Fans TOP Oss hebben lak aan 1,5 meter bij late zege in Brabantse derby

Vrijdag, 28 januari 2022 om 21:56Tom Rofekamp • Laatste update: 22:01

TOP Oss heeft vrijdagavond de opmars in de Keuken Kampioen Divisie voortgezet. In de Brabantse derby tegen FC Den Bosch trok de ploeg van Bob Peeters in de slotfase aan het langste eind 2-1. Daarmee boekt TOP de derde zege op rij, waarmee de club van de vijftiende plek doorstoomt naar de elfde. Het was tevens het eerste duel waarbij weer publiek welkom was in de stadions; de aanwezige fans hielden zich echter niet aan de gestelde voorwaarden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

De victorie vreugde in laatste minuten en 1,5 meter afstand gaat dan niet samen
Al is het niet het advies dit hou je toch niet tegen in geen enkel stadion

Nou nou, er staan een paar mensen die getest, genezen of gevaccineerd zijn een beetje te dicht bij elkaar. Ik stel voor dat we al het publiek maar weer verbieden. Schorriemorrie!

28 januari 2022 om 22:12

Ja ik vind de maatregelen ook krom, maar als de regels massaal genegeerd gaan worden kan het wel weer eens die kant op gaan dat publiek verboden wordt. Het voetbal publiek was natuurlijk ook al aardig los geslagen de eerste maanden met al die incidenten. En het helpt niet mee natuurlijk dit gedrag.

28 januari 2022 om 22:32

Ik zie dat toch anders, in de huidige omstandigheden komt er alleen maar meer maatschappelijke druk om de boel verder open te gooien. Dan is een tegenovergestelde richting op bewegen erg lastig. Zeker, je maakt je er niet populair mee en ze zullen niet graag verder versoepelen. Aan de andere kant is het ook afbraak van het gezag van de wetgever als niemand zich eraan gaat houden.

Ja, laten we dat wel als kop neerzetten als het een kleine club als Top betreft. Maar toen onder andere de supporters van Feyenoord na de eerste lockdown met zijn allen op elkaar gepropt stonden, was het "voetbalfans keren terug in het stadion". Niks om Feyenoord af te branden hoor, maar het is weer lekker selectief.

Dacht er nou überhaupt één iemand dat men afstand zou houden? Kom op, zo naïef is niemand toch? Dit gaat ook nergens gebeuren dus laten we hopen dat de overheid dit gedrag gaat tolleren anders zullen de stadions weer snel leeg zijn. Als dat gebeurt moet niemand boos zijn.

Staat er daar gewoon een of andere idioot trots met een confederate flag te zwaaien.

28 januari 2022 om 22:18

@Lierse1997 Dat is toch gewoon de vlag van Noord-Brabant, waarom is het een idioot?

28 januari 2022 om 22:25

Links van de Brabantse vlaggen is toch duidelijk een confederate flag te zien.

28 januari 2022 om 22:27

Links op de foto, vlag van het zuiden van Amerika (burgeroorlog).

28 januari 2022 om 22:30

Hij is gewoon fan van 'the dukes of hazzard'....

28 januari 2022 om 22:39

Laten we voor hem hopen dat hij daarnaast dan ook geen fan is van ‘der Untergang’.

28 januari 2022 om 22:42

Lierse1997. In die film werd er weinig met de vlag van Nazi-Duitsland gezwaaid hoor😉

28 januari 2022 om 22:53

@Lierse1997 Ah die was mij totaal niet opgevallen. Ik had de foto ook nog niet helemaal gezien. Ik dacht dat je het had over dat jongetje op het filmpje, die zwaaide met de vlag.

28 januari 2022 om 23:25

"staat er daar gewoon een of andere idioot trots met een confederate flag te zwaaien."

Ik zie die vlag bij PSV ook wel eens. Met als excuus dat die vlag zou staan voor rebellie, of voor rockabilly (een rauwe, rebelse vorm van rock 'n' roll die in de jaren '50 ontstond in de zuidelijke staten van de VS). Iedereen kan er inderdaad z'n eigen invulling aan geven, maar hoe je het ook went of keert: dit was in de Amerikaanse Burgeroorlog het symbool van de staten die streden voor (onder meer) het behoud van slavernij. Het zal ook niet geheel toevallig zijn dat in de VS eigenlijk alleen nog heel erg rechtste rednecks met die vlag gezien willen worden. Daar moet je gewoon niet mee geassocieerd willen worden.

28 januari 2022 om 23:28

Als je nu nog uit Amerika komt en je mogelijk enige binding zou kunnen hebben met die vlag door weet ik welke situatie, dan had ik het misschien een heel klein beetje kunnen begrijpen. Maar als Europeaan ermee staan zwaaien vind ik maar vreemd eerlijk gezegd door de reden die je opgeeft.

29 januari 2022 om 07:15Tja, hoeveel mensen lopen er wel niet rond met een shirt met de afbeelding van Che guevarra op de T-Shirt geplakt? Dat was naar mijn mening ook gewoon een terrorist en een moordenaar. Of wat te denken van al die mensen in Nederland die met petten van de New York Yankees rondlopen? Ik betwijfel ten zeerste of al die mensen ook maar 1 speler van dat team kennen. Dus ja, als er iets cools uitziet, dan zijn mensen sneller geneigd om daar mee rond te lopen. En zoals iemand hierboven aangeeft, staat de confederale vlak als een soort van onafhankelijkheidssymbool. Hoewel slavernij natuurlijk niet goed te praten is, hadden de ‘rebellerende’ Staten wel het recht om zich van de unie af te scheiden. Dat is ook wat de Founding Fathers hadden beoogd. Iedereen was vrij om de Unie te verlaten. Dat de Noorderlijke Staten dat niet toelieten was denk ik de grootste reden van de hele burgeroorlog.

29 januari 2022 om 09:08

Laten we zo een dingen niet gaan nuanceren of normaliseren. Iedereen weet waar die vlag tegenwoordig voor staat en als je dat niet weet dan maakt het het alleen maar erger dat je ermee loopt te pronken.

29 januari 2022 om 16:25

IK vind dat je zo'n dingen wel kunt nuanceren. Jij zegt dat iedereen weet waar die vlag voor staat? Ik denk dat dat wel eens zwaar kan tegenvallen als jij mensen in 'gematigdere' zuiderse staten zoals Texas gaat vragen waar die vlag voor staat. De winnaars zullen de vlag altijd met de slavernij linken, maar anderen kunnen daar heel anders over denken. In Catalonie is dat precies hetzelfde. Veel mensen hangen de Catalaanse vlag op hun balkon. Dat wordt door andere Spanjaarden niet echt op prijs gesteld, omdat zij de Catalaanse vlag linken met rebellie en landsverraad. Andersom natuurlijk precies hetzelfde met Catalanen die met de Spaanse vlag zwaaien. Dus ja, ik vind dat je juist zo'n dingen moet nuanceren en niet op basis van vooroordelen meteen de motieven van een persoon bepalen.

29 januari 2022 om 05:40

Tsja, TOP Oss heeft volgens mij wel de reputatie om een harde kern te hebben waar je het type mensen zal vinden die waarschijnlijk wel zich maar al te graag willen associëren met alles wat tegenwoordig verbonden wordt met die vlag. Dus met dat in het achterhoofd zegt het denk ik wel genoeg dat je die vlag daar ziet.

De mindset is veranderd, de eerste keer weer met publiek (kort, zomer/najaar 2020) zag je nog dat veel mensen hun best deden. Helaas, alles moest toch dicht. In het voorjaar van 2021 zag je dat de emoties de overhand namen en dat toen het kabinet alles zelf losliet kwam het oude normaal weer terug. Helaas, opnieuw werd alles gesloten, wat ondanks veel frustratie wel te begrijpen viel. Maar je kan met de huidige ontwikkeling van het virus en de ziekenhuis bezetting niet verwachten dat mensen nog heel gecontroleerd zich aan alle regels gaan houden. De regering (oude en nieuwe) zijn in de loop van tijd steeds meer draagvlak verloren, niet onder mensen die het toch al niks vonden. Maar onder mensen zonder geloof in complotten of populistische bewegingen, mensen die ook best lieten vaccineren en zich redelijk aan de regels hielden.

Dit gaat in andere stadions hetzelfde zijn, in deze omstandigheden zal de maatschappelijke druk de volgende openingen vanzelf afdwingen, want terugdraaien kan eigenlijk niet meer en handhaven gaat ook niet werken.

Vervelend voor alle Oss en Den Bosch supporters dat hun topic tot een corona topic wordt gemaakt. Ondanks dat, mijn felicitaties aan Oss en als extra noot : altijd leuk om te zien dat Niels Fleuren nog steeds prof voetbal beoefend, sneu dat hij hem in eigen doel moest scoren.

Het is een enorme schande, ze moeten zich diep schamen en terecht wordt hier schande van gesproken. Ik hoop dat de lokale en landelijke politiek hier heel duidelijk laat merken ze dit ten zeerste afkeuren. De supporters hebben willens en wetens de vastegstelde regels overtreden en lopen nu het grote risico op een snotneus en lichte keelpijn, het is verschrikkelijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

TOP Oss

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
13.Jong AZ42-11
15.TOP Oss41-14
17.FC Dordrecht39-24
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. TejanAanvaller3614
N. AlblasKeeper350
B. PrinssenKeeper00
L. van MeursKeeper40
N. AbdatVerdediger110
N. FleurenVerdediger161
J. LammersVerdediger240
Voor de complete selectie: Clubpagina TOP Oss.

1 fan
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren