Oussama Tannane vindt mogelijk een uitweg in de Süper Lig

Donderdag, 6 januari 2022 om 18:45Dominic Mostert • Laatste update: 18:52

Oussama Tannane geniet belangstelling van de Turkse club Göztepe, zo meldt de Gelderlander donderdagavond. De aanvallende middenvelder mag vertrekken bij Vitesse, omdat hij niet meer voorkomt in de plannen van trainer Thomas Letsch. Zijn contract loopt af in de zomer van 2022, maar bij een winterse transfer kan Vitesse nog een afkoopsom ontvangen.

Tannane is uitgerangeerd in Arnhem: hij werd eind september uit de selectie gezet, omdat Letsch niet te spreken was over zijn houding. In de ogen van Letsch reageerde Tannane niet goed op zijn rol als wisselspeler. Hij zou niet gefocust zijn geweest en werd buiten de selectie gezet voor wedstrijden tegen Stade Rennes en Feyenoord; uiteindelijk keerde hij nooit meer terug in de spelersgroep. Tannane trainde na zijn verbanning mee bij de Onder 21. Vitesse wil meewerken aan een vertrek, zodat er ook salarisruimte vrijgemaakt kan worden.

De 27-jarige Tannane kwam in 2019 over van Saint-Étienne en speelde sindsdien 61 officiële wedstrijden voor Vitesse. Vorig seizoen behoorde hij nog tot de uitblinkers bij de Arnhemmers, die een succesvol seizoen beleefden en de bekerfinale haalden. Afgelopen zomer wilde hij vertrekken, maar tot een transfer kwam het niet. Nu biedt Göztepe hem die kans wellicht alsnog. De club uit Izmir staat op de negentiende plaats in de Süper Lig en vecht dus tegen degradatie. Het is nog onduidelijke hoe serieus de belangstelling is.

Vorige week kwam Letsch in gesprek met de Gelderlander nog eens terug op de verbanning van Tannane uit de selectie. De trainer noemde de gang van zaken 'onfortuinlijk, maar miste 'de juiste drijfveer' bij de aanvallende middenvelder. "In alles staat de groep centraal. Voetbal is een teamsport. Tannane bevorderde dat proces niet. Hij wilde in de zomer weg, maar de transfer kwam niet. Hij was teleurgesteld. Hij kon vervolgens niet goed omgaan met zijn nieuwe rol, waarbij hij niet altijd speelde. Dat hangt dan als een deken over de groep. En op een gegeven moment is er dan geen uitweg meer."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Toch jammer dat zo'n Tannane zo labiel is... Qua kwaliteiten zou hij makkelijk mee moeten kunnen in de top van onze competitie, misschien zelfs absolute sterspeler zijn of hij had echt goed kunnen presteren in een sterke buitenlandse competitie. Ik vind het echt bijzonder dat zo'n jongen dit zelf niet inziet en onbegrijpelijk dat hij hier gewoon niet in verbetert. Ik weet niet hoe zijn directe omgeving eruit ziet, maar ik mag toch hopen dat hij ouders, een vrouw en een zaakwaarnemer heeft die wat overwicht hebben en hem nog een beetje mentaliteit bij kunnen brengen.

6 januari 2022 om 18:57

Als er tussen de oren af en toe een vonk komt omdat er een draadje knapt, is het lastig om daar in te verbeteren. Dat is gewoon iets in de hersens wat anders werkt en reageert dan bij een ander...

6 januari 2022 om 19:00

Tenzij je echt een psychopaat bent, en dat is Tannane zeer waarschijnlijk niet, lijkt het mij dat er altijd wel iets aan te doen is. Het lijkt mij ook geen domme jongen. Dan is het prima aan te leren om situaties te herkennen, een stapje terug te doen, je te bezinnen en dan pas te reageren.

Hallo Tanane,
Ik wens je veel succes! Kon van je spel altijd genieten. Je bent weleens wat heetgebakerd maar echt over de scheef ging je niet

De Turkse competitie past wel bij Tannane denk ik. en hij kan daar denk wel aardig wat verdienen.

Prima zo.

Tanane, heeft af en toe een hoogstandje laten zien maar kwam verder door ze haantjesgedrag niet aan de gang. in dat opzicht pas Turkey perfect bij hem. juich het alleen maar toe.

Verassend! De turkse clubs blijven ons maar van waardeloze spelers, oude spelers of probleemgevallen afhelpen. Geen wonder dat het niveau daar echt enorm laag is. Er zal echt een enorme beleid switch moeten komen daar om weer enigszins aan te haken.

6 januari 2022 om 19:43

Tranquillo goztepe een middenmoter? Volgens mij heb je het item niet goed gelezen maar het is een degradatie kandidaat, volgens mij is dat geen middenmood of zie ik het verkeerd?

Het is toch wel bijzonder jammer dat hij mentaal niet in staat is geweest om zich wat dienstbaarder naar de club, de coach en zijn medespelers op te stellen. Je zou denken dat het kwartje een keer goed moet vallen. Verwachten overigens niet dat hij bij deze laagvlieger in Turkije aan de slag gaat. Blijft fit bij de jeugd en vertrekt daarna transfervrij gewoon naar een Europese sub-topper. Die denken dat ze Tannane wel kunnen buigen.

Frank Arnesen haal die jongen snel naar de kuip. Een extra rechtsbuiten die ook als 10 kan spelen kunnen we wel gebruiken. Slot kan wel met die jongen werken

Mooi dat Letsch/Vitesse de poot stijf heeft gehouden. Tannane is een fantastische voetballer, alleen met een flut mentaliteit. En die kan het groepsproces verstoren. Hopelijk komt het voor beide partijen tot een Turks akkoord!

kan in het rijtje belhanda, ben arfa etc.
leuke voetballer met kwaliteiten, speelt leuke wedstrijden maar vaak heb je er weinig aan of hij zit moeilijk te doen met de staff.

Tannane was inderdaad een behoorlijke stoorzender geworden. Een pure solist, veel balverlies omdat hij zich weer eens vastliep met zijn dribbels. Heel soms, als hij meer taakgericht en in dienst van het team ging spelen, zag je zijn klasse.

Goede voetballer maar denk dat zo’n speler het groepsproces behoorlijk verstoord. Hij doet al jaren zijn eigen ding e-mails het goed gaat, is het allemaal prima. Heeft iemand kritiek of wordt meneer op de bank gezet vanwege gebrek aan inzet, is hij gepikeerd. Weg gaan bij Vitesse kan hij nu het beste doen, en in Turkije verdien je nog redelijk dus geen slechte keus voor hem. Veel clubs zullen er niet in de rij staan voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3518
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper170
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

28 jaar
10 fans
Aanvaller
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren