Van Gaal voegt nog een oud-Ajacied uit succestijd Ajax toe aan technische staf

Maandag, 23 mei 2022 om 15:05Tim Cozijnsen • Laatste update: 12:26

Louis van Gaal heeft Martijn Reuser aan zijn technische staf toegevoegd voor het WK in Qatar. De oud-middenvelder van onder meer Ajax wordt na Danny Blind en Edgar Davids de derde assistent van Van Gaal eind dit jaar in Qatar. Reuser is sinds 2014 bij de KNVB actief als coach van verschillende jeugdelftallen en staat te boek als groot trainerstalent. Van Gaal kent de oud-Ajacied nog van zijn tijd als trainer in Amsterdam, waar zij samen onder meer in 1995 de Champions League veroverden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Martijn Reuser een goede keuze om aan de technische staf toe te voegen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door rayvg)

zo dat wordt nogal een ajax enclave daar bij het Nederlands elftal. nog meer redenen om niet te gaan kijken.

23 mei 2022 om 15:37

De vriendjespolitiek die plaatsvindt is ongekend. Het maakt geen bal meer uit of je geschikt bent of niet. Zie ook Erwin Koeman die er straks bij gaat komen.

23 mei 2022 om 16:35

Daarom zitten Gravenberch en Brobbey ook bij de selectie in plaats van Clasie en Janssen.

Oh wacht.

23 mei 2022 om 17:22

Want Gravenberch en Brobbey zijn vriendjes van van Gaal? Ik zie namelijk de link tussen mijn reactie en jouw reactie niet.

23 mei 2022 om 18:56

Die kunnen wel een leuke Ajax elftal opstellen in Qatar. Cillessen, Rensch, Timber, De Ligt, Blind, Frenkie, Gravenberch, Klaassen, Berghuis, Brobbey, Noa Lang.

23 mei 2022 om 19:07

@skes: want een assistent heeft een indrukwekkende cv vol met prijzen nodig? We kunnen maar net een hoofdcoach vinden met prijzen in zn kast. Verder heeft erwin volgens mij voldoende ervaring

23 mei 2022 om 19:29

Dat heb ik nergens gezegd. Maar jij vindt Danny Blind, Reuser, en Erwin Koeman blijkbaar geschikte kandidaten. Dit zijn gewoon namen die er puur bij komen omdat ze bevriend zijn met de bondscoach. Henk Fraser was in mijn ogen een voorbeeld van een doordachte keuze. Iemand die een verbindende rol kon spelen. Die was met een andere bondscoach ook assistent geweest. Dat kan ik van de 3 eerdere namen niet zeggen.

23 mei 2022 om 19:36

Aardig elftal inderdaad, maar dan kijk ik in ieder geval niet.

24 mei 2022 om 09:42

Haha dieptrieste volwassen mensen!

23 mei 2022 om 15:43

Dus we moeten selecteren op waar ze gespeeld hebben en het lekker in balans houden om de supporters die bij Oranje hun clubvoorkeur niet achterwege kunnen laten tevreden te houden?? Vooral niet kijken naar kwaliteiten. Laat dat eens achterwege. Ga eens neutraal naar Oranje kijken zonder elke keer de clubs er bij te betrekken.

23 mei 2022 om 15:55

Dus er zijn geen betere dan Danny Blind en Martijn Reuser? Over neutraal gesproken. Met deze staf kun je verwachten dat als Daley even goed in vorm is als Malacia dat eerstgenoemde sowieso speelt. Twijfel over Klaassen of Til? Klaassen. Is geen wiskunde lijkt mij. Hiddink koos een periode ook Cocu Jonk RVN boven Davids, Seedorf, Kluivert. Zo werkt dat gewoon, kiezen dan toch bij twijfel voor de bekenden.

23 mei 2022 om 16:17

Over Reuser kan ik weinig zeggen. Maar iedere halve zool die je van straat plukt is imo beter dan Blind.

Desalniettemin zal v.gaal prettig met hem samen werken en hem daarom mee nemen. Uiteindelijk is LvG eind verantwoordelijk. Als die dom genoeg is om de zoon van z'n assistent de voorkeur te geven boven Malacia, dan zal hij daar vroeg of laat de prijs wel voor betalen. Maar bij LvG heb ik bij het selecteren van spelers iig totaal niet het gevoel dat club voorkeur of vriendjes politiek enige invloed hebben op z'n keuzes. LvG was notabene dde BC die in Brazilie een historisch aantal Feyenoorders mee nam en liet spelen. Ik heb niet het idee dat de ouwe Blind voldoende invloed op hem kan uitoefenen om hem andere keuzes te laten maken.

23 mei 2022 om 18:32

"Hiddink koos een periode ook Cocu Jonk RVN boven Davids, Seedorf, Kluivert.."

Kluivert kan ik mij niet herinneren maar dat Davids een tijdje niet bij de selectie zat kan ik mij voorstellen na de opmerking dat Hiddink met zijn hoofd bij andere spelers in de reet zat en wat Seedorf betreft, die is structureel door meerdere bondscoaches genegeerd.

23 mei 2022 om 18:52

Als we kijken naar kwaliteiten dan had Blind nooit in de technische staf gezeten. Niet dat dat ligt aan zijn Ajax verleden, maar die zit er puur bij omdat hij het schoothondje is van Van Gaal

23 mei 2022 om 15:48

Zolang van Gaal niet elke Nederlandse Ajacied selecteerd uit vriendjes politiek kan het me niks schelen dat al zijn assistenten een Ajax verleden hebben. In 2014 in Brazilie had van Gaal (dacht ik) meer Feyenoorders opgeroepen dan Ajacieden dus van Gaal zit echt niet met een Ajax bril op de bank bij Oranje. Het maakt mij niet zoveel uit wie de assistenten zijn ik heb vetrouwen in Louis en ga zeker nog genieten van zijn laatste toernooi als Bondscoach.

23 mei 2022 om 15:56

Het interesseert me niet zo of de staf overwegend een Ajax achtergrond heeft zolang ze openminded zijn richting alle andere clubs. Vooralsnog heb ik dat idee (muv de selectie van een Rensch, maar je mag altijd wat te klagen hebben) wel.

Ik ben alleen Reuser de laatste (veel) jaren uit het oog verloren en ik heb geen idee wat deze jongen de laatste tijd heeft gedaan en of hij geschikt zou zijn voor zijn functie, maar dat mag ik Louis toch wel op vertrouwen.

23 mei 2022 om 16:01

Volgens mij heeft van Gaal in elke periode tot nu toe bewezen dat hij niet naar clubs kijkt maar naar kwaliteiten bij spelers. Kan me niet herinneren dat dit anders is geweest bij hem.

23 mei 2022 om 17:30

Het heeft hier en in de media even gespeeld toen Rensch geselecteerd werd, maar daar had Van Gaal ook een heldere verklaring over. Rensch kan LB, RB, CV en VM spelen. Hij is dus een reserve voor 4 posities, ipv 4 reserves voor elke positie afzonderlijk.

Maar verder helemaal met je eens hoor, dat Van Gaal verder niet kijkt naar de clubs waar de spelers spelen.

23 mei 2022 om 18:38

Kom op die jongen speelt net 3 wedstrijden in de basis bij ajax en wordt erbij gehaald. Een malacia moet eerst 100 duels spelen.en dat is het probleem voor ajax spelers word anders gemeten dan bij andere clubs. Niet erg hoor maar ik haak af tot er weer iemand is die gewoon object mensen selecteerd

23 mei 2022 om 18:43

Als je over Louis van Gaal beweert dat hij op basis van clubachtergrond selecteert dan ben je zelf niet de meest objectieve denk ik hoor, Varenak. Dat zal Van Gaal echt aan zijn reet roesten bij welke club iemand speelt/speelde, die selecteert gewoon wie hij het best vind passen toch. Heeft ie altijd al gedaan, ook in 2014. Overigens zit Malacia toch ook gewoon bij de selectie momenteel? En de 4 Ajacieden die erbij zitten (dat zijn J. Timber, Blind, Klaassen en Berghuis) lijken me ook gewoon prima te verantwoorden. Ik snap je hele probleem eigenlijk niet zo goed.

23 mei 2022 om 19:19

"Niet erg hoor maar ik haak af tot er weer iemand is die gewoon object mensen selecteerd.."

Zoals LvG ook al in '14 deed bedoel je?
In de wedstrijd tegen Argentinië stonden er 6 Feyenoorders of met een Feyenoord verleden in de basis. BMI die later werd gewisseld voor een andere Feyenoorder Jan Maat. Vlaar, de Vrij, Wijnaldum, Kuyt en RvP.
In die wedstrijd is Clasie ook nog ingevallen voor NdJ.

Er zaten 3 Ajax spelers in de gehele selectie tegenover 9 Feyenoorders of met een verleden.
Kongolo was er ook bij en die had toentertijd ook geen 100 wedstrijden in de benen..

24 mei 2022 om 09:44

Mooi dat daarna opeens niemand meer reageerd @douwe

24 mei 2022 om 13:04

Dat is een gevolg van als je iets zegt wat niet in hun straatje past maar na verloop van tijd went het rayvg...😉
Ik heb Sneijder en NdJ vergeten mee te rekenen als spelers met een Ajax verleden dus dan kom ik op 5 Ajacieden of met een Ajax verleden op de gehele wk selectie tegenover 9 Feyenoorders en/of verleden, mijn fout..
Zie, zo moeilijk is het niet om een fout toe te geven...😋

23 mei 2022 om 16:58

Nah? Zo heb je toch de best denkbare technische staf voor het nederlands team. Niks mis mee, Ajax staat voor goed voetbal en voor prijzen winnen

23 mei 2022 om 17:07

Als je niet kijkt waarom dan wel commentaar?

23 mei 2022 om 17:26

Als Van Gaal alleen maar spelers van FC Knudde en Huppelkutteveen selecteert en daarmee goede prestaties levert dan boeit me het echt totaal niet bij welke club die spelers onder contract staan.

Maar je afgunst, haat en/of jaloezie is blijkbaar zo groot dat je met deze domme populistische reactie denkt te moeten komen.

23 mei 2022 om 18:40

Als ik ajax spelers wil zien was ik wel ajzcied geworden maar godzijdank heb ik die behoefte niet.

23 mei 2022 om 21:24

Maar op dat moment zijn het geen spelers van Ajax, maar spelers van het Nederlands elftal. Dat je dat niet los kunt zien vind ik erg kortzichtig.

24 mei 2022 om 00:21

Varenak, helemaal met je eens. Ik zie als Real Madrid supporter gewoon het liefst dat Van Gaal alleen maar Real Madrid spelers oproept. Kroos, Modric, Casemiro en Valverde zouden echt niet misstaan als middenvelders in Oranje. En dan niet te vergeten dat Benzema een topspits is. Courtois in de goal. Maar die Van Gaal denkt dat hij alleen maar de beste Nederlandse spelers uit mag kiezen.

23 mei 2022 om 18:18

Een bijzondere opmerking, ik hoorde niemand klagen dat het een Sparta enclave zou zijn toen Fraser nog assistent was.

Blind en Fraser zijn begonnen (betaald voetbal) en doorgebroken bij Sparta terwijl LvG ook een Sparta verleden heeft...

Ik heb twee jaar geleden een prijs gewonnen bij een quiz van de KNVB en mocht als prijs langskomen op de KNVB campus. Daarbij kregen we onder andere een lezing van Reuser. Ik meen mij te herinneren dat het zijn doel was bij het grote Oranje te komen. Mooi om te zien dat het hem nu is gelukt!

Ik weet dat trainers door kunnen gaan tot hun 70e, maar kun je op je 47e nog genoemd worden als talent?

23 mei 2022 om 15:47

Wanneer ben je dan precies een talent als trainer zijnde? Is Xavi een talent? Xavi is ''al'' 42. Is van Nistelrooij een talent? Die is ''al'' 45.23 mei 2022 om 15:54

Precies. En ben je nog een talent als je al sinds 2012 in het trainersvak zit? Zoveel vragen.

23 mei 2022 om 16:08

Haha, ''zoveel vragen'', zeker met je eens!

Het is lastig om een trainerstalent aan te duiden. Is dat afhankelijk van leeftijd of hoe lang hij ''in het vak zit''. Inderdaad sinds 2012 in het trainersvak, maar voetballers van bijvoorbeeld 10 jaar zijn ook talenten. 10 jaar later, zoals Reuser, kan het nog steeds een talent zijn.

23 mei 2022 om 19:29

Een voetballer van 19 jaar wordt ook een talent genoemd, vaak voetbalt hij dan ook al langer dan 10 jaar.

Leuk man @VZ die Bert Klonterman.

Ik ben Die Hard Louisfan, maar dit is teveel Ajax DNA voor een nationaal elftal.. Met andere woorden, zijn 2 spelers even goed en 1 daarvan speelt bij Ajax, kun je er op wachten wie t voordeel vd twijfel krijgt. Guus deed dat destijds beetje bij PSVspelers imo. Voordeel vd twijfel geven. Met zo'n staf werk je dat wel in de hand, KNVB?

23 mei 2022 om 16:30

Ach....hoe veel spelers van 2 verschillende clubs zijn er nou precies even goed en hebben dezelfde kwaliteiten?

23 mei 2022 om 16:55

Dat is toch heel makkelijk op te lossen. Neem je alleen maar Ajacieden mee.

23 mei 2022 om 17:06

We willen graag ver komen dit toernooi, dus dit is geen goeie optie

23 mei 2022 om 17:47

We gaan ook ver komen, in van Gaal we trust! En of dat nou met Ajacieden, Fyenoorders, Psvers of Helmond Sporters gebeurd interesseert me heel weinig.

23 mei 2022 om 17:07

Ik vind dit echt een gejank om niks. En als 2 spelers precies even goed zijn maakt het dus ook geen fluit uit welke van de 2 je mee neemt.

23 mei 2022 om 17:25

Verhoogd de marktwaarde over t algemeen.

Ik heb het al eerder genoemd hier, alles wat met het Nederlands elftal te maken heeft word beoordeeld door de anti-ajax mensen dus dit zal ook wel weer een slechte keuze zijn. Een paar pionnen op een trainingsveld leggen mag zelfs niet gedaan worden door iemand met een kleine Ajax historie. De haat voor 1 club is echt belachelijk hier.

23 mei 2022 om 16:11

Ik zou het niet hoeven te benoemen, maar ik ben voor Feyenoord en het boeit me werkelijk niet wie er allemaal in de staff zitten. Van Gaal is de baas en daar heb ik volkomen vertrouwen in dat hij niet met een Ajax-bril aan het selecteren is. Zoals fcu_030 hierboven al ergens aangeeft, in 2014 nam hij ook meer ''feyenoorders'' mee dan ''ajacieden''.

Martijn Reuser is een groot trainerstalent. Hopelijk zien wij hem in het seizoen 2023/2024 bij een Eredivisie club.

23 mei 2022 om 16:46

Dat zal lastig worden, aangezien Reuser nog niet beschikt over zijn vereiste UEFA Pro licentie om hoofdcoach te kunnen zijn in het betaald voetbal.

Maar ik gun het hem wel. Vriendelijke man met verstand van voetbal.

Zo dat is nog eens een lekkere Ajax enclave daar! Lijkt me niet echt goed voor het grote publiek om de staf volledig Ajax gekleurd te hebben. Kan nu al raden dat bijvoorbeeld Bijlow en Malacia bij ook maar een enkele twijfel kunnen fluiten naar een basisplek ten opzichte van Cillisen en Blind wat echt lachwekkend zou zijn.

23 mei 2022 om 16:58

Idd, ik zeg Stekelenburg, Sinkgraven, De Ligt, Timber, Veltman, Frenkie, Klaassen, Donnie, Kluivert, Brobbey, Berghuis. Alles beter dan Cilissen of Blind.

23 mei 2022 om 17:11

Je doet net of Cillessen 3 klassen minder is als Bijlow. Dat Bijlow in de toekomst beter kan worden is zo maar op dit moment verschillen de kwaliteiten niet echt. Laten we eerst maar eens zien of in ieder geval 1 van de 2 fit is tijdens het WK want dat is bij beide ook geen zekerheid de laatste tijd.

23 mei 2022 om 18:36

En toen Fraser er nog bij zat was het een Sparta enclave maar daar heb ik jou niet over gehoord.
Blind, Fraser en LvG, alle 3 een groot Sparta verleden..

Ach, veel slechter dan Danny Blind word het toch niet. Met die aanstelling was elke geloofwaardigheid wel verloren.Louis van Gaal en Martijn Reuser wonnen samen de CL in 1995.. Haha, feitelijk is dat juist, Reuser zat in het selectie. Maar hij kwam niet verder dan de bank of tribune, door het super grote concurrentie. Dus eigenlijk hebben ze niet samen de CL gewonnen. Bijdrage Reuser was 0,0 Maar goed dat ligt niet aan Reuser zelf. Of het een goede trainer wordt, moet blijken.. Maar ik snap de keuze Edgar Davids niet..die heeft werkelijk niets gepresenteerd als trainer of als assistent. Kies dan voor Reiziger of Bogarde die hebben ook een Ajax verleden en dat zijn degelijke assistenten. Even Edwin van der Sar lief aankijken en klaar.

Reuser is de man die 10x meer benefiet wedstrijden heeft gespeeld als "oud international" dan in het grote oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
3 fans
Coach, 47 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren