Vindahl mag handjes dichtknijpen en ziet AZ het tij volledig keren

Woensdag, 19 januari 2022 om 23:21Tom Rofekamp • Laatste update: 23:39

AZ heeft woensdagavond met hangen en wurgen de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De Alkmaarders kwamen tegen FC Twente door een gruwelijke blunder van doelman Peter Vindahl nog op achterstand, maar trokken door doelpunten van Julio Plegezuelo (eigen goal) en Vangelis Pavlidis toch de zege naar zich toe: 1-2. Wel verloor AZ Pantelis Hadzidiakos, die in de warming-up afhaakte met een blessure.

In de Eredivisie stonden Twente en AZ na 19 duels weliswaar beiden op 35 punten; toch was het krachtsverschil in De Grolsch Veste groot. De ploeg van Pascal Jansen nam meteen het voortouw en ondernam binnen het kwartier pogingen via Dani de Wit en Pavlidis. Lars Unnerstall hoefde zich echter nauwelijks in te spannen. Het duel speelde zich vervolgens lange tijd af op het middenveld, voordat Karlsson weer even voor roering in de dugouts zorgde. De Zweed leek op fraaie wijze de score te openen, maar werd (zonder aanwezigheid van de VAR) teruggefloten vanwege buitenspel. Achteraf leek de treffer onterecht afgekeurd te zijn.

Twente zal vooral blij geweest zijn met de 0-0 ruststand. Pardoes kreeg het team van Ron Jans daar vlak na de pauze een cadeautje bij. Vindahl liet de bal na een misverstand met Sem Beukema knullig door zijn handen glippen en haalde Manfred Ugalme neer: strafschop. Ricky van Wolfswinkel ging achter de bal staan en stuurde schlemiel Vindahl naar de verkeerde hoek voor de 1-0. Even rook Twente bloed en probeerde de marge te verdubbelen via Daan Rots, wiens poging op de paal uiteenspatte. AZ vermande zich echter weer en tekende na een uur spelen voor de gelijkmaker. Ook de Alkmaarders mochten de tegenstander danken voor het doelpunt: Plegezuelo gleed een harde voorzet van Fredrik Mitsjö achter zijn eigen doelman.

Het al weerloze Twente had niks meer in te brengen en was aangewezen op Unnerstall om een verlenging uit het vuur te slepen. De Duitser keerde nog een kopbal van Pavlidis, voordat de Griek dan toch voor de beslissing zorgde. Hakon Evjen gaf de bal goed mee en Pavlidis schoot via de binnenkant van de paal binnen: 1-2. Invaller Tijjani Reijnders en wederom matchwinner Pavlidis probeerden de marge nog naar twee te vergroten, maar de stand op het scorebord zou niet meer veranderen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door dinorex)

Leek een heel frustrerende avond te worden na die enorme blunder, maar toch knap de achterstand omgebogen. Ik heb eindelijk echt een heel sterke eerste helft gezien, Twente stond volledig onder druk. Het experiment Witry op centraal naast Beukema werkte prima. Het tempo lag zoveel hoger dan wanneer Panta en BMI centraal staan. Zeker in een wedstrijd waarin je veel meer de bal hebt kun je best met zo'n centrum spelen. Ik hoop dat ze nog een kans krijgen samen in het weekend. Het maakte het wel des te frustrerender dat Vindahl weer eens ging grabbelen meteen na rust. Dat moet echt snel beter bij hem, want dit is echt de zoveelste blunder dit seizoen. Daarna werd het spel wel minder. Complimenten daarom toch voor het team voor de veerkracht tegen dit taaie Twente. Goede assist van Evjen en goede goal voor Pavlidis bij de 1-2. Dit konden ze beiden wel gebruiken. Al met al terecht gewonnen, eindelijk goed spel gezien en 9 overwinningen op rij. Wat mij betreft de volle focus nu op de beker gooien dit seizoen. 9 jaar geen prijs is wel erg lang, te lang als je het mij vraagt.

19 januari 2022 om 23:41

Wat is die Vindahl een ongelooflijk kleurloze lantaarnpaal zeg. Hoe kom je erbij zo'n jongen te halen? Als ik naar AZ kijk lijkt het net alsof er een keeper uit de 3e klasse zaterdag in staat. Straalt niks uit en als hij al wat pakt lijkt het net een hockeykeeper met zijn bewegingen.

Tsja ga je dan in de eredivisie kijken kom je ook alleen maar uit bij Unnerstal en Okoye die een vooruitgang waren, en dan is Okoye natuurlijk te duur gebleken. Ik had eigenlijk Padt, Zoet of wederom Krul ideale opties gevonden voor AZ. Ook Verrips die nu naar Fortuna is vond ik een goede optie gezien zijn seizoen bij Emmen, maar die vond ik dan weer vrij matig dit weekend.

19 januari 2022 om 23:51

Ik neem aan dat hij nog wel tot het einde van het seizoen krijgt, maar ik vrees dat het gewoon niet goed genoeg is. Hij heeft echt wel prima reddingen gehad, maar daar zet hij tegenover dat hij zoveel blundert en ook nog eens zo opzichtig. Daar kan je gewoon echt niet op bouwen. Bizot werd nog wel eens bekritiseerd, maar was echt zoveel constanter en echt niet meer de grabbelaar die hij bij Groningen nog wel eens was. Hij hield onterecht toch een beetje dat label. Hij had in 4 jaar tijd zeker minder blunders gemaakt dan Vindahl in een halfjaar. Maakt het des te teleurstellender dat Bizot open stond voor een verlenging, maar Huiberts hiervoor koos.

20 januari 2022 om 07:48

Moeten we alle 3 niet willen,dan liever die reserve keeper van Rkc erbij en gewoon Verhulst proberen,weer een keeper uit het buitenland halen heeft ook geen zin

Volledig verdiende overwinning van AZ. Mijn FCT had helemaal niets in te brengen. Plan was duidelijk. Geen druk op de bal. Deden we dat toch, dan zie je meteen hoe handig AZ onder de druk uit kan spelen. De 1-0 voor Twente... zijn er nou echt geen betere NL keepers? Wat een zeperd, en ook totaal geen uitstraling. Proficiat AZ, en succes verder in de beker.

19 januari 2022 om 23:37

Vindahl is een topper als ik sommige mensen mag geloven. (Mensen die geen verstand van voetbal hebben waarschijnlijk)

20 januari 2022 om 00:45

De beste jongen is nu net een halfjaar in Nederland, geef hem wat tijd joh. Onana moest ook een poos wennen en we weten allemaal hoe goed die jongen wel niet kan keepen.

20 januari 2022 om 01:44

Onana moest niet wennen. Die had Cillessen voor zich. Op dat moment heel logisch.

20 januari 2022 om 07:53

Wat ik begreep, was dat Onana in jong ajax overkwam als een clown. Dus dan lijkt het mij dan hij toch moest wennen.

19 januari 2022 om 23:38

Staan jullie niet nog een keer open voor een keepersruil + wat euro’s? 😅

19 januari 2022 om 23:53

Moet je bij PSV zijn... Drommel halen (gratis) en Vindahl voor 3 miljoen naar Eindhoven..

20 januari 2022 om 00:36

Dan hou je hetzelfde, je bent alleen 3 miljoen rijker😌

Etienne Reijnders? Dat is wel een heel slordige fout VZ. Als je nou de naam van Tijani zijn broertje neerzet zou ik het nog ergens kunnen begrijpen want die komt redelijk overeen maar Etienne?! Heel zwak.

Ot: vandaag denk ik de beste wedstrijd van het huidige AZ gezien. Balbezit gecombineerd met relatief aantrekkelijk voetbal. Dankzij een onbegrijpelijke fout op achterstand maar knap omgekeerd. Nu deze lijn doorzetten aub. Misschien is eem centrum Witry-Beukema wel het puzzelstukje dat nog miste in de opbouw.

19 januari 2022 om 23:42

Och Etienne Reijnen, krijg er nu alweer nachtmerries van. Weet nog een wedstrijd tegen PSV dat zelfs het AZ-publiek cynisch scandeerde: "alle ballen op Reijnen". Kon natuurlijk niet, maar hij was ook wel echt krankzinnig slecht haha.

20 januari 2022 om 00:02

En toch stond hij in de basis tijdens de gewonnen bekerfinale. Samen met giliano wijnaldum en Dirk Marcellis. Ongelooflijk dat dat team zowel Ajax als PSV heeft verslagen toen.

20 januari 2022 om 00:17

Haha dat was wel een klein wondertje inderdaad. Allebei ook zo onverdiend gewonnen. 2 namen die dat team droegen: de 19-jarige Maher en het blok beton Altidore. De finale herinner ik me ook als 2 schoten en goals binnen een kwartier, daarna 75 minuten met kunst en vliegwerk de bal wegrossen. Heerlijke dag.

Wat waren wij slecht .. in het druk zetten ging het nog redelijk. Maar kunnen werkelijk geen bal 3x naar elkaar spelen (ja achterin soms maar daar schiet je niks mee op)

Verder heb ik mij 1ste helft ook lopen ergeren aan Vincent schildkamp (commentator) kijk het was slecht maar om nu 10x te zeggen dat het slecht is word het kijken ook niet mooier van.

AZ heeft weinig kansen gecreëerd maar was wel echt stuk beter. Jammer had veel meer van ons en deze wedstrijd verwacht

Gefeliciteerd Az! Hoop dat jullie de finale halen samen met Ajax zodat we nog een mooi affiche hebben voor de finale.

19 januari 2022 om 23:36

Middenveld dat echt onderkant eredivisie is of misschien nog wel lager. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Iedereen zeikt over Oosterwolde, maar kijk die Smal dan, die worst er door Pavlidis uitgelopen. Met Vlap, Bosch, Smal en een Rots, kom je gewoon kwaliteit tekort om het az maar enigzins moeilijk te maken. Az zit zoveel meer voetbal in, een trainer met een aanvallende opvatting. En wij hebben Jans, de man die na 1,5 jaar nog steeds geen duidelijke spelopvatting heeft. Ja dichttimmeren en hopen op fouten bij tegenstanders en een bult energie en strijd erin gooien. Rust in de tent is ook wat waard, maar we mogen toch langzamerhand wel iets beter voetbal gaan verwachten.

Lekker serdar...buitenspelgoal van az wat geen buitenspel was. Vergeet de az keeper rood te geven en nog een buitenspeldoelpunt van az wel goedkeuren. Pavlidis staat dan wel niet buitenspel maar de speler die Propper hindert wel. Lekker bepalend weer....typische eredivisie scheids.
Voor de rest dik verdiende overwinning voor az uiteraard. Waren simpelweg beter en leuke ploeg om naar te kijken. Kan onze ploeg alleen maar kwalijk nemen dat de spirit er vanavond totaal niet was. Middenveld hopeloos slecht. Een Bosch kan nog tegen de onderste ploegen, maar hier zie je dat hij op alle fronten tekort komt. Verhuren of zien te slijten, niet goed genoeg ondanks de wil die er wel is. Vlap komt helemaal niet meer op zijn oude niveau, leuke gast, maar niet meer mee verder gaan, heeft nu wel erg veel tijd nodig. Geef me dan Ugalde maar op die plek, die dwingt met zijn gif altijd wel wat af. Geen echte tien maar denk dat er meer voetbal inzit op 10 dan de huidige Vlap. Offday.

19 januari 2022 om 23:34

Propper loopt ten eerste expres tegen de wit aan en ten tweede kon propper nooit of de bal onderscheppen of pavlidis bijhouden. Dus terecht dat er niet voor buitenspel is gefloten.

19 januari 2022 om 23:35

Hou toch op man. Ondanks de foutjes van de scheids (die nog gunstig uitpakken voor ons ook) heeft dit niks, maar dan ook niks met de scheids te maken. Ons FCT is gewoon volledig overklast door AZ. Geen poot aan de trapper. Dan moet je naar jezelf kijken. En nergens anders naar. Twente wilde geen druk zetten, omdat (en dat was soms te zien) AZ daar dan heel handig doorheen voetbalde. Dus, dan maar de ruimtes klein houden. Niet om aan te gluren maar lastig voor AZ om doorheen te komen. Uiteindelijk heb je dan een wonder nodig. Dat kregen we bijna in de persoon van Vindahl.... Helaas niet gelukt maar dik en dik verdiend voor AZ.

19 januari 2022 om 23:39

Iets beter lezen dan lees je namelijk dat de overwinning dik maar dan ook dik verdiend is. Scheids maakt weer een paar hele treurige beslissingen aan beide kanten, met die van az als dieptepunt. Maar een rode kaart voor de keeper was nog niet zo gek geweest, belet iemand bewust van het scoren.

19 januari 2022 om 23:52

Iets beter lezen? Kom, nu begin je nog een keer over de scheids... Hij was nog niet half zo treurig als wat wij hebben laten zien.... 24% balbezit... 0 schoten in de 1e helft. Niks nada noppes.

19 januari 2022 om 23:38

Is dit een grap? 100% terechte AZ goal is afgefloten. Keeper rood? Niemand over gehoord ook.

19 januari 2022 om 23:41

Lezen dat staat er ook...de keeper belet iemand bewust van het scoren, dubbele straf, maar volgens de regels is dit gewoon rood.

Flink zonde, na de wedstrijd tegen Feyenoord dacht ik serieus dat we dit seizoen een kans maakten als we een beetje mazzel hadden. Helaas zat het alleen maar tegen. Spel leek nergens naar, met mazzel 0-0 de rust gehaald (dat dan nog net wel), maar de ongeplande wissel van Plegezuelo voor Hilgers pakte dramatisch uit. De goal van Pavlidis kwam ook een beetje uit de lucht vallen, ondanks dat AZ in de tweede helft nog steeds de betere was. En in de tien minuten daarna niet eens een eindoffensief kunnen aanzetten.

Vlap heeft nu echt z'n kansen gehad, de afgelopen maanden blijkt gewoon keer op keer dat het systeem met Ugalde en van Wolfswinkel gewoon beter werkt. Smal is in mijn ogen verantwoordelijk voor de 1-2, had gewoon door moeten lopen met het doel om het schot te blokken ipv inhouden 'mocht Pavlidis terugkappen', wat totaal geen optie was. Hopelijk was de wissel van Hilgers puur uit voorzorg, en zet iedereen de knop om voor Willem2 zaterdag. Die moet gewoon gewonnen worden.

Als die keeper van AZ niet zo blijft grabbelen dan zie ik ze weer als serieuze kanshebber voor plek 3. Echt een imposante reeks overwinningen neergezet. Het spel is niet altijd zoals ze willen in Alkmaar maar dat van Feyenoord is ook vaak niet om over naar huis te schrijven. Knap van AZ dat ze ook na verkoop en slechte tijden zo rustig blijven. Waar clubs als ADO direct in paniek schieten en raar beleid gaan voeren.

Zeker verdiend,alleen met die keeper word het steeds onnodig moeilijk gemaakt,ik zeg al een tijdje zou die Verhulst dan zo slecht zijn,want deze keeper word het niet ook al is tie nieuw en misschien nog moet wennen en dat is mijn mening,hoop voor az dat ik ernaast zit

20 januari 2022 om 01:41

Verhulst keepte beste oké in de voorbereiding eigenlijk.

Wat een barslechte eerste helft, niks in de melk te brokkelen gehad, 2e helft weer iets beter terug geknokt, maar al met al gewoon een door verdiende overwinning voor AZ, waren echt een stuk beter. Gefeliciteerd AZ!

Eerste helft was AZ uitstekend, zaten er bovenop, speelden de bal goed en snel rond, kwamen tot een paar (niet heel veel) kansen, hadden 1-0 voor moeten staan. Tweede helft was aanzienlijk minder, maar gelukkig wel de winst. Uiteindelijk wel een paar dingen gezien die me zeker bevallen, maar de keeper is er daar niet één van. Had eigenlijk wel rood moeten krijgen, maar was verder ook geen bron van zekerheid.

En weer door naar zondag. Op naar nummer 10...

Over 2 seizoenen staat Westerveld er heeft lef lengte goeie reflexen sterk op de lijn en staat aardig ervaring op te doen bij jong,na mijn mening te weinig omdat hij switcht maargoed ik ben dan ook de trainer niet

opnieuw een blunder
gelukkig bleef het schade vrij
en wist AZ nog knap de achterstand te herstellen en over Twente heen te gaan

verder was het volkomen trerecht deze overiwnning voor Az
Twente was niks van de ploeg die we de laatste wedstrijden aan het werk zagen

Zerrouki blijkt toch echt de motor van dit Fctwente te zijn en op dit moment onvervangbaar. Gelukkig is hij snel terug.

Wanneer oh wanneer gaat AZ een goeie spits halen. Het liefs voor dat de transfer stopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller3817
V. PavlidisAanvaller3718
E. PokuAanvaller40
M. van BrederodeAanvaller10
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper360
M. MeerdinkAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren