Zeker 8 doden en 50 gewonden bij stadionbestorming Afrika Cup

Dinsdag, 25 januari 2022 om 07:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:06

Voorafgaand aan het Afrika Cup-duel tussen Kameroen en de Comoren (2-1) zijn maandagavond zeker acht mensen overleden toen zij het stadion probeerden binnen te komen. Ook zijn vijftig mensen met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Confederation of African Football is een onderzoek gestart naar de omstandigheden rond de dodelijke stadionbestorming in het Stade d'Olembe in Yaounde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door oxxis)

Bizar, heel veel sterkte aan de nabestaanden. Maar hoe kan het dat de wedstrijd niet is afgelast?

25 januari 2022 om 07:24

Deja vu.. Was destijds ook de vraag na het heizeldrama. Platini die de cup in ontvangst neemt, terwijl mensen voor hun leven vechten.. Complete chaos. Had op Wembley onlangs ook volledig verkeerd kunnen aflopen. Maar the show must go on! Wellicht bang voor meer ongeregeldheden? Neem Qatar, alsof er niets aan de hand is.... De wedstrijden gaan gewoon door!

25 januari 2022 om 10:41

Je bedoelt Hillsborough, dat was inderdaad een zelfde soort chaos met verdrukking. Daar lag de schuld destijds vooral bij de Engelse politie, dat kan hier nu natuurlijk nog niet gesteld worden. Verder toont het inderdaad veel gelijkenissen. Triest is het wel in ieder geval.

25 januari 2022 om 10:48

Aangezien hij Platini vernoemt zal hij het wel hebben over het heizeldrama tijdens de finale van de Europacup I, Hillsborough was tussen Liverpool en Nottingham Forrest enkele jaren later volgens mij.

25 januari 2022 om 15:14

Heizel was binnen het stadion aan de hand van rellen tussen de supporters van Juve en Liverpool, waarbij met name die ingestorte muur zorgde voor de slachtoffers die overlopen werden en dergelijke. Bij Hillsborough was de chaos voor de poorten van het stadion, waar veel te veel supporters op afgekomen waren en vervolgens verdrukt werden door toedoen van de politie.

Zoals ik de tekst hier lees zie ik vooral veel vergelijkingen met Hillsborough, niet direct met Heizel. Maar goed, zoals gezegd in en intriest dat dit is gebeurd natuurlijk.

25 januari 2022 om 08:24

Ik wens alle slachtoffers, nabestaanden en ook zeker de omstanders heel veel sterkte toe.
Ik ben er kapot van..

25 januari 2022 om 09:35

Verschrikkelijk dit voor Kameroen en geeft wel weer aan dat dit soort landen niet klaar zijn om een groot evenement te organiseren

25 januari 2022 om 10:10

1904Schalke, je maakt een grap toch? Het gebeurde afgelopen zomer in Engeland ook. Een land kan er weinig aan doen wanneer duizenden bedenken om zo iets te doen.

25 januari 2022 om 09:57

Omdat een afgelaste wedstrijd en 50.000 mensen die geen wedstrijd kunnen bijwonen een averechts kan hebben. Grote kans dat het erger zou worden.

Verschrikkelijk zeg, als je daarbij aanwezig bent geweest wil je toch helemaal geen potje meer voetballen of voetbalpotje bijwonen op diezelfde avond. Belachelijk eigenlijk dat zo'n wedstrijd dan gewoon nog gespeeld moet worden. Droevig dat dit soort ongeregeldheden zo nu en dan voorkomen bij entertainment evenementen. Zulke 'onnodige' doden door overenthousiast gedrag.

Wauh wat verschrikkelijk dit zeg.
Waarom gaat het dan nog door, ja zal wel weer geld zijn.
Sterkte voor de nabestaanden

25 januari 2022 om 08:01

Na de bestorming op Wembley afgelopen EK ging de wedstrijd ook gewoon door. Al weet ik niet meer of daar ook doden bij waren. Wel zwaargewonden dacht ik.

25 januari 2022 om 08:45

Is totaal niet te vergelijken met deze situatie. Misschien moet je ook niet reageren als je er weinig vanaf weet.

Wat een verschrikkelijke gebeurtenis..
hoe kan zoiets gebeuren vraag je je af en wat een akelig moment als je daar ligt als slachtoffer.

Mijn god zeg ik denk even m'n eerste voetbalzone berichten van de dag te gaan lezen. En dan stuit ik op zo een vreselijk bericht, heel heftig dit zeg. Rust in vrede die niet meer onder ons zijn, en beterschap aan de gewonden.

Tja, waarom zou je zonder kaartje het stadion bestormen met risico op andermans leven. Of je koopt een kaartje, of niet. En als je geen kaartje hebt blijf je thuis of proef je de sfeer bij het stadion, zij het op afstand. Rust in vrede, wat verschrikkelijk.

25 januari 2022 om 08:09

Misschien omdat de meeste mensen Afrika het niet zo makkelijk hebben als wij. Een voetbal kaartje is voor vele een grote uitgave daar. Lekker makkelijk praten achter je computer.

25 januari 2022 om 08:23

Ja alleen gebeurt het hier ook (Engeland recent nog). Dus er zijn ook andere verklaringen. Maar armoede zal niet helpen iig. Triest.

25 januari 2022 om 08:24

Ah, dat verklaart Wembley. afgelopen zomer.

25 januari 2022 om 09:11

@Blaise Matuidi: het is geen eerste levensbehoefte hè, een voetbalwedstrijd. Dus om daar nou illegaal naar binnen te komen...

25 januari 2022 om 11:29

@blaise

Dus maar mensen dooddrukken omdat je geen kaartje kan kopen en toch naar binnen wil? Wauw.

25 januari 2022 om 13:03

@Arsenallz Dat zie je toch nergens staan? Ik reageer op de zin “of je koopt een kaartje of je blijft thuis”. Tuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar @Hector doet er wel heel erg makkelijk over. Vandaar dat ik hem verwijs dat veel Afrikanen het niet zo makkelijk hebben als wij.

25 januari 2022 om 08:25

Wie zegt dat je een kaartje moet kopen om een voetbalwedstrijd te bezoeken. Tuurlijk, dat lijkt logisch , maar hoeft niet. Ik ben zelf ooit naar Tanzania vs Egypte geweest. Daar kon iedereen gewoon naar binnen wandelen, zonder kaartje en zonder controle. Juist , omdat ze heel veel mensen de wedstrijd wouden laten zien.

25 januari 2022 om 11:28

Het is de Africa Cup, je moet gewoon een kaartje kopen. Een google-search en dan had je het al geweten.

pff ongelooflijk geen woorden voor dit ongeval

heel veel sterkte aan alle nabestaanden

maar toch blijft het vreemd stadion was niet eens uitverkocht
maar phoe wat moet het een klote gevoel geven om dan toch te moeten spelen

Verschrikkelijk. Mensen worden letterlijk dood gedrukt en getrapt omdat anderen het stadion in willen komen. Laat het even tot je doordringen. Bah! RIP!

Dit zal ik wel nooit begrijpen maar hoe ziek ben je als je voor je eigen belang om te hopen een stadion in te komen over andere mensen (of mensen die gevallen zijn) te gaan lopen. Dan help je die mensen toch weer gewoon om op te staan. Echt onbegrijpelijk soms hoe simpel mensen denken en alleen maar aan eigen belang denken. Daarnaast ook bijzonder van de organisatie dat dit soort taferelen gebeuren voor de start van het duel en toch het duel door gaat. Tegenwoordig is een mensenleven niets meer waard en denken ze alleen maar aan geld.

25 januari 2022 om 11:49

dat is niet iets van tegenwoordig hoor, 37 jaar geleden ging de finale in het heizelstadion om de europacup ook gewoon door terwijl er voor de wedstrijd al doden op de tribune vielen.

Veel sterkte aan de nabestaanden. Ik moet t toch zeggen hoe hard t ook is, vind je ook echt een stomme ezel als je een stadion gaat bestormen.

Opnieuw een zwarte pagina in de historie van de Afrika Cup. Wat ontzettend triest dat zoveel mensen het leven hebben moeten laten, om een voetbalwedstrijd. Onderzoek zal verder niets opleveren. Er wilden meer mensen de wedstrijd bezoeken dan dat er kaartjes beschikbaar waren. Enige wat van belang is hoe de autoriteiten dit soort slachtvelden richting de volgende wedstrijd gaat voorkomen. Want een voetbalfeest is het allang niet meer.

Wat een heftig nieuws. Heel erg dat zoiets kan gebeuren. Ik moet er niet aan denken hoe eng het is om zodanig verdrukt te worden dat je geen zuurstof meer kan opnemen. Heel triest. Veel sterkte aan iedereen.

Als dit tijdens het ek was gebeurt had het zoveel meer aandacht gekregen,blijft raar om te zien dat de ene mensen leven meer waard is dan het andere,eriksen alleen al kreeg zoveel meer aandacht dan dit..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kameroen

FIFA ranking: 50
9 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. EpassyKeeper
A. OnanaKeeper
J. CastellettoVerdediger
E. EbosseVerdediger
O. GonzalezVerdediger
O. MbaizoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Kameroen.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren