Perez vol verbazing door vuurwerk: ‘En Hofs moet bedelen of ze stoppen’

Zondag, 20 februari 2022 om 18:13Rian Rosendaal • Laatste update: 19:37

De thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Vitesse is zondagmiddag in de eerste helft tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout. De ontmoeting in De Galgenwaard werd stilgelegd doordat er vanuit het uitvak met Vitesse-supporters vuurwerk op het veld werd gegooid. De leiding van de club uit Arnhem is zeer ontevreden over het gedrag van de meegereisde supporters, zo blijkt uit een Twitter-bericht. Analisten Marciano Vink en Kenneth Perez kunnen ook niet geloven wat ze zien.

"De wedstrijd ligt al een minuut of tien stil, omdat er vuurwerk vanuit het uitvak wordt gegooid. Wij roepen de meegereisde supporters op om te stoppen met dit onbegrijpelijke en onacceptabele gedrag", zo valt te lezen in het bericht op het Twitter-account van Vitesse. Na een onderbreking van circa twintig minuten werd de wedstrijd overigens weer hervat, met een 1-0 voorsprong voor FC Utrecht dankzij een treffer van Moussa Sylla in de veertiende minuut. In het restant van de eerste helft kwam er geen verandering in de stand.

Na het incident met het vuurwerk gooien was er overleg tussen alle betrokken partijen, waarna Lindhout besloot om een afkoelingsperiode in te lassen in De Galgenwaard. Het voorval zorgde voor boosheid bij onder meer Maximilian Wittek, die de fans van Vitesse maande om te stoppen met het gooien van vuurwerk. In de studio van ESPN waren Vink en Perez vol verbazing over het gedrag op de tribunes. "Ik snap niet waarom dat vuurwerk elke keer weer dat stadion binnenkomt", verzucht Vink. "Want je weet: er is gewoon een vak met uitsupporters, zet daar desnoods gewoon ME neer. Iedereen zakken leeg voordat je naar binnen komt. Dan komt er toch niks binnen? Ik snap dat niet."

Het duel in De Galgenwaard lag even stil door vuurwerk uit het vak met Vitesse-supporters.

"Nu leg je de schuld bij het checken van de mensen", countert Perez zijn tafelgenoot Vink. "Maar wat dacht je ervan dat die mensen eens normaal gaan nadenken?" Vink snapt de Deense analist wel, maar is door de jaren heen best cynisch geworden. "Dat stadium zijn we toch allang voorbij, dat die mensen normaal moeten denken?" Perez verlegt vervolgens de aandacht naar het weer openstellen van de stadions voor publiek. "Alle technisch directeuren, de KNVB, iedereen heeft gesmeekt en gevraagd: 'Mogen we alsjeblieft weer mensen toelaten?' En dit is de manier waarop je de mensen bedankt. Het zijn wel echt hele bijzondere mensen hoor. En dan moet die Nicky Hofs (assistent-trainer Vitesse, red.) bedelen of ze alsjeblieft willen stoppen? Echt zulke bijzondere mensen zijn dit. En als je er wat van zegt heb je die mensen in je voortuin staan, het is een never ending story."

Kenneth Perez en Marciano Vink geloven haast niet wat ze zien in Utrecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door ikea)

Ja laten we de ME gaan inzetten, want de politie is nog niet overwerkt en de belastingbetaler heeft zin om dit allemaal extra te betalen! Uitvak van Vitesse rest van het seizoen maar dicht, en dat bij elke club structureel invoeren: vuurwerk = 1 jaar geen uitsupporters.

20 februari 2022 om 19:11

Vind dat een prima regel. Eerste keer vuurwerk gooien 10 uitwedstrijden zonder publiek, de tweede keer 20. Hoop dat dit soort idioten een gaan beseffen wat ze aan kunnen richten. Je moet toch wel echt bekrompen zijn om vuurwerk naar iemand te gooien

Het fouilleren heeft op dit moment geen prioriteit, covid = afstand houden. Straks gewoon weer netjes iedereen grondig (steekproef) door de molen. Toch vuurwerk bij je? Jaartje thuis op de bank kijken.

We zijn veel te lief. Gewoon ontruimen zo’n vak. Rest van het seizoen niet meer naar voetbal.
En let maar op. Is straks de wedstrijd afgelopen, gaan de spelers van Vitesse het uitvak bedanken. Helemaal de weg kwijt dat voetbal.

Het is gewoon diep triest dat dit tot tweemaal gebeurt. Dit wordt een algehele ban op vuurwerk in stadions en misschien wel een extra streepje achter de mogelijkheid om uit-supporters landelijk niet meer toe te laten.

Stop toch gewoon met uitsupporters, alleen maar ellende.Tja ‘we’ willen dat het stopt maar weigeren net als met veel andere kleine criminaliteit er consequenties voor de dader aan te verbinden. Als je de gooier via video opspeurt en een jaar de bak in gooit dan zit de eerste keer dat zoiets gebeurd de advocaat van het ‘slachtoffer’ s avonds te jammeren om begrip in een van die waardeloze talkshows en vinden we het allemaal weer zielig om zo iemand zo zwaar te straffen want Japie, Jantje of Keesie is normaal zo’n lieve jongen. Het is een bepaald type mens die continu dit soort ellende doet en die zal je dan ook op een bepaalde manier moeten aanpakken. Maar nogmaals dat vinden we weer zielig…

Net een deja vu na vorige lockdown, waar in de lockdown zelf ook iedereen kwam vertellen hoe gezellig supporters op de tribunes zijn en hoe vlot het stadion weer vol moest zitten. Dan is die lockdown voorbij en dan vraag je je af of het nu echt zoveel erger was zonder publiek. Bestaan er nog normale mensen in deze tijd?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller10
V. BarkasKeeper10
B. DostAanvaller12
M. MahiAanvaller10
D. RedanAanvaller10
M. SyllaAanvaller10
A. ZagréAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

1 fan
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren