Ronaldo-loos Manchester United kegelt Steven Gerrard uit de FA Cup

Maandag, 10 januari 2022 om 22:52Jordi Tomasowa • Laatste update: 03:18

Manchester United heeft zich maandagavond ten koste van Aston Villa verzekerd van een plek in de vierde ronde van de FA Cup. Scott McTominay was na acht minuten verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. De ploeg van manager Steven Gerrard ging weliswaar op jacht naar de gelijkmaker, maar zag na rust twee treffers afgekeurd worden vanwege buitenspel.

United, waar Cristiano Ronaldo ontbrak vanwege een spierblessure en Donny van de Beek weer op de bank begon, wist de ban al na acht minuten te breken via Scott McTominay. Fred slingerde de bal het zestienmetergebied in, waarna de Engelse middenvelder vogelvrij mocht binnenkoppen: 1-0. Villa moest even bekomen van de vroege tik die het te verwerken kreeg, maar ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Eerst tesste John McGinn David de Gea met een afstandsschot en vervolgens schoot Ollie Watkins op de lat.

Niet veel later leek Jacob Ramsey de stand alsnog in evenwicht te brengen. Echter zag hij zijn inzet net naast de linkerpaal belanden. Na rust troffen de bezoekers eindelijk doel, maar tweemaal werd een goal van the Villians afgekeurd. Eerst ging een doelpunt van Danny Ings na tussenkomst van de VAR niet door en met een uur op de klok stond ook Watkins buitenspel, toen hij De Gea passeerde. Na de twee afgekeurde treffers van Villa slaagde United erin om de wedstrijd meer te controleren. Van de Beek kreeg van Rangnick nog een kleine twintig minuten om zich te laten zien, al kende hij een vrij onzichtbare invalbeurt. Net als Anwar El Ghazi, die er in de slotfase namens de bezoekers als invaller niet in slaagde om er nog een verlenging uit te slepen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Het is toch van het zotte dat deze spelers niet voor elkaar willen vechten? Ik zie bij zowat geen enkele speler ware strijd leveren. Geen speler die voor de ander door het vuur wilt gaan.. Geen van deze spelers verdienen het om te strijden voor die o’zo mooie badge/logo! Geen speler die het verdient om het Rood Wit Zwart te dragen! Stuk voor stuk zijn het verwende krengen! Verdienen een godsvermogen maar stralen voor geen ene meter uit! Ik zie te veel pijn punten & die doen vreselijk pijn aan de ogen! Gewoon de basic, the fucking basics ontbreekt bij deze groep! Deze jongens moeten kei-hard aangepakt worden! Laat ze lekker rotten op de bank als zij niet weten wat het is of betekent om voor zo’n club te spelen als ManUnited! Geef die jonge jongens maar de kans, laat ze maar wat vaker proeven aan het eerste, geef ze meer minuten. Die zullen vast & zeker meer geven dan deze stelletjes niets nutjes! 11 spelers willen weg, team is geen team want schijnt dat er 2 kampen in het elftal zijn! Flikker ze er meteen uit! Verkoop ze, haal spelers binnen die wel kunnen ballen & voor de club, supporters maar belangrijkste, voor het team willen vechten als leeuwen! They aint the Red Devils.. they are the Red F*ck*ng Pussy’s!!

10 januari 2022 om 23:02

1 groot probleem zit al jaren bij mcfred. Ze kunnen totaal geen middenveld domineren en het zijn alleen maar breedtepassen. Om ziek van te worden. Zet er brozovic en bellingham neer. Of pogba en brozovic en je slaat al een enorme slag. En het tweede probleem is de aanvoer voor de spitsen. Hoe vaak worden die nou weggestoken of bediend van goede voorzetten. Achterin centraal staat het wel goed en de backs hebben genoeg creativiteit voor aanvallende impulsen. Fernandes en sancho zouden ook genoeg aanvoer moeten kunnen genereren en met ronaldo, greenwood en cavani vliegen ballen echt wel erin. Mja als mcfred de strijd op het middenveld verliezen en geen ballen naar voren kunnen spelen dan ren je alleen maar heen en weer. Verder uiteraard vandaag weer veel slordige ballen.

10 januari 2022 om 23:14

McFred had allang Game-Over moeten zijn! Dat daar nog steeds aan wordt vast gehouden is mij echt een raadsel.
Centraal is het matig, achteruit verdedigen is niet de oplossing. Jones speelde laatst voor het eerst sinds 700+ dagen & die liet eigenlijk zien hoe je als centrale man moet staan. Schande dat iemand die zolang weg is geweest wel weet hoe het moet maar spelers die al 2 jaar week in & uit spelen niet.
De backs zijn niet van wereld niveau. Als je ziet wat er bij bijv een City of Liverpool rondt loopt, dan heeft United backs die bij een respectievelijke Everton nog niet eens in de basis zouden staan.
Verder brengen de flankspelers te weinig. Sancho laat sinds zijn komst niks zien, Greenwood heeft potentie, maar moet toch wat scherper & dodelijker zijn. Rashford!? Pff die man loopt alleen maar met zijn hoofd gebogen kijkend naar de grond.

Maar het zijn meerdere dingen die een factor/rol spelen. Maar het begint sowieso eerst bij de spelers! Daarna coaching want het kan niet als maar aan de coaches liggen!
Het is tijd voor een bezem, heel wat doekjes, dweil, stofzuiger, hoge druk met heel wat bleek om deze club te cleanen!
Het stinkt aan alle kanten!

10 januari 2022 om 23:24

Denk dat het probleem met sancho en greenwood ook te maken heeft met waar zij de bal krijgen. Dan moet je messi van 2009 of 11 zijn en 6 man voorbij kunnen rennen wil je dan iets kunnen doen. Waarom denk je dat je fernandes maar telkens lange ballen ziet spelen als hij iets creatiefs wilt doen. Hij krijgt de bal mijlenver van het doel vandaan. De backs zijn denk ik wel goed genoeg. Dalot, telles en shaw hebben allen een goede voorzet en pass in huis. Verdedigend is het niet alles, maar walker, alexander-arnold en die back van city zijn verdedigend ook geen goden. Mja zij komen wel 10 keer per wedstrijd in de positie om een lekkere voorzet te geven in alle rust. En er moet zeker een bezem door de selectie heen.

11 januari 2022 om 00:28

Backs hebben genoeg aanvallende impulsen? Wan bissaka kan echt totaal niet aanvallen en shaw en telles zijn ook niet goed genoeg.

11 januari 2022 om 09:20

Je hebt toch dalot op rechts.

11 januari 2022 om 11:58

Vind jij dalot goed? Die man is aanvallend iets beter als Wan bissaka maar nog steeds zo slecht. Hij zou niet eens bij norwich basisspeler zijn.

10 januari 2022 om 23:03

Op zich snap ik je sentiment maar verwacht je gewoon niet teveel van deze matige selectie? Er is zoveel mis daar in alle lagen van de voetbal organisatie. Volledig gebrek aan visie, slechte keuzes. Zolang er niet structureel en fundamenteel iets veranderd daar, kun je spelers wegdoen en aantrekken wat je wil maar dat levert niets op.

10 januari 2022 om 23:07

@Ravel, nja de trainer heeft nu goede ideeen, maar de selectie mist op een cruciale plek de juiste spelers , namelijk het centrale blok waar mcfred nu staat. Daarnaast is de selectie veelste groot en moeten er spelers vertrekken. Al die spelers die klagen moesten sws al het veld ruimen. Voorderest heeft united best wel een sterke selectie. Alleen chelsea, city en liverpool hebben een betere selectie.

10 januari 2022 om 23:16

Het is van bestuurlijke tot aan op het veld 1 grote bende!
Verkeerde mensen binnen de club zowel op als naast het veld!
Alle parasieten bestrijden & wel juiste mensen met de mentaliteit die de club omhoog willen hebben de club te laten betreden. Dit kan zo niet langer!

10 januari 2022 om 23:28

@bruh het lijkt erop dat Ragnick geen mandaat heeft meegekregen. Ik vind t sowieso nog weinig overtuigend (over welke goede ideeën heb jij het?) Van alle spelers zijn er misschien een paar die mogelijk in zijn systeem passen (Sancho, Shaw en heel misschien vd Beek). Cavani en Ronaldo zijn al vrij oud, Pogba loopt waarschijnlijk uit zn contract. Fernandes is niet echt in vorm en ik betwijfel of hij past in het spel van Ragnick. Wat er op de bank zit is om te huilen. De gehele achterhoede is kwetsbaar in de verdediging en is niet goed als het gaat om distributie. Moet ik nog even doorgaan . Zelfs Arsenal is zich beter aan het ontwikkelen.

11 januari 2022 om 09:27

@ravel, ik heb het over de filosofie van rangnick. Hij was laatst nog op de duitse tv samen met nagelsmann en daar zag je ook dat hij het spelletje echt wel goed begrijpt. Verder heb je gelijk hoor, het spel lijkt nog nergens op. De vergelijking met Arsenal klopt, maar Arteta zit er ook al een tijdje. Klopp zei ook niet voor niets dat Rangnick zou merken dat je door het drukke schema midden in het seizoen niet heel veel tijd hebt om te trainen op een nieuw systeem. Denk dat dat ook wel meespeelt. Verder ben ik er heilig van overtuigd dat met een beter centraal blok op t middenveld het veel beter gaat lopen.

11 januari 2022 om 10:00

@ Bruh de filosofie van Ragnick an sich is natuurlijk heel prima en bewezen. Maar zie er nog weinig van terug en heb serieuze twijfels of de selectie past bij die filosofie.Persoonlijk ben ik ook bang dat Ragnick echt als interim is gehaald en dat hij te weinig mandaat heeft om echt verandering door te voeren. Dat hij slechts adviseur/consultant gaat worden baart mij ook zorgen feitelijk heb je geen eindverantwoordelijkheid en heb je weinig te zeggen als het er echt toe doet. Qua trainingen heb je gelijk van Gaal heeft dat ook ooit uitgelegd je traint eigenlijk gewoon tijdens de wedstrijden. Denk ook dat centrale middenveld een flinke boost nodig heeft maar ben helaas wat negatiever over de rest vd selectie. Maar zou natuurlijk wel mooi zijn als je gelijk zou krijgen.

10 januari 2022 om 23:04

Klopt en mensen zeggen dat het door Cr7 komt dat Man u zo slecht speelt, nou vandaag speelde Ronaldo niet en Aston Villa was gewoon beter meer balbezit en 2 afgekeurde doelpunten. Het is dat Man u die vroege doelpunt wist vast te houden. Heel de selectie van Man u bestaat uit spelers die in de subtop horen en daar staat United ook. Uitgezonderd Bruno en Cr7. Beter voor Ten Hag blijft hij bij Ajax want hij zou zich voor schut zetten bij dit Man U.

10 januari 2022 om 23:11

Ligt aan de aankopen die ze doen. Als je bijvoorbeeld brozovic kan oppikken deze winter en bijvoorbeeld bellingham weet te halen van de zomer + een goede cv (kounde, de ligt noem ze maar op) dan doe je gwn mee om de prijzen. Dan kan je wellicht nog haaland proberen over te halen, want met dit team komt hij natuurlijk niet. Maar op alle andere posities heb je prima spelers lopen.

Lucky United. Villa had mijn inziens meer verdient. Het is toch behoorlijk treurig gesteld met United. Ik zie erg weinig voetbal of idee in het spel.

Ik zag nog mensen beweren dat het spel beter was zonder Ronaldo... nou dat verhaal kan ook de prullenbak in. Wat was dit bizar slecht

10 januari 2022 om 23:02

Mensen die dat beweren snappen het niet. Ronaldo zorgt juist vaak voor een verlossende treffer of doet iets geniaals. Zelfs op de 36 jarige leeftijd carried die man United door de groepsfase CL. Zonder hem waren ze al uitgeschakeld. United is gewoon een erg matig elftal met een coach die een spelsysteem hanteert dat zwaar outdated is. Vergane glorie!

10 januari 2022 om 23:04

Het spel is toch precies even slecht?

10 januari 2022 om 23:04

Tsja sommige snappen er weinig van. Zonder Ronaldo's inbreng stond Man U 14e en zouden ze de Europa league zijn ingegaan. 🤷

11 januari 2022 om 05:33

Ah ja, daarom stonden ze ook 14e vorig jaar. Helemaal vergeten!

11 januari 2022 om 20:46

Hij heeft het over dit seizoen. Als je Ronaldo zn g/a weghaalt, staan ze 14e.

10 januari 2022 om 23:52

Misschien paar wedstrijden zonder ronaldo dan pas kunnen we praten.
Maar nu is het winst zonder ronaldo.

Leuke wedstrijd, maar wat een pover United. Spelen onder Rangnick nog slechter dan onder OGS. Wederom weer een hoofdrol voor de VAR vandaag. Na 4 minuten kijken of Watkins de bal raakt, hem maar afkeuren op obstructie... Erg gezocht. Verder had Konsa natuurlijk een penalty moeten hebben na slaan van Shaw. Maar zaterdag deel 2, dan op Villa Park. Ben benieuwd of Utd er met vertrouwen naar uit kijkt.. Hopelijk met Coutinho en wellicht Digne

10 januari 2022 om 23:04

Rangnick heeft wel goede ideeen, maar het ontbreekt gwn aan de spelers die het kunnen uitvoeren. Omdat je de strijd op het middenveld verliest kan je ook nooit met een hoge lijn spelen. Mcfred moet asap vervangen worden.

10 januari 2022 om 23:09

Ik kijk niet elke week Man Utd, dus kan er niet relevant op oordelen. Maar als ik Fernandes al een half jaar zie schutteren, Sancho die niet op zijn niveau van Dortmund zit, denk ik dat er meer speelt in de selectie dan alleen Fred en McTominay.

10 januari 2022 om 23:19

Nja ik zie het zo. Als je een creatieve speler bent dan moet je wel op de posities kunnen komen waar je creatief kan zijn en waar het nut heeft. Daarnaast heeft het ook geen zin om telkens terug te moeten rennen, want dan verspil je energie. Dat alles hangt af van je centrale blok. Waarom? 1. Je moet een hoge lijn kunnen spelen. De snelheid heb je met varane en de backs, maar controle op het spel heb je niet, want je blok heeft geen controle op het middenveld. 2. De bal moet bij je komen en die rol is toebedeeld aan het centrale blok. Mcfred speelt alleen breed of terug en zorgen niet dat die bal bij sancho en fernandes of de spitsen komt hoog op t veld. Daardoor krijgen de creatieve jongens de bal niet of juist veel te ver van t doel waardoor je geen kansen kan creeren. 3. Je moet het middenveld domineren. Tis duidelijk dat mcfred dat niet lukt. En gezien je dan telkens heen en weer rent kan je ook niet pressen zoals rangnick wilt aangezien je daarvoor dicht bij je tegenstander moet zijn.

Was gewoon een penalty voor Aston Villa en 2e geel voor Shaw. Maar Oliver staat er bekend om bang te zijn om op old Trafford tegen de thuisploeg te fluiten.

Complimenten aan west ham zoveel inzet. Man u moet zondag uit een ander vaatje tappen anders gaan ze verliezen.

10 januari 2022 om 23:17

Het was Aston Villa en ze moeten zaterdag weer tegen elkaar 😉

Laatste 10 minuten gezien waarin Donny niet 1x werd aangespeeld door zijn ploeggenoten. Niet voor het eerst. Dat is wat er onder andere mis is voor Donny, hij wordt overgeslagen. Zo snel mogelijk weg daar, dat wordt nooit meer wat.

Je vraagt je toch af wat er werkelijk aan de hand is binnen de selectie van United als je al die koppen zo ziet, of wat voor zelfbeeld een aantal hebben. Ze winnen namelijk een belangrijke gelijkopgaande wedstrijd, maar er kan werkelijk bij niemand een lachje af. Is dat dan echt het resultaat van een nieuwe coach die hun harder laat werken en ze uitdaagt een nieuw systeem te spelen? Zijn het buiten een paar nieuwe spelers en wat jonkies verder werkelijk allemaal zulke diva's en denken ze dit allemaal voor lief te kunnen nemen? Voor zo'n Rashford lijkt het werkelijk waar of hij vandaag echt naar het werk moet op Blue Monday. En zo'n frisse Elanga is echt een verademing ten opzichte van hem en z'n klotehouding. Ik dacht dat die jongen zo'n voorbeeld wil zijn voor de jeugd in Engeland? Nou sterkte daar mee! Gelukkig zijn van al deze spelers maar een paar van het niveau waar United écht naartoe wil, want ik kan niet wachten op die grote schoonmaak momenteel.

Nou valt het mij alleen op of waren de wedstrijden waarin carrick het roer had beter en werd er gewonnen en zag je gewoon verandering in het spel????

11 januari 2022 om 02:24

Onder carrick was het idd beter en ze hadden gewoon een duidelijk tactiek. Maar ik zou gee idee hebben hoe utd zou zijn met carrick op de langer termijn. Het was ook weer niet denderend wat hij deed. Verder zijn ze echt niks opgeschoten met het ontslag van ogs. Onder de huidige trainer hebben ze 35 min geweldig gespeeld tegen palace and thats it toch???

11 januari 2022 om 02:28

Onder Carrick was het ook niet echt heel goed. Onder Rangnick ging het puntsgewijs in het begin vrij prima. Sinds zijn aanstelling heeft United 4x gewonnen, 2x gelijk gespeeld en 1x verloren.

De periode Carrick kunnen we niet echt juist beoordelen. Het waren 3 duels, waarvan 2 werden gewonnen (tegen Arsenal en Villareal). Zowel tegen Villareal als Arsenal had United het nodige fortuin. Het andere duel werd gelijkgespeeld tegen Chelsea.

Oftewel; het spel onder Carrick was niet per se beter en het is een te korte tijd om hem complimenten te geven of iets. Onder Rangnick is het nog steeds matig.

Voor Arsenal niet heel ongunstig. United gaat de FA Cup hoogstwaarschijnlijk niet winnen en zit nu opgescheept met extra duels in het al overvolle schema. United kan het zich eveneens niet veroorloven om een B-team op te stellen omdat ze in Manchester smachten om een prijs. Niet dat ik niet graag had gezien dat Arsenal door was gegaan, maar met het oog op de competitie is de gang van zaken allerminst onwenselijk.

Wedstrijd was verder niet om aan te gluren van United kant. Heb met een half oog gekeken en dat was eigenlijk al teveel.

Als toevoeging op mijn vorige reactie; waarom was er wel een VAR aanwezig tijdens deze match en niet bij Nottingham - Arsenal? Dat is toch competitievervalsing ten top? Nottingham maakte bijvoorbeeld hands voorafgaand aan de goal en Arsenal kreeg een overduidelijke penalty niet.

11 januari 2022 om 10:57

Blijkbaar moeten de clubs dat zelf regelen en betalen (8k per club). Daarnaast is het de vraag of het overal mogelijk is vanwege de faciliteiten. Dat het oneerlijk is dat het niet overal aanwezig is, ben ik het absoluut mee eens.

Ons middenveld werd weer eens gedomineerd. Je kan van voor of van achter de beste spelers halen maar als het middenveld niet onder jou controle is is er geen beginnen aan. In de winterstop kan je sowieso geen top CDM aantrekken dus ik zie het somber in en geen CL volgend jaar. Geen idee waar Ragnick op traint.

12 januari 2022 om 15:49

Brozovic kan je zeker wel in winter halen. Hij staat nog maar een half jaar onder contract. Net als Dennis Zakaria, hoewel hij aan de bal wat minder is. Zakaria samen met Brozovic/merino/bellingham deze winter of aanstaande zomer heeft Utd hard nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. MartialAanvaller81
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

710 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2021- Aston Villa
2018-2021 Rangers
2017-2018 Liverpool U19
2017-2018 Liverpool U18
2017-2017 Liverpool
Laatste voetbalnieuws

‘Luis Suárez zet zinnen op sensationele hereniging in de Premier League’

Luis Suárez heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Aston Villa, zo claimt de Spaanse journalist Gerard Romero. De 34-jarige Uruguayaanse spits wordt de afgelopen tijd geregeld gelinkt aan een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren