PSV heeft twee sterkhouders terug, maar mist Ramalho tegen Feyenoord

Vrijdag, 6 mei 2022 om 14:50Shane Jebbink • Laatste update: 14:50

PSV kan tegen Feyenoord weer beschikken over Mario Götze en Noni Madueke. De twee aanvallers stonden op de lange blessurelijst bij de Eindhovenaren maar zijn weer fit verklaard voor het belangrijke treffen in De Kuip, zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Tegenover de terugkeer van het tweetal staat de afwezigheid van André Ramalho. Roger Schmidt hoopte dat de Braziliaan weer inzetbaar was tegen Feyenoord, maar de wedstrijd komt te vroeg voor de verdediger.

De trainer van PSV moest in het thuisduel met Willem II van vorige week (4-2 winst) ook al enorm schuiven in zijn basisopstelling. Götze ontbrak door ziekte, maar is nu weer hersteld. Madueke zat al langer in de lappenmand door een spierblessure die hij opliep op 10 april in de wedstrijd tegen RKC (2-0 winst), maar is ook weer van de partij tegen Feyenoord. De Eindhovenaren beschikken sowieso over een lange lijst aan afwezigen. Phillip Mwene, Olivier Boscagli, Ryan Thomas, Armando Obispo en Yorbe Vertessen komen dit seizoen niet meer in actie voor PSV. Carlos Vinicius viel zondag tegen Willem II uit en voegt zich toe aan het rijtje.

Ramalho is nog niet uitgesloten voor het hele seizoen, maar de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord komt te vroeg voor de centrumverdediger. Hij ontbrak al een langere tijd door een zware enkelblessure, maar leek te zijn teruggekeerd. Hij speelde mee tegen FC Twente, RKC en Cambuur, maar moest de wedstrijd tegen Willem II door een terugval laten schieten. Ook het duel met Feyenoord zal Ramalho niet op het veld meemaken.

Als PSV nog kans wil maken op de titel zal het zondag in De Kuip moeten winnen van Feyenoord. De ploeg van Schmidt heeft met nog drie duels te spelen een achterstand van vier punten op Ajax. PSV treft ook nog NEC in het Philips Stadion en gaat nog op bezoek bij PEC Zwolle in competitieverband. Concurrent Ajax speelt zondag de zware uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ, waarna de Amsterdammers tegen sc Heerenveen spelen in De ArenA. In de slotwedstrijd van het seizoen gaat Ajax op bezoek bij Vitesse.


Poll

Wie gaat er zondag winnen in De Kuip?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door aidenmcgeady)

Vooral de verdediging is erg kwetsbaar en wordt Ramalho gemist. Voorin was het nog wel op te lossen. Desalniettemin is het goed om te zien dat in ieder geval Gotze terug is.

Feyenoord is vrij zeker van de 3e plaats lijkt me, dus het mooiste voor de competitie zou zijn wanneer Ajax verliest van AZ en PSV wint van Feyenoord. Hoewel ik toch denk dat het eerder andersom gaat zijn en de titel aankomend weekend wordt beslist.

6 mei 2022 om 14:58

Gaat ‘m natuurlijk niet worden zondag. Zelfs tegen Willem II konden we het met Guti achterin al niet dicht houden, laat staan tegen Feyenoord. Wel fijn dat Götze en Madueke terug zijn uiteraard.

6 mei 2022 om 15:02

Ja dat klopt, maar dit zijn natuurlijk wel wedstrijden op zich. Ik vond PSV er tegen Willem 2 ook niet vol voor gaan...

Daarnaast kan het zijn dat Feyenoord nog redelijk vermoeid is gezien het voor hen nogal een intentie wedstrijd was. Maar PSV heeft het altijd lastig in de kuip dus waarschijnlijk nu ook weer.

6 mei 2022 om 15:18

Tja die vermoeidheid na zo’n donderdagavond wedstrijd zegt ook weer niet zoveel. PSV lukte het pas wel om na een donderdagavond wedstrijd tegen Leicester de bekerfinale te winnen.

6 mei 2022 om 15:13

Nou vrij zeker zijn ze niet van de 3e plaats, hopelijk houden ze deze lijn van gisteren vast en gewoon presteren tegen PSV.

Ik geef wel aan dat er vele afwezigen zijn bij PSV voornamelijk in de verdediging, dat maakt het niet makkelijker voor hun.

Nu vraag ik mij eigenlijk af, stel Feyenoord wint van as Roma. Dan gaan ze sowieso naar Europa League? Wat houdt dit in voor de stand voor eredivisie? Gaat de nummer 4 ook naar Europa league?

6 mei 2022 om 15:24

@mr_knowledge Als ik het goed heb begrepen heeft Feyenoord nu een direct ticket voor de Groepsfase van de EL bemachtigd. Het ticket voor de play offs van de Europa League wordt niet doorgeschoven. Als Feyenoord als tweede eindigt dan krijgen ze een ticket voor de Champions League Play offs en vervalt het groepsfase ticket voor de Europa League.

6 mei 2022 om 15:46

Als je terug kijkt naar het verleden dan heeft PSV het altijd moeilijk in de Kuip. Dus ik acht de kans vrij groot dan Feyenoord wel wint van PSV. Mocht dit niet gebeuren, dan heb je het altijd nog in eigen hand om het thuis tegen FC Twente af te maken. Dus ja, ik vind de 3e plaats voor Feyenoord net zo zeker als de 1e plaats voor Ajax.

6 mei 2022 om 15:45

@underdogfc: Als Feyenoord zondag verliest en ze verliezen op de laatste speeldag van Twente (die dan wel alles moet winnen), dan is die 3e plek niet zeker. Als Feyenoord zichzelf een dienst wil bewijzen, moeten ze zondag winnen. Dan is die 3e plek wel zeker.

6 mei 2022 om 15:47

Ja je zegt het goed, als ze zondag verliezen, als Twente alles wint en Feyenoord thuis in de kuip verliest van Twente.

Ik zeg ook niet dat Feyenoord al zeker is van de 3e plek, maar wel vrij zeker...

Zij zijn net zo zeker van die 3e plek als Ajax dat is voor de 1e. Wat zeg ik... misschien zelfs wel meer.

Heb er een hard hoofd in. Feyenoord speelt nog volop voor plek 3 en zit in de adrenaline van de Conference League. PSV mist 4 verdedigers en we gaan weer met een CM op CV spelen. En ook nog in de Kuip. Ons enige voordeel is dat Feyenoord donderdag nog heeft gespeeld maar die zitten op een roze wolk en zullen dat minder snel voelen denk ik. Ben benieuwd... Aan de andere kant: als Ajax gewoon van AZ wint dan is het sowieso al gespeeld natuurlijk.

6 mei 2022 om 15:00

Het publiek zal zondag echt ouderwets de twaalfde man zijn. De Feyenoord supporters zijn apetrots en zullen dat zondag laten horen.

6 mei 2022 om 18:22

Daar hoop ik ook op. Goede sfeer en echte 12e man zoals Slot gister na de wedstrijd ook verzocht aan het Legioen.
Aan mij zal het niet liggen Over de uitslag ben ik niet gerust,ik ben bang dat PSV weer eens gaat winnen in onze tempel. Gewoon omdat het een slijtageslag was gister tegen OM.

6 mei 2022 om 15:01

Mocht Ajax verliezen zondag is dit natuurlijk ook wel een boost voor PSV. Denk dat Feyenoord wel wint wint overigens, maar zeker als AZ wint zondag kan het wel eens een hele spannende pot worden!

6 mei 2022 om 15:04

Tja ik sprak zo nog wat mensen die Feyenoord een warm hart toe dragen en die gaven al aan dat ze er niet wakker van liggen als Feyenoord verliest van PSV wanneer Ajax verloren heeft van AZ. Het kwam er eigenlijk op neer dat wanneer Ajax verliest ze bijna hopen dat Feyenoord dit ook bewust doet om er zo hopelijk voor te zorgen dat Ajax geen kampioen wordt.

Dit kan onder enkele supporters wel leven (wat ik eigenlijk onbegrijpelijk vind) maar dat geldt echt niet voor de spelers. Die gaan er vol voor met de steun van de kuip.

6 mei 2022 om 15:13

Sorry Underdog FC ik weet niet wie jij hebt gesproken als ik vragen mag maar er is echt niemand van Feyenoord die hoopt dat er zondag verloren wordt wanneer Ajax bij AZ verliest (wat ik me al moeilijk kan voorstellen).

Daarnaast is de 3e plek nog niet zeker in de competitie en is het ook geen zekerheidje dat we de Conference finale winnen van AS Roma.
Helemaal met het resultaat van gister verwacht ik niets anders dan dat er zondag weer volop opgeklapt zal gaan worden met de steun van De Kuip.

6 mei 2022 om 15:43

Heb jij iedereen gesproken? Of jij het nu wel of niet geloofd maakt me niet zoveel uit en ik vind het ook een vrij bizarre opmerking van die gasten maar soms lijkt de haat richting Ajax groter dan de liefde voor Feyenoord.

De 3e plek is inderdaad nog niet zeker, maar die heb je wel zelf in de hand met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Wat jij in jouw laatste zin aan geeft verwacht ik ook en ik verwacht ook een overwinning van Feyenoord.

Oh ja, deze komt er ook nog aan. Normaal gesproken begint het op de vrijdag voor zo'n wedstrijd wel te kriebelen maar nu voelen de resterende competitiewedstrijden voor mij als een voorbereiding richting 25 mei. Gek eigenlijk, want die derde plaats moet nog wel veilig worden gesteld.

6 mei 2022 om 15:23

Absoluut. Want als je de finale verliest en je laat Twente voorbij komen, dan zit je weer met langere voorrondes.

Als ze spelen zoals ze in Marseille deden, gaat dit een 4-0 worden.

6 mei 2022 om 15:57

Want ze scoorde en creëerde ook donders veel gister .....

6 mei 2022 om 16:11

Voor feyenoord

Tis natuurlijk helemaal ruk dat Guti achterin moet spelen. Zeker met een zware wedstrijd achter de rust, heb je de felheid van Guti nodig om de duels te winnen op het middenveld. Maar hij zal hoogstwaarschijnlijk achterin starten en met Veerman en Sangaré staat er gewoon een goed blok. En het is ook wel lekker dat je nog 'even' Noni kan brengen weer, die kan echt het verschil nog maken als het moet. We gaan zien wat het wordt. PSV moet proberen uit te buiten dat Feyenoord gister nog gevoetbald heeft en er een fysieke wedstrijd van maken. Snel scoren zal belangrijk zijn. Of zullen de beentjes van de Psv'ers het weer begeven in een uitwedstrijd tegen Feyenoord, zoals gebruikelijk? In elk geval veel zin in!

PSV is vrijwel altijd kansloos tegen Feyenoord uit. Ook zondag zie ik PSV niet winnen en met deze achterhoede al helemaal niet. Ik denk dat Ajax zondag al kampioen wordt.

Zelfs in het seizoen dat PSV met 10-0 Feyenoord versloeg verloren ze uit met 3-1. Men leeft in Eindhoven met permanente Kuipvrees. Bovendien zit Feyenoord ook nog op die wolk van euforie om de conference league en moet de derde plek nog wel definitief worden gemaakt.

Aan de andere kant verloor Ajax al thuis van AZ dit seizoen. Ik denk dat het misschien wel een nederlaag voor PSV wordt en een gelijkspel van Ajax.

6 mei 2022 om 15:50

Die 10-0 was natuurlijk een incident wat snel meer zal gebeuren en was meteen ook voer voor de Feyenoorders om het thuis recht te zetten.

PSV moet nu wel winnen en Ajax verliezen anders is het in mijn ogen gedaan.

6 mei 2022 om 18:03

Ach, wat is rechtzetten? Ze verloren niet lang daarvoor met 6-0 van Groningen, werden 10e dat seizoen. Niemand die rekent op een overwinning. PSV zat toen ook in een titelstrijd verwikkelt waar de belangen groot waren. Het is echt wel meer een dingetje dan 'maar nu moet PSV voor het echie'.

We zullen wel zien, er zijn teveel onzekere factoren om deze wedstrijd fatsoenlijk voor te beschouwen. Als de spelers na afloop in de spiegel kunnen kijken en kunnen zeggen dat ze alles gegeven hebben voor deze laatste titelkans ben ik tevreden. Hopelijk heeft Gözübüyük een goede dag, heb altijd zo'n 50/50 gevoel bij hem. En voor mijn gevoel wil hij in toppers toch vaak zelf ook even de spotlight. Hopelijk blijft de Eredivisie spannend tot het eind, dat is het leukste.

Zolang PSV zoals afgelopen jaren als jonge juffrouwen voor de dag komen in de Kuip heeft Ajax niets te vrezen bij eventueel puntverlies in Alkmaar.

Guti is een sterkhouder op het middenveld en dat is iemand die je, vooral tegen Feyenoord, daar op het middenveld nodig hebt. Ik vraag me daarom af wat handiger is. Guti centraal achterin zetten en daarmee je elftal overhoop gooien of een jeugdspeler als Seelt de kans geven. Ik zou voor het laatste gaan.

Verder is dit voor PSV een alles of niets wedstrijd. Zonder de drie punten is er geen sprake meer van een jacht op de eerste plaats. Daarom, en vanwege al die afwezigen achterin zou ik veel aanvallender spelen dan normaal.

Wordt wel erg broos achterin..Jammer.

Hopelijk pakt Feyenoord minimaal een punt zondag. Er zit iig veel meer gif in Feyenoord dan in PSV. Götze gaat PSV niet veel brengen als Feyenoord daar snelheid en gif tegenover zet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren