijdens deze finale. Roma speelde zakelijk, dat wel. Feyenoord kon met name de eerste helft niet genoeg brengen, en kwam uiteindelijk over de gehele wedstrijd gewoon net te kort. Ze misten ook net een beetje geluk bij die ballen op de paal.

De kritiek op Feyenoord hoe matig het allemaal wel niet was snap ik dan ook niet zo goed. De Rotterdammers hebben het, zeker gezien hun begroting, gewoon heel knap gedaan deze campagne en het team heeft ook deze wedstrijd naar vermogen gespeeld. Dat ze een paar keer boven zichzelf uitgestegen zijn is prachtig, het is hooguit jammer dat dit tijdens de finale niet gelukt is (en dat is mede een verdienste van Roma).

Dessers was t probleem die vanaf de eerste tel uit de wedstrijd was gehaald en er niks van bakte. Roma gaf keer op keer foute ballen en nog kwam t geloof niet

Grappig zijn de knapen wel die het voetbal; van Mourinho (in een finale) afkeuren.
Als pak ém beet Henk Frezer (sparfta) of Kees van wonderen (Go ahead) zulk voetbal oa tegen Ajax spelen dan snapt iedereen het wel en wordt het door de media en fans verdedigd (haha,).
deze trainers krijgen zelf een aanbieding bij grotere clubs om hun afbraak voetbal voort te zetten.
Als Mourinho ons WEER op dezelfde wijze verslaat spreekt men er schande van.
Meten met twee maten
Mourinho heeft de degens gekruist met grotere trainers en grote clubs, hij speelt altijd op deze wijze tegen Hollandse clubs en dan nog zijn we verrast.
Wie is hier slim en wie dom

26 mei 2022 om 11:20

We zijn toch niet verrast? Ik wist op voorhand al dat het zo’n wedstrijd werd… Een verdedigend Roma. Ik vind overigens dat Mourinho onnodig veel veren in zijn reet krijgt. Hij wint die prijs weliswaar, en dat is er een van de velen die hij heeft gewonnen. Niks meer dan respect daarvoor. Maar men doet net of het meesterbrein is die Feyenoord tactisch overklast heeft. Hij kwam ongelofelijk goed weg met een bal op de paal, bal op de lat én Linssen die vol over die bal heen maait. Dan is het makkelijk praten maar eigenlijk kwam hij goed weg. Had Feyenoord net dat beetje geluk wel, dan had ik het nog wel willen zien met die tactiek van hem. Want laten we wel wezen, Roma heeft toch eigenlijk ook weinig laten zien?…

26 mei 2022 om 11:51

Roma heeft Helemaal niets laten zien. Dat maakt het nog erger.
Atalanta tegen Ajax idem dito
Benfica tegen Ajax idem dito en nog 1 of twee wedstrijden
dat zegt iets over ons.
Sorry dat ik Ajax er bij haal, maar dat schrijft voor mij gemakkelijker, omdat ik Ajax intenser volg dan Feyenoord.
Als Ajax tegen een kleine club in Nederland met 1 -0 voor staat, gaan ze voor de 2- 0 en krijgen daarna met een uitval de 1 -1. Ik denk dan eigen schuld. LEER hier eens van. Het is niet de eerste keer
Speel de bal 1000000000000000 keer op je eigen helft, ze komen toch niet. Geef ze een corner, geef ze inworpen op jouw helft, dan kruipen ze er wel uit. Zo moeten we ook tegen Mourinho en zwaar negatief ingesteld Europese ploegen spelen, balen voor de fans 90 minuten, maar het genot van de overwinning is langer dan het zuur van de 90 minuten
Feyenoord had tegen de spelopvatting van Sot cs, moeten hebben gespeeld.
Toornstra in het gteam van de lange bal en alleen Dessere en Sinistera voor. De bal op eigen helft rond tikken. Dit verwachten ze niet en paniek alom.
Maar wij helpen Mourinho met onze Hollandse school

26 mei 2022 om 12:13

@henkieh1 ik kon pas kijken vanaf minuut 60, maar vanaf dat moment heb ik een as roma gezien dat het echt prima vond wat feyenoord deed. Totaal geen roma dat scheel getikt werd?

Zaniolo had de bal niet bepaald aan een kort touwtje toen hij die bal aan nam. Daarom is het niet alleen Trauners fout bij die tegengoal. Als er gewoon een back had gestaan die de binnenkant had gehad had die de z'n lichaam er tussen kunnen zetten om het Zaniolo onmogelijk te maken die bal te scoren.

Eén iemand de schuld geven van een goal is bijna altijd onzin, zo ook hier. Maar goed, dan moet je ook goed naar een situatie kijken en dat is voor veel journalisten helaas teveel gevraagd. Dat blijkt ook wel uit Driessens analyse.

Ze hadden die Israelier ook moeten laten staan, berekebeentje Bijlow is een garantie voor ellende. Hij heeft niets te maken gehad met Feyenoord perfecte tweede seizoenshelft en dus werd dit het lot van Feyenoord. Helaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

855 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Barcelona onderneemt juridische stappen na plotselinge afzegging AS Roma

AS Roma heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd tegen Barcelona in de strijd om de Trofue Joan Gamper. De club van trainer José Mourinho zou op 6 augustus de jaarlijkse opening...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren