Davy Pröpper duikt half jaar na pensioen weer op op trainingsveld

Vrijdag, 20 mei 2022 om 07:29Tom Rofekamp

Davy Pröpper is voor het eerst sinds zijn vroegtijdige pensioen weer opgedoken op een voetbalveld. De oud-middenvelder van onder meer PSV en Vitesse houdt zijn conditie op peil bij tweededivisionist GVVV, waar Gery Vink aan het roer staat. De voormalig jeugdcoach van Ajax en assistent bij Willem II benadrukt echter dat het gaat om een 'vriendendienst' en een terugkeer voor Pröpper als prof allesbehalve in de maak is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door reddevilgaz)

Mooi dat dit kan bij GVVV. Ze hebben sowieso verbintenissen met het prof-voetbal. Hopelijk vind Nieky Oosterlee nog zijn weg naar het profvoetbal. Zou een uitstekende assistent zijn voor bijvoorbeeld Ajax.

20 mei 2022 om 08:10

Bij de amateurtak? Want volgens transfermarkt is deze man nog nooit actief geweest in het profvoetbal.

20 mei 2022 om 08:52

@j0rnnn; net alsof elke (assistent) trainer die in het profvoetbal een rol speelt een duidelijk verband had met het profvoetbal. Niek is gewoon een op en top veldtrainer. Een ware tacticus, check maar eens voor de grap de wedstrijd tegen PSV in de KNVB beker. PSV werd totaal ontregeld en GVVV had gewoonweg moeten winnen. Vind het wel meer een veldtrainer dan een manager in ieder geval.

20 mei 2022 om 08:30

Hij gaat naar ter Leede volgend jaar..

Nadat er namen als John de Wolf als trainer en Berry Powel als spits bij GVVV is geweest. Kan Propper ook wel nog een paar jaar meedoen. Even zijn oude vriend als trainer helpen om in de 2e divisie te blijven.

20 mei 2022 om 08:59

Vergeet ook niet dat Louis van Gaal een keer kwam kijken hoe goed GVVV het wel niet allemaal organiseerde in het wat meer verdere verleden. Werd toen meteen een wedstrijd tegen Barca aan gekoppeld. Nog even en we zien Badr Hari zo hardlopen op het hoofdveld waarbij die weer overwinningen pakt.

20 mei 2022 om 13:49

Dat was in het jaar 98/99 toen kwam Louis met zijn Fc Barcelona naar GVVV toe. Die won Barca overigens met 1-0. Laat toch wel de historie zien waar je als oud voetballer nog wat jaartjes wilt voetballen.

20 mei 2022 om 16:21

Daarbij is GVVV net FC Hollywood. Er gebeuren altijd wel dingen daar en er spelen altijd zaken. Positieve ontwikkelingen, maar ook negatieve. Houdt het lekker spannend.

20 mei 2022 om 17:08

Die wedstrijd tegen Barcelona vergeet ik nooit meer. En dat het slechts 1-0 werd was echt fantastisch toen.

20 mei 2022 om 17:10

Janter, bij GVVV is het al jarenlang een grote bende. Nooit rustig inderdaad en altijd iets aan de hand. Zonde want het was echt een mooie club.

20 mei 2022 om 18:19

@wazza; klopt, zijn genoeg dingen gebeurd waar je van staat te kijken. Ik heb wel eens gezegd dat ik daar meer meemaak dan bij mijn club Ajax qua mensen onderling. Gaat nergens over, zeker wat ik laatst hoorde. Maar was/ben je voor GVVV?

21 mei 2022 om 00:57

Janter, yes ik heb vanaf de F-jes tot de A-tjes de jeugdopleiding doorlopen en in verschillende seniorenelftallen gespeeld. Ik ken de club door en door.

21 mei 2022 om 18:21

Oh lachen! Heb je misschien ook Jan Hardeman als trainer gehad of niet (naam noem ik gezien Denn01 en ik wel eens over hem hebben gehad, was onze tijd zeg maar)? Weet niet of je voor selectie-elftallen speelde? Ik heb zelf ook oa bij GVVV in de jeugd gespeeld.

Mooi om te zien dat Gery Vink de Veenendaalse machine eindelijk aan de praat heeft gekregen en dat ze nu continu punten pakken. Ik zie overigens wel 2 tegenstrijdige dingen in de tekst, de eerste dat ie z'n conditie op peil houdt bij GVVV en aan het eind staat dat het slechts 1 training betreft. Dat laatste lijkt me dan sterk. Als ie ooit weer wat zou willen doen dan is GVVV wel een mooie club om het weer op te pakken. Tweede divisie, dicht bij huis en bij een trainer die hem goed kent.

20 mei 2022 om 08:27

Ook al zou de trainer hem niet goed kennen is Propper voor veel clubs in Nederland een aanwinst. Hopelijk keert hij ooit nog terug bij Vites

20 mei 2022 om 08:29

Als wat zou jij hem bij Vitesse willen zien?

20 mei 2022 om 09:00

Het zou mooi zijn als hij zich weer fit voetbalt en als voetballer aansluit, maar ik denk dat die kans klein is. Ik denk eerder dat hij zich om gaat scholen en een 'normale' baan gaat zoeken. Davy is geen domme jongen (heb ik ooit ergens een keer gelezen), hopelijk gaat hij zichzelf opleiden als (sport) psycholoog, iets waar o.a. veel voetballers behoefte aan hebben.
Vroeger legde ik, en ik denk vele andere, de link dat je pas gebruik maakt van een psycholoog als je helemaal aan de grond zit. Terwijl een psycholoog ook al je, vaak onterechte, twijfels kan wegnemen.

20 mei 2022 om 13:29

Maar hij zegt dat hij de gehele voetbalwereld en daarbij de cultuur niks vindt. Ik denk dat de kans klein is dat hij dan in een andere rol in de voetbalwereld terugkeert...

20 mei 2022 om 10:23

Het klinkt eerder als een eenmalige "verschijning" om het team een beetje op te peppen in de strijd tegen degradatie.

Ideaal toch kunnen voetballen en genoeg vrije tijd over. Ik zou er lekker paar jaar voetballen.
Denk dat plezier dan wel terug komt. Druk is zoveel minder.

Wat is hier bijzonder aan. Op een laag niveau voetballen oud voetballers vaak gewoon nog voor hun plezier. En dat ligt propper beter.

20 mei 2022 om 09:28

Stond laatst tegenover Quicny Owusu-Abeyie als directe man. Heel gaaf om mee te maken, je zag aan zn aannames en passes dat hij vroeger echt goed kon voetballen. Hij liep inderdaad te geinen met zn ploeggenoten en je zag dat hij er plezier in had

20 mei 2022 om 09:57

Het plezier bij een amateurtak (voor de fun) is toch niet echt vergelijkbaar met de prestatiemoetjes van het profvoetbal nee. Ik denk dat Propper voetballen nog best leuk vind, maar alle moetjes en druk gewoon niet meer. Het is niet zo dat iemand die gaat stoppen 'nooit meer tegen een bal mag trappen' natuurlijk. Een berichtje om niks dus

Een rentree als profvoetballer in een elftal waar de sfeer fantastisch is en zijn broertje reserve-aanvoerder? In Enschede kunnen we nog wel een Pröpper blij maken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

78 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren