Woedende Arsenal-fans rakelen beelden van Davy Pröpper uit 2018 op

Zaterdag, 12 februari 2022 om 13:33Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:35

Fans van Arsenal raken maar niet uitgesproken over de rode kaart die Gabriel Martinelli donderdagavond ontving in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. De aanvaller presteerde het om twee gele prenten te ontvangen binnen zes seconden en werd door scheidsrechter Michael Oliver van het veld gestuurd. De Engelse arbiter moet het nu ontgelden, daar hij Davy Pröpper voor een soortgelijk vergrijp in 2018 niet bestrafte met een rode kaart.

Martinelli kreeg donderdagavond alle schijnwerpers op zich gericht toen hij binnen een tijdsbestek van zes seconden twee gele kaarten pakte tegen Wolverhampton. De Braziliaanse aanvaller probeerde eerst een snelle inworp van Daniel Podence te voorkomen en duwde de aanvaller van Wolverhampton Wanderers daarmee naar de grond. Scheidsrechter Michael Oliver gaf voordeel en floot kort daarna wel toen Martinelli de uitgebroken Chiquinho naar de grond werkte. Martinelli kreeg voor beide acties een gele kaart en kon daardoor met een rode kaart vertrekken.

Ondanks dat Arsenal de 0-1 voorsprong over de streep trok, dendert de verontwaardiging over de rode kaart voort. Volgens de officiële regels maakte Oliver de juiste beslissing. Het feit dat scheidsrechters voor dergelijke vergrijpen maar zelden twee keer geel geven in zo'n kort tijdsbestek, heeft echter geleid tot een flink debat. Supporters van Arsenal vallen met name over een moment uit de wedstrijd Brighton and Hove Albion - Bournemouth in januari 2018. Ook in dat duel had Oliver de leiding, maar gaf hij voor een soortgelijke actie geen rood.

Toenmalig Brighton-middenvelder Davy Pröpper vergreep zich die maandagavond binnen drie seconde eveneens twee keer aan een tegenstander. Eerst slingerde hij een tegenstander naar de grond, om vervolgens een ander met een sliding naar beneden te halen. Oliver besloot het destijds af te doen met één gele kaart. Woedende Arsenal-supporters rakelen de beelden van vier jaar geleden nu massaal op om de scheidsrechter te wijzen op zijn gebrek aan consistentie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ahmedhossam)

Ik vond beide momenten niet eens geel waard, maar deze scheids deelde de kaarten echt maar uit. Zware overtredingen werden amper bestraft en lichte vergrijpen gelijk geel. Beide kanten op dat wel.

12 februari 2022 om 13:46

Moment 1 heeft niks met voetbal en alles met spelbederf te maken. Vind je dat serieus geen geel waard? Twee vergrijp zou je over kunnen twisten. Maar het is een body check van achteren waar een speler zich niet tegen kan vergrijpen. Dus ook die gele kaart is zeker begrijpelijk. Dit is heel simpel dom gedrag van martinelli en niks minder vind ik persoonlijk

12 februari 2022 om 16:11

Sorry hoor maar dan snap je er in mijn optiek echt niets van. Dat 2x geel en dus rood in 1 counter zwaar is daar kun je over discussiëren; maar bij beide vergrijpen was geel gewoon op zijn plaats. De eerste doet hij gewoon een domme acties die sowieso geel waard is. Bij de tweede doet hij bewust een "professionele" overtreding maken om ten koste van een gele kaart de aanval af te breken. Hij kon hem niet op een legitieme manier stoppen. Ik denk dat hij ook zeker niet verbaast was dat hij daar geel voor kreeg. Echter dat hij 2 gele kaarten kreeg in 1 counter dat zie je niet vaak. Maar beide acties waren in mijn optiek echt overduidelijk geel.

Het was gewoon terecht 2x geel voor Martinelli, gewoon domme actie en wat ook gezegd mocht worden floot de scheidsrechter een hele goede pot, had alleen wel Cedric na meerdere overtredingen geel moeten geven. Had Propper voor die actie hetzelfde verdiend? Ja maar dat is nu alweer 3 jaar geleden en niet meer relevant.

12 februari 2022 om 13:40

Idd terecht

12 februari 2022 om 14:23

Was absoluut niet terecht. Een scheids met voetbalinzicht weet dat 2e situatie nooit had plaatsgevonden na 1e geel.

12 februari 2022 om 14:42

@genieterr, dan had hij dus ook zn poten af mogen zagen bij die 2e actie? Het is namelijk ook mogelijk om geel of rood te geven na het laatste fluitsignaal. Heeft ook niets te maken met de spelsituatie die eraan vooraf gaat.

12 februari 2022 om 14:47

Onzin, de speler hoort te weten dat hij de scheidsrechter de voordeelregel toe past, je het risico kunt lopen dat daar geel op stond. En als je een duw uitdeelt aan iemand die ingooit, staat daar zelfs altijd geel op. De speler had dus moeten weten dat hij al geel had. Dat die speler de spelregels blijkbaar niet goed genoeg kent, is zijn fout, niet die van de scheidsrechter.

12 februari 2022 om 14:41

Dat kan volgens mij helemaal niet spelregel technisch. Je kunt niet twee gele kaarten in 1 keer trekken.

12 februari 2022 om 14:46

Dat kan weldegelijk. Je kunt niet 2x geel voor één vergrijp geven, maar dit zijn twee vergrijpen. Het duwen bij de ingooi is het eerste vergrijp, daarna gaat het spel door (scheidsrechter geeft ook duidelijk voordeel aan, dus de speler had daar al moeten weten dat hij al geel zou kunnen krijgen). Die duw later op de speler in balbezit is een nieuwe overtreding, waar ook geel op staat. De regels schrijven voor dat als je voordeel geeft, je de speler geel toont nadat het spel stil ligt. Als dat gebeurd nadat de speler een nieuwe overtreding maakt waarop ook geel staat, dan krijgt hij dus 2 gele kaarten tegelijk getoond, maar wel voor twee verschillende overtredingen. Spelregeltechnisch volledig correct en dit krijgen we op de scheidsrechterscursus ook gewoon mee (ik ben zelf amateurscheidsrechter)

12 februari 2022 om 14:50

Je kunt geen voordeel geven na een inworp, daar gaat het al mis.

12 februari 2022 om 15:11

idd er ontstaat een nieuwe situatie ..Nou straf je een speler 2 x .Chelsea VS Ajax... blind en veltman

12 februari 2022 om 15:50

Chelsea VS ajax was een hele andere situatie. Daar had meteen al moeten worden afgefloten omdat er een rode kaart zou worden gegeven. Bij een gele kaart kan je gewoon voordeel geven en daarna kan je als speler nog een gele pakken. Bij ajax werden 2 verschillende spelers gestraft wat ook prima kan, maar niet als er voor het eerste vergrijp een rode kaart wordt gegeven, omdat je dan als scheids meteen af hoort te fluiten, de speler hoort immers niet meer mee te doen aan het spel na die overtreding.

12 februari 2022 om 14:49

Kan me ergens wel vinden in deze beslissing, echter vind ik dat je als FA zijnde consequent moet zijn. Als de ene niet bestraft is(davy propper) dan moet je dit ook zo beoordelen.Maar het neem het feit niet weg dat het 2 stomme acties waren van martinelli.

12 februari 2022 om 15:06

Over het algemeen snap ik dat maar als je dat nu zou doen zet je een erg foute beslissing voort

12 februari 2022 om 15:52

Dus dan maar tot in de oneindigheid doorgaan met een foute beslissing omdat een scheids 1 keer een fout maakt?

12 februari 2022 om 15:55

jezus man je ziet toch dat hij met 2 maten meet hoe erg wil je hier de andere fans plezieren

Dit noemt zich een Arsenal fan

12 februari 2022 om 17:40

Ach hou toch op zeg, als een speler van Wolves dit had gedaan dan was het schande en wel rood. Puur omdat ik van mening ben dat dit gewoon 2x geel is kan ik mezelf geen Arsenal fan noemen? en doe ik dit om anderen te plezieren. 👏🏻

12 februari 2022 om 16:46

Ik vond het in eerste instantie ook terecht totdat ik de regels zag van de FA nota bene op hun eigen site waar staat dat je alleen 2x geel kan geven in zo’n situatie bij een directe scoringskans en dat was het zeker niet. Daarnaast was de ingooi totaal verkeerd (niet vanuit nek en beide benen niet op de grond) dus eigenlijk had hij daar al moeten fluiten. Typisch weer dat zoiets bij Arsenal gebeurd..

13 februari 2022 om 19:09

3 jaar geleden en niet meer relevant. Zo werkt de wereld helaas niet..

Dit is weer zo idioot en kleinzerig he. Komt natuurlijk ook totaal niet bij meneer de Arsenal supporter op dat Pröpper in dat geval eigenlijk die 2 gele kaarten zou moeten hebben. Dat dat juist de fout is ipv de 2 gele van Martinelli.

Ergens wel knap overigens om een wedstrijd van 4 jaar geleden terug te halen voor zo'n moment

Los van of de kaarten terecht waren, want ik heb de beelden niet gezien, dit gedrag is toch ook belachelijk? Je hebt 3 jaar geleden een ander besluit gemaakt! Mensen kunnen natuurlijk totaal niet veranderen of reflecteren in 3 jaar tijd, dus je bent inconsistent!

12 februari 2022 om 15:05

Helemaal mee eens inderdaad.

Blijkbaar heeft hij bij Pröpper destijds niet de juiste beslissing genomen en nu wel. Als zo'n voorval zich toevallig tweemaal in dezelfde wedstrijd voordoet en je handelt anders, zou je kunnen spreken van inconsistentie. Nu lijkt hij gewoon lering te hebben getrokken uit een eerdere foutieve beslissing.

13 februari 2022 om 01:28

Mooiste is dat het vanuit voetbalfans komt. Neem Arsenal even als voorbeeld omdat zij het zijn dan. Jarenlang kon Wenger niks fout doen. En opeens Wenger Out. En zo kun je ook wel een aardig lijstje maken over spelers, en bij andere clubs. Maar scheidsrechters? Die moeten met één mening geboren worden en die hanteren tot het eind.

Is dit echt nieuwswaardig? En dit is ook al weer paar jaar geleden, snap echt niet hoe mensen dit soort dingen nog onthouden lol. Hoe dan ook get over it.

12 februari 2022 om 13:47

Ik vind de meningen of tweets van fans ook totaal niet nieuwswaardig maar VZ denkt daar duidelijk anders over.

12 februari 2022 om 13:50

Absoluut niet nieuwswaardig maar omdat het Arsenal fans betreft wordt het weer groter gemaakt dan het is. Elke club heeft fans die dit soort dingen zoeken en gaan twitteren. Wat betreft dit soort dingen onthouden, sommige mensen waaronder ikzelf hebben een goed langetermijngeheugen als het gaat over de meest nutteloze dingen.

12 februari 2022 om 13:52

Echt zo. Een wedstrijd van 4 jaar terug, waar hebben we het over. Ik vind de rode kaart nog steeds te zwaar gegeven, maar je haalt echt geen gelijk door die situatie van Pröpper erbij te halen. Scheidsrechters proberen zo goed mogelijk te oordelen en dat kan soms inconsistentie opleveren. Uiteindelijk hebben we de pot gewonnen gisteren, dus hoeven we er niet echt op door te gaan.

Aardige worp van Pröpper. Je kan het discussiëren maar er zal geen verandering plaatsen vinden in de situatie, al kan ik de frustratie begrijpen

Los van of de kaarten voor Martinelli terecht waren en of Propper die toen wel of niet had verdiend en los van het feit dat Michael Oliver een waardeloze scheidsrechter is of niet: wat waren de regels toen en wat zijn ze nu? Zijn daar geen veranderingen in gekomen? Er zijn zoveel regels die elk seizoen gewijzigd worden, ook met VAR-ingrijpen enz. Lastig.

Wat een artikel, wat maakt het uit dat internetfans zich er zo druk over maken. Het was terecht rood, twee domme fouten en nu door...

Volgens mij zijn dit gewoon twee gele kaarten hoor. Ben liever blij dat die scheids zich verbetert heeft ipv lopen te zeiken dat hij vier jaar geleden een andere beslissing maakte.
Ben overigens van mening dat scheidsrechters sowieso te vaak "tweede geel" als een zwaardere straf zien dan geel, maargoed

Mensen kunnen het zielig vinden maar ik vind dit prima.

Zet veel druk op de arbiters en dat mogen ze best voelen. Ze worden door hun werkgever PGMOL nooit aangepakt dus dan maar via internet zolang het maar netjes blijft.

Op het WK 2018 werd er geen enkele Engelse arbiter gekozen. Zal mooi zijn als FIFA dit opnieuw doet. Dan maar extern de consequenties voelen.

Los van wat hij in het verleden heeft gedaan is dit gewoon uitstekend scheidsrechterwerk.

Nou wat dit betreft: I dont care. Wat ik veel interessanter vind is waarom Arsenal voor twijfelachtig 2de gele kaarten dit seizoen ( bedoel ik niet mee te zeggen dat je er absoluut geen geel voor kan geven maar het had ook niet geven kunnen worden) steeds geel krijg. Maar als een speler die tegen Arsenal speelt een 2de geel had moeten krijgen dat die hem dan niet krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder20
T. ParteyMiddenvelder20
O. ZinchenkoMiddenvelder20
A. RamsdaleKeeper20
G. XhakaMiddenvelder21
M. ØdegaardMiddenvelder20
Gabriel JesusAanvaller22
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

78 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren